Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

COVID-19 virusutbrudd

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
  Åtte brigader??? Kan noen verifisere dette?
  Brigade i russisk sammenheng kan bety et team av spesialister eller et arbeidslag, og i denne sammenhengen betyr det nok akkurat det. Sjefen for CBRN-styrkene sier at det er snakk om 66 mann, ett mobilt laboratorium og 20 rensekjøretøy.

  I helsesammenheng kan to paramedics på en ambulanse kalles brigade..
  Last edited by Lille Arne; DTG 251411 Mar 20, . Begrunnelse: Tilleggsinfo
  "You may not be interested in war, but war is interested in you." -Michael Walzer

  Kommentér


  • Nyheten på Reuters:
   https://www.reuters.com/article/us-h...-idUSKBN219081


   Sent fra min SM-G965F via Tapatalk

   Your signature cannot be longer than 70 characters long.

   Kommentér


   • Opprinnelig skrevet av hvlt Vis post
    Rapporten fra Folkehelseinstituttet, COVID-19-EPIDEMIEN: Risiko, prognose og respons i Norge etter uke 12, er absolutt verdt å lese. Det er den Regjeringen nå bygger sin handlemåte på. Jeg synes den virker svært fornuftig (den har mangespråklige trykkfeil på grunn av hastverk, men jeg tror det faglige er bra). Det virker som om Regjeringens handlemåte er godt begrunnet og gir godt grunnlag for å kunne få et bedere beslutningsgrunnlag om et par uker.
    Samtidig virker det som om Regjeringen allerede har valgt undertrykk-strategien, mens FHI anbefaler at man venter 1-3 uker med å bestemme seg for hvilken strategi man går for (og i mellomtiden vurderer nøye hvert enkelt tiltak som ble satt i verk 12. mars, for å evt kunne trappe ned enkelte av dem). Det virker også som om den noe slakkere brems-strategien har endel tilhengere fra faglig hold. Jeg håper Regjeringen revurderer etter påske. Dersom man velger å fortsette med å prøve og undertrykke spredningen vil dette ta veldig lang tid. Man oppnår ikke god nok flokkimmunitet, og må ha omfattende tiltak frem til en vaksine er tilgjengelig (noe som kan ta 1-2 år).
    All animals are equal, but some animals are more equal than others.

    Kommentér


    • I følge "The Daily Beast" så er ikke den russiske coronastatsikken helt oppdatert for å si det litt pent.
     https://www.thedailybeast.com/russia...t-it?ref=topic
     I følge dem så er 52.000 personer under medisinsk overvåkning pga. mistanke om covid-19.
     De siterer denne russiske kilden
     https://ria.ru/20200322/1568969127.html
     Jeg kjenner ikke denne og ikke kan jeg russisk heller uten google translate. Men er det noen russisk-kyndige her som kan si noe om dette er en kilde som ville overdrive disse tallene? Og betyr "under medisinsk overvåkning" innlagt på sykehus eller hjemmekarantene?
     There is nothing that can't be solved by the proper use of high explosives.

     Kommentér

     • Trådstarter

      Lille Arne
      Odd objects attract fire. You are odd.

      Kommentér


      • Ria Novosti er direkte etterkommer av sovinformbyrået, eid av Segodnia og fullstendig tamme. De siterer det russiske "forbrukerdirektoratet" (rospotrebnadzor), så det der er så nære offisielle tall som du kommer.

       Det ser ut til at alvoret holder på å gå opp for Kreml, kurven her skjønner man kanskje uten å kunne russisk (rull ned): https://ria.ru/20200320/1568864012.html

       Russland har ikke mulighet til å legge lokk på hva som skjer og ljuge til egen befolkning i samme skala som i Kina. Det er et mye åpnere samfunn.

       Jeg må innrømme at jeg er usikker på hva det vil si å være under "medisinsk oppsyn", jeg tror det i utgangspunktet betyr hjemmekarantene - det betyr i hvert fall ikke nødvendigvis at man har blitt syk.
       "You may not be interested in war, but war is interested in you." -Michael Walzer

       Kommentér


       • Så realt av Russland å hjelpe andre, jeg registrerer at de selv fortsatt ikke er videre rammet av epidemien, men at de har en økning i antall lungebetennelser..

        https://www.tv2.no/a/11323248/
        Aldri mer 13

        Kommentér

        • Trådstarter

         Helsingfors og regionen Nyland stenges for inn- og utreise i tre uker framover. Hittil er nesten 900 tilfeller av coronasmitte påvist i Finland, mens 3 dødsfall er bekreftet.

         https://www.svt.se/nyheter/utrikes/s...-coronaviruset
         Odd objects attract fire. You are odd.

