Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Liten reklamesnutt

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

COVID-19 virusutbrudd

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Opprinnelig skrevet av 88charlie Vis post

  Nå skal jeg ikke la "oslo-hatet" mitt gå ut over deg men jeg synes sytingen fra det sentrale østland rett og slett begynner å bli uforskammet. Vi har alle bosatt oss i forskjellige deler av landet, med skal vi si, fordeler og ulemper pga. geografi. At det er så mye verre i Oslo enn andre steder nekter jeg å tro. Vi sitter innelåst her på vestlandet også, og når det ikke er Covidoppblomstring så er det jammen det været. Vi detter kanskje ned fra et lavere nivå i form av tilbud og aktiviteter, men når man først sitter innelåst med Netflix så er det likt over alt.

  Raymond spillte høyt med behovet sitt for vaksiner og bare noen uker etterpå ble det fullstendig lock-down i den ene middels store kommunen etter den andre. Skulle man fulgt hans logikk burde vaksinene på nytt omfordeles til der smittetrykket relativt sett var høyest.

  Det skulle ha tatt seg ut om Oslo ble prioritert såpass at kveldsnytt gikk fra et innslag med utepilsdrikkende vaksinerte folk på Aker brygge til folketomme gater i Haugesund, Tromsø osv. Skal Raymond få noe som monner slik han ønsker det så er det nøyaktig det som blir resultatet.

  Oslo har en del konkrete utfordringer med bakgrunn i demografi, infrastruktur (trangt) og nye landsmenn, som kunne/burde ha blitt håndtert med andre midler enn bare vaksinering. Det var vel det en viss ordfører i Moldor prøvde å sette søkelyset på før han ble offentlig henrettet. (det var selvfølgelig klarert med Erna, men det er en annen debatt).

  For det første, så skjønner jeg ikke hvor dette "Oslo-hatet" kommer fra, men det er en debatt for en annen dag, og jeg vil ikke gjøre dette til en by-mot-land-sak.

  Grunnen til at vi "syter" i Oslo er at byen har vært rammet hardere av tiltak enn noe annet sted i landet. Ingen andre steder i landet har tiltakene vært så strenge over så lang tid som i Oslo. Vi bor trangere her og vi baserer større deler av livet vårt på å være utenfor hjemmets 4 vegger enn det man gjør mange andre steder. Følgelig tror jeg også at man opplever at tiltakene er sterkere fordi de innebærer større avvik fra normalsituasjonen enn det man gjør andre steder. Selv har jeg vært utenfor Oslo ett par ganger i løpet av det siste halvåret og det føltes oppriktig som å reise til en annen planet der jeg ble sett på som rar som gikk med munnbind på matbutikken. Og dette var på Lillehammer!

  Skriket vårt etter vaksiner er velbegrunnet, og det er før man drar inn Holden-utvalget sine analyser. Sannsynligheten for å bli smittet er større i en storby der vi har basert livene våre på kollektivtransport og bor trangt, det er bare å se på smittetallene. Det er også beviselig lettere å "slå ned" og få kontroll på smittespredningen på mindre steder, det har det siste halvåret vist, og dette var grunnen til at en viss ordfører i ett tettsted på Møre fikk gjennomgå. Det er ikke det at vi ikke vil stoppe smittespredningen, det er bare det at det er så ufattelig mye vanskeligere i en by på nesten 700K innbyggere enn i ett tettsted.

  Sorry, men med mindre du bor i Oslo og Viken så tror jeg det er umulig å faktisk forstå hvor bæsj det siste halvåret har vært. Null sosialisering, null treningssenter. Null livsnytelse. Derfor vil vi ha en endring i prioriteringen av vaksiner. Om resultatet blir at folk i Haugesund må sitte inne i 2 uker og se folk drikke pils på Aker Brygge, så kan de tenke på dette: I Oslo (og deler av Viken) har vi nå i snart 6 måneder sett resten av Norge nyte friheter vi bare kan drømme om.
  "Assumption is the mother of all fuck ups"

  Kommentér


  • Når det gjelder Oslo (hvor jeg holder til for det meste) skal vi også huske at det har vært vesentlige forskjeller i smittenivå mellom ulike bydeler over tid, men at byrådet har avvist å forsøke noen form for differensiering av restriksjoner innad byen (skal sies at jeg ikke har fulgt veldig godt med hele tiden). Man kan jo spørre om f.eks. noen treningssentre i mindre utsatte bydeler kunne holdt åpent i perioder med tilstrekkelig adgangskontroll og andre begrensninger (noe som ser ut til å ha fungert i Trondheim), men vanskelig å si om det hadde fungert der. Ser ellers at en del er flinke til å finne på noe utendørs.

   Kommentér


   • India er hårdt rammet - mer enn 2000 dødsfall bare siste 24 timer: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<

    Dette rammer også andre, siden India også er verdens største vaksineprodusent. Vaksiner som skulle gått til vaksineprogrammet COVAX til fattige(re) land, blir nå holdt igjen til bruk i landet.
    Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

    Kommentér

    • Trådstarter

     Joe Biden har innfridd sitt løfte om 100 millioner vaksinerte amerikanere innen 100 dager.

