Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

NRK: Patroner på gjenvinningsstasjon

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  NRK: Patroner på gjenvinningsstasjon

  Patroner på gjenvinningsstasjon

  Forsvaret mener at patronene som ble funnet på gjenvinningsstasjonen på Skoppum i Horten, fremstår som funksjonelle. Forsvaret fikk i går tilsendt bilder etter funn av rundt 50 patroner og en granat. Granaten er i aluminium og er ufarlig.

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
  Ytringsfrihet, informasjonsfrihet og trykkefrihet er grunnelementer i et demokrati. En fri, uavhengig presse er blant de viktigste institusjoner i demokratiske samfunn.
  Lignende tråder

 • #2
  Tror jeg har sett mer funksjonell ammunisjon.

  Click image for larger version

Name:	B_TI8M23Eys7xt8X_cJkwwJx5w-GRCGiKG-EANjs536Q.jpg
Views:	187
Size:	475,1 KB
ID:	1037005
  All animals are equal, but some animals are more equal than others.

  Kommentér


  • #3
   Trur du skal få drilla hardt på Ildhåndgrep skal du komme deg igjennom det båndet der ja... Men det var jo generelt et pussig bånd både å ha og å kaste, halvparten skarpt og halvparten tomhylser..? Evt er den allerede såpass herja på fyllinga at det som ser ut osm tomhylser er skarpe som prosjektilet har ramla ut av, det ligger jo mange kuler rundt i kassa der ser jeg.

   Kommentér


   • #4
    Ser ut som noen har samlet litt her og der, en dag med roting i et øvingsfelt så kan en vel lage noe tilsvarende. Noen som har tømt gutterommet?

    Kommentér


    • #5
     Som guttunge laget jeg meg et slikt belte selv av tomhylser og kuler fra sandvollen på den lokale skytebane. Det ser ut som om det er flere kuler med merke etter løpsriller og hylsene har merker etter kammerrillene fra AG3-en. Forøvrig har halvoffisielle SAAMI (The Sporting Arms and Ammunition Manufacturers’ Institute) laget en demonstrasjonsvideo over hvor ufarlig ammunisjon er overfor ytre påvirkning, blant annet i forbindelse med brann og brannmanskaper. Fra 12:21 og utover vises effekten av brann. Jeg begynner å lure på om det farligste med barn og ammunisjon er at de kan sette det i halsen.

     >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

     Si vis pacem, para bellum

     Kommentér


     • #6
      Slik ammo er selv i skarp tilstand generelt ganske ufarlig om den ikke "provoseres" kraftig (eksempelvis ved å legge skarpe patroner på oppfyringsbriketter og tenne på) - og selv da er skadepotensialet moderat - lite.

      I dagens Norge, med null naturlig forhold til våpen og ammo blant folk flest (inkludert politiet) så blir det jo lett mediaoppslag ut av "ingenting".

      Dette ser ikke ut som skarp ammo, og passet antakelig bra i containeren for metall-avfall på gjenvinningsstasjonen - inntil "noen" så det. Om det burde ha vært kastet der uten å først å konsultere betjeningen er en annen sak.

      Før i tiden var det vanlig å dumpe gammel "ubrukelig" ammo i innsjøer og myrer - men dette er ikke ammo, bare metall (slik det ser ut på bildet).
      Last edited by Niko; DTG 260346 Sep 20, .

      Kommentér


      • #7
       Opprinnelig skrevet av navara Vis post
       Evt er den allerede såpass herja på fyllinga at det som ser ut osm tomhylser er skarpe som prosjektilet har ramla ut av, det ligger jo mange kuler rundt i kassa der ser jeg.
       Alle patronene hvor tennhetta vises (noe den ikke gjør på noen av de med kule i, dessverre, det hadde vært interessant å se) er i alle fall avfyrt.

       Kommentér


       • #8
        Ser ut som avfyrte patroner som noen har funnet kuler som passer til. Sånt drev vi med som unger før også. 2 stk M72 på ryggen og patronbelter rundt halsen, bandolær og kamuflasjeklær. Pluss en hjemmelaget børse og gjerne en patronveske i tillegg arvet/kjøpt på armyshop eller noe. Unger så ofte ut som en ren milits på bygda i gamle dager.
        Dulce et decorum est pro patria mori, sed dulcius pro patria vivere, et dulcissimum pro patria bibere.

        Kommentér

        Working...
        X
        Besøksstatistikk