Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Spørsmål om innkallingsdato

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Spørsmål om innkallingsdato

  Hei, jeg har fått nå nylig mitt innkallingsbrev til luftforsvaret, og om alt går etter planen skal jeg møte opp i april 2021. Promblemet er at jeg vil gjerne utsette det for bare 2 månder, sånn at jeg kan bli ferdig med min bacheloroppgave og bli ferdig utdanna som maskin-og elektroingeniør. Jeg har sett at avdelingen jeg har blitt innkalt til har innkallingsdato både i juli og i september, men da jeg ringte forsvaret så fikk jeg beskjed om å sende inn klage og vente på svar, men at sannsynligheten er "svært liten" jeg lurer på om noen her har opplevd at de fikk lov til å utsette innkallingsdatoen med bare et par måneder, eller kanskje kjenner noen som har fått det? kan neon fortelle meg om hva jeg kan skrive i søknaden om utsettelse for å få en bedre sjanse? På forhånd mange takk!
  gleder meg til å joine!

 • #2
  Jeg synes det høres veldig rart ut om tjenesten skal avbryte en 3-årig utdannelse 2mnd før den er ferdig. Men 2mnd utsettelse til samme avdeling er nok vanskelig. Alle blir trent opp samtidig fra scratch så å komme inn 2mnd uti utdannelsen er nok vanskelig, så jeg vil nok tro du enten må vente til septemberinnrykket, eller evt overføres til en avdeling som har innrykk i juni (noe jeg tror de færreste har..)

  Kommentér


  • #3
   Såfremt utdanning er påbegynt før du mottok innkallingen så har du normalt rett på utsettelse. Dette fremgår av forsvarets nettsider, der kan du også finne skjema for å søke om utsettelse. Jeg kjenner ikke til noen som ikke har fått utsettelse når de fikk innkalling etter at de var i gang med utdanningen. Men jeg kjenner jo ikke alle i Norge da.

   Du må være forberedt på at utsettelse kan medføre at du ikke blir innkalt i det hele tatt, eller at det medfører at du blir innkalt til en annen avdeling. Innkalling kan da også bli senere enn rett etter du er ferdig med studiene.
   TTTF - Trykk, Tal, Tenk, F***!

   Kommentér

   • Trådstarter

    #4
    Tusen takk for svar! Jeg skal sende søknad om utsettelse og får håpe på det beste.

    Kommentér


    • #5
     Du burde også informere Forsvarer, kanskje de har behov for en nyutdannet ingeniør? Du vil tross alt ha særs høy kompetanse for å være i førstegangstjenesten om du har bachelor i ingeniørfag.


     Personlig tror jeg FFI kunne vært interessert.
     Merk: Selv om du kanskje kunne tenkt en tilnærmet vanlig førstegangstjeneste med telt og marsjing med troppen så kan du få mye mer igjen av førstegangstjenesten om du får utnyttet fagkunnskapen din.


     Sent fra min SM-G965F via Tapatalk

     Your signature cannot be longer than 70 characters long.

     Kommentér


     • #6
      Jeg fikk flyttet min innkalling frem fra april til august (året før) den gangen jeg skulle inn til førstegangstjeneste, med begrunnelse i tilpassing til studieløp. Så det bør være muligheter til å få det til. Det krevde dog et par telefoner til da Vernepliktsverket, men det gikk.

      Her er det bare å prøve, og du har etter min mening en god begrunnelse!
      Det er faan meg på tide å BITRE... Bitre, bitre. bitre

      Kommentér


      • #7
       Jeg kan huske jeg hadde en kar på rommet under rekrutten pluss litt, som hadde Master i no datagreier.. Han forsvant til Forsvarets Hovedkvarter eller hva det nå het i Oslo på tidlig 2000tall

       Kommentér


       • #8
        FFI sluttet for en del år siden å ta inn vernepliktige forskerassistenter. Tidligere kunne vernepliktige med mastergrad i teknologiske fag og realfagene med svært gode karakterer gjøre førstegangstjenesten der. Det var faktisk hovedrekrutteringsveien til faste stillinger som forsker ved FFI, men da de fant at de fikk god nok rekruttering ved vanlig vis, fant de at det ikke lenger var verdt det det kostet.

        Det har vært en del andre tjenestestillinger for vernepliktige med mastergrader (sivilingeniører og realister) tidligere, i hvert fall ved FLO, men jeg vet ikke om de fins lenger.

        så har man jo det som før het VAB, nå tror jeg vernepliktig akademiker, men det er kun for leger, tannleger, farmasøyter, veterinærer og jurister (og prester tror jeg stadig). De er utskrevne offiserer under førstegangstjenesten.
        At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

        Kommentér

        • Trådstarter

         #9
         Tusen takk alle sammen for svar, jeg skal som sagt søke om utsettelse, og håpe på det beste, gleder meg til å starte min førstegangstjeneste neste år.

         Kommentér


         • #10
          Jeg vil tipse deg om denne linjen ved Krigsskolen:
          https://forsvaret.no/gop

          Dette er en relativt ny utdanningsform for sånne som deg, som allerede har bachelorgrad før Forsvaret.
          Du har da "førstegangstjeneste" med offisersutdanning, men du binder deg til noen pliktår som offiser.
          (Jeg husker ikke i farten hvor mange pliktår, men ikke mer en 3)

          Fordelen er at du får utnyttet kompetansen din i Forsvaret i større grad en du vil om du skulle havne i vanlig førstegangstjeneste.
          Min største frykt er at du havner et sted hvor du ikke får utnyttet potensialet ditt og at du i tillegg potensielt skulle gå glipp av en god jobbmulighet på grunn av det.
          (Vet om en soldat med teknisk fagskole som hadde førstegangstjeneste som vognfører Scania. Han syntes det var en ok tjeneste, men hadde avdelingen vært kjent med bakgrunnen kunne han fått utnyttet den bedre innenfor teknisk avdeling; og fått lastebillappen dersom det var et stort ønske..)

          Sent fra min SM-G965F via Tapatalk

          Your signature cannot be longer than 70 characters long.

          Kommentér

          • Trådstarter

           #11
           Tusen takk for tips, dette er virkelig noe jeg kunne være interresert i, jeg har virkelig lyst til å bruke mitt faglig kunnskap i militæret

           Kommentér

           Working...
           X