Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Liten reklamesnutt

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

COVID-19 virusutbrudd

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Znuddel
  replied
  Det begynner å dra seg kraftig til i Nepal også nå, og landet blir omtalt som «mini-India».

  Nå når India har stengt grensene har titusener av arbidsinnvandrere måtte reise hjem fra India. De skal i utgangspunktet testes og gå i karantene, men i praksis slipper mange uoppdaget gjennom grensen og hjem til landsbyene sine.

  Sykehusene melder allerede om sprengt kapasitet og situasjoner ute av kontroll.

  Landet har forhåndskjøpt en million Astra Zeneca vaksinedoser av India, men får dem ikke Da India trenger dem selv.
  Nepal har derfor måtte gå til Kina som allerede har donert dem 800.000 vaksinedoser, og i tillegg har Beijing tilbudt å sende både medisinsk utstyr og assistanse.

  Bangladesh og Pakistan har bedt Kina om bistand med vaksiner. Analytikere mener kaoset i India og nabolandene gir Kina et forsprang i maktkampen i regionen.

  Også Russland er på offensiven for å bistå landene som omringer India. Både Nepal og Bangladesh forhandler nå med russiske myndigheter om forsyninger av russiske vaksiner.

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<

  Leave a comment:


 • Sofakriger
  replied
  Som jeg vel har vært inne på tidligere tror jeg det løpende går noe diskusjoner på norske redaktørkontorer og i regjeringen på hvor mye man skal sette fokus på utvikling i andre verdensdeler. Vi har blikket på oss selv, oss selv, oss selv, Sverige, Europa og USA. Jeg tror en del av befolkningen som sliter med å ta inn over seg alvoret både ift helse og økonomi kunne hatt godt av å se flere bilder av likbål.

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Vi hører mye om India nå om dagen, men også i Sør-Amerika er pandemien i ferd med å spinne ut av kontroll. NY Times rapporterer at Latin-Amerika i forrige uke sto for 35% av verdens dødsfall med bare 8% av befolkningen.

  Den generelle statistikken ser sånn ut:

  Click image for larger version Name:	Covid.jpg Views:	0 Size:	80,8 KB ID:	1050312

  Antall nye tilfeller pr dag er nå på all-time-high, mens dødsfallene er noe ned sammenlignet med forrige topp. Dette skyldes sannsynligvis bedre behandling og at vaksinene begynner å komme ut. Men det meldes også om kraftig underrapportering, spesielt i autoritært styrte land.


  (Beklager fravær av lenker, men jeg oppdaget at min bruker-ID i NY Times var klistret inn i dem.)

  Leave a comment:


 • hvlt
  replied
  Man kan jo bare tenke seg hvor mange nye mutasjoner som oppstår i India nå. Men, jeg får første dose i morgen og har lite lyst til å gi den fra meg.

  Leave a comment:


 • Znuddel
  replied
  Joe Biden har innfridd sitt løfte om 100 millioner vaksinerte amerikanere innen 100 dager.

  Men som nevnt i forrige innlegg er situasjonen annerledes i India, der det er stor irritasjon på USAs vaksineoverflod.

  Ta ansvar, Amerika. Gjør noe med vaksinepolitikken deres slik at dere kan hjelpe resten av verden
  skriver Times of India på lederplass.

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<

  Arbeidet med å vaksinere befolkningen går sakte. Og en av årsakene til dette er å finne i USA. Der har myndighetene gjort det vanskelig for amerikanske selskaper å eksportere utstyr som kan brukes til å produsere vaksiner i andre land.

  Utstyr som vaksineprodusenter i India begynner å gå tomme for.

  Frustrasjonen er så stor at toppsjefen i IIS, verdens største vaksineprodusent, sendte ut en Twitter-melding direkte til Joe Biden:  USA avslo på fredag å fjerne eksporthindringene med begrunnelsen
  Først og fremst har vi et særskilt ansvar overfor det amerikanske folk. Det er ikke bare i vår interesse at amerikanere blir vaksinert. Det er også i den øvrige verdens interesse at amerikanerne blir vaksinert. Hvis viruset spres ukontrollert i landet vårt, kan det mutere og spres til andre land.
  .

  Dette har av enkelte blitt sammenlignet med Trumps "America first" slagord.

  Men det spekuleres i at restriksjonene vil bli lettet på etterhvert, for å opprettholde gode forbindelser med allierte og næringsliv.

