Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Kan man søke seg til feltoperatør uten å ha tatt førstegangstjenesten?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Kan man søke seg til feltoperatør uten å ha tatt førstegangstjenesten?

  Hei. Jeg er 20 år og hadde ikke førstegangstjeneste men vurderer karriere i forsvaret. Kom nylig over "søkbare førstegangstjenester", der i blant feltoperatør, fallskjermjeger og etterretningsanalytiker.
  Jeg forstår at man bare kan søke seg inn til etterretningsanalytiker uten å ha tatt førstegangstjeneste.
  Kan man også søke seg til feltoperatør, fallskjermjeger osv uten å ha tatt det førstegangs?
  Går det an å bruke briller i disse to stillingene? Ser at det ikke går an på de andre søkbare stillingene med unntak av etterretnings.., musikk og drill og dykker.

 • #2
  For mange retninger i EBN for tiden, kan en bachelorgrad kompensere for manglende førstegangstjeneste. Dette gjelder blant annet etterretningsanalytiker, MI-analytiker og MI-operatør. For andre retninger, som f.eks. feltoperatør i EBN, er det fortsatt førstegangstjeneste eller befalsutdanning som gjelder. Ta gjerne en titt her: https://www.forsvaret.no/jobb/jobb-i...ingsbataljonen. Her er (minste)kravene spesifisert per retning. Når det gjelder disse "søkbare førstegangstjenestene" vet jeg dessverre ikke om disse er tilgjengelig for personer utenfor årets kohort, men det er det sikkert noen andre her som vet.

  Kommentér


  • #3
   Alle de søkbare førstegangstjenestene som du finner på siden her https://www.forsvaret.no/forstegangs...gangstjenester kan du søke på uten å ha gjennomført førstegangstjeneste. Det som derimot ikke går helt utvetydig fram, men som jeg er ganske sikker på, er at du må ha gjennomført sesjon og blitt kjent tjenestedyktig for å søke. Om du tidligere har blitt definert som udyktig på sesjon får du ikke en ny sjanse ved å søke på disse tjenestene.

   Feltoperatør krever 6 på syn, det vil si at du kan bruke briller men må kunne fungere uten.
   “Tell me what you know. Tell me what you don’t know. Tell me what you think. Always distinguish which is which.” - Colin Powell

   Kommentér

   Donasjoner

   Collapse
   Working...
   X