Globalt toppbanner

Collapse

Milforum Google-søk

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Diskusjon: Lønn og tjenestegodtgjørelse i Forsvaret

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Diskusjon: Lønn og tjenestegodtgjørelse i Forsvaret

  For informasjon om temaet, se denne tråden: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Dette er tråden for diskusjon om lønnsforhold, og jeg kan innlede med et spørsmål: I gamle dager på repøvelse fikk jeg høre at et menig med forsørgertillegg tjente omtrent det samme som befal, mens menige uten tjente vesentlig mindre. Ut fra diskusjonen på annen tråd kan det se ut som det fortsatt er tilfelle.

  Jeg skjønner at det kan være et økonomisk spørsmål for Forsvaret, og ser også fra tidligere diskusjoner at stillinger som kanskje burde vært satt som spesialister med lønn, i HV pr nå er menige. Spørsmålet er hvor rettferdig dette oppleves, og om den økonomiske gevinsten for Forsvaret veier opp for mulig misnøye og forskjellsbehandling. Og hvor stor er egentlig denne gevinsten, gitt at ganske mange voksne har forsørgelsesansvar?

  Hadde det ikke vært bedre å avlønt alle som er ferdig med førstegangstjenesten etter grad fra OR-2 og oppover? I og med at forskjellen i lønn mellom f eks OR-2 og OR-3 er ganske liten, kunne det gitt mulighet for å sette riktig gradsnivå i større monn enn man gjør i dag.
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.
  Lignende tråder

 • #2
  Jeg merker meg forøvrig at OR4+ har samme dagsats som OR6, mens OR5/+ begge er lavere enn OR4+.

  Kommentér


  • #3
   OR5+ har samme som OF1, mens OF1+ har samme som OR6.

   Dermed har OR6 mer enn OF1, og dermed har halvparten av troppssjefene våre dårligere betalt enn troppssersjanten. Så økonomi er ikke et argument når man forsøker å rekruttere troppssjefer i HV.
   TTTF - Trykk, Tal, Tenk, F***!

   Kommentér


   • #4
    Økonomi er ikke et argument for noe som helst i HV... Selv kommer jeg noenlunde greit utav det der jeg jevner ut det jeg taper på kurs o.l. med et veilderengasjement på LF-kurs innimellom, samt en og annen saluttering og æresvakt som tar 1-2timer midt i en arbeidsdag jeg allikevel får fullt betalt for og som utløser én tj.gjørende dag i lønn

    Kommentér


    • #5
     Lønn for HV personell har også skillet mellom de som har betalt som normalt av arbeidsgiver (stort sett de som jobber i det offentlige) og vi andre dødelige. Som offiser i I-styrke med sivil jobb med brukbar lønn merket jeg det godt når vi hadde noen øvingsdager (ulønnet permisjon).

     Nå bør ikke dette bli en "bare HV-tråd". Generelt vil Forsvaret aldri bli konkurransedyktig på lønn med godt betalte sivile jobber. Det er punktum finale. Men lønnsnivået (heltid, kontrakt ute, HV-tjeneste) bør ligge slik at du kan leve et normalt liv og møte normale forpliktelser.
     Førstegangstjeneste er noe helt annet - der er det lommepenger og støtte for evnt barn etc.

     I HV vil det alltid være folk som har strukket privatøkonomien slik at det må overtid til hver måned for å klare regningene og huslånet - disse vil syte uansett. HV-tjeneste er tjeneste - det er ikke vanlig arbeid. For de fleste er det ikke frivillig - nei det er riktig - vi har verneplikt.
     "Gjør Ret, Frygt Intet"

     Kommentér


     • #6
      Det er jo viden kjent at grunnlønn suger eselballe uansett gren, mens det er tilleggene som dekker de faste utgiftene (når man er fast ansatt).

      Kommentér


      • #7
       Opprinnelig skrevet av Eeo Vis post
       Det er jo viden kjent at grunnlønn suger eselballe uansett gren, mens det er tilleggene som dekker de faste utgiftene (når man er fast ansatt).
       Også har du de stillingene som jobber kun NA uten muligheter for vakter eller tillegg. Begynner å bli mange av de.

       Kommentér

       Forsvarets historiske filmarkiv

       Collapse

       Working...
       X
       Besøksstatistikk