     Men som nevnt i forrige innlegg er situasjonen annerledes i India, der det er stor irritasjon på USAs vaksineoverflod.

     Ta ansvar, Amerika. Gjør noe med vaksinepolitikken deres slik at dere kan hjelpe resten av verden
     skriver Times of India på lederplass.

     >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<

     Arbeidet med å vaksinere befolkningen går sakte. Og en av årsakene til dette er å finne i USA. Der har myndighetene gjort det vanskelig for amerikanske selskaper å eksportere utstyr som kan brukes til å produsere vaksiner i andre land.

     Utstyr som vaksineprodusenter i India begynner å gå tomme for.

     Frustrasjonen er så stor at toppsjefen i IIS, verdens største vaksineprodusent, sendte ut en Twitter-melding direkte til Joe Biden:     USA avslo på fredag å fjerne eksporthindringene med begrunnelsen
     Først og fremst har vi et særskilt ansvar overfor det amerikanske folk. Det er ikke bare i vår interesse at amerikanere blir vaksinert. Det er også i den øvrige verdens interesse at amerikanerne blir vaksinert. Hvis viruset spres ukontrollert i landet vårt, kan det mutere og spres til andre land.
     .

     Dette har av enkelte blitt sammenlignet med Trumps "America first" slagord.

     Men det spekuleres i at restriksjonene vil bli lettet på etterhvert, for å opprettholde gode forbindelser med allierte og næringsliv.

     Kina har valgt motsatt tilnærming til vaksineeksport enn USA da de ikke i nærheten av å fullvaksinere sin egen befolkning, men de deler ut massevis av vaksiner til utviklingsland. På den måten styrker de sin egen geopolitiske posisjon. De har også tilbudt seg å hjelpe India med takle situasjonen deres:

     >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker,
     Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<

     >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<
     Odd objects attract fire. You are odd.

     Kommentér


     • Man kan jo bare tenke seg hvor mange nye mutasjoner som oppstår i India nå. Men, jeg får første dose i morgen og har lite lyst til å gi den fra meg.
      At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

      Kommentér


      • Vi hører mye om India nå om dagen, men også i Sør-Amerika er pandemien i ferd med å spinne ut av kontroll. NY Times rapporterer at Latin-Amerika i forrige uke sto for 35% av verdens dødsfall med bare 8% av befolkningen.

       Den generelle statistikken ser sånn ut:

       Click image for larger version Name:	Covid.jpg Views:	0 Size:	80,8 KB ID:	1050312

       Antall nye tilfeller pr dag er nå på all-time-high, mens dødsfallene er noe ned sammenlignet med forrige topp. Dette skyldes sannsynligvis bedre behandling og at vaksinene begynner å komme ut. Men det meldes også om kraftig underrapportering, spesielt i autoritært styrte land.


       (Beklager fravær av lenker, men jeg oppdaget at min bruker-ID i NY Times var klistret inn i dem.)
       Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

       Kommentér


       • Som jeg vel har vært inne på tidligere tror jeg det løpende går noe diskusjoner på norske redaktørkontorer og i regjeringen på hvor mye man skal sette fokus på utvikling i andre verdensdeler. Vi har blikket på oss selv, oss selv, oss selv, Sverige, Europa og USA. Jeg tror en del av befolkningen som sliter med å ta inn over seg alvoret både ift helse og økonomi kunne hatt godt av å se flere bilder av likbål.
        "Gjør Ret, Frygt Intet"

        Kommentér

        • Trådstarter

         Det begynner å dra seg kraftig til i Nepal også nå, og landet blir omtalt som «mini-India».

         Nå når India har stengt grensene har titusener av arbidsinnvandrere måtte reise hjem fra India. De skal i utgangspunktet testes og gå i karantene, men i praksis slipper mange uoppdaget gjennom grensen og hjem til landsbyene sine.

         Sykehusene melder allerede om sprengt kapasitet og situasjoner ute av kontroll.

         Landet har forhåndskjøpt en million Astra Zeneca vaksinedoser av India, men får dem ikke Da India trenger dem selv.
         Nepal har derfor måtte gå til Kina som allerede har donert dem 800.000 vaksinedoser, og i tillegg har Beijing tilbudt å sende både medisinsk utstyr og assistanse.

         Bangladesh og Pakistan har bedt Kina om bistand med vaksiner. Analytikere mener kaoset i India og nabolandene gir Kina et forsprang i maktkampen i regionen.

         Også Russland er på offensiven for å bistå landene som omringer India. Både Nepal og Bangladesh forhandler nå med russiske myndigheter om forsyninger av russiske vaksiner.

         >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<
         Odd objects attract fire. You are odd.

         Kommentér

         Working...
         X
         Besøksstatistikk