  Kina har valgt motsatt tilnærming til vaksineeksport enn USA da de ikke i nærheten av å fullvaksinere sin egen befolkning, men de deler ut massevis av vaksiner til utviklingsland. På den måten styrker de sin egen geopolitiske posisjon. De har også tilbudt seg å hjelpe India med takle situasjonen deres:

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker,
  Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  India er hårdt rammet - mer enn 2000 dødsfall bare siste 24 timer: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<

  Dette rammer også andre, siden India også er verdens største vaksineprodusent. Vaksiner som skulle gått til vaksineprogrammet COVAX til fattige(re) land, blir nå holdt igjen til bruk i landet.

  Leave a comment:


 • Gnist
  replied
  Når det gjelder Oslo (hvor jeg holder til for det meste) skal vi også huske at det har vært vesentlige forskjeller i smittenivå mellom ulike bydeler over tid, men at byrådet har avvist å forsøke noen form for differensiering av restriksjoner innad byen (skal sies at jeg ikke har fulgt veldig godt med hele tiden). Man kan jo spørre om f.eks. noen treningssentre i mindre utsatte bydeler kunne holdt åpent i perioder med tilstrekkelig adgangskontroll og andre begrensninger (noe som ser ut til å ha fungert i Trondheim), men vanskelig å si om det hadde fungert der. Ser ellers at en del er flinke til å finne på noe utendørs.

  Leave a comment:


 • hvorre
  replied
  Opprinnelig skrevet av 88charlie Vis post

  Nå skal jeg ikke la "oslo-hatet" mitt gå ut over deg men jeg synes sytingen fra det sentrale østland rett og slett begynner å bli uforskammet. Vi har alle bosatt oss i forskjellige deler av landet, med skal vi si, fordeler og ulemper pga. geografi. At det er så mye verre i Oslo enn andre steder nekter jeg å tro. Vi sitter innelåst her på vestlandet også, og når det ikke er Covidoppblomstring så er det jammen det været. Vi detter kanskje ned fra et lavere nivå i form av tilbud og aktiviteter, men når man først sitter innelåst med Netflix så er det likt over alt.

  Raymond spillte høyt med behovet sitt for vaksiner og bare noen uker etterpå ble det fullstendig lock-down i den ene middels store kommunen etter den andre. Skulle man fulgt hans logikk burde vaksinene på nytt omfordeles til der smittetrykket relativt sett var høyest.

  Det skulle ha tatt seg ut om Oslo ble prioritert såpass at kveldsnytt gikk fra et innslag med utepilsdrikkende vaksinerte folk på Aker brygge til folketomme gater i Haugesund, Tromsø osv. Skal Raymond få noe som monner slik han ønsker det så er det nøyaktig det som blir resultatet.

  Oslo har en del konkrete utfordringer med bakgrunn i demografi, infrastruktur (trangt) og nye landsmenn, som kunne/burde ha blitt håndtert med andre midler enn bare vaksinering. Det var vel det en viss ordfører i Moldor prøvde å sette søkelyset på før han ble offentlig henrettet. (det var selvfølgelig klarert med Erna, men det er en annen debatt).

  For det første, så skjønner jeg ikke hvor dette "Oslo-hatet" kommer fra, men det er en debatt for en annen dag, og jeg vil ikke gjøre dette til en by-mot-land-sak.

  Grunnen til at vi "syter" i Oslo er at byen har vært rammet hardere av tiltak enn noe annet sted i landet. Ingen andre steder i landet har tiltakene vært så strenge over så lang tid som i Oslo. Vi bor trangere her og vi baserer større deler av livet vårt på å være utenfor hjemmets 4 vegger enn det man gjør mange andre steder. Følgelig tror jeg også at man opplever at tiltakene er sterkere fordi de innebærer større avvik fra normalsituasjonen enn det man gjør andre steder. Selv har jeg vært utenfor Oslo ett par ganger i løpet av det siste halvåret og det føltes oppriktig som å reise til en annen planet der jeg ble sett på som rar som gikk med munnbind på matbutikken. Og dette var på Lillehammer!