         Kommentér


         • Må si jeg har fra første stund tenkt at det virker helt krise å kalle inn HV til å stå på gardermoen når det åpenbart burde være en sivil oppgave, er vel flere på forumet som har kommentert det samme.

          Vekterene tar nå bladet fra munnen på dette, de har folk som er permittert på OSL:


          https://www.vg.no/nyheter/i/GGmv76/n...il-aa-grine-av

          Kommentér


          • Tenkte også det var missbruk av HV-mannskaper, spesielt i oppdragets første fase hvor oppgaven var å drive informasjonsvirkspmhet overfor passasjerer, og hvor man ikke var tildelt politimyndighet. Jeg ser det er mer hensiktsmessig å bruke HV når disse nå har fått begrenset politimyndighet da det nok er lettere å ty til for politiet ut fra bistandsinstruksens eksistens, og at mannskapene står under militær kommando, men det bør kun være i en overgangsfase.
           Si vis pacem, para bellum

           Kommentér


           • Enig i at HV kun bør brukes i en overgangsfase, dersom man har kvalifiserte vektere.

            Skille

            En teoretisk modell utviklet ved universitetet i Oxford, antyder at halvparten av befolkningen i Storbritannia allerede kan være smittet av Corona-viruset, og at de aller fleste bare har milde symptomer eller ikke symptomer i det hele tatt.

            Teorien skal følges opp med tester, og man håper å få foreløpige resultater i løpet av noen dager. Dersom modellen er riktig, og også er gyldig for norske forhold, er det veldig gode nyheter for oss alle. Da er vi på god vei til å oppnå flokkimmunitet allerede, og restriksjonene vil kunne oppheves mye tidligere enn vi nå tror.

            Dessverre kan det se ut som det fortsatt er veldig få smittede de stedene man har begynt massetester også av personer utenfor risikogruppene, og det vil i så fall slå bena under modellen.


            https://www.ft.com/content/5ff6469a-...aGQdtRLb58QsVU
            Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

            Kommentér

            • Trådstarter

             Both the Czech Republic and Slovakia are using the NATO SALIS heavy-airlift programme to transport emergency equipment needed to fight the coronavirus pandemic. Source.

             The Czech Republic and Slovakia are both using the NATO Strategic Airlift International Solution (SALIS) programme to airlift in emergency equipment from China during the coronavirus crisis.

             https://www.janes.com/article/95105/...ency-equipment
             Odd objects attract fire. You are odd.

             Kommentér


             • Et innlegg som jeg synes er viktig er dette: Korona-influenserne.

              Pueyo er ikke alene. Det amerikanske mediet Buzzfeed har gitt en ny klasse selvoppnevnte eksperter et navn: corona influencers.

              Et annet eksempel, Aaron Ginn, en teknolog fra Silicon Valley, fikk nylig en blogg-post slettet fra Medium.com fordi den ble oppfattet som bagatelliserende.

              Samtidig har også etablerte influensere kastet seg på pandemi-bølgen med meninger og råd, og en horde bloggere og tvitrere med varierende kunnskap fôrer folk med informasjon. Gå inn på Twitter, søk på frasen «I’m not an epidemiologist, but» og les.


              Vi trenger mest mulig nøyaktig og balansert informasjon, og siden koronakrisen blir langtrukket, kilder vi kan stole på over tid. Manglende kompetanse, kvalitetssikring og vitenskapelig sinnelag hos koronainfluensere gjør dem sårbare for oftere å bomme grovt.
              Det kryr nå av uttalelser i media og spesielt i sosiale media med skråsikre påstander, som for en legmann kan se riktige og fornuftige ut. Mye er også skrevet av "eksperter" med både doktorgrader og professorater. Problemet er bare at deres doktorgrader og professorater ikke er i fag som er direkte relevante for det de uttaler seg om. Det vil stort sett si at det er ren synsing, uten en dypere innsikt i hva man vet, hva man ikke vet, og hvor store er usikkerhetene. Skal du ha utført en operasjon på øyet, foretrekker du at den gjøres av en øyelege og ikke av en hjertekirurg, selv om en hjertekirurg faktisk har en i hvert fall overflatisk forståelse av øyekirurgi mye bedre enn legmannen. Og motsatt, du vil helst ikke at hjerteoperasjonen din skal utføres av en øyelege, selv om han har medisinsk utdannelse og sikkert er flink med skalpellen...

              Hvis man ikke selv har dyp innsikt i en sak og dermed selv kan skille klinten fra hveten, er det viktig å sjekke bakgrunnen til de som uttaler seg. Fine diagrammer og overbevisende bruk av faguttrykk betyr ikke at det riktig.


              At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

              Kommentér


              • Der hvlt skreiv er veldig viktig. Burde vere på framsida på eit kvart sosialt medium og alle diskusjonssider.

