Globalt toppbanner

Collapse

Milforum Google-søk

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

COVID-19 virusutbrudd

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Opprinnelig skrevet av 88charlie Vis post

  Nå skal jeg ikke la "oslo-hatet" mitt gå ut over deg men jeg synes sytingen fra det sentrale østland rett og slett begynner å bli uforskammet. Vi har alle bosatt oss i forskjellige deler av landet, med skal vi si, fordeler og ulemper pga. geografi. At det er så mye verre i Oslo enn andre steder nekter jeg å tro. Vi sitter innelåst her på vestlandet også, og når det ikke er Covidoppblomstring så er det jammen det været. Vi detter kanskje ned fra et lavere nivå i form av tilbud og aktiviteter, men når man først sitter innelåst med Netflix så er det likt over alt.

  Raymond spillte høyt med behovet sitt for vaksiner og bare noen uker etterpå ble det fullstendig lock-down i den ene middels store kommunen etter den andre. Skulle man fulgt hans logikk burde vaksinene på nytt omfordeles til der smittetrykket relativt sett var høyest.

  Det skulle ha tatt seg ut om Oslo ble prioritert såpass at kveldsnytt gikk fra et innslag med utepilsdrikkende vaksinerte folk på Aker brygge til folketomme gater i Haugesund, Tromsø osv. Skal Raymond få noe som monner slik han ønsker det så er det nøyaktig det som blir resultatet.

  Oslo har en del konkrete utfordringer med bakgrunn i demografi, infrastruktur (trangt) og nye landsmenn, som kunne/burde ha blitt håndtert med andre midler enn bare vaksinering. Det var vel det en viss ordfører i Moldor prøvde å sette søkelyset på før han ble offentlig henrettet. (det var selvfølgelig klarert med Erna, men det er en annen debatt).

  For det første, så skjønner jeg ikke hvor dette "Oslo-hatet" kommer fra, men det er en debatt for en annen dag, og jeg vil ikke gjøre dette til en by-mot-land-sak.

  Grunnen til at vi "syter" i Oslo er at byen har vært rammet hardere av tiltak enn noe annet sted i landet. Ingen andre steder i landet har tiltakene vært så strenge over så lang tid som i Oslo. Vi bor trangere her og vi baserer større deler av livet vårt på å være utenfor hjemmets 4 vegger enn det man gjør mange andre steder. Følgelig tror jeg også at man opplever at tiltakene er sterkere fordi de innebærer større avvik fra normalsituasjonen enn det man gjør andre steder. Selv har jeg vært utenfor Oslo ett par ganger i løpet av det siste halvåret og det føltes oppriktig som å reise til en annen planet der jeg ble sett på som rar som gikk med munnbind på matbutikken. Og dette var på Lillehammer!

  Skriket vårt etter vaksiner er velbegrunnet, og det er før man drar inn Holden-utvalget sine analyser. Sannsynligheten for å bli smittet er større i en storby der vi har basert livene våre på kollektivtransport og bor trangt, det er bare å se på smittetallene. Det er også beviselig lettere å "slå ned" og få kontroll på smittespredningen på mindre steder, det har det siste halvåret vist, og dette var grunnen til at en viss ordfører i ett tettsted på Møre fikk gjennomgå. Det er ikke det at vi ikke vil stoppe smittespredningen, det er bare det at det er så ufattelig mye vanskeligere i en by på nesten 700K innbyggere enn i ett tettsted.