  Skriket vårt etter vaksiner er velbegrunnet, og det er før man drar inn Holden-utvalget sine analyser. Sannsynligheten for å bli smittet er større i en storby der vi har basert livene våre på kollektivtransport og bor trangt, det er bare å se på smittetallene. Det er også beviselig lettere å "slå ned" og få kontroll på smittespredningen på mindre steder, det har det siste halvåret vist, og dette var grunnen til at en viss ordfører i ett tettsted på Møre fikk gjennomgå. Det er ikke det at vi ikke vil stoppe smittespredningen, det er bare det at det er så ufattelig mye vanskeligere i en by på nesten 700K innbyggere enn i ett tettsted.

  Sorry, men med mindre du bor i Oslo og Viken så tror jeg det er umulig å faktisk forstå hvor bæsj det siste halvåret har vært. Null sosialisering, null treningssenter. Null livsnytelse. Derfor vil vi ha en endring i prioriteringen av vaksiner. Om resultatet blir at folk i Haugesund må sitte inne i 2 uker og se folk drikke pils på Aker Brygge, så kan de tenke på dette: I Oslo (og deler av Viken) har vi nå i snart 6 måneder sett resten av Norge nyte friheter vi bare kan drømme om.

  Leave a comment:


 • habla
  replied
  Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
  Dette er jo ikke bare en helsefaglig, men like mye en filosofisk og politisk diskusjon.

  Prioriterer man de som har størst sjanse for å dø? Prioriterer man gjenværende leveår? Livskvalitet? Den filosofiske biten blir som en variant av the trolley problem.
  Her synes jeg faktisk regjeringen har vært flinke til å si at det de prioriteten er å redusere antall døde og alvorlig syke, og har faktisk holdt seg til det i fordelingen. Man kan selvfølgelig være uenig i prioriteringen, at det heller burde vært å redusere antall smittede totalt (og derfor begynt med de som er mest mobile), eller negativ påvirkning på næringslivet (og begynt med de som arbeider), eller brød og sirkus (og begynt med OL-deltagerne).

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  Mi personlege meining er at vi vaksinerer i feil prioritet. Burde først prioritert helsepersonell, så andre kritiske yrker slik som politi, brann, transport. Så dei som er i kritisk alder med unntak av innlagt på sjukeheim. Så når dei over 60 er vaksinert så begynn på den yngste gruppa. Det er den mest mobile gruppa og dermed dei som lettast sprer smitte.

  Leave a comment:


 • yamaha
  replied
  Var det ikke daværende finansminister, Siv Jensen, som hele tiden sa 8 år når noen påpekte noe som ikke var i orden.

  Det er vel ingen av partiene, muligens med unntak av MDG og Rødt, som kan være særlig uskyldig når det kommer til dette med beredskap. Personlig er jeg mest skuffet over "styringspartiene" AP og Høyre.

  For øvrig er det jo verdt å ta med seg det gamle ordspillet "på seg selv kjenner man andre". Er det virkelig riktig i disse tider, eller er det en av disse setningene som egentlig ikke betyr noe?

  Leave a comment:


 • hvlt
  replied
  Jeg ser at Korona-kommisjonen med rette kritiserer Regjeringen for manglende pandemi-beredskap før pandemien kom. Planer var ikke oppdatert, beredskapslagre for smittevernutstyr var tomme og det var ikke foretatt noen øvelser. Dette ligner nok på beredskapen for andre katastrofer som kan ramme oss.

  MEN: Jeg reagerer på at herrene Støre, Lysbakken og Vedum nå i media går svært høyt på banen og skjeller ut Regjeringen for manglende beredskap. Situasjonen med manglende planer, manglende øvelser og ingen beredskapslagre med smittevernutstyr var nøyaktig den samme i 2013, etter at Arbeiderpartiet, SV og Sp sammen hadde styrt Norge i åtte år. Det er ingen unnskyldning for Solberg-regjeringen, men det er temmelig umusikalsk.

  Leave a comment:


 • 88charlie
  replied
  Opprinnelig skrevet av hvorre Vis post
  Hvis jeg som Oslo-borger i slutten av 20-årene må sitte tilnærmet innelåst i leiligheten min til sommeren er forbi fordi Erna og Bent er mer bekymret for å bli gjenvalgt fremfor befolkningens helse så vet jeg faktisk ikke helt hva jeg gjør.
  Nå skal jeg ikke la "oslo-hatet" mitt gå ut over deg men jeg synes sytingen fra det sentrale østland rett og slett begynner å bli uforskammet. Vi har alle bosatt oss i forskjellige deler av landet, med skal vi si, fordeler og ulemper pga. geografi. At det er så mye verre i Oslo enn andre steder nekter jeg å tro. Vi sitter innelåst her på vestlandet også, og når det ikke er Covidoppblomstring så er det jammen det været. Vi detter kanskje ned fra et lavere nivå i form av tilbud og aktiviteter, men når man først sitter innelåst med Netflix så er det likt over alt.