               Kommentér


               • Enig. Figuren under er relevant både for dette og mange andre tema. Noen av dem som uttaler seg etter å bare ha sett et par Youtube-videoer er åpenbart i ferd med å bestige Mount Stupid. Andre, som f eks en professor i et annet fagfelt, er nok et sted på Slope of Enlightenment, men ikke høyt nok til egentlig å være så skråsikre.

                Click image for larger version

Name:	Dunning-Kruger.jpg
Views:	283
Size:	57,9 KB
ID:	1029038
                Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                Kommentér

                • Trådstarter

                 Regjeringen fastsatte i dag en midlertidig forskrift som skal bidra til å at sikre at Forsvarets operative evne, beredskap og styrkeproduksjon opprettholdes gjennom koronaepidemien.

                 Forskriften slår fast at Forsvaret skal kunne forflytte seg uhindret i Norge for å gjennomføre ordre eller oppdrag knyttet til operasjoner, beredskap, krisehåndtering eller styrkeproduksjon.

                 - Det betyr for eksempel at kommuner eller andre ikke kan pålegge vårt personell å følge lokale karantenebestemmelser. På den måten sikrer vi at Forsvaret kan fortsette å løse oppdragene sine, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

                 Denne forskriften vil gå foran lokale forskrifter, for eksempel vedtatt av kommunene.

                 https://www.regjeringen.no/no/aktuel...ien/id2695503/
                 Odd objects attract fire. You are odd.

                 Kommentér


                 • Skulle berre mangle.

                  Kommentér


                  • Ny forskrift om Forsvarets operative virksomhet under koronaepidemien

                   Regjeringen fastsatte i dag en midlertidig forskrift som skal bidra til å at sikre at Forsvarets operative evne, beredskap og styrkeproduksjon opprettholdes gjennom koronaepidemien. - Vi må sørge for at Forsvaret har bevegelsesfriheten de trenger for å løse oppdragene sine, også under koronakrisen, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

                   Les mer...
                   Ytringsfrihet, informasjonsfrihet og trykkefrihet er grunnelementer i et demokrati. En fri, uavhengig presse er blant de viktigste institusjoner i demokratiske samfunn.

                   Kommentér


                   • Forsvaret slepp lokale karantener

                    Ei ny forskrift slår fast at Forsvaret skal kunne bevege seg fritt i Noreg, og at deira personell ikkje kan verte pålagd lokale karantener. Det skriv regjeringa i ei pressemelding.

                    Les mer...
                    Ytringsfrihet, informasjonsfrihet og trykkefrihet er grunnelementer i et demokrati. En fri, uavhengig presse er blant de viktigste institusjoner i demokratiske samfunn.

                    Kommentér

                    • Trådstarter

                     ​Forsvaret bistår i totalt ti oppdrag etter anmodninger fra sivilsamfunnet. Forrige uke var tallet åtte. Blant de nye bistandsanmodningene er støtte til Bærum sykehus.

                     Det er Vestre Viken Helseforetak som har anmodet Forsvaret om bistand i forbindelse med etableringen av større sykehuskapasitet.

                     Det skal på Bærum sykehus etableres ekstra kapasitet i form av et avklaringsmottak, et isolattelt, anslagsvis 450 kvadratmeter med toaletter, ventilasjon og oppvarming, samt en driftsløsning.

                     https://forsvaretsforum.no/nye-bista...-til-forsvaret
                     Odd objects attract fire. You are odd.

                     Kommentér


                     • Anthony Fauci, Trumps rådgiver i coronakrisen, utsettesnå for konspirasjonsteorier fra høyreflanken, som mener han forsøker å undergrave Trump:

                      https://www.nytimes.com/2020/03/28/t...cy-target.html
                      Beidh a lá leo

                      Kommentér

                      • Trådstarter

                       Den sveitsiske hæren har blitt mobilisert, for første gang siden andre verdenskrig, for å støtte sykehusene og samfunnet generelt.

                       https://www.reuters.com/article/us-h...-idUSKBN21D1PY
                       Odd objects attract fire. You are odd.

                       Kommentér


                       • Oslo universitetssykehus undersøker hvordan koronaviruset sprer seg i Norge og inviterer alle til å delta: https://www.koronastudien.no/
                        All animals are equal, but some animals are more equal than others.

                        Kommentér


                        • Ungarn har også sitt å slite med, bl.a. Corona.

                         Parlamentet i Ungarn vedtok idag kriselover som gir statsminister Viktor Orbán svært vide fullmakter (i praksis full kontroll). Unntakstilstanden er ikke tidsmessig begrenset.

                         Enkelte er bekymret for om Orbán kan komme til å utnytte situasjonen.

                         Ett av tiltakene som er innført er at spredning av misinformasjon/fake news kan straffes med opp til 5 år fengsel.