  Sorry, men med mindre du bor i Oslo og Viken så tror jeg det er umulig å faktisk forstå hvor bæsj det siste halvåret har vært. Null sosialisering, null treningssenter. Null livsnytelse. Derfor vil vi ha en endring i prioriteringen av vaksiner. Om resultatet blir at folk i Haugesund må sitte inne i 2 uker og se folk drikke pils på Aker Brygge, så kan de tenke på dette: I Oslo (og deler av Viken) har vi nå i snart 6 måneder sett resten av Norge nyte friheter vi bare kan drømme om.
  Eeo, Kdo_Under and 2 others like this.
  "Assumption is the mother of all fuck ups"

  Kommentér


  • Når det gjelder Oslo (hvor jeg holder til for det meste) skal vi også huske at det har vært vesentlige forskjeller i smittenivå mellom ulike bydeler over tid, men at byrådet har avvist å forsøke noen form for differensiering av restriksjoner innad byen (skal sies at jeg ikke har fulgt veldig godt med hele tiden). Man kan jo spørre om f.eks. noen treningssentre i mindre utsatte bydeler kunne holdt åpent i perioder med tilstrekkelig adgangskontroll og andre begrensninger (noe som ser ut til å ha fungert i Trondheim), men vanskelig å si om det hadde fungert der. Ser ellers at en del er flinke til å finne på noe utendørs.

   Kommentér


   • India er hårdt rammet - mer enn 2000 dødsfall bare siste 24 timer: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

    Dette rammer også andre, siden India også er verdens største vaksineprodusent. Vaksiner som skulle gått til vaksineprogrammet COVAX til fattige(re) land, blir nå holdt igjen til bruk i landet.
    Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

    Kommentér

    • Trådstarter

     Joe Biden har innfridd sitt løfte om 100 millioner vaksinerte amerikanere innen 100 dager.

     Men som nevnt i forrige innlegg er situasjonen annerledes i India, der det er stor irritasjon på USAs vaksineoverflod.

     Ta ansvar, Amerika. Gjør noe med vaksinepolitikken deres slik at dere kan hjelpe resten av verden
     skriver Times of India på lederplass.

     >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

     Arbeidet med å vaksinere befolkningen går sakte. Og en av årsakene til dette er å finne i USA. Der har myndighetene gjort det vanskelig for amerikanske selskaper å eksportere utstyr som kan brukes til å produsere vaksiner i andre land.

     Utstyr som vaksineprodusenter i India begynner å gå tomme for.

     Frustrasjonen er så stor at toppsjefen i IIS, verdens største vaksineprodusent, sendte ut en Twitter-melding direkte til Joe Biden:     USA avslo på fredag å fjerne eksporthindringene med begrunnelsen
     Først og fremst har vi et særskilt ansvar overfor det amerikanske folk. Det er ikke bare i vår interesse at amerikanere blir vaksinert. Det er også i den øvrige verdens interesse at amerikanerne blir vaksinert. Hvis viruset spres ukontrollert i landet vårt, kan det mutere og spres til andre land.
     .

     Dette har av enkelte blitt sammenlignet med Trumps "America first" slagord.

     Men det spekuleres i at restriksjonene vil bli lettet på etterhvert, for å opprettholde gode forbindelser med allierte og næringsliv.

     Kina har valgt motsatt tilnærming til vaksineeksport enn USA da de ikke i nærheten av å fullvaksinere sin egen befolkning, men de deler ut massevis av vaksiner til utviklingsland. På den måten styrker de sin egen geopolitiske posisjon. De har også tilbudt seg å hjelpe India med takle situasjonen deres:

     >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<,
     [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

     >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
     Odd objects attract fire. You are odd.

     Kommentér


     • Man kan jo bare tenke seg hvor mange nye mutasjoner som oppstår i India nå. Men, jeg får første dose i morgen og har lite lyst til å gi den fra meg.
      schaly likes this.
      At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

      Kommentér


      • Vi hører mye om India nå om dagen, men også i Sør-Amerika er pandemien i ferd med å spinne ut av kontroll. NY Times rapporterer at Latin-Amerika i forrige uke sto for 35% av verdens dødsfall med bare 8% av befolkningen.

       Den generelle statistikken ser sånn ut:

       Click image for larger version Name:	Covid.jpg Views:	0 Size:	80,8 KB ID:	1050312

       Antall nye tilfeller pr dag er nå på all-time-high, mens dødsfallene er noe ned sammenlignet med forrige topp. Dette skyldes sannsynligvis bedre behandling og at vaksinene begynner å komme ut. Men det meldes også om kraftig underrapportering, spesielt i autoritært styrte land.


