Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Fokus: Hviterussland

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Fokus: Hviterussland  Hviterussland (hviterussisk: Беларусь – Bjelarus; russisk: Беларусь – Belarus), offisielt Republikken Hviterussland (hviterussisk: Рэспубліка Беларусь – Respublika Bjelarus; russisk: Республика Беларусь – Respublika Belarus) er et land i Øst-Europa. Det grenser til Latvia i nord, Litauen i nordvest, Russland i øst, Polen i vest og Ukraina i sør. Hviterussland dekker et areal på ca. 207 600 km², og har 9 503 807 innbyggere (pr. 2009)[2]. Hovedstad er Minsk.

  Hviterussland ble et selvstendig land så sent som i 1991, da Den hviterussiske sosialistiske sovjetrepublikk erklærte uavhengighet fra Sovjetunionen. Opp igjennom historien har hviterusserne vært underlagt de langt mektigere nabolandene Polen-Litauen og Det russiske keiserriket, og dagens Hviterussland er en videreføring av sovjetrepublikken som ble opprettet i 1919. Landet fikk sine nåværende grenser i 1945 i forbindelse med andre verdenskrig.

  Siden 1994 har Hviterussland blitt ledet av president Aleksandr Lukasjenko. Flere medier sier at styresmaktene utgjør et diktatur - Europas siste [1] - og internasjonale organisasjoner beskylder regimet for en mengde brudd på menneskerettighetene. Dette har ført til at Hviterussland i stor grad er isolert på den internasjonale arenaen, og landet har blant annet blitt utestengt fra Europarådet.  (Kilde: Wikipedia)
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.
  Lignende tråder
 • Trådstarter

  #2
  Lukasjenko ber hæren slå ned «revolusjonsforsøk»

  Den hviterussiske lederen Aleksandr Lukasjenko ber hæren ta i bruk de strengeste tiltakene for å slå ned forsøket på å kaste regimet i landet.

  Den hviterussiske lederen Aleksandr Lukasjenko ber hæren ta i bruk strenge midler for å slå ned opprøret i landet.

  Andrej Stasevitsj/Pool Photo via AP/NTB scanpix.
  22. aug. 2020 11:49
  Sist oppdatert i dag 12:09

  Hviterussland har vært preget av omfattende uro etter at de offisielle resultatene fra presidentvalget 9. august ga Lukasjenko en suveren seier. Etter uker med omfattende, fredelige demonstrasjoner ber han lørdag hæren ta strenge midler i bruk.

  – Det er klart at den interne politiske situasjonen i landet blir hisset opp med en plan om en revolusjon. Militæret må ta i bruk de strengeste midlene for å beskytte integriteten til landet vårt, sier Lukasjenko, ifølge det statlige nyhetsbyrået BelTA.

  Les mer på Aftenposten: https://www.aftenposten.no/verden/i/...lusjonsforsoek
  Last edited by Rittmester; DTG 221354 Aug 20, .
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

  Kommentér

  • Trådstarter

   #3
   Titusenvis demonstrerer i Hviterusslands hovedstad

   For sjette uke på rad er det enorme demonstrasjoner mot regimet i Hviterussland.

   https://www.aftenposten.no/verden/i/...ands-hovedstad
   Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

   Kommentér


   • #4
    Lukashenko ble innsverget for sjette gang som president idag i en uannonsert innsettelsesseremoni i Uavhengighetspalasset i Minsk.

    Belarus Strongman Outsmarts Opposition With Snap Inauguration
    All animals are equal, but some animals are more equal than others.

    Kommentér

    Working...
    X
    Besøksstatistikk