Følg Milforum på Facebook, Instagram og Twitter!

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Anbefalte Podcasts

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Sv: Anbefalte Podcasts

  https://ageofnapoleon.com/

  Sier seg selv hva det handler om.
  Veldig bra om både historien rundt og det militære.
  Død ved Kølle!
  Bla bla... Hybrid warfare is easy

  Kommentér


  • #32
   Sv: Anbefalte Podcasts

   BBC 4 har en serie som heter In Our time: Philosophy. Jeg bruker spotify for å høre på den, men jeg antar den finnes i de fleste podcast-apper, da dette tross alt er opptak av en radioprogramserie.

   Muligens ikke noe for enhver mangel på smak, men det var to episoder jeg fant relevante når det kommer til dette forumet.

   "Just war".
   En episode som diskuterer ideen om en rettferdig krig. Episoden er spilt inn i 1999, og diskusjonen skjer tildels i lys av situasjonen på balkan.
   https://open.spotify.com/episode/31B...SNCFbcL3tBaPVQ

   Den andre er "The art of war", hvor filosofien og historien til krig diskuteres. Eller som det heter i beskrivelsen av episoden, er krig en del av menneskeheten, eller kan samfunnet organiseres til å ekskludere all konflikt.

   https://open.spotify.com/episode/2Nt...TAeOg6Ldh8AcUw
   Just when you'd think they were more malignant than ever Hell could be, they could occasionally show more grace than Heaven ever dreamed of. Often the same individual was involved. It was this freewill thing, of course. It was a bugger.

   Kommentér


   • #33
    Sv: Anbefalte Podcasts

    Forsvaret har sluppet en serie med podcast kalt: "Våre historier"
    Foreløpig er to episoder tilgjengelig.

    VÅRE HISTORIER

    En podkast fra Forsvaret

    Hvordan er det å få vite at kona er gravid kort tid før du skal i kamp? Å oppdage en selvmords*bomber fra IS på vei mot deg? Eller å få ansvaret for å redde 750 sivile midt i en borgerkrig?

    Dette er våre historier, fortalt av soldatene som var der.
    https://forsvaret.no/podkast

    Link til Spotify : https://open.spotify.com/show/7L1e3q...Rxi4m6Db0B2lVw
    Svolten og tyst, samband fyst

    Kommentér


    • #34
     Sv: Anbefalte Podcasts

     Bellingcat har nå podcast om MH17.
     Ligger på alle plattformer.
     Steinbra greier.
     Død ved Kølle!
     Bla bla... Hybrid warfare is easy

     Kommentér


     • #35
      Sv: Anbefalte Podcasts

      Forsvarets forum; krig og sånn:
      https://podcasts.apple.com/no/podcas...475641786?l=nb

      Kommentér


      • #36
       Sv: Anbefalte Podcasts

       Shoutout til Un-diplomatic av Van Jackson, mannen som kjørte Pacific Pundit ei lita stund for ei tid sidan.
       Gode analyser, vittig, laust uformelt format.
       De er langt fra sine hjem
       men blikket opp og frem

       Kommentér


       • #37
        Intervju med Sjef Hæren under hans besøk på US army war college i høst.
        (Ligger som podcast midt på siden)

        https://warroom.armywarcollege.edu/s...-than-friends/

        Svolten og tyst, samband fyst

        Kommentér


        • #38
         Alt du sier er feil, Espen - med Kristoffer Schau:
         Kristopher Schau og Espen Thoresen har preget norsk kringkasting og humor siden det tidlige 90-tallet, da de fant sammen for første gang i NRK-programmet «XL». De løse kanonene stiller nypusset og ladet med behind-the-scenes-historier i uforutsigbare samtaler med kjente mennesker.

         Kommentér


         • #39
          Noen her inne som interesserte i jagerfly etc.? Anyone?

