Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Liten reklamesnutt

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

COVID-19 virusutbrudd

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Sofakriger enig med deg i at USA også har prestert under norm i denne pandemien.

  Slik jeg vurderer det så har COVID vist styrken til det Europeiske helsevesenet og svakheten som ligger i den Amerikanske modellen. Ja, helt klart at det er hendelser og tiltak som har vært uheldige på begge sider av Atlanterhavet men det å ha tilgang til egen og familien sin helsetjeneste knyttet til jobben har nok vært en faktor som har gjort pandemien tøffere i USA den Europa.

  Kommentér


  • Oppsiktsvekkende påstander krever gode kilder.
   Milforum er ikke plassen for å spre konspirasjonsteorier.
   - Mod

   All animals are equal, but some animals are more equal than others.

   Kommentér


   • Opprinnelig skrevet av Pinch Vis post
    Det er som flere nevner ovenfor ett kapasitets problem.

    Helsevesenet er ikke dimisjoner til å håndtere denne pandemien som politikerene har skrevet flotte planer og scenarioer om; Ahus hvor min kone jobber som spesialsykepleier har normalt 10 (ti) intensiv plasser; dette kan ved kreativ bruk av mannskap økes til 16-20 men så er stopp, det er ikke nok folk til å holde 24-timers monitorering av disse plassene.

    Enkelte tror jo at en intensivplass er en seng med noen rør og maskiner men hver enkel plass krever ett stort mannskap på døgn beredskap for å snu, vende, flytte, justere, tømme og annet sett holde pasienten i live.

    Dette er og har alltids hvert knapphets resursen: trent personell, ikke maskiner og senger —> hadde det vært snakk om senger å kunne en raid på IKEA sitt fjern lager løst hele greiene på en dag.


    se på Brasil, hvor nå ambulanser står i kø for å levere pasienter. Tror dere at det er ett eget sykehus for COVID og ett annet for alt annet? Ett kollaps i kapasitet slik Brasil opplever betyr at mennesker i alle aldre dør på fortauet og i ambulanser av blindtarm, slag, blodpropp, skader fra trafikkulykker og alt mulig annet av vanlige helse relaterte problemer da det er ikke flere helsepersonell som kan bistå mengden med innkommende.

    At Ahus ikkje har meir enn 10 intensivplassar er for meg utruleg. Førde Sentralsjukehus eit lite sjukehus som er hovudsjukehus for ca 100 000 innbyggarar har 15 intensivplassar. I tillegg kan ein skalere opp til 30 plassar med å bruke intensivsjukepleiarar som jobbar på sjukehuset i andre avdelingar.
    For nokre år sidan jobba eg på Haukeland, som er eit av landet sine store sjukehus. Då hadde eg ekstrajobb som koordinator på medisin, hjerte og lunge. Då var min jobb å plassere pasientar på dei forskjellige sengepostane, i utgangspunktet etter diagnose. Problemet var at ved normal drift var sjukehuset fult kvar kveld. Så ein måtte plassere pasientane der det var plass, og fleire gangar måtte eg planlegge korleis vi skulle kunne flytte pasientar til andre sjukehus for å få plass til dei som kom inn.

    Kommentér


    • Det har vært flere artikler i blant annet Aftenposten om de 10-11 intensivplassene til Ahus. Overlege Jon Henrik Laake, leder for Norsk anestesiologisk forening har kalt det en skandale. Visstnok er årsaken at Ahus har spekulert i at Ullevål og Rikshospitalet, ikke alt for langt unna, skal ta seg av denslags, mens Ahus skal konsentrere seg om planlagt behandling.
     Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

     Kommentér


     • Ja, enig i at det er galskap men er vel så langt pengene rekker.

