Globalt toppbanner

Collapse

Milforum Google-søk

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Ebn MI/ODS operatør - sivil utdanning i bunn

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Ebn MI/ODS operatør - sivil utdanning i bunn

  Hei folkens. Ser det har vært opprettet noen liknende tråder, men uten at jeg har fått helt svar på spørsmålene mine.

  Har lenge vært inne på tanken å søke ODS operatør i Ebn. Jeg har sivil bachelor fra PHS.

  Jeg begynner jo å få noen år på baken og har omsider en grad og lønn i politiet det går an å leve av. Hvert fall med samboer, barn, bil og bikkjer. Så spørsmålet mitt er hvilken grad/lønn man kan forvente å bli innplassert i ved en eventuell tilsettelse? Skjønner at dette som overalt ellers går på ansiennitet osv, slik at det ikke er noe fasitsvar på det. Men håper ikke at jeg plutselig raser 100 000 i grunnlønn. Hvor høyt kan f.eks. en OR2 lønnes? Jeg har kun førstegangstjeneste fra 2009. Antar at jeg ikke får noen befalsgrad før jeg har gått befalskurs el.

  Nå høres det ut som at motivasjonen er penger. Misforstå ikke, men lønna spiller en rolle når man ikke er 20 år lenger. Og hvis det skulle vise seg at jeg går betraktelig ned i lønn, er det noe som må planlegges.
  Lignende tråder

 • #2
  Det er nok andre som kan svare mer detaljert, men i >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]ser du at det meste en OR2 kan få er ltr 40 etter 16 år (noe som neppe vil skje, da du vil få opprykk tidligere). Så kommer øvelse etc i tillegg, men hvordan det er lønnsmessig ift politiet vet jeg ikke.

  Du har nok rett i at du i utgangspunktet vil starte på det nivået, men hvilke ordninger avdelingen har mtp befalskurs må de nesten svare på selv.
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

  Kommentér

  • Trådstarter

   #3
   Takk for svar. Er det mulig at jeg vil gå under det som heter Spesielle kategorier militært tilsatte (SKMT)? Satt å kikka litt i forsvarets personellhåndbok og i del B under punkt 2.2.8 står det at dette er personell med sivil utdanning fra bachelor og høyere. Videre står det i hovedsak at den militære utdanning man får er avhengig av stillingen. Slik at skal man bli tilsatt som eksempelvis OR2-OR4 skal man gis grenaderutdanning. På samme måte hvis stillingen innebærer at man skal ha grad OR5-OR9, skal man gis befalsutdanning. Og det samme fra OF1-OF9. Da skal det i tillegg til befalsutdanning gis offisersutdanning slik jeg forstår det. Da gjenstår det å vite hva slags grad stillingen jeg snakker om her er. Mulig det er gradert informasjon ift. å gi slik info på forumet?


   Kommentér


   • #4
    Du vil neppe gå under SKMT som ODS-operatør. Det er en ordning for dem som har en sivil profesjon eller yrke de skal utøve i en militær stilling. Hadde det vært aktuelt, ville det vært krav om spesifikk høyere utdanning i stillingsannonsen.

    ​​​Jeg ville kontaktet E-bataljonen og spurt.
    "De känner döden, de vet at den som slutar vandra dör, och att en knivskada, ett benbrott, en plötslig hosta kan vara avskedstecknet."

    Kommentér

    • Trådstarter

     #5
     Ok. Så hvis eksempelvis MP hadde lyst en stilling der det var krav om bachelor fra PHS ville SKMT vært gjeldende?

     Jeg får sende en mail tenker jeg. Takker for svar.
     ​​
     ​​

     Kommentér

     Forsvarets historiske filmarkiv

     Collapse

     Working...
     X
     Besøksstatistikk