Milforum

Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Fokus: Etterretningstjenesten

Collapse

Annonse før emne

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Dette er vel kasse.

  Kommentér


  • #32
   Dette er i aller høyeste grad kasse.

   Kommentér


   • #33
    Det finnes også et bilde av krompen med distinksjonene opp ned på brystet.
    Odd objects attract fire. You are odd.

    Kommentér

    • Trådstarter

     #34
     Etterretningstjenesten har pusset opp nettsidene sine: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

     De har fått med den nye etterretningsdoktrinen (se: >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] ) og, så vidt jeg kan se, en lenke til >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] og noe mer info om Globus II.
     Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

     Kommentér


     • #35
      >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

      Kjetil Anders Hatlebrekke hedres offentlig for innsatsen i de hemmelige tjenestene


      Etterretningsoffiserer er hedret før. Det har bare ikke vært kjent. Nå skjer det med Kjetil Anders Hatlebrekke.
      Ceterum censeo Carthaginem esse delendam

      Kommentér


      • #36
       Opprinnelig skrevet av MWD Vis post
       >>>>> Bare registrerte brukere kan se lenker <<<<<, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

       Kjetil Anders Hatlebrekke hedres offentlig for innsatsen i de hemmelige tjenestene


       Etterretningsoffiserer er hedret før. Det har bare ikke vært kjent. Nå skjer det med Kjetil Anders Hatlebrekke.
       Om noen med abb klipper inn hele teksten så går nok ikke verden under
       "Gjør Ret, Frygt Intet"

       Kommentér


       • #37
        Han deltok i Afghanistan under de første operasjonene vestlige styrker gjennomførte i landet, i 2002. Han har vært på jobb på Balkan og i Midtøsten.

        Men at Kjetil Anders Hatlebrekke (51) er tildelt Etterretningstjenestens fortjenstmedalje handler ikke primært om spektakulære operasjoner på bakken i krigsherjede land.

        I begrunnelsen for tildelingen heter det at han i dag «kanskje er den viktigste stemmen i utviklingen av etterretningsfaget».        Dette er spesielt knyttet til boken hans, «The Problem of Secret Intelligence». Hele 600 internasjonale biblioteker har kjøpt den, blant andre det amerikanske Kongressbiblioteket og prestisjeuniversitetene Yale, Stanford, Harvard, Princeton og Columbia.
        Ikke sitt på etterretningskunnskapen!


        Hatlebrekkes budskap er at stammespråk, ord og vendinger man bruker innen etterretning, og overdrevent hemmelighold, kan stå i veien for det å forstå, og varsle militære, politi og andre offentlige myndigheter om farer som truer.

        Det er avgjørende å ha en god dialog om informasjon som fanges opp, lese trusler som ikke har vært kjent tidligere, og forstå at samfunn kan utsettes for helt nye typer aksjoner. Det er også avgjørende at man tør å bringe denne informasjonen videre, mener Hatlebrekke.

        Kommisjonen som gransket terrorhendelsen i Norge 22. juli 2011 kritiserte spesielt PST for manglende evne til å registrere og behandle ny informasjon. Og, for manglende evne til å dele informasjon med andre hemmelige tjenester og andre offentlige etater.

        Derfor reagerer vi for sent

        – Det er så vanskelig for oss mennesker å akseptere det som truer vanene våre og dagliglivet. Det gjør at vi ofte reagerer for sent. 22. juli var ikke etterretningssvikt i klassisk forstand. Det fantes rett og slett ikke så mange indikasjoner som PST kunne fanget opp, sier Kjetil Anders Hatlebrekke.

        Slik beskriver han det å kunne se forbi det som er kjent:

        – Vil det være mulig å forstå grønt om en aldri har sett den fargen? Og det heller aldri har fantes et ord for grønt? Svaret er ja. Så lenge blått og gult eksisterer, kan en forklare at det kan oppstå en farge gjennom kombinasjonen av blått og gult. Å tenke slik er det som gjør forskning og etterretning mulig.

        Den store britiske hærføreren Wellington, han som slo Napoleon ved Waterloo på 1800-tallet, brukte ikke uttrykket «å tenke utenfor boksen». Men han sa noe lignende: «Hele krigskunsten handler om å gjette hva som befinner seg på den andre siden av haugen.»

        Feltagenten som var annerledes

        Kjetil Anders Hatlebrekke begynte på Forsvarets befalsskole i 1990. I 1993 tok han sykepleierutdanning ved Ullevål, samtidig som han jobbet i Heimevernet.

        Fra 1998 var han på oppdrag for Etteretningstjensten i utlandet, i Bosnia, Kosovo og i Midtøsten. I 2002 hoppet han for en periode av Forsvaret og begynte på King’s College i London.

        Han tok mastergrader i krigsstudier og konflikt, sikkerhets- og utviklingsstudier. Senere fullførte han en doktorgrad samme sted.

        Han vendte tilbake til Forsvaret og startet en fordypning i ugradert etterretning ved Forsvarets høgskole.        En av dem som konstaterer at Hatlebrekke også en dyktig mann på bakken, i Afghanistan, er dagens forsvarssjef Eirik Kristoffersen.

        I 2002 var han spesialsoldat i Afghanistan og jobbet tett med Hatlebrekke.

        – Vi stolte på hans vurderinger. Han er god på å fange opp informasjon som andre ikke tenker på som viktig. Han lærte meg mye om det å snakke med folk, den menneskebaserte innhentingen av informasjon. I boken beskriver han veldig godt hvilke problemer alle etterretningstjenester står overfor, sier Kristoffersen.

        Hatlebrekke setter stor pris på at det er blitt større åpenhet rundt hemmelige tjenester i Norge.

        – Hvis vi ikke snakker om dem i offentligheten forstår vi heller ikke betydningen av dem, som et statlig virkemiddel. Det kan oppstå misforståelser og myter, som er ødeleggende. Etterretningstjenestene skal hindre krig. Den skal skape fred. Om krig likevel inntreffer skal den bidra til å vinne krigen, sier han.


        Derfor får han utmerkelsen


        Dette er begrunnelsen for at Kjetil Anders Hatlebrekke er tildelt Etterretningstjenestens fortjenstmedalje:

        ««Fagdirektør Kjetil Anders Hatlebrekke har bidratt særdeles godt til utviklingen av etterretningsfaget internasjonalt og fagforståelsen i Etterretningstjenesten.

        Hatlebrekke har på en imponerende måte kombinert sin operative erfaring i inn- og utland med sin akademiske kunnskap. Det håndfaste resultatet er boken «The Problem of Secret Intelligence» som har fått stor internasjonal anerkjennelse og er kjøpt inn av 600 biblioteker over hele verden.
        I tillegg til boken, foredrar Kjetil aktivt, både nasjonalt, tverrsektorielt og internasjonalt og er dermed kanskje den viktigste norske stemmen i utviklingen av etterretningsfaget. Hatlebrekkes innsats for etterretningsfaget og boken hans er derfor et svært viktig bidrag til at vi har et fullverdig etterretningsfag i Norge.»

        Sjef for Etterretningstjenesten deler ut medaljen uten godkjennelse fra Kongen.
        Odd objects attract fire. You are odd.

        Kommentér

        Working...
        X
        Besøksstatistikk