Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Team Rubicon.

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • 93A
  replied
  Samme sak fra forsvarets forum.

  https://forsvaretsforum.no/bistand-l...libanon/159501

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  Pressemelding frå Team Rubicon. https://mailchi.mp/4707c5cd43e1/pres...ve398HhXw367Zo

  Operasjon Viking, Beirut


  Team Rubicon Norge (TR-NOR) er en veteranbasert katastrofehjelpsorganisasjon. Vi består av 76% veteraner, og 24% sivile med spesialkompetanse. Totalt har vi 670 registrerte frivillige. Vår primæroppgave er å sende frivillige til katastrofeområder. TR-NOR skal også bygge opp beredskap for nasjonal innsats. Denne innsatsen består av beredskap ovenfor nasjonale katastrofer, og såkalte serviceprosjekter.

  Den 4 august 2020 eksploderte kjemikalier i en stor brann på havnen i Beirut. Eksplosjonen som fulgte tok livet av minst 190 mennesker, tusenvis er skadet og man regner med 300 000 hjemløse grunnet dette.

  Norge har alltid hatt et nært og spesielt forhold til Libanon, spesielt på grunn av de over 22 000 norske soldatene som tjenestegjorde der fra 1978-1998. 21 kom aldri hjem. Når våre frivillige så ødeleggelsene i Beirut, kom raskt spørsmålet om vi ikke skulle bidra. Det ble umiddelbart startet en SPLEIS innsamling som i skrivende stund er på kroner 111 760. Det er 283 givere, mange av disse er veteraner fra Libanon.

  https://spleis.no/117956

  Team Rubicon Norge har inngått et strategisk samarbeid med Nortel. Nortel sier: Team Rubicon gjør en fantastisk innsats og kan gi umiddelbar hjelp når en naturkatastrofe inntreffer. Nortel ønsker å gi noe tilbake til organisasjonen og de frivillige, samtidig som vi støtter innsatsen i Libanon med et ekstra beløp.

  https://www.nortel.no/bedrift/om-nor.../?preview=true

  Team Rubicon Norge skal sende mellom 25-30 frivillige til Beirut i november. Vi skal bistå lokale organisasjoner med å distribuere mat, vann, medisiner og andre nødvendige produkter. I tillegg skal vi hjelpe til med å rydde i området slik at nødvendig infrastruktur kan fungere. Spesielt skoler, barnehager og tilsvarende. Vi skal sette inn hjelpen der behovet er størst.

  Av 28 frivillige på listen foreløpig, er 11 veteraner fra Libanon. Nøyaktig avreisetidspunkt blir satt i oktober. Ta kontakt for spørsmål, og forespørsel om intervjuer eller tilsvarende.

  SPERREFRIST: 14 september kl 1500

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  Mens Team Rubicon planlegg oppdrag i Libanon dukkar det opp eit oppdrag i Norge. Legevakta i Bergen har bedt om hjelp til trafikkkontroll ved ein teststasjon i Laksevåg der det skal testast for Covid 19.

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  Det er og ein reportasje i Forsvarets forum. https://forsvaretsforum.no/utenriks-...o1a1yKblJ1J9Lw

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  Her kan de lese varslingordren.

  • Hva: Internasjonal Operasjon
  • Hvor: Port Beirut, Beirut, Lebanon
  • Når: 01. okt. 2020 - 31. des. 2020
  Oppdragsbeskrivelse


  Eksplosjonen i Beirut havn har tatt mer enn 135 liv, skadet 5 000 og man regner med at minst 300 000 er gjort hjemløse etter den enorme eksplosjonen (060820 kl 1000). Team Rubicon Norge ønsker å bidra med personell til Libanon. Vi er ikke førstelinjes hjelpere i denne situasjonen, så derfor sikter vi på å komme inn i en senere fase. Behovet for hjelp vil være svært langvarig i et land som allerede er på bristepunktet. Planen er å få sendt avgårde frivillige innen 1 oktober 2020. Oppdraget vil bestå i opprydningsarbeide og delta i lokal distribusjon av mat/vann/medisiner eller der det er behov.
  Oppdragsbehov


