Globalt banner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Team Rubicon.

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Australia ber om vår hjelp. For å kunne hjelpe igjen, så trenger vi din støtte!

  Pengene går til Team Rubicon Norges operasjon i Australia knyttet til de enorme skogbrannene. Eventuelt overskytende beløp benyttes utelukkende til videre operasjoner i regi av Team Rubicon.

  Australia brenner, og viktig biologisk mangfold forsvinner i mens du leser dette korte innlegget. Vi i Team Rubicon snakker ikke bare om, vi gjør noe helt konkret. Rett før jul sendte vi en gruppe nordmenn ned for å bidra i kampen mot de enorme skogbrannene, som en del av en internasjonal dugnad. Våre frivillige gjorde en massiv innsats. Vi har i dag fått to nye forespørsler om å bidra igjen. Det ønsker vi selvsagt å gjøre, for dette er viktig for vår planet. Deler av kostnadene for et nytt oppdrag dekkes fra Australia, men vi trenger støtte for å få dette til. Du kan være med å bidra til et helt konkret oppdrag på bakken i Australia, der våre folk skal lede og bidra til opprydding under og etter denne enorme katastrofen.

  Bli med på denne spleisen!  https://www.spleis.no/project/95797

  Kommentér


  • #32
   På torsdag den 30 setter 10 frivillige seg på flyet med retning Sydney, Australia. Det vil ta ca 26 timer å komme dit, så det er en tøff reiserute som venter våre Gråskjorter. Det blir en natt i Sydney før man setter kursen for operasjonsområdet som ligger ca 5 timer sørøst for Sydney.

   Vi sender avgårde frivillige som har erfaring på motorsag, et kamerateam som skal dokumentere det som skjer og vanlige frivillige.

   Kommentér


   • #33
    Her pressemeldinga om dei som kjem til Australia i dag. https://mailchi.mp/880e8ee4fb65/pres...QFms2c_SLrLcDc
    Dei har hatt ei lang reise og er no klare til innsats.

    Kommentér


    • #34
     Artikkel i VG fra gjengen som dro til Australia.

     Skogbrannene i Australia: Får krisehjelp av norske krigsveteraner

     COBARGO (VG) Utstyrt med motorsag har en gruppe norske arbeidskarer inntatt eiendommen til Sara Tilling – som mistet alt hun eide i skogbrannene nyttårshelgen.

     – Jeg får tårer i øynene. Men denne gangen er det glade tårer.

     Sara Tilling og ektemannen Gary Henderson drev kengurureservatet Cobargo Wildlife Sanctuary hjemmefra, og mistet alt da brannene raste gjennom det lille lokalsamfunnet nyttårshelgen: Sitt eget hjem, hjemmet til kenguruene – og flere hundre kenguruer de så på som sin egen familie.

     – Jeg hadde funnet mitt paradis, mitt sted på jorden. Og så ble alt ødelagt, sier hun til VG.

     «HJEMSØKT»: Sara Tilling holder godt rundt wallabyen Tiddy. Etter brannene måtte hun og ektemannen selv avlive hardt brannskadede dyr. – Det vil hjemsøke oss for resten av livet, har hun sagt til australske 7 News.

     Seks uker etterpå er et 30-talls frivillige fra katastrofehjelp-organisasjonen Team Rubicon i full sving med å rydde opp i infernoet flammene forårsaket. Blikkrester ligger strødd utover etter at flere uthus eksploderte, og brente trestammer og grener dekker gårdsplassen.

     – Vi snakket om å komme oss vekk, bare gi opp alt. Men nå som jeg ser at alle er her og jobber for oss, klarer jeg å se hva vi hadde, og hvordan det kan bli noe igjen, sier hun. 7 mann fra Norge

     Ryddingen hos Tilling er del av «Operasjon Ryan», et oppdrag organisert av katastrofehjelp-organisasjonen Team Rubicon Australia.

     De har sendt et team på 28 personer til den katastroferammede landsbyen Cobargo, rundt fem timers kjøretur sørover fra storbyen Sydney. Syv av dem er norske og var på plass i Sydney 1. februar, etter at den australske organisasjonen ba om hjelp fra sine kolleger i Team Rubicon Norge.
     I AUSTRALIA: Kjetil Staveland (f.v.), Tore Stensland, Joachim Dammen, Torleif Narheim, Kjartan Skogtvedt, Frode Ovedal og Jan Harald Torvund etter å ha landet i Sydney. Foto: Team Rubicon Australia

     Organisasjonen ble dannet etter jordskjelvet på Haiti i 2010, og har siden sendt veteraner og sivile spesialister for å hjelpe til etter både orkaner, jordskjelv, tornadoer, flommer og skogbranner. Dette er den norske delegasjonen i Cobargo

     En av målsettingene er å vise at krigsveteraner har ferdigheter som er nyttige for samfunnet.

