Globalt toppbanner

Collapse

Milforum Google-søk

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Varsler flere øvingsdøgn for soldater i Heimevernet

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Opprinnelig skrevet av LVGRP99 Vis post
  Åja, den sivile sjefen. Jeg tenkte det var din militære sjef som av en eller annen uforklarlig grunn skulle bli muggen (misunnelig?)
  Beklager, burde brukt "arbeidsgiver" fra start

  Jeg kan være med på at det er hensiktsmessig med 2 år mellom lagførerkurs (GRL+VG) før du tar neste nivådannende kurs; TrSj/Tr.Sjt e.l.
  I mellomtiden skal det ikke være noe i veien for å pakke på så mange relevante fagkurs du bare klarer. Hvis du så begynner på TrSj er det jo 2 kurs du må ta for høyeste grad og disse bør det ikke være noe i veien for å ta temmelig tett. før du så virker noen år på TrSj nivå før du går oppover.

  Selv virka jeg i 1 år som TrSjt før jeg ble områdesjt, og vi har eksempler på folk som gikk Vg lagførerkurs ifjor som nå er disponert til TrSjt og skal på kurs i år. Så det er en veiledende greie.

  Når det er sagt, kan det jo hende du er en løk som de helst ikke vil ha oppover i systemet og dermed trenerer... DET vet jo ikke jeg noe om :P
  Men SjHV og HVSKS har jo sagt at det skal satses på kurs ifjor, i år og neste år, så dette er tidspunktet å melde seg på.
  Hvis din lokale sjef er litt tråkk på det prøv å snakke med distriktet...

  Kommentér


  • #32
   Opprinnelig skrevet av aquila Vis post
   Vi klarer å få unna adm greiene ganske raskt når vi samles, men det tar bort endel tid. Bare det å sortere bort syke og delvise tar mye tid og krefter for troppssjefer og områdesjef. Tiden vi bruker på ESO (Enhetens Styrke Oppsetting) er gradert, men tror de som var med for mange år siden og ikke har vært med de siste årene ville blitt imponert.

   Men utover det praktiske, så opplever jeg at soldatene mentalt trenger tiden frem til kvelden første dag på å bli påskrudd. På samme måte så er folk i avrundingsmodus fra kl.08 den morgenen vi skal hjem. Forsøk på å gjennomføre andre aktiviteter enn puss/vedlikehold første økt siste dag har vært svært lite bra for moralen.
   Hva betyr ESO(egen styrke oppsetning)? Vi skal på øvelse snart med dette som hovedmål, men jeg finner søderen ikke ut hva dette er i praksis.

   Kommentér


   • #33
    Enhetens styrkeoppsetningsplan. Det er det man gjør for å komme fra sivile enkeltmennesker til en militær avdeling. I praksis vil dette som regel bety innrykk, KTS og kontrollskyting...

    Kommentér


    • #34
     Det er forøvrig varslet at "unntaksårene" vi nå har vært igjennom der alle skulle trenes (som jo har blitt avlyst for de aller fleste) nå er over og at vi er tilbake på en hardere prioritering av enkelte områder.

     Kommentér


     • #35
      Opprinnelig skrevet av navara Vis post
      Det er forøvrig varslet at "unntaksårene" vi nå har vært igjennom der alle skulle trenes (som jo har blitt avlyst for de aller fleste) nå er over og at vi er tilbake på en hardere prioritering av enkelte områder.
      Skikkelig god timing det der :/

      Kommentér


      • #36
       Jeg regner med måltallet som viser antall faktiske øvingsdøgn pr HV-soldat siste 12 mnd rullerende er gradert - men jeg skjønner ikke helt hvorfor. Det er måloppnåelse av skattepenger og tallfestet i budsjett og lov - samt at det avgjør nok ikke for russerne om de skal invadere. Uavhengig av om det er 0,3, 2 eller 15.

       Noen som har sett et tall eller overhodet vet om det lages og rapporteres på?
       "Gjør Ret, Frygt Intet"

       Kommentér

       Forsvarets historiske filmarkiv

       Collapse

       Working...
       X
       Besøksstatistikk