  Vi ønsker å sende 15-20 frivillige, inkludert et forparti på 2-3 personer. Oppdragets varighet vil være minimum 2-3 uker. Denne varslingsordren er nå kun for å lodde stemningen i forhold til hvor mange som kan tenke seg å reise. Nøyaktig tidspunkt vil komme senere, og ny varsling vi da sendes. De med erfaring fra Libanon/Beirut foretrekkes. Gode engelskkunnskaper et krav, beherskelse av arabisk/fransk et pluss
  Annet


  Frivillige som reiser må være forberedt på minst en ukes karantene ved hjemkomst. Vi er 100% avhengig av finansiering til dette oppdraget. Vi har startet en SPLEIS: spleis.no/hjelplibanon2020 Kan du ikke delta selv på oppdraget, hjelp oss å dele spleisen.

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  Stemme, Team Rubicon har oppretta ein spleis for å kunne hjelpe folket i Beirut. Team Rubicon er for tida ikkje i stand til å sende nokon med akutt for å hjelpe til med å redde liv. Men planlegg å sende 15-20 stykke ned for hjelpe til med alle dei som blir heimlause på grunn av eksplosjonen.

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Jeg er ikke tilknyttet Team Rubicon, men ser at de har opprettet en spleis "Hjelp til Libanon": https://www.spleis.no/project/117956

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  Ikkje berre har Team Rubicon laga reklamefilm, men har og laga ein Podcast. Denne første podcasten til Team Rubicon snakkar ein psykolog om dette med å vere veteran i høgtid og coronatid. https://team-rubicon-norge.castos.co...t-og-isolasjon

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  Som kjent så brukar TV2 å vise reklamefilmar for diverse organisasjonar på langfredag og 1 påskedag. Nytt av året er at dei viser ein reklamefilm for Team Rubicon. https://www.youtube.com/watch?v=Ob9b...wSWpcRGC0h_McU

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  Heilt greit det. I Røde Kors har dei eit obligatorisk kurs som heiter noko slikt som Intoduksjon til Røde kors. Der ein gjennomgår historia til RK, slaget ved Solferino, Henri Durant, kvifor 8 mai er RK dagen, osv.

  Leave a comment:


 • leserbrukernavn
  replied
  Jeg har meldt meg som frivillig til TR på nettsidene og nylig fått mail om at jeg må gjennom grunnkurs, men nettkursene som kalles "grunnkurs" er for å si det veldig enkelt - den endelige og komplette definisjonen på komplett bortkasta tid. Dette har INGENTING med frivillig arbeid å gjøre, dette er bare bortkasta tid.

  Hvorfor skal jeg bruke av min fritid på å gå gjennom nettbaserte kurs og pugge trivialiteter, som ender med en quiz som omhandler bla. hvor grunnleggeren av TR tjenestegjorde?

  De kunne like gjerne spurt om "hvor mange bananer spiser en lastebil?

  Jeg tenker at det er helt greit for alle parter at jeg fortsetter som hjelpekorpser i Røde Kors og evt. gir mitt bidrag til Heimevernet når de spør, så kan TR fortsette med sin gode jobb uten meg.

  Leave a comment:


 • 4312
  replied
  Sendte inn skjema til team RB, får se hva som skjer. Har jo lyst å reise litt igjen.

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  https://mailchi.mp/f6a921193dbd/kata...4hO6dmuHdqdahw
  Team Rubicon Norge er tildelt midler for å gjennomføre operasjoner i Australia! Operasjonen er derfor fullfinansiert!
  Oppdragets varighet i Australia

  21 mars til 5 april


  Merk at 1-2 reisedager tilkommer i for- og etterkant av datoene!

  Det er ikke avgjort hvor oppdraget skal foregå, dette vil bli informert i Operasjonsordre (OPORD) som kommer snart

  Følgende hovedkategori personell er ønsket:
  1. Erfaring/kurs i bruk av motorsag
  2. Paramedics/sykepleiere
  3. Brannmenn
  Det meste av arbeidet består av bruk av motorsag, derfor er denne kategorien fortsatt førsteprioritet på operasjoner i Australia. Det er enorme skogområder som er nedbrent, og følgelig mye trær som må fjernes. Dette er selvfølgelig begrensende på hvem som kan delta, men det er behovet som styrer på katastrofeoppdrag. TR-AUS har selv mange vanlige Gråskjorter som støtter, men mangel på motorsagkyndige.

