Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Du snakker, hvem lytter?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Thread Author

  Du snakker, hvem lytter?

  Fra Forsvarets forum:
  Du snakker, hvem lytter?
  Dette er en klassisk sikkerhetsadvarsel fra den kalde krigens dager, som på ingen måte har mistet sin aktualitet.

  I 2020 kan vi i tillegg spørre: Hvem ser på bildene dine? Hvem kan se hvor du jogger? Hvem vet når du sover? Hvem vet hvor du har studert og jobbet, hvem som er dine tidligere kolleger, og hvilke forbindelser du har? Hva kan bilen, klokken eller smartradiatoren avsløre om deg?

  Kameraer, mikrofoner og sensorer finnes i dag på alle tenkelige, og en god del mindre tenkelige steder. I tillegg legger vi igjen uhorvelige mengder digitale fotavtrykk i alt vi foretar oss. Informasjonsmengden som samles inn om oss, og som potensielt kan havne i feil hender, er av uante dimensjoner. Det østtyske sikkerhetspolitiet Stasi er blitt beskrevet som en av de mest effektive etterretningsorganisasjonene som noensinne har eksistert. Deres masseovervåkning blekner i sammenligning med hvilke muligheter som ligger i dagens teknologi.

  Mange tenker kanskje at de selv er lite viktige, har tilgang til lite spennende informasjon og avfeier risikoen for at de selv kan bli mål for fiendtlige aktører. Men hvis du ikke tar riktige forholdsregler kan kanskje nettopp du bli den lille steinen i den strie flommen av digital informasjon, som en fiende kan trå på for å komme seg over, og inn på tørt land - rett inn i et sårbart datasystem.

  – Er det at Russland, Kina og Iran ser norske soldater med våpen og truse på hode et sikkerhetsproblem? spør sikkerhetsmedarbeider Daniel Osen i Brigade Nord retorisk, og fortsetter:

  – Eller er det at de til enhver tid vet vår lokasjonsdata, private bilder av medsoldater og familie, samt honningfeller (jenter som sjekker opp menn i den hensikt at de skal avsløre noe om jobben) på Tinder, som er et sikkerhetsproblem?

  Den potensielle sikkerhetsrisikoen som ligger i bruken av smarttelefoner og sosiale medier er altfor alvorlig til å bli redusert til et spørsmål om PR og omdømme. At en soldat poserer med feilkneppet uniform og truse på hodet blir uvesentlig i denne sammenheng.
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

Donasjoner

Collapse
Working...
X