  Raymond spillte høyt med behovet sitt for vaksiner og bare noen uker etterpå ble det fullstendig lock-down i den ene middels store kommunen etter den andre. Skulle man fulgt hans logikk burde vaksinene på nytt omfordeles til der smittetrykket relativt sett var høyest.

  Det skulle ha tatt seg ut om Oslo ble prioritert såpass at kveldsnytt gikk fra et innslag med utepilsdrikkende vaksinerte folk på Aker brygge til folketomme gater i Haugesund, Tromsø osv. Skal Raymond få noe som monner slik han ønsker det så er det nøyaktig det som blir resultatet.

  Oslo har en del konkrete utfordringer med bakgrunn i demografi, infrastruktur (trangt) og nye landsmenn, som kunne/burde ha blitt håndtert med andre midler enn bare vaksinering. Det var vel det en viss ordfører i Moldor prøvde å sette søkelyset på før han ble offentlig henrettet. (det var selvfølgelig klarert med Erna, men det er en annen debatt).


  Leave a comment:


 • hvlt
  replied
  Om en norsk bryter deltar i sommer-OL eller ikke har ekstremt liten betydning for min psykiske helse. Faktisk eksakt lik null.

  Leave a comment:


 • Gnist
  replied
  Psykisk helse er helt klart viktig spør du meg, og i dag er det vel mer vanlig å se helhetlig på fysisk og psykisk helse i samspill. Hvorvidt prioritering av utøvere kunne hatt særlig utslag her får andre vurdere, men selv ser jeg ingen større gevinst.

  Leave a comment:


 • yamaha
  replied
  Et spørsmål som ofte melder seg, er folkehelse bare fysisk, eller teller også en psykisk bit?

  Kan man si at eksempelvis OL er viktig for den psykiske(eller kollektive, om man vil) folkehelsa?

  Leave a comment:


 • Gnist
  replied
  Opprinnelig skrevet av yamaha Vis post

  Det er jo generelt sett interessant å bli avkrevd spesifikke svar når jeg skriver at jeg kan skjønne hvordan en part ser verden. Det er jo nesten så jeg regner med at du har en ferdig matrise for hvordan vi skal prioritere, og er klar til å presentere den

  Det er jo, som Rittmester så klokelig påpeker, en debatt som kanskje har vel så store filosofiske betraktninger som rent helsefaglige.

  Eksempelvis, skal man prioritere på yrke eller funksjon? Antall leveår igjen? Forventet verdi for samfunnet? En 60 år gammel sjef for et stort firma gjør jo noe viktig(han skaper jo verdier og arbeidsplasser), men er han viktigere enn 14-åringen på skolebenken som kan bli den som finner opp kuren mot neste pandemi?

  Er underholdning(og nå legger jeg toppidrett under dette begrepet) viktig for å holde samfunnet i gang, eller som de gamle romerne ville ha sagt det, brød og sirkus? Er det viktigere å få i gang breddeidretten, før man mister alt for mange der? Det er jo hele fotballag som nå forsvinner og en del divisjoner har nå helt andre forutsetninger enn før pandemien. Hva skjer med ungdom som mister et tilholdssted og et fellesskap?

  Et annet eksempel er jo musikanter, for eksempel de som spiller i korps. Det ironiske her er jo at det er en god del som mener at Forsvaret ikke skal ha musikkorps, men hva om pandemien gjør at man ikke får inn nye musikanter(satt på spissen). Da vil jo kanskje korpsene forsvinne av seg selv, selv om dette er en politisk gitt oppgave. Dette er jo en teoretisk langtidskonsekvens av de valg som blir tatt i dag, fra politisk hold. Det kan fort finnes andre og.

  Så ja, hvem skal du velge? Hvorfor skal du velge de? Hva gjør at noen skal få prioritet? Hvem skal sørge for at de som velger, velger korrekt?