          Fighter Pilot Podcast, drevet av tidligere F-18-flyger og Top Gun-instruktør Vincent Aiello. Snakker om alt mulig relatert til militær luftmakt, bl.a. egne episoder om flytyper (MANGE!), tekniske episoder om f.eks. tanking og hangarskipoperasjoner, samt løst og fast som flygerutdanning, kommunikasjon, hjemmefronten etc. 76 episoder ute så langt, med den ferskeste om F-15E Strike Eagle ute for en knapp time siden.

          For hardbarka militærnerder er det ikke sikkert du lærer så vanvittig mye om f.eks. flyene, men det er et vell av gode historier og gode gjester, så denne poden anbefales på det varmeste.

          For det aller beste med poden er nettopp gjestene, da han er eksepsjonelt god til å få tak i kunnskapsrike, engasjerte og artige gjester, mange av dem med flere tusen timer i setet; nå nylig kom en dobbel episode om F-15, med to gjester med tilsammen over 7000 timer i flyet, og i en tidligere episode om Mig-29 snakket han med en pensjonert indisk generalløytnant, som var første inder til å fly Mig-29.

          Han har også en veldig bra Youtube-kanal, der han i tillegg til episodene også legger ut mye "behind-the-scenes"-innhold, både cockpitvideoer fra egen flyging, Q&As samt videoer hvor han ser på f.eks. hangarskipoperasjoner og forklarer hva som skjer. Verdt en kikk!

          Alt i alt meget god underholdning!
          "Whoever reads history with a mind free from prejudice cannot fail to arrive at a conviction that of all military virtues, energy in the conduct of operations has always contributed the most to the glory and success of arms"

          Kommentér


          • #40
           Støttes. Kan også anbefale C. W. Lemoine på YouTube.

           Kommentér


           • #41
            Jeg slår et slag for Romkapsel, en podcast om rommet. Morsomt og lærerikt, og samtidig tankevekkende. Som de sier i en episode, hva gjør vi om en solstorm slår ut alle satellittene våre samtidig? Går vi tilbake til et middelaldersk samfunn?

            Ellers er det selvfølgelig alt fra gale professorer til enda galere astronauter, og private, rike, eksentriske folk. Og en episode om månelandingen da.

            https://www.romkapsel.no/
            Just when you'd think they were more malignant than ever Hell could be, they could occasionally show more grace than Heaven ever dreamed of. Often the same individual was involved. It was this freewill thing, of course. It was a bugger.

            Kommentér


            • #42
             Opprinnelig skrevet av yamaha Vis post
             Som de sier i en episode, hva gjør vi om en solstorm slår ut alle satellittene våre samtidig? Går vi tilbake til et middelaldersk samfunn?
             Kjapt: Forhåpentligvis har de fleste med ansvar for kritiske funksjoner som normalt synkroniseres med GNSS-tid sørget for å sikre disse med alternative systemer. Aktører som normalt bruker GNSS for posisjonsbestemmelse og navigasjon bør ha konvensjonelle midler i bakhånd. Mye fokus på dette i luftfarten.

             Lurer fortsatt på om SD burde ha foretatt en mer grundig utredning av nasjonale behov og ulike løsninger for alternativ PNT (posisjonsbestemmelse, navigasjon og tidsbestemmelse) før man la ned resten av LORAN-kjeden i Norge. Sånn som det ser ut for meg nå spurte man litt rundt (kanskje blant folk hvorav ikke alle nødvendigvis var tilstrekkelig klar over reell avhengighet og sårbarhet ved omfattende bruk av GNSS), fant ut at en ev. oppgradering til eLORAN ville blitt for dyrt for offentlig drift samt urealistisk med privat kommersiell drift, før man ga ordre til CYFOR om å sprenge de gjenværende mastene. Men jeg kan jo ta feil.

             https://www.regjeringen.no/no/aktuel...tid/id2618052/
             Last edited by Gnist; DTG 221708 Mar 20, .