  Grunnen til de to siste kategoriene er at vi på alle operasjoner i AUS har opplevd å møte på traumatiserte mennesker som har mistet alt. Derfor ønskes det frivillige som har erfaring med dette.

  Krav for deltagelse:
  • Du må være i god fysisk form. Varmen, fuktighet, tunge løft, lange dager og felles sovesal/telt og enkle forhold er det som venter deg
  • Du må være villig til å la deg filme, eventuelt intervjues av dokumentarteam og medier/fotograf
  • Du forplikter deg til å levere evaluering etter oppdraget
  • Du må ha stivkrampevaksine
  • Lese informasjonen om Koronaviruset under her
  Team Rubicon dekker opp reise, kost og losji. Alle er forsikret gjennom TR-NOR. Nærmere og detaljert informasjon vil komme så raskt vi har det.

  Klikk på linken og fyll ut skjemaet for å vise tilgjengelighet. Vær nøye med alle detaljer.

  PÅMELDING VIA SKJEMAET ER IKKE EN REISEGARANTI!

  PÅMELDINGSFRIST 9 mars 2020. Skjemaet sperres etter dette.

  Det neste trinnet er en OPORD. Når den foreligger vil de som er valgt ut til oppdraget få klar melding om dette. Begrens kommunikasjonen på dette oppdraget. Alle detaljer vil bli sendt ut når vi har dette
  Koronavirus Informasjon

  Grunnet utbruddet av Koronaviruset er det nødvendig å treffe forebyggende tiltak. Derfor er følgende kategorier utelukket fra å delta:
  • Har oppholdt seg i områder med vedvarende spredning av viruset (klikk for å se områder) de siste 14 dager
  • Høy/langvarig feber eller akutte luftveisinfeksjoner de siste 14 dager
  • Har kronisk lungesykdom eller nedsatt immunforsvar
  Reisebegrensninger kan innføres på kort varsel, hvilket betyr at oppdraget vil kunne avlyses. Feber uansett grunn ved innreise til Australia kan medføre innreisenekt og karantene i inntil 14 dager.

  Følgende gis til etteretning:
  • Ved å oppholde seg på samme fly med en person som senere testes positiv for Koronaviruset, blir dette betraktet som tilfeldig kontakt, innenfor to seterader nærkontakt. Begge tilfeller kan resultere i en pålagt 14 dagers periode med egenkontroll av symptomer, og delvis/hel isolasjon
  • Australske myndigheter kan innføre begrensninger på reisevirksomhet på kort varsel som kan resultere i innreisenekt
  Jeg har forstått begrensningene, og erklærer ved å melde meg på at jeg ikke er i noen av de ovennevnte kategorier, og forstår at situasjonen kan endre seg på kort varsel

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  Ein av dei som var i Australia si historie.

  https://www.teamrubicon.no/teltet-so...H15n4R8oCb6nmU  Det var ærefullt å få væra med å hjelpa Australia og folket der. Dette er tredje gang Team Rubicon Norge sender hjelp til Australia.

  Huska når vi kom, trudde vi skulle bu telt heile perioden eg, og var forberedt på det. Men det vart berre ei natt,natta etter blåste heile telt vekk. Vi budde deretter på idrettshuset felles rom, reine luksusen 30 stk på rommet.

  Mykje edderkopper, firfisler, froskar og nokre slanger i nærområdet, men det er greie dyr, berre å gjæra seg til kjenne, så går bra det og

  Fyrste veka mykje rundt å hjelpte folk så dei kunne bu sikkert på branntomtene sine, farlige tre og branntomter, vart rydda. Kanskje det viktigaste var snakke med dei, du såg korleis dei lyste opp av traumene sine alle som ein som hadde mista alt dyr og hus.