       (Beklager fravær av lenker, men jeg oppdaget at min bruker-ID i NY Times var klistret inn i dem.)
       Sofakriger and 93A like this.
       Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

       Kommentér


       • Som jeg vel har vært inne på tidligere tror jeg det løpende går noe diskusjoner på norske redaktørkontorer og i regjeringen på hvor mye man skal sette fokus på utvikling i andre verdensdeler. Vi har blikket på oss selv, oss selv, oss selv, Sverige, Europa og USA. Jeg tror en del av befolkningen som sliter med å ta inn over seg alvoret både ift helse og økonomi kunne hatt godt av å se flere bilder av likbål.
        Gnist, Kdo_Under and 2 others like this.
        "Gjør Ret, Frygt Intet"

        Kommentér

        • Trådstarter

         Det begynner å dra seg kraftig til i Nepal også nå, og landet blir omtalt som «mini-India».

         Nå når India har stengt grensene har titusener av arbidsinnvandrere måtte reise hjem fra India. De skal i utgangspunktet testes og gå i karantene, men i praksis slipper mange uoppdaget gjennom grensen og hjem til landsbyene sine.

         Sykehusene melder allerede om sprengt kapasitet og situasjoner ute av kontroll.

         Landet har forhåndskjøpt en million Astra Zeneca vaksinedoser av India, men får dem ikke Da India trenger dem selv.
         Nepal har derfor måtte gå til Kina som allerede har donert dem 800.000 vaksinedoser, og i tillegg har Beijing tilbudt å sende både medisinsk utstyr og assistanse.

         Bangladesh og Pakistan har bedt Kina om bistand med vaksiner. Analytikere mener kaoset i India og nabolandene gir Kina et forsprang i maktkampen i regionen.

         Også Russland er på offensiven for å bistå landene som omringer India. Både Nepal og Bangladesh forhandler nå med russiske myndigheter om forsyninger av russiske vaksiner.

         >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
         Odd objects attract fire. You are odd.

         Kommentér


         • Vaksinert forsvarspersonell får tilpasset innreisekarantene

          Regjeringen har besluttet at norsk og alliert forsvarspersonell som er vaksinert eller som har gjennomgått covid-19 de siste seks måneder, får tilpasset innreisekarantene. Endringen gjelder fra 28. mai.

          >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
          Ytringsfrihet, informasjonsfrihet og trykkefrihet er grunnelementer i et demokrati. En fri, uavhengig presse er blant de viktigste institusjoner i demokratiske samfunn.

          Kommentér


          • Britisk etterretning stempler lab-teori som «trolig»

           Britisk etterretning vil ikke utelukke teorien om at koronapandemien kan ha begynt med virus som lekket fra et laboriaturiom i Wuhan.

           Etterretningstjenestene vurderer sannsynligheten for teorien som «tenkelig». Før hadde de stemplet den som «lite sannsynlig», melder avisen >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]. Kinesiske myndigheter har hele tiden avvist denne teorien.

           Storbritannias vaksineminister Nadhim Zahwai sier at Verdenshelseorganisasjon (WHO) må få lov til å etterforske opprinnelsen til koronaviruset for fullt. Flere politikere i England har også tatt til orde for å få en nøye gjennomgang av lab-teorien.

           I forrige uke ba USAs president Joe Biden amerikansk etterretning om å granske teorien om at koronaviruset spredte seg fra et laboratorium i Wuhan i Kina.

           Bakgrunnen var en sak i avisa >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM], der det med henvisning til en amerikansk etterretningsrapport ble blåst nytt liv i denne spekulasjonen.


