Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Cold Response 2020

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Hvor mange må trekke seg før øvelsen blir meningsløs å avholde?
  Aldri mer 13

  Kommentér


  • #32
   Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
   Jeg har ogs� i alle �r h�rt "Forsvarsgrenene og Heimevernet". Kanskje er det mest semantikk, som hvlt sier, men en mulig indikator p� status som forsvarsgren kan v�re egen uniform. Med unntak av merker, og i nyere tid bereter, har HV stort sett brukt H�rens uniform, mens SHV har brukt Sj�forsvarets (og muligens brukte Luft-HV Luftforsvarets, husker ikke). E, FS, CYFOR og FLO bruker i utgangspunktet ogs� forsvarsgrenenes uniformer.
   Dette regulert i Forsvarsloven. Paragraf 5 som omhandler organisering av Forsvaret sier:

   "Forsvaret er organisert i Hæren, Sjøforsvaret og Luftforsvaret (forsvarsgrenene), Heimevernet og fellesinstitusjoner. Stortinget bestemmer Heimevernets organisasjon og innpassing i Forsvaret.
   Heimevernet skal delta i territorielle operasjoner som en del av nasjonale fellesoperasjoner, og i vernet av heimtrakten. Landsrådet for Heimevernet, distriktsrådene, områdeutvalgene og heimevernsnemndene skal sikre Heimevernets samarbeid med sivilbefolkningen. Kongen kan gi forskrift om virksomheten til rådene, utvalgene og nemndene."

   Dette er nok for å påpeke Heimevernets spesielle stilling.

   Sent fra min SM-T595 via Tapatalk

   Kommentér


   • #33
    Ber Forsvaret vurdere Cold Response

    Helsedirektør Bjørn Guldvog sier til NRK at han bedt Forsvaret vurdere om det er klokt å gjennomføre den store NATO-øvelsen Cold Response i Troms og Finnmark nå. Forsvarsminister Frank Bakke Jensen sa før helgen at øvelsen skal gjennfomføres.

    >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
    Ytringsfrihet, informasjonsfrihet og trykkefrihet er grunnelementer i et demokrati. En fri, uavhengig presse er blant de viktigste institusjoner i demokratiske samfunn.

    Kommentér


    • #34
     På plats för jägarinsats i Nordnorge

     Den stora vinterövningen Cold Response i Nordnorge har startat, från Sverige deltar Arméns jägarbataljon från Arvidsjaur. Under lördag och söndag har bataljonen genomfört den operativa transporten till övningsområdet med allt vad det innebär. Och de som ser till att allt kommer på plats är bataljonens förstärkningsskvadron.
     – Vår uppgift under övningen är i stora drag att få hit all personal och materiel och sedan få med oss allt hem till Arvidsjaur igen, berättar kapten Mikael Johansson, chef för förstärkningsskvadronen.Jägarbatalj onen består av små lätta och självständiga enheter för spaning och strid bakom motståndarens linjer. Trots detta finns en hel del materiel som måste transporteras till exempelvis ett insats- eller övningsområde och det är bland annat den typ av uppgifter jägarförstärkningssoldaterna har.

     Kräver noggrann planering

     Under Cold Response är förstärkningsskvadronen en tillfälligt sammansatt enhet med tidvis tjänstgörande och pliktinkallade som gör repetitionsövning.
     – Vi har sett till att snöskotrar, kälkar, drivmedel och all annan utrustning transporterats till avlastningsplatser i övningsområdet. Därifrån tar jägarskvadronerna med sig allt ut i övningsterrängen. Under övningen har vi upprättat en främre logistikbas med en mindre ledningsplats inne i Norge där vi kan stödja med till exempel sjukvård, drivmedelsersättning, mindre reparationer och annat under själva övningen. Det kan tyckas vara en enkel uppgift att frakta hit en massa prylar och personal, men det kräver ett noggrant planeringsarbete som inleds långt innan själva övningen eller insatsen ska genomföras, fortsätter Mikael Johansson.

     – Vi som är här på logistikbasen är bara en liten del av förstärkningsskvadronen, här har vi en reducerad skvadronsledning, en transportgrupp med lastbilar och släp samt en stödgrupp med bandvagnar för att transportera ut drivmedel till jägarskvadronerna. Ute på jägarskvadronerna har vi vår bergspluton som finns med som stöd i olika delar av bataljonen. Förutom det har vi också soldater på bataljonens stabsplats hemma i Sverige, säger Mikael.

     Tillbaka i gröna kläder igen

     Oliver Kallin från Västerås är en av de jägarförstärkningssoldater som är inkallad på repetitionsövning under Cold Response, han gjorde sin gjorde sin värnplikt på jägarbataljonen 2018-2019.
     – Det är roligt att få komma in och tjänstgöra i grönkläderna igen. Och så är det ju trevligt att få träffa kompisarna från värnplikten. Det är tio månader sedan vi muckade men det känns som det var i går, säger Oliver.