  Quis custodiet ipsos custodes?
  Det gjaldt ev. info om hvordan/i hvilken grad OL-utøvere isåfall skulle prioriteres, dvs. på bekostning av hvem og hvordan dette ville passe inn i en god vurdering av samfunnets behov - eksempelvis mht. personell i samfunnskritiske funksjoner (som omfatter mye forskjellig), elever og studenter osv. Selv er jeg opptatt av et rimelig hensyn til folkehelse, helseberedskap og økonomisk gjenåpning så raskt og forsvarlig det lar seg gjøre, og jeg ser foreløpig ingen grunn til at toppidrettsutøvere skal prioriteres særlig.

  Flere av spørsmålene som Rittmester og du drøfter er selvsagt viktige, men dette gjaldt noe uklar info om hvordan denne gruppen skulle ha blitt prioritert og til hvilken pris.

  Leave a comment:


 • Znuddel
  replied
  For tiden er det 2. bataljon som har oppdraget med leirbeskyttelse i Anbar-provinsen. De dro til Irak i februar og skal være til etter sommeren. Forsvaret har ikke fått vaksiner til alle soldatene i utenlandstjeneste. Den norske styrken i Irak fikk vaksiner av USA.

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<

  Leave a comment:


 • hvlt
  replied
  I Norge blir i gjennomsnitt 35 mennesker skadet og 0,25 mennesker drept av lynnedslag hvert år. Av 7 millioner amerikanere som har fått Janssen-vaksinen, er 6 blitt syke (her kan det selvfølgelig være store mørketall). Av dem er en død og en kritisk syk. Jeg går ikke til daglig rundt og er redd for å bli drept av lynet. Jeg tar gjerne en Janssen-dose (trengs bare en dose til og med).

  Leave a comment:


 • yamaha
  replied
  Opprinnelig skrevet av Gnist Vis post

  Prioriteres foran hvem?
  Det er jo generelt sett interessant å bli avkrevd spesifikke svar når jeg skriver at jeg kan skjønne hvordan en part ser verden. Det er jo nesten så jeg regner med at du har en ferdig matrise for hvordan vi skal prioritere, og er klar til å presentere den

  Det er jo, som Rittmester så klokelig påpeker, en debatt som kanskje har vel så store filosofiske betraktninger som rent helsefaglige.

  Eksempelvis, skal man prioritere på yrke eller funksjon? Antall leveår igjen? Forventet verdi for samfunnet? En 60 år gammel sjef for et stort firma gjør jo noe viktig(han skaper jo verdier og arbeidsplasser), men er han viktigere enn 14-åringen på skolebenken som kan bli den som finner opp kuren mot neste pandemi?

  Er underholdning(og nå legger jeg toppidrett under dette begrepet) viktig for å holde samfunnet i gang, eller som de gamle romerne ville ha sagt det, brød og sirkus? Er det viktigere å få i gang breddeidretten, før man mister alt for mange der? Det er jo hele fotballag som nå forsvinner og en del divisjoner har nå helt andre forutsetninger enn før pandemien. Hva skjer med ungdom som mister et tilholdssted og et fellesskap?

  Et annet eksempel er jo musikanter, for eksempel de som spiller i korps. Det ironiske her er jo at det er en god del som mener at Forsvaret ikke skal ha musikkorps, men hva om pandemien gjør at man ikke får inn nye musikanter(satt på spissen). Da vil jo kanskje korpsene forsvinne av seg selv, selv om dette er en politisk gitt oppgave. Dette er jo en teoretisk langtidskonsekvens av de valg som blir tatt i dag, fra politisk hold. Det kan fort finnes andre og.

  Så ja, hvem skal du velge? Hvorfor skal du velge de? Hva gjør at noen skal få prioritet? Hvem skal sørge for at de som velger, velger korrekt?

  Quis custodiet ipsos custodes?

  Leave a comment:


 • hvorre
  replied
  Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
  Dette er jo ikke bare en helsefaglig, men like mye en filosofisk og politisk diskusjon.

  Prioriterer man de som har størst sjanse for å dø? Prioriterer man gjenværende leveår? Livskvalitet? Den filosofiske biten blir som en variant av the trolley problem.

  Og kanskje hadde det vært smart å gitt enda flere doser til Oslo og andre områder med høyt smittetrykk, men du verden for en politisk belastning det er, spesielt i et valgår.
  Hvis jeg som Oslo-borger i slutten av 20-årene må sitte tilnærmet innelåst i leiligheten min til sommeren er forbi fordi Erna og Bent er mer bekymret for å bli gjenvalgt fremfor befolkningens helse så vet jeg faktisk ikke helt hva jeg gjør.