      – Ved normal drift har vi 10 intensivplasser. Nå er situasjonen krevende, og vi har mellom 12 og 14 covid-19-pasienter på intensivområdene, sier Mæland til NTB.
      >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<

      Kommentér


      • Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
       Det har vært flere artikler i blant annet Aftenposten om de 10-11 intensivplassene til Ahus. Overlege Jon Henrik Laake, leder for Norsk anestesiologisk forening har kalt det en skandale. Visstnok er årsaken at Ahus har spekulert i at Ullevål og Rikshospitalet, ikke alt for langt unna, skal ta seg av denslags, mens Ahus skal konsentrere seg om planlagt behandling.
       Det blir feil å se ett og ett sykehus isolert. Det er mange roller hvor det tas en rollefordeling mellom sykehus - avhengig av transporttider, spesialistvedlikehold, økonomi etc. At ikke alle sykehus i Viken har like stort intensivfokus i en normalsituasjon anser jeg som naturlig.
       "Gjør Ret, Frygt Intet"

       Kommentér


       • Opprinnelig skrevet av Sofakriger Vis post

        Det blir feil å se ett og ett sykehus isolert. Det er mange roller hvor det tas en rollefordeling mellom sykehus - avhengig av transporttider, spesialistvedlikehold, økonomi etc. At ikke alle sykehus i Viken har like stort intensivfokus i en normalsituasjon anser jeg som naturlig.
        utfordringen er at Ahus er primær sykehus til ca 600 000 personer i Oslo øst og Viken. Det er ikke så mange flere sykehus med tilsvarende kapasitet utover gamle Ullevål og Riksen; neste blir vel Østfold HF ved Kalnes men de har jo sitt eget ansvarsområde å håndtere.

        Kommentér


        • Opprinnelig skrevet av Pinch Vis post

         utfordringen er at Ahus er primær sykehus til ca 600 000 personer i Oslo øst og Viken. Det er ikke så mange flere sykehus med tilsvarende kapasitet utover gamle Ullevål og Riksen; neste blir vel Østfold HF ved Kalnes men de har jo sitt eget ansvarsområde å håndtere.
         Sjukehuset på Kalnes er dessverre eit godt eksempel på korleis ein tenker når bygge nye sjukehus i Norge. Sjukehuset var for lite den dagen det opna.

         Kommentér


         • Karma slår til: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<.

          Ytterligere en person er død og minst ni smittet etter arrangementet på låven til Hans Kristian Gaarder i Gran kommune 26. mars.
          – Til tross for oppfordringer fra familien ønsket hun ikke å bli testet for covid-19, og ønsket heller ikke helsehjelp da hun ble stadig sykere. Siste kontakt med henne var via telefon lørdag.

          ...

          – Fra før av var vi klar over at hun var skeptisk til både vaksiner og til den offentlige informasjon om covid-19. Det var likevel nytt for oss at hun var involvert i dette miljøet. Vi som er pårørende deler ikke de samme oppfatningene om pandemien og synes det er svært trist at hun nå er død og ikke ønsket å ta imot helsehjelp, skriver familien i pressemeldingen.

          ...

          Onsdag ble det kjent at en mann i 60-årene fra Gran døde med koronavirus. >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<.

          Gaarder skal ha hatt symptomer på covid-19 i én til to uker uten å søke helsehjelp. Han hadde ikke tatt koronatest, men en test i etterkant av dødsfallet fastslo at han hadde covid-19.

          26. mars hadde Gaarder et arrangement i låven med tittelen «Trump, Biden og veien videre for USA og verden». Det skulle i utgangspunktet vare fra 18.00 til 20.30, med «uformelt samvær i Låven» etterpå, ifølge invitasjonen.

          Det er nå bekreftet at fire personer som var på arrangementet er koronasmittet. Flere nærkontakter av personer som var der har også fått påvist viruset.

          – Vi har nå fått bekreftet at flere nærkontakter til personer som var til stede under arrangementet 26. mars, er smittet med covid-19. Dette er noe vi har fått bekreftet fra flere andre kommuner på Østlandet, skriver Gran kommune søndag.