  Historiene var mange, her er berre ein. Lyden var som fleire jetmotorer på ein gong, og flammene på 100 meter komm over det hellige fjellet til Aboriginkvinne, og han såg sauene sine brenne levande, og oksygen vart sugd ut av husa, og folk døde av det. Barken til gummitre var reine brannbombene, flaug rundt i lufta og traff tilfeldige hus.

  Brannsjefen som forsvarte brannstasjonen sin, fortalte om isoleringa, tomt for mat, og dei som oppna butikkene. Alle hadde ein historie. Før paradis, no helvete på jord sa ho gamle dama som skulle flytte inn i garasjen til sonen sin.

  Alltid mykje å gjera, dagen var for korte, men vi fekk det til om det var motorsaging, riving, flytting, hjelpa til med å få vatn og mykje meir.

  Seinare var eg med Thor på skadesynfaring, vi fekk også innføring og bruk av app på iPad, viss den blir tekken i bruk blir det mykje meir effektiv arbeidsgang, enn papir og penn, ny teknologi.

  Var også på nokre spesial oppdrag, å kjøyra ut mat til gamle heimer for eldre damer, det var eit rørande oppdrag. Møter med folk frå andre regiona som var meget hardt råka, arbeidslause og så dei som ga penger Rotaryklubben, dei med tittel Helter av Australia, og Krigsveteranforeninga i Australia.

  Såg også hoved depoet med mat og utstyr, leverte noko der og.

  Har fått mange gode venner frå Team Rubicon, også fra dei ramma og andre hjelpare av det australske folk som eg vil holda kontakten med vidare framover. Det var fint å sjå grønt over alt dei siste dagene på marka.

  I min sivile jobb som Hoved Verneombud og mekanikar i Equinor, kjem eg til fortelle om korleis det er og var å ha dette oppdraget i Team Rubicon ånd.

  Framifrå ledere hadde vi og, på kvar på sin måtte. Trur oppdraget var utført på ein god måtte,men det står uendelig mykje igjen.

  Ei god helsing Jan Harald Torvund – DELTA

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Artikkel i VG fra gjengen som dro til Australia.

  Skogbrannene i Australia: Får krisehjelp av norske krigsveteraner

  COBARGO (VG) Utstyrt med motorsag har en gruppe norske arbeidskarer inntatt eiendommen til Sara Tilling – som mistet alt hun eide i skogbrannene nyttårshelgen.

  – Jeg får tårer i øynene. Men denne gangen er det glade tårer.

  Sara Tilling og ektemannen Gary Henderson drev kengurureservatet Cobargo Wildlife Sanctuary hjemmefra, og mistet alt da brannene raste gjennom det lille lokalsamfunnet nyttårshelgen: Sitt eget hjem, hjemmet til kenguruene – og flere hundre kenguruer de så på som sin egen familie.

  – Jeg hadde funnet mitt paradis, mitt sted på jorden. Og så ble alt ødelagt, sier hun til VG.

  «HJEMSØKT»: Sara Tilling holder godt rundt wallabyen Tiddy. Etter brannene måtte hun og ektemannen selv avlive hardt brannskadede dyr. – Det vil hjemsøke oss for resten av livet, har hun sagt til australske 7 News.

  Seks uker etterpå er et 30-talls frivillige fra katastrofehjelp-organisasjonen Team Rubicon i full sving med å rydde opp i infernoet flammene forårsaket. Blikkrester ligger strødd utover etter at flere uthus eksploderte, og brente trestammer og grener dekker gårdsplassen.

  – Vi snakket om å komme oss vekk, bare gi opp alt. Men nå som jeg ser at alle er her og jobber for oss, klarer jeg å se hva vi hadde, og hvordan det kan bli noe igjen, sier hun. 7 mann fra Norge

  Ryddingen hos Tilling er del av «Operasjon Ryan», et oppdrag organisert av katastrofehjelp-organisasjonen Team Rubicon Australia.

