Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Karriereutvikling for sivile i Forsvaret.

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Karriereutvikling for sivile i Forsvaret.

  Jeg er for tiden ansatt i Forsvaret (sivilt), trives meget godt i organisasjonen og kunne godt tenkt meg å fortsette i Forsvaret i uoverskuelig fremtid. Jeg er født og oppvokst i ei typisk forsvarsbygd, der Forsvaret er den største arbeidsgiveren og preger lokalsamfunnet på godt og mindre godt.

  Forsvaret som organisasjon skryter mye av både karriereutvikling, muligheter og utfordrende arbeidsoppgaver i sine stillingsutlysninger, dette er naturlig nok ikke unikt for Forsvaret, men etter min erfaring virker det ofte lettere for de med uniform på å dra nytte av den karriereutviklingen organisasjonen skryter av i sine stillingsutlysninger. Men hvordan er dette for sivile? Mitt inntrykk er at de sivile stillingene i Forsvaret er lagt opp som sivile stillinger ellers i samfunnet, du får en jobb, og da er det meningen at du skal bli værende der i flere år. Utviklingen kommer først når du tar utdanning, eller søker deg videre. Er det noen som har opplevd (selv eller en kollega), som har hatt en utvikling som ligner mer på det vi ser hos våre uniformskledde kollegaer? Hvor det på godt og vondt er lagt opp til at man skal bare sitte i en stilling i så og så lang tid før man rykker opp eller til et annet felt.

  For min egen del har jeg de siste par årene tatt en bachelor i organisasjon og ledelse, en relativt uspesifikk grad egentlig, så jeg funderer litt på hva som kunne vært interessant (for organisasjonen og meg) å fylle på med.

  Så gitt at karriereutviklingen ikke er like «rett frem» som for de med uniform, hvilke kompetanseområder er det behov for i organisasjonen for oss sivilister?

  Har sett det med ujevne mellomrom lyses ut stillinger som controller, som virker interessant. Har forstått at det der, som mange i andre stillinger, er ønskelig med grønne mannskaper i disse stillingene, men at de er mindre populære av ulike årsaker. Men er det controllere i Forsvaret som ikke har økonomi som sitt fagfelt? Har vurdert å ta videreutdanning i økonomi, men jeg lurer på om mer i retning av datasikkerhet/personvern kan være et område som det blir behov for fremover? Etter GDPR ble det større krav til personvern, og datasikkerhet vet vi jo det ikke blir mindre av.

  Har forøvrig GSU i orden, og har vurdert å søke meg inn på GOP, men med hus, hund og familieliv er det ikke like enkelt som å ta en nettbasert utdanning. Men med GSU burde det vel være mulig gå inn i spesialistsøylen? Har selvfølgelig meldt interesse gjennom jobbsøkerregisteret, men hvor aktivt det brukes utenom re-rekruttering er jo like lett å svare på som om det blir en snørik vinter neste år. SKMT burde også være en mulighet, men det virker ikke som om det er spesielt populært rundt om.
  Lignende tråder

 • #2
  Som sivil i forsvaret er mulighetene for egenutvikling generelt basert på å søke andre sivile stillinger i forsvaret basert på din kompetanse.
  Du har muligheten for å søke om konvertering til militær stilling, da gjerne en OR-stilling. Dette betinger ledig stilling eller at du besitter en stilling som er SIV/MIL, at HR er behjelpelige samt at du fyller allle nødvendige krav.
  Vil foreslå du tar en samtale med HR eller nærmeste sjef for mer informasjon.
  “If you find yourself in a fair fight, your tactics suck.”
  ― John Steinbeck

  Kommentér

  Working...
  X
  Besøksstatistikk