          At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

          Kommentér


          • Opprinnelig skrevet av hvlt Vis post
           Karma slår til: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<.
           Hovedproblemet er at de smitter andre. Når disse nekter å bidra til smittesporing, nekter å ta forholdsregler og utsetter tredjeperson for smitte, så er det ikke snakk om karma.
           All animals are equal, but some animals are more equal than others.

           Kommentér


           • Fra VG sin nyhetsticker:
            New Zealands statsminister Jacinda Ardern sier at mennesker som arbeider med grensekontroll i landet må takke ja til å bli vaksinert innen utgangen av april – eller bli omplassert til andre arbeidsoppgaver.

            Uttalelsen kommer etter at det ble kjent at en smittet grensearbeider skal ha latt være å dukke opp til to vaksineavtaler, skriver Reuters.
            De er kommet noe lenger enn oss i prosessen, men jeg tipper vi må se på slike ting snart når det gjelder folk som møter mye risiko. Feks politi og toll på grensen, helsearbeidere selvsagt og en del andre (fx sitter nå 7 brannmenn og noen andre blålys-folk i karantene her i Rogaland etter en trafikkulykke med en smittet tungtransportsjåfør.). For det første må de vaksineres når mulig, og når det er mulig så må vi kreve at de er vaksinert.
            "Gjør Ret, Frygt Intet"

            Kommentér


            • Forskere mener at alt for mye vekt har blitt lagt på spriting av overflater - sjansen for å bli smittet er bare 1/10 000. Derimot er dårlig ventilerte rom et stort problem: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<

             Som jeg skrev i innlegg #550 i denne tråden - man blir smittet om man er i samme rom som noen som er smittet (eller om noen som er smittet har vært der), det er bare et spørsmål om tid.

             Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
             Jeg synes denne artikkelen fra El Pais gir en bra oversikt over fenomenet: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<

             Spredning i lukkede rom er en funksjon av tid i rommet, størrelsen på rommet, ventilasjon, hvorvidt noen av de involverte bruker maske, og hvordan man oppfører seg (høyrøstet prat og sang øker spredningen*). Selv om man i en bar reduserer antallet gjester med 50%, så blir alle utsatt for smitte innenfor en periode på 4 timer. Færre hvis alle bruker masker, enda færre med god ventilasjon og kortere tid i baren. Men aldri 0 sannsynlighet.

             Bottom line er at man blir utsatt for smitte når man oppholder seg over tid sammen med andre mennesker - de forskjellige tiltakene reduserer bare sannsynligheten for smitte i større eller mindre grad.


             Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

             Kommentér


             • >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<

              Den foreløpige obduksjonsrapporten for konspirasjonsteoretikeren og korona-benekteren Hans Kristian Gaarder viser slim i store luftrør og luftveier, tunge lunger forenlig med covid-19, samt funn av covid-19.
              At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

              Kommentér


              • Det er flere meninger om vaksineprioritering - og selv om avisen her er litt tabloid i overskriften så tror jeg noen i idretten må alvorlig se seg i speilet. At fotball prioriteres fremfor studenter i gjenåpning er provoserende nok, men at folk som vil til olympiske leker bør gå foran i vaksinekø er helt utrolig.

               >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<

               – Jeg mener vi burde stått først i køen, konkluderer Fritz Aanes på spørsmål om smittetilfellene >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<< i Ungarn i mars og smittevernforberedelsene på hjemmebane til den siste og avgjørende i Bulgaria 6. til 9. mai.
               Han har ikke backing i ledelsen av olympiatoppen. Gangsyn er det tydeligvis også dårlig med.
               Det er ikke så mange som tør si det?