                         https://www.theguardian.com/world/20...n-viktor-orban
                         https://www.bloomberg.com/news/artic...-emergency-law
                         All animals are equal, but some animals are more equal than others.

                         Kommentér


                         • Og der er vel "fake news" definert som "noe Orbán ikke er enig i".
                          At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

                          Kommentér

                          • Trådstarter

                           Ikke ofte at SV og FrP er enige i noe.

                           Mens offentlige sykehus er hardt presset på grunn av koronakrisen, har private sykehus og klinikker ledige hender. SV og Frp oppfordrer regjeringen til å ta dem i bruk.

                           https://www.nrk.no/norge/private-syk...tet-1.14963502
                           Odd objects attract fire. You are odd.

                           Kommentér

                           • Trådstarter

                            Kapasiteten ved norske krematorium kan nesten doblast under koronautbrotet.

                            https://www.nrk.no/vestland/kremator...ien-1.14962800
                            Odd objects attract fire. You are odd.

                            Kommentér


                            • "Vi får ikke nok informasjon!!!"-generasjonen er i ferd med å formere seg på NHH:

                             Vi usikre på hva som skjer med undervisningen. Vi er usikre på hva som skjer med eksamen, både utforming og vurdering. Vi er usikre på masteroppgavene våre, om hva som skjer når dører lukkes og intervjuer avlyses.
                             Dette er skrevet av to stk "super-studenter", for de som gidder å google studentene sin bakgrunn på feks. Linkedin, der ordene "jeg" "og se så flink jeg er" går igjen ganske ofte.

                             Gjennom sin kommunikasjon skal ledelsen skape forståelse for nødvendigheten av beslutningene som fattes. Dette er spesielt viktig når beslutningene innebærer inngripende tiltak.

                             Ledelsen bør også være synlig og skape engasjement og tillit gjennom sine handlinger. For å sette det på spissen, er vi langt mer villig til å stå på barrikaden om rektor står der med oss. Men hvem kjemper med en leder som er usynlig?

                             Vi liker å tenke at Norges Handelshøyskole har Norges fremste lederutdanning. Da skulle det bare mangle at rektoratet drev med ledelse.
                             Å legge ut CV med info om samtlige fag en har tatt på NHH er enkelt, og å komme i studentavisa som "super-studass" sier seg sjøl, men å bruke de samme kreftene på å finne info om kommende eksamen er ikke like greit?

                             At BT.no slapp dette gjennom sier jo ellers nok om den avisa, men her er linken: https://www.bt.no/btmeninger/debatt/...lederutdanning

                             y"Jeg, meg selv, og meg først, og blir det noe igjen, så tar jeg det"-samfunnet på sitt ypperste, med disse to dimlingene.

                             Kommentér


                             • Opprinnelig skrevet av leserbrukernavn Vis post
                              "Vi får ikke nok informasjon!!!"-generasjonen er i ferd med å formere seg på NHH:                              Dette er skrevet av to stk "super-studenter", for de som gidder å google studentene sin bakgrunn på feks. Linkedin, der ordene "jeg" "og se så flink jeg er" går igjen ganske ofte.                              Å legge ut CV med info om samtlige fag en har tatt på NHH er enkelt, og å komme i studentavisa som "super-studass" sier seg sjøl, men å bruke de samme kreftene på å finne info om kommende eksamen er ikke like greit?

                              At BT.no slapp dette gjennom sier jo ellers nok om den avisa, men her er linken: https://www.bt.no/btmeninger/debatt/...lederutdanning

                              y"Jeg, meg selv, og meg først, og blir det noe igjen, så tar jeg det"-samfunnet på sitt ypperste, med disse to dimlingene.
                              Ikke at det er en vitenskapelig måling men de desidert dårligste sjefene jeg har hatt gikk NHH.

                              Godt mulig de har har fag som forbereder studentene til å administrere en bedrift, men noen lederutdanning er det så absolutt ikke.

                              Vi på forumet her vet hva som ligger i lederutdanning.
                              Artillery is the God of War

                              Kommentér


                              • For noen som har gått på skolen i 12år, så er et nok vanskelig å forstå at samfunnet nå er under press og at ledelsen på skolen ikke har svar på alle eksamenstider.

                               Har en kompis som også er masterstudent i år, han sier at han får ta det som det kommer, sensoren hans var planlagt fra utlandet, så om han får sensor i det hele tatt ver han ikke.
                               Kan hende at tiden hans som MG 1-er i Østerdalen har gitt forrutsetninger til å leve i usikkerhet.

                               Sent fra min SM-G965F via Tapatalk

                               Your signature cannot be longer than 70 characters long.

                               Kommentér

                               Working...
                               X
                               Besøksstatistikk