           >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
           Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

           Kommentér


           • Det er litt interessant å se at hypotesen om at viruset kommer fra et laboratorium i Wuhan har beveget seg fra å være en av Trumps konspirasjonsteorier til å bli regnet som en faktisk mulighet (eller til og med "feasible").
            Dette er fremdeles en mulighet som ikke regnes som særlig sannsynlig, men jeg er tilhenger av at man fortsetter arbeidet med å finne hvor viruset kom fra. Det opprinnelige SARS-viruset (2002-2004) fant man i ulike dyr, og Wuhan-instituttet rapporterte i 2017 at de hadde funnet kilden til viruset (flaggermus i en hule). De advarte den gang om at et nytt virusutbrudd kunne skje når som helst. Man har hatt flere uhell med SARS-viruset i laboratorium både i Kina og andre steder som har resultert i smitte blant mennesker.

            Opprinnelig skrevet av WHO
            Arguments in favour
            Although rare, laboratory accidents do happen, and different laboratories around the world are working with bat CoVs. When working in particular with virus cultures, but also with animal inoculations or clinical samples, humans could become infected in laboratories with limited biosafety, poor laboratory management practice, or following negligence. The closest known CoV RaTG13 strain (96.2%) to SARS-CoV-2 detected in bat anal swabs have been sequenced at the Wuhan Institute of Virology. The Wuhan CDC laboratory moved on 2nd December 2019 to a new location near the Huanan market. Such moves can be disruptive for the operations of any laboratory.

            Arguments against
            The closest relatives of SARS-CoV-2 from bats and pangolin are evolutionarily distant from SARSCoV-2. There has been speculation regarding the presence of human ACE2 receptor binding and a furin-cleavage site in SARS-CoV-2, but both have been found in animal viruses as well, and elements of the furin-cleavage site are present in RmYN02 and the new Thailand bat SARSr-CoV. There is no record of viruses closely related to SARS-CoV-2 in any laboratory before December 2019, or genomes that in combination could provide a SARS-CoV-2 genome. Regarding accidental culture, prior to December 2019, there is no evidence of circulation of SARS-CoV-2 among people globally and the surveillance programme in place was limited regarding the number of samples processed and therefore the risk of accidental culturing SARS-CoV-2 in the laboratory is extremely low. The three laboratories in Wuhan working with either CoVs diagnostics and/or CoVs isolation and vaccine development all had high quality biosafety level (BSL3 or 4) facilities that were well-managed, with a staff health monitoring programme with no reporting of COVID-19 compatible respiratory illness during the weeks/months prior to December 2019, and no serological evidence of infection in workers through SARS-CoV-2-specific serology-screening. The Wuhan CDC lab which moved on 2nd December 2019 reported no disruptions or incidents caused by the move. They also reported no storage nor laboratory activities on CoVs or other bat viruses preceding the outbreak.

            Assessment of likelihood
            In view of the above, a laboratory origin of the pandemic was considered to be extremely unlikely.
            WHO: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

            Det blir spennende å se hva man kommer frem til.

            ---

            In other news: WHO har gitt nye navn til de ulike SARS-CoV-2-mutasjonene for å unngå stigmatisering av enkeltland. Så nå er det visstnok Alfa og Delta som er greia. Lurer på om grekerene er enig.
            Reuters: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

            ---

            Ellers er denne tråden ganske interessant. Litt rart å se hvordan man oppfattet ting for litt i overkant av et år siden.
            All animals are equal, but some animals are more equal than others.

            Kommentér


            • Det har stort sett vært åpent at viruset muligens var innom en lab før det ble en pandemi.
             Men, det er et stort sprang fra det og til det å påstå, eller hinte til at viruset er menneskeskapt.