               – Nei, jeg mener jo det med tanke på – ja, vi sniker kanskje i køen, men man må også huske på gleden og det idretten gir tilbake i et OL. For eksempel til menneskene, ved psykisk helse, å holde seg i form, sykedager og inspirasjon som idrettsutøverne gir gjennom TV-en til folk som sitter hjemme, svarer Fritz Aanes - som selv deltok som utøver i to OL (2000 og 2004).
               Men til hans forsvar, det er ikke et kvalifikasjonskrav for å være en god brytetrener å være et fornuftig menneske.
               "Gjør Ret, Frygt Intet"

               Kommentér


               • Jeg har fulgt visse debatter om idrett vs andre jobber/ting, og det som ofte utgjør skillet, er jo om man skal anse toppidrett som en jobb, eller ikke som en jobb. Er toppidrett en jobb, så er de jo, i likhet med mange andre bransjer, omtrent ilagt et arbeidsforbud.

                Sånn sett kan jeg skjønne at de vil prioriteres i vaksinekøen.
                Where is, repeat, where is Task Force Thirty Four? The world wonders.

                Kommentér


                • Opprinnelig skrevet av yamaha Vis post
                 Sånn sett kan jeg skjønne at de vil prioriteres i vaksinekøen.
                 Prioriteres foran hvem?

                 Kommentér


                 • Dette er jo ikke bare en helsefaglig, men like mye en filosofisk og politisk diskusjon.

                  Prioriterer man de som har størst sjanse for å dø? Prioriterer man gjenværende leveår? Livskvalitet? Den filosofiske biten blir som en variant av the trolley problem.

                  Og kanskje hadde det vært smart å gitt enda flere doser til Oslo og andre områder med høyt smittetrykk, men du verden for en politisk belastning det er, spesielt i et valgår.

                  Jeg mener at det ikke er gjort noen alvorlige feil i prioriteringene hittil. Nedstengningen av skoler i fjor kunne vært gjort mindre brutal, men det er etterpåklokskap. Nå er situasjonen at de som er aller mest utsatt for å dø er vaksinert, men trykket på sykehusene er fortsatt høyt, så det er ingen grunn til noen generell lettelse i tiltakene. Skal vi likevel lette litt, så mener jeg helt klart det er barn og ungdom som må prioriteres. Jeg klarer fint ett års isolasjon, men for en 6-åring er det en svært betydelig del av livet han har levd, og noe som vil være med å prege ham sannsynligvis resten av livet. Også for ungdommer med store behov for sosialisering med jevnaldrende som skal forme dem i oppveksten, er dette traumatiserende.

                  Ja, mange har glede av å se på idrett, men i hvert fall for meg står toppidrettsutøvere langt, langt bak i køen over dem som bør prioriteres.
                  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                  Kommentér


                  • Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
                   Dette er jo ikke bare en helsefaglig, men like mye en filosofisk og politisk diskusjon.

                   Prioriterer man de som har størst sjanse for å dø? Prioriterer man gjenværende leveår? Livskvalitet? Den filosofiske biten blir som en variant av the trolley problem.

                   Og kanskje hadde det vært smart å gitt enda flere doser til Oslo og andre områder med høyt smittetrykk, men du verden for en politisk belastning det er, spesielt i et valgår.
                   Hvis jeg som Oslo-borger i slutten av 20-årene må sitte tilnærmet innelåst i leiligheten min til sommeren er forbi fordi Erna og Bent er mer bekymret for å bli gjenvalgt fremfor befolkningens helse så vet jeg faktisk ikke helt hva jeg gjør.

                   En annen ting rundt vaksineringen er jo vurderingene som blir offentliggjort rundt bruken av AZ og J&J i morgen. J&J kan jeg i og for seg se at man vil pause en liten stund, men AZ-vaksinen ser jeg ingen grunn til at ikke skal tas i bruk igjen med en omfordeling til eldre grupper.
                   "Assumption is the mother of all fuck ups"

                   Kommentér


                   • Opprinnelig skrevet av Gnist Vis post

                    Prioriteres foran hvem?
                    Det er jo generelt sett interessant å bli avkrevd spesifikke svar når jeg skriver at jeg kan skjønne hvordan en part ser verden. Det er jo nesten så jeg regner med at du har en ferdig matrise for hvordan vi skal prioritere, og er klar til å presentere den

                    Det er jo, som Rittmester så klokelig påpeker, en debatt som kanskje har vel så store filosofiske betraktninger som rent helsefaglige.