     – Vi er herfordi vi vil hjelpe. For oss veteraner handler det også om å bruke erfaringen vi har opparbeidet oss, men som det ikke er bruk for hjemme. Vi vet hvordan det er å være i felt, være tett på hverandre og å være i en krise. Det gjør godt at noen har bruk for det, sier Torleif Narheim, veteran fra Telemark bataljon med erfaring fra blant annet Kosovo.

     https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i...krigsveteraner
     Svolten og tyst, samband fyst

     Kommentér


     • #35
      Ein av dei som var i Australia si historie.

      https://www.teamrubicon.no/teltet-so...H15n4R8oCb6nmU      Det var ærefullt å få væra med å hjelpa Australia og folket der. Dette er tredje gang Team Rubicon Norge sender hjelp til Australia.

      Huska når vi kom, trudde vi skulle bu telt heile perioden eg, og var forberedt på det. Men det vart berre ei natt,natta etter blåste heile telt vekk. Vi budde deretter på idrettshuset felles rom, reine luksusen 30 stk på rommet.

      Mykje edderkopper, firfisler, froskar og nokre slanger i nærområdet, men det er greie dyr, berre å gjæra seg til kjenne, så går bra det og

      Fyrste veka mykje rundt å hjelpte folk så dei kunne bu sikkert på branntomtene sine, farlige tre og branntomter, vart rydda. Kanskje det viktigaste var snakke med dei, du såg korleis dei lyste opp av traumene sine alle som ein som hadde mista alt dyr og hus.

      Historiene var mange, her er berre ein. Lyden var som fleire jetmotorer på ein gong, og flammene på 100 meter komm over det hellige fjellet til Aboriginkvinne, og han såg sauene sine brenne levande, og oksygen vart sugd ut av husa, og folk døde av det. Barken til gummitre var reine brannbombene, flaug rundt i lufta og traff tilfeldige hus.

      Brannsjefen som forsvarte brannstasjonen sin, fortalte om isoleringa, tomt for mat, og dei som oppna butikkene. Alle hadde ein historie. Før paradis, no helvete på jord sa ho gamle dama som skulle flytte inn i garasjen til sonen sin.

      Alltid mykje å gjera, dagen var for korte, men vi fekk det til om det var motorsaging, riving, flytting, hjelpa til med å få vatn og mykje meir.

      Seinare var eg med Thor på skadesynfaring, vi fekk også innføring og bruk av app på iPad, viss den blir tekken i bruk blir det mykje meir effektiv arbeidsgang, enn papir og penn, ny teknologi.

      Var også på nokre spesial oppdrag, å kjøyra ut mat til gamle heimer for eldre damer, det var eit rørande oppdrag. Møter med folk frå andre regiona som var meget hardt råka, arbeidslause og så dei som ga penger Rotaryklubben, dei med tittel Helter av Australia, og Krigsveteranforeninga i Australia.

      Såg også hoved depoet med mat og utstyr, leverte noko der og.

      Har fått mange gode venner frå Team Rubicon, også fra dei ramma og andre hjelpare av det australske folk som eg vil holda kontakten med vidare framover. Det var fint å sjå grønt over alt dei siste dagene på marka.

      I min sivile jobb som Hoved Verneombud og mekanikar i Equinor, kjem eg til fortelle om korleis det er og var å ha dette oppdraget i Team Rubicon ånd.

      Framifrå ledere hadde vi og, på kvar på sin måtte. Trur oppdraget var utført på ein god måtte,men det står uendelig mykje igjen.

      Ei god helsing Jan Harald Torvund – DELTA

      Kommentér


      • #36
       https://mailchi.mp/f6a921193dbd/kata...4hO6dmuHdqdahw
       Team Rubicon Norge er tildelt midler for å gjennomføre operasjoner i Australia! Operasjonen er derfor fullfinansiert!
       Oppdragets varighet i Australia

       21 mars til 5 april


       Merk at 1-2 reisedager tilkommer i for- og etterkant av datoene!