             Tipper at man heller får dette svaret ved å få tilgang til Vietnamesisk og Taiwans etterretninger om dette før man får noe fornuftig ut av Kina.
             Sofakriger likes this.
             Død ved Kølle!
             Bla bla... Hybrid warfare is easy

             Kommentér


             • Jeg ser Aftenposten benytter sannsynlighetsordene "trolig" og "tenkelig" og at The Times bruker "feasible". Jeg regner med at britisk etterretning har benyttet "possible", som innebærer at det er like sannsynlig som ikke at viruset lekket fra et laboratorium. Enig i at dette ikke er det samme som at det er menneskeskapt, men kineserne har hele tiden nektet for at deres laboratorier hadde noe som helst med dette å gjøre.
              Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

              Kommentér


              • Såvidt jeg husker, er noe av bakgrunnen at den internasjonale delen av et WHO-Kina team som opererte i Wuhan i januar og februar (med medlemmer fra Kina, en rekke WHO-medlemsland samt ansatte i WHO) ikke fikk tilgang til flere laboratorier og ikke fikk skikkelige svar på en del spørsmål de stilte (ikke tilgang til en del data). Det ble meldt om manglende kinesisk åpenhet, dette kan enten skyldes vanlig kinesisk fremgangsmåte, eller at de har noe å skjule.
               At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

               Kommentér


               • Det har vel alltid vore halde ope om at det er ein muligheit at viruset kjem frå ein lab, men det har vrimla ein del konspirasjonsteoriar om at blant anna Obama skal ha finansiert laben i Wuhan, og at Gates og Fauci skal vere medeigarar osv.
                Kdo_Under likes this.

                Kommentér


                • Opprinnelig skrevet av magskor Vis post
                 Det har vel alltid vore halde ope om at det er ein muligheit at viruset kjem frå ein lab,
                 Men veldig viktig med forskjellen om det kommer FRA en lab eller VIA en lab.

                 VIA er vel det holdes som mulig. FRA krever etter det jeg har lest tidligere et nivå på kompetanse, innsats og forskning over tid som er veldig høy i forhold til virusets bruksområde som biologisk våpen. Da er det andre ting enn et SARS-virus man skal jobbe med etter hva jeg forstår.

                 Men det er klart tenkbart at kinesiske virusforskere med gode intensjoner og vitenskapelig nysgjerrighet har tatt virusprøver fra diverse dyr og prøvd å finne ut hva de kan lære av det. Slik håndtering vil jo selvsagt ha en risiko, spesielt hvis aspirasjonsnivået har krysset kompetansenivået lokalt på den lab'en. Kanskje rotårsaken er manglende vitenskapelig kompetanse og risikoforståelse i kinesisk godkjenning av forskningsprosjekter på virus? Kanskje de ikke har en prosess i det hele tatt - men bare lokalt initiativ.

                 "Gjør Ret, Frygt Intet"

                 Kommentér


                 • Da får vi se åssen det blir med ferie i år da...
                  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
                  Sofakriger likes this.

                  Kommentér

                  • Trådstarter

                   To kvinner blir de første som prøver en sak om koronabøter. Helsebyråden og de andre helsetoppene i Bergen kommune må alle stille i vitneboksen.

                   >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
                   Odd objects attract fire. You are odd.

                   Kommentér


                   • >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

                    «Coronavirus has hit the Royal Navy's new aircraft carrier and an escorting group of warships on their first global tour, with more than 100 crew members infected.
                    Ben Wallace, the defence secretary, said the outbreak had not yet prompted a rethink of the carrier strike group's voyage to 40 countries, which includes transiting through the South China Sea - a long-awaited manoeuvre that is set to raise tensions with Beijing.»

                    Kommentér

                    • Trådstarter

                     Australia har utplassert hundrevis av soldater i Sydney fordi deltavarianten av viruset sprer seg raskt i landets største by.
                     Soldatene skal sammen med politiet påse at innbyggerne holder seg hjemme under nedstengningen som skal vare til 28. august.

                     En av oppgavene til soldatene er å påse at de som må ut, ikke beveger seg lengre enn 10 kilometer fra der de bor.

                     Politisjef David Elliott sier at soldatenes oppgave er viktig fordi en liten minoritet i Sydney «tror at reglene ikke gjelder dem».
                     Utplassering av soldater blir nå kritisert, av advokatforening og av menneskerettsaktivister.

                     Førsteminister Gladys Berejiklian i delstaten New South Wales, har erklært delta-utbruddet i delstaten for en nasjonal krise.