  De har sendt et team på 28 personer til den katastroferammede landsbyen Cobargo, rundt fem timers kjøretur sørover fra storbyen Sydney. Syv av dem er norske og var på plass i Sydney 1. februar, etter at den australske organisasjonen ba om hjelp fra sine kolleger i Team Rubicon Norge.
  I AUSTRALIA: Kjetil Staveland (f.v.), Tore Stensland, Joachim Dammen, Torleif Narheim, Kjartan Skogtvedt, Frode Ovedal og Jan Harald Torvund etter å ha landet i Sydney. Foto: Team Rubicon Australia

  Organisasjonen ble dannet etter jordskjelvet på Haiti i 2010, og har siden sendt veteraner og sivile spesialister for å hjelpe til etter både orkaner, jordskjelv, tornadoer, flommer og skogbranner. Dette er den norske delegasjonen i Cobargo

  En av målsettingene er å vise at krigsveteraner har ferdigheter som er nyttige for samfunnet.

  – Vi er herfordi vi vil hjelpe. For oss veteraner handler det også om å bruke erfaringen vi har opparbeidet oss, men som det ikke er bruk for hjemme. Vi vet hvordan det er å være i felt, være tett på hverandre og å være i en krise. Det gjør godt at noen har bruk for det, sier Torleif Narheim, veteran fra Telemark bataljon med erfaring fra blant annet Kosovo.

  https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i...krigsveteraner

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  Her pressemeldinga om dei som kjem til Australia i dag. https://mailchi.mp/880e8ee4fb65/pres...QFms2c_SLrLcDc
  Dei har hatt ei lang reise og er no klare til innsats.

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  På torsdag den 30 setter 10 frivillige seg på flyet med retning Sydney, Australia. Det vil ta ca 26 timer å komme dit, så det er en tøff reiserute som venter våre Gråskjorter. Det blir en natt i Sydney før man setter kursen for operasjonsområdet som ligger ca 5 timer sørøst for Sydney.

  Vi sender avgårde frivillige som har erfaring på motorsag, et kamerateam som skal dokumentere det som skjer og vanlige frivillige.

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  Australia ber om vår hjelp. For å kunne hjelpe igjen, så trenger vi din støtte!

  Pengene går til Team Rubicon Norges operasjon i Australia knyttet til de enorme skogbrannene. Eventuelt overskytende beløp benyttes utelukkende til videre operasjoner i regi av Team Rubicon.

  Australia brenner, og viktig biologisk mangfold forsvinner i mens du leser dette korte innlegget. Vi i Team Rubicon snakker ikke bare om, vi gjør noe helt konkret. Rett før jul sendte vi en gruppe nordmenn ned for å bidra i kampen mot de enorme skogbrannene, som en del av en internasjonal dugnad. Våre frivillige gjorde en massiv innsats. Vi har i dag fått to nye forespørsler om å bidra igjen. Det ønsker vi selvsagt å gjøre, for dette er viktig for vår planet. Deler av kostnadene for et nytt oppdrag dekkes fra Australia, men vi trenger støtte for å få dette til. Du kan være med å bidra til et helt konkret oppdrag på bakken i Australia, der våre folk skal lede og bidra til opprydding under og etter denne enorme katastrofen.

  Bli med på denne spleisen!  https://www.spleis.no/project/95797

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  Opprinnelig skrevet av Hulkinator Vis post
  Kor lenge må en ha vore medlem?

  Sent fra min SM-G965F via Tapatalk
  Det er det ikkje sagt noko om. Det eg veit er at etter meir motorsag erfaring ein har jo større er sjansen til å få reise. Ein bør og ha tatt grunnkurset.

  Leave a comment:


 • Hulkinator
  replied
  Opprinnelig skrevet av magskor Vis post
  D� har det g�tt ut foresp�rsel om � sende 5 nye til Australia. Ein ser etter folk som kan bruke motorsag. Interesserte kan sende mail til info@teamrubiconnor.no. Ein m� vere medlem i Team Rubicon Norge for � kunne f� reise.
  Kor lenge må en ha vore medlem?

  Sent fra min SM-G965F via Tapatalk

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  Då har det gått ut forespørsel om å sende 5 nye til Australia. Ein ser etter folk som kan bruke motorsag. Interesserte kan sende mail til info@teamrubiconnor.no. Ein må vere medlem i Team Rubicon Norge for å kunne få reise.

