Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Forsvarsdebatten

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Forsvarsdebatten

  Jeg tittet på forsvarsdebatten som gikk på NRK 8. oktober. Der nevner Hærsjefen om et nytt regiment i Finnmark med tilstedeværelse ved grensen og ved Lakselv. Noen som vet noe mer om dette? Ville dette gjenopprettet Finnmarksbrigaden?

  «Ved Alternativ B vil jeg få et regiment i Finnmark som vil ha tilstedeværelse både ved grensen og ved Lakselv som har økt kampkraft med luftvern, bedre presisjonsild med artilleri og i tillegg stridsvogner. Også vil jeg få en full mekanisert Brigade Nord som er til henhold til NATO sine forventninger, også vil jeg få en lettere Brigade Sør med infanteri»

  >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

 • #2
  Regimentet det er snakk om er Finnmark Landforsvar, som består av GSV med Jegerkompaniet, og Kavaleribataljonen som er under opprettelse på GP. I tillegg vil Finnmark Landforsvar kunne ta kommando over HV-17.
  Det er faan meg på tide å BITRE... Bitre, bitre. bitre

  Kommentér

  • Trådstarter

   #3
   Oja! Jeg trodde KBN skulle bli innlemmet etterhvert inn i BRIG N. Blir 2BN mekanisert da eller? I tillegg så snakker han om at regimentet vil få støtte av artilleri. Blir det en egen kampgruppe på GP eller blir det trukket fra Brigade Nord...

   Kommentér


   • #4
    2.Bn er besluttet å bli en mobiliseringsavdeling og den skal mekaniseres. Det har så vidt det er meg bekjent aldri vært noen intensjon at Kavaleribataljon/FLF skulle bli en del av Brig N. Resultatet av at 2.Bn blir mobiliseringsbasert er at Brigade Nord blir stående med kun to stående manøverbataljoner, hvorav kun en lokalisert i nord-norge. På den andre siden vil den samlede norske kampkraften i nord forblir den samme med to bataljoner: Kavaleribataljon og Panserbataljon, med støtteressurser fra Brigadesystemet.
    Det er faan meg på tide å BITRE... Bitre, bitre. bitre

    Kommentér


    • #5
     Ny LTP skal legges frem for Stortinget og forhåpentligvis vedtas innen 2020, så vi vet mer da, men FSJ har jo lagt sine kort på bordet i FMR: Helmekanisert og fullt oppsatt i fredstid BRIG N i Nord-Norge med fire mekaniserte manøverbataljoner og støtteavdelinger, motorisert BRIG S med lavere oppsettingsgrad i Sør-Norge med oppklaringsbataljon og tre motoriserte manøverbataljoner, og FLF med GSV (inkludert Jegerkompani) og KAVBN (Porsanger BN?) + HV-17 og ISTY HV-08 som regimentstridsgruppe i Finnmark. BRIG S som styrkebrønn for INTOPS, BRIG N og FLF som terskelforsvaret i Nord.

     Må desverre si at jeg ikke har nok tiltro til norske politikere til at vi vil få dette til, men så vidt jeg har fått med meg er det gjengs tone i media og kommentatorer at Forsvaret generelt og Hæren i særdeleshet må styrkes.

     Kommentér


     • #6
      Heter bataljonen på GP Porsanger bataljon? I tilfellet er det litt synd at de ikke tørket støv av navnet Alta Bn.
      All animals are equal, but some animals are more equal than others.

      Kommentér


      • #7
       Nei, den heter vel strengt tatt "Kavaleribataljon/Finnmark Landforsvar". Den burde dog hett Porsanger Bataljon.

       Kommentér

       Working...
       X
       Besøksstatistikk