                    Eksempelvis, skal man prioritere på yrke eller funksjon? Antall leveår igjen? Forventet verdi for samfunnet? En 60 år gammel sjef for et stort firma gjør jo noe viktig(han skaper jo verdier og arbeidsplasser), men er han viktigere enn 14-åringen på skolebenken som kan bli den som finner opp kuren mot neste pandemi?

                    Er underholdning(og nå legger jeg toppidrett under dette begrepet) viktig for å holde samfunnet i gang, eller som de gamle romerne ville ha sagt det, brød og sirkus? Er det viktigere å få i gang breddeidretten, før man mister alt for mange der? Det er jo hele fotballag som nå forsvinner og en del divisjoner har nå helt andre forutsetninger enn før pandemien. Hva skjer med ungdom som mister et tilholdssted og et fellesskap?

                    Et annet eksempel er jo musikanter, for eksempel de som spiller i korps. Det ironiske her er jo at det er en god del som mener at Forsvaret ikke skal ha musikkorps, men hva om pandemien gjør at man ikke får inn nye musikanter(satt på spissen). Da vil jo kanskje korpsene forsvinne av seg selv, selv om dette er en politisk gitt oppgave. Dette er jo en teoretisk langtidskonsekvens av de valg som blir tatt i dag, fra politisk hold. Det kan fort finnes andre og.

                    Så ja, hvem skal du velge? Hvorfor skal du velge de? Hva gjør at noen skal få prioritet? Hvem skal sørge for at de som velger, velger korrekt?

                    Quis custodiet ipsos custodes?
                    Where is, repeat, where is Task Force Thirty Four? The world wonders.

                    Kommentér


                    • I Norge blir i gjennomsnitt 35 mennesker skadet og 0,25 mennesker drept av lynnedslag hvert år. Av 7 millioner amerikanere som har fått Janssen-vaksinen, er 6 blitt syke (her kan det selvfølgelig være store mørketall). Av dem er en død og en kritisk syk. Jeg går ikke til daglig rundt og er redd for å bli drept av lynet. Jeg tar gjerne en Janssen-dose (trengs bare en dose til og med).
                     At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

                     Kommentér

                     • Trådstarter

                      For tiden er det 2. bataljon som har oppdraget med leirbeskyttelse i Anbar-provinsen. De dro til Irak i februar og skal være til etter sommeren. Forsvaret har ikke fått vaksiner til alle soldatene i utenlandstjeneste. Den norske styrken i Irak fikk vaksiner av USA.

                      >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker, Trykk her for å bli medlem av Milforum <<<<<
                      Odd objects attract fire. You are odd.

                      Kommentér


                      • Opprinnelig skrevet av yamaha Vis post

                       Det er jo generelt sett interessant å bli avkrevd spesifikke svar når jeg skriver at jeg kan skjønne hvordan en part ser verden. Det er jo nesten så jeg regner med at du har en ferdig matrise for hvordan vi skal prioritere, og er klar til å presentere den

                       Det er jo, som Rittmester så klokelig påpeker, en debatt som kanskje har vel så store filosofiske betraktninger som rent helsefaglige.

                       Eksempelvis, skal man prioritere på yrke eller funksjon? Antall leveår igjen? Forventet verdi for samfunnet? En 60 år gammel sjef for et stort firma gjør jo noe viktig(han skaper jo verdier og arbeidsplasser), men er han viktigere enn 14-åringen på skolebenken som kan bli den som finner opp kuren mot neste pandemi?