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  I går for 10 år sidan posta den då relativ ukjente US Marines veteranen denne meldinga på Facebook. Det var starten på Team Rubicon. Click image for larger version

Name:	jake wood.jpg
Views:	120
Size:	41,1 KB
ID:	1025233

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  I dag kl 1200 kom det norske bidraget til operasjon Partridge til Gardermoen. Blir eit innslag på NRK nyheitene kl 1900 i kveld.

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  No nettopp la Team Rubicon Aus dette ut på si FB side.

  We’re excited to announce that a TR-NOR Strike Team are officially flying in for Wave 3 of Op-Partridge! That is a long way to travel to assist their fellow Greyshirts, so we want to give them big Team Rubicon Australia welcome!

  It’s not too late to join Wave 3, we have several positions still available and we’re looking for a range of skillsets. This is a unique opportunity to meet and share skills and knowledge with our Greyshirts from Norway.

  Make sure to nominate your availability for Waves 4 and 5! Pending the green light, you might just get the chance to spend Christmas or New Years with the TRibe and doing what we know you all love most, helping a community in need.

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  Opprinnelig skrevet av magskor Vis post
  Team Rubicon Norge har fått forespørsel frå Team Rubicon Australia om å stille med 4 mann på eit oppdrag i Australia. Det er snakk om ein skogbrann. Truleg avreise 8/12-19, og heim rett før jul. Sjå FB til Team Rubicon Norge.
  I dag reiser tre mann og ei kvinne til Sidney for å hjelpe til etter alle skogbrannane i området. USA og Canada har sendt ned brannmenn for å hjelpe og vi i Norge sender Team Rubicon. For eit par dagar sidan var det eit stort oppslag i VG at USA sender 21 brannmenn, men har ikkje sett noko oppslag at Norge sender 4 gråskjorter.
  Her kan de sjå litt bilder frå australsk TR. https://www.flickr.com/photos/teamru...1KeNuIaD55hbKU

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  Team Rubicon Norge har fått forespørsel frå Team Rubicon Australia om å stille med 4 mann på eit oppdrag i Australia. Det er snakk om ein skogbrann. Truleg avreise 8/12-19, og heim rett før jul. Sjå FB til Team Rubicon Norge.

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  Einar Andreas Allergodt og John Petter Bachke deltok i perioden 13-17 nov på kurset “International Operators Course” ved Team Rubicon United Kingdom (TR-UK) sitt hovedkvarter og treningssenter i Chilmark, ca 2,5 times togreise sørvest for London.

  Som ved alle andre kurs hos TR-UK i Chilmark er forlegningen i telt like utenfor den gamle hangaren som nyttes som undervisningslokale og som spisesal. Hangaren er ikke oppvarmet og har et begrenset antall dusjer og toaletter.
  Hensikten med dette kurset er å trene og selektere personell som egner seg til å gjennomføre operasjoner i utlandet med TR-UK. Kurset vil for oss i Team Rubicon Norge (TR-NOR) egne seg som en utdanning for de som kan være med i første linje i fremtidige oppdrag for TR-NOR. I tillegg kan de som gjennomfører kurset være aktuelle som deltakere på operasjoner sammen med TR-UK. Kurset består av en forholdsvis kort teoretisk del og en noe lenger praktisk del. Kurset er fysisk og mentalt krevende.
  Om man er i tvil om man er i stand til å gå opp mot 30 km daglig med minst 20 kg pakning kan man ikke delta på kurset. Alle forflytninger skjer med tidsfrister, uansett vært og lysforhold.
  Under den praktiske delen av kurset blir man stilt ovenfor komplekse problemstillinger. Alle oppgaver man får er hentet fra reelle situasjoner som TR-UK har erfaring med fra sine operasjoner.
  Det vil ikke bli mulig å få tilgang til mer deltaljerte opplysninger om kurset enn det som er gjengitt her.
  Kurset er et bestått/ikke bestått kurs. På Striketeamene til både Einar og John Petter var det personell som ikke bestod kurset.
  Einar og John Petter bestod kurset med så gode resultater at TR-UK ønsker at de kommer tilbake som instrukører og mentorer på tilsvarende kurs som de to de til nå har gjennomført!
  John Petter har i tillegg blitt invitert av TR-UK til å delta på kurset “Operators Leadership Course”.
  Om TR-NOR ønsker å gå videre med et kurs samarbeide med TR-UK er det nå lagt et utmerket grunnlag for det. “International Operators Course” er et meget bra kurs med en rekke svært gode læringselementer som vil kunne være avgjørende i krevende operasjoner.
  1-2 uker før kurset vil man får tilsendt Dispatch Instructions med pakkliste og flere forberedelser som må gjøres på nettet før man reiser. Forberedelsene de forventer er helt nødvendige for å gjennomføre kurset og man bør sette av nok egentid til det.
  Noen tips: ta med ryggsekk som er god å bære med mye vekt over lengre tid, bruk sko som er gode å gå i selv det er vått og kaldt.
  Vi ønsker mulige fremtidige deltakere lykke til!