       Det er ikke avgjort hvor oppdraget skal foregå, dette vil bli informert i Operasjonsordre (OPORD) som kommer snart

       Følgende hovedkategori personell er ønsket:
       1. Erfaring/kurs i bruk av motorsag
       2. Paramedics/sykepleiere
       3. Brannmenn
       Det meste av arbeidet består av bruk av motorsag, derfor er denne kategorien fortsatt førsteprioritet på operasjoner i Australia. Det er enorme skogområder som er nedbrent, og følgelig mye trær som må fjernes. Dette er selvfølgelig begrensende på hvem som kan delta, men det er behovet som styrer på katastrofeoppdrag. TR-AUS har selv mange vanlige Gråskjorter som støtter, men mangel på motorsagkyndige.

       Grunnen til de to siste kategoriene er at vi på alle operasjoner i AUS har opplevd å møte på traumatiserte mennesker som har mistet alt. Derfor ønskes det frivillige som har erfaring med dette.

       Krav for deltagelse:
       • Du må være i god fysisk form. Varmen, fuktighet, tunge løft, lange dager og felles sovesal/telt og enkle forhold er det som venter deg
       • Du må være villig til å la deg filme, eventuelt intervjues av dokumentarteam og medier/fotograf
       • Du forplikter deg til å levere evaluering etter oppdraget
       • Du må ha stivkrampevaksine
       • Lese informasjonen om Koronaviruset under her
       Team Rubicon dekker opp reise, kost og losji. Alle er forsikret gjennom TR-NOR. Nærmere og detaljert informasjon vil komme så raskt vi har det.

       Klikk på linken og fyll ut skjemaet for å vise tilgjengelighet. Vær nøye med alle detaljer.

       PÅMELDING VIA SKJEMAET ER IKKE EN REISEGARANTI!

       PÅMELDINGSFRIST 9 mars 2020. Skjemaet sperres etter dette.

       Det neste trinnet er en OPORD. Når den foreligger vil de som er valgt ut til oppdraget få klar melding om dette. Begrens kommunikasjonen på dette oppdraget. Alle detaljer vil bli sendt ut når vi har dette
       Koronavirus Informasjon

       Grunnet utbruddet av Koronaviruset er det nødvendig å treffe forebyggende tiltak. Derfor er følgende kategorier utelukket fra å delta:
       • Har oppholdt seg i områder med vedvarende spredning av viruset (klikk for å se områder) de siste 14 dager
       • Høy/langvarig feber eller akutte luftveisinfeksjoner de siste 14 dager
       • Har kronisk lungesykdom eller nedsatt immunforsvar
       Reisebegrensninger kan innføres på kort varsel, hvilket betyr at oppdraget vil kunne avlyses. Feber uansett grunn ved innreise til Australia kan medføre innreisenekt og karantene i inntil 14 dager.

       Følgende gis til etteretning:
       • Ved å oppholde seg på samme fly med en person som senere testes positiv for Koronaviruset, blir dette betraktet som tilfeldig kontakt, innenfor to seterader nærkontakt. Begge tilfeller kan resultere i en pålagt 14 dagers periode med egenkontroll av symptomer, og delvis/hel isolasjon
       • Australske myndigheter kan innføre begrensninger på reisevirksomhet på kort varsel som kan resultere i innreisenekt
       Jeg har forstått begrensningene, og erklærer ved å melde meg på at jeg ikke er i noen av de ovennevnte kategorier, og forstår at situasjonen kan endre seg på kort varsel

       Kommentér


       • #37
        Sendte inn skjema til team RB, får se hva som skjer. Har jo lyst å reise litt igjen.
        Trenger bare litt flaks, så går det godt

        Kommentér


        • #38
         Jeg har meldt meg som frivillig til TR på nettsidene og nylig fått mail om at jeg må gjennom grunnkurs, men nettkursene som kalles "grunnkurs" er for å si det veldig enkelt - den endelige og komplette definisjonen på komplett bortkasta tid. Dette har INGENTING med frivillig arbeid å gjøre, dette er bare bortkasta tid.

         Hvorfor skal jeg bruke av min fritid på å gå gjennom nettbaserte kurs og pugge trivialiteter, som ender med en quiz som omhandler bla. hvor grunnleggeren av TR tjenestegjorde?

         De kunne like gjerne spurt om "hvor mange bananer spiser en lastebil?

         Jeg tenker at det er helt greit for alle parter at jeg fortsetter som hjelpekorpser i Røde Kors og evt. gir mitt bidrag til Heimevernet når de spør, så kan TR fortsette med sin gode jobb uten meg.