     Oliver Kallin

     Spännande med stor övning

     Alexander Videhult är även han från Västerås och Simon Viklund från Stockholm har också kallats in till repetitionsövning under jägarbataljonens deltagande i Cold Response. Båda gjorde sin värnplikt i Arvidsjaur 2018-2019 och ingår i en av jägarskvadronerna under övningen .
     – Vi muckade för knappt ett år sedan och nu är vi inne igen. Det känns lite som man bara varit hemma på en längre ledighet. Vi kom till Arvidsjaur i söndags och under veckan har vi fått repetera lite av varje. Det har varit materieltjänst, utbildningspaket "Kallt väder", signalistutbildning, inskjutning av vapnet och lavinsändarutbildning. Vi har kommit in ni det snabbt och det ska bli spännande att få vara med om en så här stor övning, berättar Alexander och Simon.

     Under måndagen och tisdagen var fortsatte verksamheten med förberedelser för bataljonens uppgifter under övningen; fast och rörlig spaning på djupet samt bekämpning av prioriterade mål bakom fiendens linjer - jägarbataljonen är redo för insats!


     >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
     Ytringsfrihet, informasjonsfrihet og trykkefrihet er grunnelementer i et demokrati. En fri, uavhengig presse er blant de viktigste institusjoner i demokratiske samfunn.

     Kommentér


     • #35
      Nå har jeg endelig forstått hva ordet "inhabil" betyr:
      Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen er i karantene etter at han kan ha vært eksponert for koronavirus. I går var han på regjeringskonferanse, og nå undersøkes kontakten han har hatt med andre.
      >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

      Kommentér


      • #36
       Vurderer å avlyse Cold Respons:

       Forsvarsledelsen sitter nå i møte for å diskutere avlysning av NATO-øvelsen Cold Reponse.
       Det bekrefter Ivar Moen, talsmann for Forsvarets operative hovedkvarter til TV 2.
       Saken oppdateres.
       >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

       Kommentér


       • #37
        Men si meg; hvert enkelt lag har jo vært i kontakt med hverandre lenge. Hvor vanskelig er det da å holde avdelingene adskilt? Ser du "fi" styrker har man enda en grunn til å bekjempe og trekke seg ut. Ja, det anbefales å avlyse arrangementer med over 500 deltakere, men de fleste slike arr. samler jo deltagerne på et temmlig begrenset område. Her er det snakk om at deltakerne spres over store områder.

        Så gjør noen grep da; kutt ned på handshake mellom avdelinger (1m avstand som tidligere nevnt) osv. så må da mye være gjort? De som er utsatt eller mistenkte settes i corontene på kaserna, og de som har vært på øvelsen settes i karantene 14 dager etter øvelsen er slutt. Soldater i tjeneste har sjelden nedsatt immunforsvar...

        Kommentér


        • #38

         ENDEX ENDEX ENDEX

         Cold Response 20 avbrytes pga koronaviruset.

         >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

         Kommentér


         • #39
          Hvor smart er egentlig dette? Nå skal jo alle inn i leir, hit og dit, masse orging. Noen er kanskje utskremt fra et annet område og må benytte fellesdusj og den slags. Avdelinger som på øvelsen forholdt seg relativt isolert i teig, troppsvis eller lagsvis, transporteres nå på busser og fly. Alle skal på "stripa" for å kjøpe Pizza og Cola....
          Artillery is the God of War

          Kommentér


          • #40
           Opprinnelig skrevet av navara Vis post
           Soldater i tjeneste har sjelden nedsatt immunforsvar...
           Neppe kronisk/som følge av helsetilstand, men hard fysisk aktivitet (sett i sammenheng med totalt stress) kan medføre en midlertidig effekt.

           >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

           Fig. 5. J-curve model of the relationship between the exercise workload continuum and >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] for >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] (URTI). Other factors such as travel, pathogen exposure, sleep disruption, mental stress, and >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] may influence this relationship.

           Kommentér


           • #41
            Selvfølgelig, og dermed utsatt for å bli syke, men neppe i så stor grad at man ikke kommer igjennom det med mer enn noen dager i senga...?
            Men nå har de jo valgt å avvikle øvelsen.. (I mitt vokabular trodde jeg det betydde å gjennomføre den, men OK...)

            Kommentér


            • #42
             Forstod hva du siktet til og mente ikke at personellet nødvendigvis er veldig sårbare for et mer alvorlig utfall (ikke at jeg har peiling), men antar første bud er å begrense spredning.

             Kommentér

             Working...
             X
             Besøksstatistikk