Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Psykiske lidelser blant veteraner

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Psykiske lidelser blant veteraner

  Det er et konstant fokus på psykiske lidelser blant veteraner, og forebygging og behandling av slike. Både Forsvaret, det sivile helsevesen og forskjellige veteranorganisasjoner har en viktig rolle her. Det finnes allerede flere tråder om enkeltsaker her på Milforum, men denne tråden er et forsøk på å samle en del ressurser rundt emnet.

  Det aller viktigste mener jeg er samlet i denne brosjyren, "Komme hjem", som har en rekke referanser til ressurser.

  Også Forsvarets side om veteraner kan være verdt å se på: https://forsvaret.no/tjeneste/veteraner .

  Av dagsaktuelle saker kan vi lese følgende i Forsvarets Forum:

  PSYKISKE LIDELSER: – Det har vært veldig terapeutisk å være brutalt åpen og ærlig. Det bidro til at jeg kom i arbeid igjen.

  Det sier Trym Olsen (33) som er tidligere soldat i Etterretningsbataljonen. Nå fronter han en ny kampanje for åpenhet om psykiske lidelser fra Veteranforbundet SIOPS. Den består blant annet av en informasjonsfilm der fire veteraner fra ulike misjoner og operasjoner fra Forsvaret, forteller om tiden etter tjenesten.

  Det sier Gisle Bruknapp, som er rådgiver i SIOPS og prosjektleder for informasjonsfilmen.

  – Vi vet at det fortsatt er mye stigma knyttet til psykisk helse i Forsvaret, og vi ønsker med denne filmen å bidra til mer åpenhet og senke terskelen for å søke hjelp, forteller Bruknapp til Forsvarets forum.
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

 • #2
  Dette med veteranen si psykiske helse er noko ein heldigvis er begynt å sjå på. Dette er eit globalt problem, om veteranen er norsk, amerikansk, britisk eller frå noko anna land så slit mange med dei same problema. Den amerikanske veteranadminstrasjonen skal no ha eit langtids forskingsprosjekt med Team Rubicon for å sjå om det stemme at frivillig arbeid i katastrofeområder hjelper veteranen tilbake til det sivile livet og hjelper han til å få ei betre psykisk helse.
  Dette er ein reklamevideo frå Team Rubicon, men på slutten av filmen seie dei noko om dette. https://www.youtube.com/watch?v=T4R_...Z-2BZSy16w1naY

  Kommentér

  Donasjoner

  Collapse
  Working...
  X