  En annen ting rundt vaksineringen er jo vurderingene som blir offentliggjort rundt bruken av AZ og J&J i morgen. J&J kan jeg i og for seg se at man vil pause en liten stund, men AZ-vaksinen ser jeg ingen grunn til at ikke skal tas i bruk igjen med en omfordeling til eldre grupper.

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Dette er jo ikke bare en helsefaglig, men like mye en filosofisk og politisk diskusjon.

  Prioriterer man de som har størst sjanse for å dø? Prioriterer man gjenværende leveår? Livskvalitet? Den filosofiske biten blir som en variant av the trolley problem.

  Og kanskje hadde det vært smart å gitt enda flere doser til Oslo og andre områder med høyt smittetrykk, men du verden for en politisk belastning det er, spesielt i et valgår.

  Jeg mener at det ikke er gjort noen alvorlige feil i prioriteringene hittil. Nedstengningen av skoler i fjor kunne vært gjort mindre brutal, men det er etterpåklokskap. Nå er situasjonen at de som er aller mest utsatt for å dø er vaksinert, men trykket på sykehusene er fortsatt høyt, så det er ingen grunn til noen generell lettelse i tiltakene. Skal vi likevel lette litt, så mener jeg helt klart det er barn og ungdom som må prioriteres. Jeg klarer fint ett års isolasjon, men for en 6-åring er det en svært betydelig del av livet han har levd, og noe som vil være med å prege ham sannsynligvis resten av livet. Også for ungdommer med store behov for sosialisering med jevnaldrende som skal forme dem i oppveksten, er dette traumatiserende.

  Ja, mange har glede av å se på idrett, men i hvert fall for meg står toppidrettsutøvere langt, langt bak i køen over dem som bør prioriteres.

  Leave a comment:


 • Gnist
  replied
  Opprinnelig skrevet av yamaha Vis post
  Sånn sett kan jeg skjønne at de vil prioriteres i vaksinekøen.
  Prioriteres foran hvem?

  Leave a comment:


 • yamaha
  replied
  Jeg har fulgt visse debatter om idrett vs andre jobber/ting, og det som ofte utgjør skillet, er jo om man skal anse toppidrett som en jobb, eller ikke som en jobb. Er toppidrett en jobb, så er de jo, i likhet med mange andre bransjer, omtrent ilagt et arbeidsforbud.

  Sånn sett kan jeg skjønne at de vil prioriteres i vaksinekøen.

  Leave a comment:


 • Sofakriger
  replied
  Det er flere meninger om vaksineprioritering - og selv om avisen her er litt tabloid i overskriften så tror jeg noen i idretten må alvorlig se seg i speilet. At fotball prioriteres fremfor studenter i gjenåpning er provoserende nok, men at folk som vil til olympiske leker bør gå foran i vaksinekø er helt utrolig.

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<

  – Jeg mener vi burde stått først i køen, konkluderer Fritz Aanes på spørsmål om smittetilfellene >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<< i Ungarn i mars og smittevernforberedelsene på hjemmebane til den siste og avgjørende i Bulgaria 6. til 9. mai.
  Han har ikke backing i ledelsen av olympiatoppen. Gangsyn er det tydeligvis også dårlig med.
  Det er ikke så mange som tør si det?

  – Nei, jeg mener jo det med tanke på – ja, vi sniker kanskje i køen, men man må også huske på gleden og det idretten gir tilbake i et OL. For eksempel til menneskene, ved psykisk helse, å holde seg i form, sykedager og inspirasjon som idrettsutøverne gir gjennom TV-en til folk som sitter hjemme, svarer Fritz Aanes - som selv deltok som utøver i to OL (2000 og 2004).
  Men til hans forsvar, det er ikke et kvalifikasjonskrav for å være en god brytetrener å være et fornuftig menneske.

  Leave a comment:


 • hvlt
  replied
  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<

  Den foreløpige obduksjonsrapporten for konspirasjonsteoretikeren og korona-benekteren Hans Kristian Gaarder viser slim i store luftrør og luftveier, tunge lunger forenlig med covid-19, samt funn av covid-19.