             Kommentér


             • #43
              Eirik Newth er en virkelig god formidler av forskning, og er cand. scient. fra 1989 med astronomi som hovedfag.
              At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

              Kommentér


              • #44
               Bygning 1: Pansertroppsjefen

               NY EPISODE ute nå!
               Silje Johansen Willassen har vært involvert en rekke fiendekontakter og skuddvekslinger gjennom to kontingenter til Afghanistan. Det sterkeste øyeblikket var likevel da hun måtte behandle skadde sivile kvinner og barn etter et selvmordsangrep. Som sjef for en pansertropp var hun også deployert i Litauen som en del av NATO-støttede Enhanced Forward Precense. Her reflekterer hun over rollen som befal og som kvinne i et mannsdominert yrke.

               ENEVIGHET.NO:
               https://www.enevighet.no/bygning-1-pansertroppsjefen/

               SPOTIFY:
               https://open.spotify.com/episode/2Bk...5?si=mg6LY3CjS AG8ov1HNszixA

               PODCASTER:
               https://podcasts.apple.com/no/podcas...sodeGuid=https %3A%2F%2Fet-oyeblikk-en-evighet.castos.com%2Fpodcasts%2F662 5%2Fepisodes%2Fbygning-1-pansertroppsjefen
               Svolten og tyst, samband fyst

               Kommentér


               • #45
                Kan være mange har fått den med seg allerede mtp. at den har tilnærmet legendestatus blant de som lager histoire-podcaster, men nevner allikevel Mike Duncan sin History of Rome. Han famler litt i starten før han faller på plass i fortellerrollen, men det er kanskje også noe av det som er så bra med den; at man i tillegg til et spennende innhold får følge utviklingen til fortelleren. For øvrig er inntrykket etter å ha hørt igjennom at man måtte være tilnærmet suicidal for å ha et ønske om å bli romersk keiser.

                Norman Centuries av samme mann, som omhandler hvordan normannernes sivilisasjon ekspanderte i etterdønningene av Romerrikets fall, er også verdt å få med seg.
                Ved kølle skal ondt fordrives!

                Kommentér

                Fremhevede emner

                Collapse
                 

                Forsvarets jobbsøkerregister

                Militær kompetanse tar lang tid å skape og koster forsvaret masse. I løpet av de siste 4 årene så har det vært gjort test på et jobbsøkeregister. Disse testene har vært vellykket og rulles nå ut i større skala. Ønsker du deg tilbake i Forsvaret igjen så er det bare å registrere seg.                https://forsvaret.no/jobb-i-forsvaret/jobbregister...
                 

                Luftforsvarets organisering

                Har tilbrakt noe tid på Wikipedia og prøvd å skrive om bl.a Luftforsvarets organisering.

                Sjekk gjerne ut her, og kom med med tilbakemeldinger om det er noe som bør endres:
                https://no.wikipedia.org/wiki/Luftfo...derlagte_baser

                For øyeblikket jobber jeg med 132. Luftving (lenke), og da spesielt Baseforsvarsskvadronen. Og nå lurer på hvor Nasjonal Innsatsstyrke (lenke)...
                 

                Sikkerhetsloven


                (Illustrasjonsfoto: Denne posten er ikke gradert.)


                Vi fikk ny sikkerhetslov 1.januar 2019: https://www.nsm.stat.no/publikasjone....-januar-2019/


                Det ble utgitt en serie veileder utover høsten i fjor: https://www.nsm.stat.no/publikasjone.../veiledninger/...
                 

                UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet

                UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet har kommet ut med en ny utgave:

                https://forsvaret.no/fakta_/ForsvaretDocuments/UD%202-1%20(norsk).pdf

                ...
                 

                Fokus: Etterretningstjenesten


                Etterretningstjenesten


                Etterretningstjenesten er ​Norges militære og sivile utenlandsetterretningstjeneste. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​HVE M ER ETTERRETNINGSTJENESTEN, OG HVA GJØR VI?

                Selv om tjenesten er en integrert del av Forsvarets organisasjon og virksomhet, løser tjenesten oppdrag for hele myndighetsapparatet og arbeider...
                 