  https://www.teamrubicon.no/internati...B12xNBsIUhd_n4

  Leave a comment:


 • Blåfugl
  replied
  Høres veldig flott ut. Respekt Magskor.

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  Sidan 1947 til i dag har Norge sendt over 100 000 soldatar ut i internasjonal teneste. Alle desse har sine eigne opplevingar og bakgrunn som vil på ein eller annan måte prege dei resten av livet. Enkelte har vore i kamphandlingar med fare for eige og kameratane sine liv, andre har opplevd stor naud og lidingar blant dei sivile i landa dei har tenestegjort, og andre igjen har hatt mindre kraftige opplevingar. Felles for dei alle er at dei har tenestegjort på vegne av nasjonen Norge med flagget på skuldra og våpen i handa.
  Når desse har komme heim har det dessverre vore ein tradisjon i Norge at no er du ferdig, reis heim og vi vil ikkje høyre meir i frå deg. Noko som har medført at ein del har fått psykiske lidingar på grunn av opplevingane dei har fått ute for Norge. Dette er heldigvis begynt å bli betre. Forsvaret har skjerpa seg og har eit mykje betre opplegg for soldaten og hans familie både før under og etter oppdraget. Og kommunane har fått i oppdrag å lage veteranplanar. Korleis skal kommunane ta i mot desse som kjem heim.
  Men det som ofte blir gløymt er at veteranen er ein ressurs. Han har gjennom si teneste skapt seg erfaringar som ein ikkje får så lett i dagleglivet heime i Norge. Vi har mange gode veteranorganisasjonar i Norge og dei gjere ein veldig god jobb med å tale veteranen si sak og la veteranane møtest. Noko som er veldig viktig. Skal veteranen få sove godt om natta så treng han å få snakke med likesinna inn i mellom. Men det er ein organisasjon eg vil trekke fram i dag, det er Team Rubicon Norge.
  Team Rubicon Norge er ein fersk organisasjon med få frivillige enda. Det som gjere Team Rubicon til ein unik organisasjon er at Team Rubicon brukar dei eigenskapane veteranen har erverva seg i si teneste til å hjelpe andre. Nett no har det vore 10 veteranar på Bahamas for å vere med på naudhjelp der etter stormen Dorian som la store delar av Bahamas flatt. Tidlegare har organisasjonen sendt folk til USA, Haiti og Filippinene. Andre delar av Team Rubicon Global har hatt folk i Nepal, Uganda, Guatemala, Indonesia, Mosambik, Hellas osv.
  Noko anna som gjere organisasjonen unik i veteransamanheng er at den ikkje berre omfamnar veteranar med og det ein kallar Kick Ass Civilians, det vil sei politi, brann, sjukepleiarar, ambulansearbeidarar, legar og andre med nyttig kompetanse. Det er 76% veteranar og resten av andre. Dette fører til at ein får ein god miks med folk som kan gjere ein god innsats der det trengst. Samtidig gir det veteranar som slit ein moglegheit til å få eit fornuftig liv igjen, og ikkje minst få dei ut i arbeidslivet igjen.

  Leave a comment:


 • magskor
  replied
  Sv: Team Rubicon.

  Her er linken utan å gå via FB. https://www.teamrubiconuk.org/on-the...xpjD678QV2J7Wo

  Leave a comment:

Donasjoner

Collapse
Working...
X