                     Selv om regionhovedstaden Sydney nå har hatt portforbud i nærmere en måned, har myndighetene fremdeles ikke klart å slå ned utbruddet. Omkring 13 millioner mennesker er nå i «lockdown».

                     >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]


                     Odd objects attract fire. You are odd.

                     Kommentér


                     • Ny data kan avsløre koronaopphav

                      Den amerikanske etterretningstjenesten er i ferd med å granske en stor mengde genetisk data som ble tatt fra det mye omtalte laboratoriet i Wuhan. Det skriver CNN.
                      Granskingen av filene kan gi avsløringer om koronavirusets opphav.
                      Det dreier seg om genetiske sekvenser fra virusprøver som ble studert på laboratoriet i Wuhan. Ifølge CNN er det få tilgjengelige eksperter som både kan tyde de genetiske sekvensene og lese kinesisk. Dermed vil arbeidet sannsynligvis ta lang tid.

                      >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
                      Ytringsfrihet, informasjonsfrihet og trykkefrihet er grunnelementer i et demokrati. En fri, uavhengig presse er blant de viktigste institusjoner i demokratiske samfunn.

                      Kommentér

                      • Trådstarter

                       Coronapandemien kan potensielt ha startet med en laboratorieansatt som var i kontakt med flaggermus, mener mannen som ledet WHOs undersøkelser i Wuhan.

                       Peter Embarek understreker overfor >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] at han ikke har sett noe som beviser denne teorien. Men han mener den er relativt sannsynlig og bør undersøkes nærmere.

                       – En medarbeider som ble smittet ute i felten ved å ta prøver, er en av de sannsynlige hypotesene, sier Embarek.

                       Han ledet WHOs ekspertgruppe som besøkte den kinesiske byen Wuhan i februar i år.

                       >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
                       Odd objects attract fire. You are odd.

                       Kommentér


                       • Når kinahatet får en konspirasjonsteori som tidligere var stemplet som umulig og usannsynelig til å plutselig stemples som mulig så kan man ikke gjøre annet enn å le av det. Hva annet er forskjellen nå og da? Sauer tenker i flokk.

                        Kommentér

                        • Trådstarter

                         I Turkmenistan er det offisielt ingen covidtilfeller.

                         Her en anonymisert covids pasient beretninger om hans opplevelser fra helsevesenet.

                         >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
                         Odd objects attract fire. You are odd.

                         Kommentér


                         • Norge går over til en normal hverdag med økt beredskap

                          Pressemelding | Dato: 24.09.2021

                          | Nr: 122/21

                          Regjeringen har besluttet at Norge går over til en normal hverdag med økt beredskap lørdag 25. september klokken 16.00.


                          – Smittetallene synker. Sykehusinnleggelsene har flatet ut. I løpet av få uker forventer vi at store deler av den norske befolkningen er fullvaksinerte. Folkehelseinstituttet mener at det er liten risiko for at epidemien skal komme ut av kontroll, gi betydelig sykdomsbyrde eller true helsetjenestens kapasitet. Derfor kan vi gå tilbake til en normal hverdag. Vi vil fjerne de aller fleste smitteverntiltakene, sier statsminister Erna Solberg.

                          Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet (FHI) har anbefalt å gå over til en normal hverdag med økt beredskap i månedsskiftet september/oktober. Etter å ha fulgt tett med på utviklingen denne uken, har regjeringen besluttet å gå over til en normal hverdag med økt beredskap lørdag 25. september kl. 16.

                          – Selv om hverdagen nå blir som normal for de fleste, er ikke pandemien over. Folk vil fremdeles bli syke og derfor er det viktig at alle vaksinerer seg. I tillegg vil samfunnet ha økt beredskap og raskt kunne iverksette tiltak hvis situasjonen tilsier det. Kommunene vil fortsatt ha en viktig rolle i å reagere hvis utbrudd fører til at kapasiteten i helsetjenesten utfordres, understreker Solberg.