                       Er underholdning(og nå legger jeg toppidrett under dette begrepet) viktig for å holde samfunnet i gang, eller som de gamle romerne ville ha sagt det, brød og sirkus? Er det viktigere å få i gang breddeidretten, før man mister alt for mange der? Det er jo hele fotballag som nå forsvinner og en del divisjoner har nå helt andre forutsetninger enn før pandemien. Hva skjer med ungdom som mister et tilholdssted og et fellesskap?

                       Et annet eksempel er jo musikanter, for eksempel de som spiller i korps. Det ironiske her er jo at det er en god del som mener at Forsvaret ikke skal ha musikkorps, men hva om pandemien gjør at man ikke får inn nye musikanter(satt på spissen). Da vil jo kanskje korpsene forsvinne av seg selv, selv om dette er en politisk gitt oppgave. Dette er jo en teoretisk langtidskonsekvens av de valg som blir tatt i dag, fra politisk hold. Det kan fort finnes andre og.

                       Så ja, hvem skal du velge? Hvorfor skal du velge de? Hva gjør at noen skal få prioritet? Hvem skal sørge for at de som velger, velger korrekt?

                       Quis custodiet ipsos custodes?
                       Det gjaldt ev. info om hvordan/i hvilken grad OL-utøvere isåfall skulle prioriteres, dvs. på bekostning av hvem og hvordan dette ville passe inn i en god vurdering av samfunnets behov - eksempelvis mht. personell i samfunnskritiske funksjoner (som omfatter mye forskjellig), elever og studenter osv. Selv er jeg opptatt av et rimelig hensyn til folkehelse, helseberedskap og økonomisk gjenåpning så raskt og forsvarlig det lar seg gjøre, og jeg ser foreløpig ingen grunn til at toppidrettsutøvere skal prioriteres særlig.

                       Flere av spørsmålene som Rittmester og du drøfter er selvsagt viktige, men dette gjaldt noe uklar info om hvordan denne gruppen skulle ha blitt prioritert og til hvilken pris.

                       Kommentér


                       • Et spørsmål som ofte melder seg, er folkehelse bare fysisk, eller teller også en psykisk bit?

                        Kan man si at eksempelvis OL er viktig for den psykiske(eller kollektive, om man vil) folkehelsa?
                        Where is, repeat, where is Task Force Thirty Four? The world wonders.

                        Kommentér


                        • Psykisk helse er helt klart viktig spør du meg, og i dag er det vel mer vanlig å se helhetlig på fysisk og psykisk helse i samspill. Hvorvidt prioritering av utøvere kunne hatt særlig utslag her får andre vurdere, men selv ser jeg ingen større gevinst.

                         Kommentér


                         • Om en norsk bryter deltar i sommer-OL eller ikke har ekstremt liten betydning for min psykiske helse. Faktisk eksakt lik null.
                          At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

                          Kommentér


                          • Opprinnelig skrevet av hvorre Vis post
                           Hvis jeg som Oslo-borger i slutten av 20-årene må sitte tilnærmet innelåst i leiligheten min til sommeren er forbi fordi Erna og Bent er mer bekymret for å bli gjenvalgt fremfor befolkningens helse så vet jeg faktisk ikke helt hva jeg gjør.
                           Nå skal jeg ikke la "oslo-hatet" mitt gå ut over deg men jeg synes sytingen fra det sentrale østland rett og slett begynner å bli uforskammet. Vi har alle bosatt oss i forskjellige deler av landet, med skal vi si, fordeler og ulemper pga. geografi. At det er så mye verre i Oslo enn andre steder nekter jeg å tro. Vi sitter innelåst her på vestlandet også, og når det ikke er Covidoppblomstring så er det jammen det været. Vi detter kanskje ned fra et lavere nivå i form av tilbud og aktiviteter, men når man først sitter innelåst med Netflix så er det likt over alt.

