Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Arbeidsgivar saksøker sjukepleiarar som krever 100% stilling.

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Arbeidsgivar saksøker sjukepleiarar som krever 100% stilling.

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  I april 2019 stilte fire spesialsykepleiere krav om fortrinnsrett til en ledig stilling i seksjons nyfødtintensiv ved Sykehuset Østfold. Sykehuset avslo kravet, og sykepleierne brakte saken inn for Tvisteløsningsnemnda.

  I desember i fjor ga nemnda sykepleierne medhold i at de hadde fortrinnsrett. Ledelsen ved Sykehuset Østfold har imidlertid bestemt seg for å ikke følge nemndas vedtak. De har nå saksøkt de fire sykepleierne.
  Lignende tråder
 • Trådstarter

  #2
  Tingretten har avvist søksmålet mot sjukepleiarane. Tingretten meinar at direktøren ikkje har myndigheit til å saksøke. >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Kommentér


  • #3
   Det er noe her som jeg ikke helt får til å gå opp. Avtaleverk mellom arbeidsgiver og arbeidstaker er slik at det ikke går an å bemanne 24/7/365 med bare 100% ansatte, fordi den enkelte sin mulighet til å jobbe helger i forhold til "vanlige" dager blir for lav. Så da har man noen alternativer:
   • 100% stilling på alle - men da må det holdes stengt/under behov bemanning på helger av og til. Det går vel ikke.
   • Alle på på 100%, men noen fordelt utover jobber som også er andre steder slik at en ikke får opphopning av folk på dagtid for å kunne bemanne helger. Det som vel arbeidsgiver tilbød her?
   • Noen jobber deltid og har dermed en høyere andel helg (men ikke nødvendig flere) enn de som jobber heltid.
   Hvis ingen av disse tre opsjonene er aktuelle for arbeidstakerorganisasjonene så skjønner jeg ikke helt hva deres løsning er? Man tar seg jobb i en fag hvor det er døgnkontinuerlig skift - da vet de vel at det faktisk må bemannes???
   "Gjør Ret, Frygt Intet"

   Kommentér

   • Trådstarter

    #4
    Eit av problema på sjukehus er at ein køyre heile tida med miniumbemanning. Ein sengepost er normalt oppsatt med nok ansatte til å ha eit belegg på ca 80- 90%. Samtidig er det mange sengepostar som reelt har belegg på 100-110% spesielt i veka. Hadde ein gått vekk frå miniumsbemanning ville ein lettare fått kabalen til å gå opp.

    Skal ein basere seg på at folk jobbar deltid, då må lønna aukast så mykje at ein har råd til å jobbe deltid. Ein skal tross alt leve av den lønna ein får.

    Kommentér


    • #5
     Samtidig, i de samme helseforetakene jobber tilnærmet alle leger 100 %, og turnus/arbeidsplaner, herunder vakt/helgebemanning er ikke et problem. Fascinerende.
     Dulce et decorum est pro patria mori, sed dulcius pro patria vivere, et dulcissimum pro patria bibere.

     Kommentér


     • #6
      Men, argumentasjonen både i kommune- og spesialisthelsetjeneste er "alltid" at fordi man har en tariff som umuliggjør helgearbeid oftere enn tredje hver helg så går det ikke opp uten å ha flere helgestillinger på bekostning av heltidsstillinger. Hvis så skulle være tilfelle så blir jo da også spørsmålet om disse nevnte legene har en slik bestemmelse. Tvilsomt siden disse ofte går døgnvakter (der deler av vakten er passiv/hvilende) og ikke tredelt skift (med aktiv arbeidstid) slik andre gjør.

      Poenget mitt er bare at ulike tariffavtaler kan gi ulike utfordringer knyttet til disse spørsmålene, og at man ikke nødvendigvis sammenlikner epler med epler.
      Det er bedre å ta toget med NSB enn å fly med LSD.

      Kommentér


      • #7
       Utdanningslengde og ansvar kan ikke sammenlignes lege og sykepleier - så å sammenligne lønn er ikke interessant. Legene sine arbeidstidsordninger er helt syke både ift risiko og å ha et verdig liv - og delvis legenes egen feil. Men nå prøver de å gjøre noe med det, men bare på de tingene de synes er viktig (pålagt legevakt-overtid for fastleger, papirarbeid etc). jeg skjønner ikke at det skal være OK at en lege som har vært på jobb i 20 timer skal undersøke uklare symptomer på en nyinnlagt - eller operere. Vi vet jo hva virkningen av mangel på søvn/ at du er sliten betyr for feks bilkjøring. Men det er en helt annen diskusjon enn det at sykepleiere må ha en arbeidstidsordning som gjør det mulig å bemanne. Det er ingen som foreslår 24 timers vakter i helgene, eller 100-timers uker, for å få det til å gå opp.
       "Gjør Ret, Frygt Intet"

       Kommentér

       • Trådstarter

        #8
        Arbeidstidsordninga til legane er ikkje noko å trakte etter. Den er verken god for helsa eller familielivet. Det er merkeleg nok legane sjølv som har villa ha denne ordninga, men etter at kvinner er begynt å få meir makt der og er det og begynt å normalisere legar si arbeidstid og. Ein skal ikkje gå så mange år tilbake før det var kun ein lege i eit distrikt og han hadde vakt døgnet rundt året rundt.
        I dag så er det betre, men ikkje godt nok. Når legen har legevakt, så har han vore på legekontoret heile dagen og hatt pasientar, så går han på vakt om kvelden som varar til neste morgon. Når han så er ferdig med vakta så er det rett på legekontoret igjen.

        Kommentér


        • #9
         Sykehuset i Østfold har trukket søksmålet: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
         Ved kølle skal ondt fordrives!

         Kommentér

         • Trådstarter

          #10
          Skulle berre mangle.

          Kommentér

          Working...
          X
          Besøksstatistikk