                100 ÅR ETTER

                100 år etter Forrige århundre er fullt av dramatiske begivenheter som har formet verden helt opp til vår tid. Mange grenser i Europa er direkte resultat av de to verdenskrigene, og også i resten av verden hører vi fortsatt gjenklangen fra den svunne kolonitiden, med land som ble skapt av vinnerne fra den første krigen, og som ble selvstendig i tiden etter den andre. Denne tråden dekker gapet mel...
                 

                Et nytt forsvarskonsept?

                I to artikler Sverre Diesen har hatt i Norsk Militært Tidsskrift avslutter den tidligere forsvarssjefen med å etterlyse et nytt, helhetlig forsvarskonsept for landet. Et komplett, detaljert konsept vil helt sikkert være gradert, men det forhindrer oss ikke i å føre en overordnet diskusjon her. I og med at jeg regner med at Diesen har tilgang til relevant gradert materiale, og han altså etterlyser...
                 

                Beskikkelser på Milforum

                Det er flere brukere som de siste dagene har fått sine velfortjente befalsgrader på milforum for god innsats. Siden ordningen nettopp er innført, er det litt for mange som har blitt sersjant (OR-5) eller sersjant klasse 1 (OR-5+) til at vi kan gi en individuell vurdering av hver enkelt, men samtlige er gode og solide bidragsytere over tid. Dette gjelder også mange av de som nå har grader mellom menig...
                 

                NSM: Årlig risikovurdering


                Ole Gunnar Onsøien
                NTB scanpix

                – Betydelig risiko for spionasje, sabotasje og terror


                Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) med ny, nedslående vurdering av IKT-trusselbildet i Norge.

                – Både store og små virksomheter i offentlig og privat sektor er utsatt. Den grunnleggende sikkerheten er ikke på plass, sier direktør Kjetil Nilsen i Nasjonal sikkerhetsmyndighet...
                 

                Fokus - Etterretningstjenestens årlige vurdering                Etterretningstjenestens rapport kan lastes ned fra lenken til høyre på siden:
                http://forsvaret.no/aktuelt/publisert/n ... pport.aspx

                Rapporten dekker hovedpunktene:
                Kode:
                  Globale utviklingstrekk
                  Nordområdene / Arktis
                  Russland
                  Afghanistan
                  Pakistan
                  Kina
                  Midtøsten og Nord-Afrika
                  Iran
                  Sudan
                  Somalia
                  Terrorisme
                  Spredning av
                ...
                 

                Jente i kongens klær? Dette er tråden!

                Oppfordring mottatt og iverksatt. Som jente i førstegangstjenesten er det ofte en del spørsmål som dukker opp før oppmøtedagen og under året i grønt, og en del av disse kan ikke alltid mannfolka/guttungene svare på- nettopp fordi de ikke kan sette seg inn i situasjonen. I denne tråden kan man stille spørsmålene, komme med tips og råd, eller bare dele erfaringer man har gjort seg underveis. Jeg har...
                 

                Tema: Luftforsvaret

                Snublet over denne siden med masse bilder av Luftforsvarets maskiner, helt fra perioden med dobbeltdekkere og til dagens F16. Anbefaler alle med flyinteresse å sjekke det ut! http://airforcephotos.luftkrigsskole...3/Default.aspx
                 

                Forsvarets veterantjeneste (FVT)

                Forsvarsnett: Forsvaret vil ha veteransenter Katrine Gramshaug, SDV, 2007-06-06


                – Forsvaret trenger et rekreasjonssenter for veteraner. Det er viktig at vi nå får på plass et fast sted hvor vi kan tilby tjenester til veteraner, sier forsvarssjef Sverre Diesen.

                Av Katrine Gramshaug, Personell-, økonomi- og styringsstaben

                http://www.mil.no/veteraner/start/aktue...

                Donasjoner

                Collapse
                Working...
                X