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Forskere mener at alt for mye vekt har blitt lagt på spriting av overflater - sjansen for å bli smittet er bare 1/10 000. Derimot er dårlig ventilerte rom et stort problem: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<

  Som jeg skrev i innlegg #550 i denne tråden - man blir smittet om man er i samme rom som noen som er smittet (eller om noen som er smittet har vært der), det er bare et spørsmål om tid.

  Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
  Jeg synes denne artikkelen fra El Pais gir en bra oversikt over fenomenet: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<

  Spredning i lukkede rom er en funksjon av tid i rommet, størrelsen på rommet, ventilasjon, hvorvidt noen av de involverte bruker maske, og hvordan man oppfører seg (høyrøstet prat og sang øker spredningen*). Selv om man i en bar reduserer antallet gjester med 50%, så blir alle utsatt for smitte innenfor en periode på 4 timer. Færre hvis alle bruker masker, enda færre med god ventilasjon og kortere tid i baren. Men aldri 0 sannsynlighet.

  Bottom line er at man blir utsatt for smitte når man oppholder seg over tid sammen med andre mennesker - de forskjellige tiltakene reduserer bare sannsynligheten for smitte i større eller mindre grad.


  Leave a comment:


 • Sofakriger
  replied
  Fra VG sin nyhetsticker:
  New Zealands statsminister Jacinda Ardern sier at mennesker som arbeider med grensekontroll i landet må takke ja til å bli vaksinert innen utgangen av april – eller bli omplassert til andre arbeidsoppgaver.

  Uttalelsen kommer etter at det ble kjent at en smittet grensearbeider skal ha latt være å dukke opp til to vaksineavtaler, skriver Reuters.
  De er kommet noe lenger enn oss i prosessen, men jeg tipper vi må se på slike ting snart når det gjelder folk som møter mye risiko. Feks politi og toll på grensen, helsearbeidere selvsagt og en del andre (fx sitter nå 7 brannmenn og noen andre blålys-folk i karantene her i Rogaland etter en trafikkulykke med en smittet tungtransportsjåfør.). For det første må de vaksineres når mulig, og når det er mulig så må vi kreve at de er vaksinert.

  Leave a comment:


 • M72
  replied
  Opprinnelig skrevet av hvlt Vis post
  Karma slår til: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<.
  Hovedproblemet er at de smitter andre. Når disse nekter å bidra til smittesporing, nekter å ta forholdsregler og utsetter tredjeperson for smitte, så er det ikke snakk om karma.

  Leave a comment:


 • hvlt
  replied
  Karma slår til: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<.

  Ytterligere en person er død og minst ni smittet etter arrangementet på låven til Hans Kristian Gaarder i Gran kommune 26. mars.
  – Til tross for oppfordringer fra familien ønsket hun ikke å bli testet for covid-19, og ønsket heller ikke helsehjelp da hun ble stadig sykere. Siste kontakt med henne var via telefon lørdag.

  ...

  – Fra før av var vi klar over at hun var skeptisk til både vaksiner og til den offentlige informasjon om covid-19. Det var likevel nytt for oss at hun var involvert i dette miljøet. Vi som er pårørende deler ikke de samme oppfatningene om pandemien og synes det er svært trist at hun nå er død og ikke ønsket å ta imot helsehjelp, skriver familien i pressemeldingen.

  ...

  Onsdag ble det kjent at en mann i 60-årene fra Gran døde med koronavirus. >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<.

  Gaarder skal ha hatt symptomer på covid-19 i én til to uker uten å søke helsehjelp. Han hadde ikke tatt koronatest, men en test i etterkant av dødsfallet fastslo at han hadde covid-19.

  26. mars hadde Gaarder et arrangement i låven med tittelen «Trump, Biden og veien videre for USA og verden». Det skulle i utgangspunktet vare fra 18.00 til 20.30, med «uformelt samvær i Låven» etterpå, ifølge invitasjonen.

  Det er nå bekreftet at fire personer som var på arrangementet er koronasmittet. Flere nærkontakter av personer som var der har også fått påvist viruset.

  – Vi har nå fått bekreftet at flere nærkontakter til personer som var til stede under arrangementet 26. mars, er smittet med covid-19. Dette er noe vi har fått bekreftet fra flere andre kommuner på Østlandet, skriver Gran kommune søndag.

  Leave a comment:

Working...
X
Besøksstatistikk