                          Disse reglene og rådene gjelder i En normal hverdag med økt beredskap

                          Når vi går over til en normal hverdag, fjernes alle restriksjoner innenlands, med unntak av kravet om å gå i isolasjon hvis du er syk med covid-19. Dette gjelder fra og med lørdag 25. september kl. 16.

                          – Meteren gjelder ikke lenger. Vi kan da være sammen på samme måte som tidligere.

                          Vi opphever begrensningene på hvor mange som kan være sammen på arrangementer.

                          Det er slutt på krav om bordservering og innslippsstopp, sier Solberg.

                          Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, bør du fremdeles teste deg. Det gjelder også vaksinerte.

                          Hvis du blir smittet med korona, må du isolere deg for å unngå å smitte andre. Det vil ikke være en anbefaling, men en regel som du kan få bot for å bryte.

                          Det anbefales at uvaksinerte som bor sammen med en som er blitt smittet, tester seg eller går i karantene. Det gjelder uavhengig av om man får symptomer eller ikke. Andre uvaksinerte nærkontakter trenger ikke å gå i karantene, men bør ta en test.

                          – Vi beholder også de rådene vi har blitt så godt kjent med: Om å vaske hendene ofte, hoste i et lommetørkle eller i albuekroken og holde oss hjemme hvis vi er syke, sier Solberg.

                          Selv om de aller fleste bransjestandarder og smittevernveiledere nå opphører, oppfordrer hun virksomhetene til å opprettholde gode smitteverntiltak, slik at kunder for eksempel har tilgang til håndsprit.

                          – Vi beholder trafikklysmodellen for skolene og barnehagene. Dersom den enkelte kommune mener at smittesituasjonen tilsier behov for å fatte vedtak om lokale tiltak, vil trafikklysmodellen gi god veiledning. Det er viktig for å gi elevene en mest mulig normal hverdag. Selv om stadig flere er vaksinerte, kan det fremdeles oppstå situasjoner hvor det er behov for lokale tiltak, påpeker statsministeren.

                          – Men kortversjonen er: Nå kan vi leve som normalt, understreker Solberg.

                          (...)

                          >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
                          Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                          Kommentér


                          • Colin Powell (84) død av covid-komplikasjoner.

                           >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

                           Kommentér


                           • Opprinnelig skrevet av LVGRP99 Vis post
                            Colin Powell (84) død av covid-komplikasjoner.

                            >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
                            Har noen sett hvilken vaksine han fikk?

                            Edit. Han fikk 2 doser Pfizer i januar og februar.
                            Last edited by pioff; 4 Dager siden.
                            There is nothing that can't be solved by the proper use of high explosives.

                            Kommentér


                            • Jeg tror de i USA nesten utelukkende har brukt de samme mRNA-vaksinene som vi har brukt, fra Pfeizer/BioNTech og Moderna. Powell led av benmargskreft, og det reduserer sterkt immunforsvaret. Dessuten har folk på 80+ ofte har et så svekket immunsystem at to vaksiner ikke gir full beskyttelse. Kombinasjonen benmargskreft og alder gjorde nok at immunforsvaret hans var svært dårlig.
                             At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

                             Kommentér


                             • 15 millioner har fått J&J. Men som du sier, med alder og underliggende sykdom og generell svekkelse så stod det ikke så bra til dessverre.
                              There is nothing that can't be solved by the proper use of high explosives.

                              Kommentér


                              • Den økende trenden i smitte i f.eks. Storbritannia og Belgia er litt bekymringsfull. Storbritannia har vaksinert rundt 67% av befolkningen og der smittes 71/100K fortiden. Belgia har vaksinert 73% og 78/100K smittes. Til sammenligning har Norge vaksinert ca 69% og rundt 10/100K smittes.
                               All animals are equal, but some animals are more equal than others.

                               Kommentér

                               Forsvarets historiske filmarkiv

                               Collapse

                               Working...
                               X
                               Besøksstatistikk