                           Raymond spillte høyt med behovet sitt for vaksiner og bare noen uker etterpå ble det fullstendig lock-down i den ene middels store kommunen etter den andre. Skulle man fulgt hans logikk burde vaksinene på nytt omfordeles til der smittetrykket relativt sett var høyest.

                           Det skulle ha tatt seg ut om Oslo ble prioritert såpass at kveldsnytt gikk fra et innslag med utepilsdrikkende vaksinerte folk på Aker brygge til folketomme gater i Haugesund, Tromsø osv. Skal Raymond få noe som monner slik han ønsker det så er det nøyaktig det som blir resultatet.

                           Oslo har en del konkrete utfordringer med bakgrunn i demografi, infrastruktur (trangt) og nye landsmenn, som kunne/burde ha blitt håndtert med andre midler enn bare vaksinering. Det var vel det en viss ordfører i Moldor prøvde å sette søkelyset på før han ble offentlig henrettet. (det var selvfølgelig klarert med Erna, men det er en annen debatt).


                           Artillery is the God of War

                           Kommentér


                           • Jeg ser at Korona-kommisjonen med rette kritiserer Regjeringen for manglende pandemi-beredskap før pandemien kom. Planer var ikke oppdatert, beredskapslagre for smittevernutstyr var tomme og det var ikke foretatt noen øvelser. Dette ligner nok på beredskapen for andre katastrofer som kan ramme oss.

                            MEN: Jeg reagerer på at herrene Støre, Lysbakken og Vedum nå i media går svært høyt på banen og skjeller ut Regjeringen for manglende beredskap. Situasjonen med manglende planer, manglende øvelser og ingen beredskapslagre med smittevernutstyr var nøyaktig den samme i 2013, etter at Arbeiderpartiet, SV og Sp sammen hadde styrt Norge i åtte år. Det er ingen unnskyldning for Solberg-regjeringen, men det er temmelig umusikalsk.
                            At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

                            Kommentér


                            • Var det ikke daværende finansminister, Siv Jensen, som hele tiden sa 8 år når noen påpekte noe som ikke var i orden.

                             Det er vel ingen av partiene, muligens med unntak av MDG og Rødt, som kan være særlig uskyldig når det kommer til dette med beredskap. Personlig er jeg mest skuffet over "styringspartiene" AP og Høyre.

                             For øvrig er det jo verdt å ta med seg det gamle ordspillet "på seg selv kjenner man andre". Er det virkelig riktig i disse tider, eller er det en av disse setningene som egentlig ikke betyr noe?
                             Where is, repeat, where is Task Force Thirty Four? The world wonders.

                             Kommentér


                             • Mi personlege meining er at vi vaksinerer i feil prioritet. Burde først prioritert helsepersonell, så andre kritiske yrker slik som politi, brann, transport. Så dei som er i kritisk alder med unntak av innlagt på sjukeheim. Så når dei over 60 er vaksinert så begynn på den yngste gruppa. Det er den mest mobile gruppa og dermed dei som lettast sprer smitte.

                              Kommentér


                              • Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
                               Dette er jo ikke bare en helsefaglig, men like mye en filosofisk og politisk diskusjon.

                               Prioriterer man de som har størst sjanse for å dø? Prioriterer man gjenværende leveår? Livskvalitet? Den filosofiske biten blir som en variant av the trolley problem.
                               Her synes jeg faktisk regjeringen har vært flinke til å si at det de prioriteten er å redusere antall døde og alvorlig syke, og har faktisk holdt seg til det i fordelingen. Man kan selvfølgelig være uenig i prioriteringen, at det heller burde vært å redusere antall smittede totalt (og derfor begynt med de som er mest mobile), eller negativ påvirkning på næringslivet (og begynt med de som arbeider), eller brød og sirkus (og begynt med OL-deltagerne).

                               Kommentér

                               Working...
                               X
                               Besøksstatistikk