         Kommentér


         • #39
          Heilt greit det. I Røde Kors har dei eit obligatorisk kurs som heiter noko slikt som Intoduksjon til Røde kors. Der ein gjennomgår historia til RK, slaget ved Solferino, Henri Durant, kvifor 8 mai er RK dagen, osv.

          Kommentér


          • #40
           Som kjent så brukar TV2 å vise reklamefilmar for diverse organisasjonar på langfredag og 1 påskedag. Nytt av året er at dei viser ein reklamefilm for Team Rubicon. https://www.youtube.com/watch?v=Ob9b...wSWpcRGC0h_McU

           Kommentér


           • #41
            Ikkje berre har Team Rubicon laga reklamefilm, men har og laga ein Podcast. Denne første podcasten til Team Rubicon snakkar ein psykolog om dette med å vere veteran i høgtid og coronatid. https://team-rubicon-norge.castos.co...t-og-isolasjon

            Kommentér


            • #42
             Jeg er ikke tilknyttet Team Rubicon, men ser at de har opprettet en spleis "Hjelp til Libanon": https://www.spleis.no/project/117956
             Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

             Kommentér


             • #43
              Stemme, Team Rubicon har oppretta ein spleis for å kunne hjelpe folket i Beirut. Team Rubicon er for tida ikkje i stand til å sende nokon med akutt for å hjelpe til med å redde liv. Men planlegg å sende 15-20 stykke ned for hjelpe til med alle dei som blir heimlause på grunn av eksplosjonen.

              Kommentér


              • #44
               Her kan de lese varslingordren.

               • Hva: Internasjonal Operasjon
               • Hvor: Port Beirut, Beirut, Lebanon
               • Når: 01. okt. 2020 - 31. des. 2020
               Oppdragsbeskrivelse


               Eksplosjonen i Beirut havn har tatt mer enn 135 liv, skadet 5 000 og man regner med at minst 300 000 er gjort hjemløse etter den enorme eksplosjonen (060820 kl 1000). Team Rubicon Norge ønsker å bidra med personell til Libanon. Vi er ikke førstelinjes hjelpere i denne situasjonen, så derfor sikter vi på å komme inn i en senere fase. Behovet for hjelp vil være svært langvarig i et land som allerede er på bristepunktet. Planen er å få sendt avgårde frivillige innen 1 oktober 2020. Oppdraget vil bestå i opprydningsarbeide og delta i lokal distribusjon av mat/vann/medisiner eller der det er behov.
               Oppdragsbehov


               Vi ønsker å sende 15-20 frivillige, inkludert et forparti på 2-3 personer. Oppdragets varighet vil være minimum 2-3 uker. Denne varslingsordren er nå kun for å lodde stemningen i forhold til hvor mange som kan tenke seg å reise. Nøyaktig tidspunkt vil komme senere, og ny varsling vi da sendes. De med erfaring fra Libanon/Beirut foretrekkes. Gode engelskkunnskaper et krav, beherskelse av arabisk/fransk et pluss
               Annet


               Frivillige som reiser må være forberedt på minst en ukes karantene ved hjemkomst. Vi er 100% avhengig av finansiering til dette oppdraget. Vi har startet en SPLEIS: spleis.no/hjelplibanon2020 Kan du ikke delta selv på oppdraget, hjelp oss å dele spleisen.

               Kommentér


               • #45
                Det er og ein reportasje i Forsvarets forum. https://forsvaretsforum.no/utenriks-...o1a1yKblJ1J9Lw

                Kommentér


                • #46
                 Mens Team Rubicon planlegg oppdrag i Libanon dukkar det opp eit oppdrag i Norge. Legevakta i Bergen har bedt om hjelp til trafikkkontroll ved ein teststasjon i Laksevåg der det skal testast for Covid 19.

                 Kommentér


                 • #47
                  Pressemelding frå Team Rubicon. https://mailchi.mp/4707c5cd43e1/pres...ve398HhXw367Zo

                  Operasjon Viking, Beirut


                  Team Rubicon Norge (TR-NOR) er en veteranbasert katastrofehjelpsorganisasjon. Vi består av 76% veteraner, og 24% sivile med spesialkompetanse. Totalt har vi 670 registrerte frivillige. Vår primæroppgave er å sende frivillige til katastrofeområder. TR-NOR skal også bygge opp beredskap for nasjonal innsats. Denne innsatsen består av beredskap ovenfor nasjonale katastrofer, og såkalte serviceprosjekter.

                  Den 4 august 2020 eksploderte kjemikalier i en stor brann på havnen i Beirut. Eksplosjonen som fulgte tok livet av minst 190 mennesker, tusenvis er skadet og man regner med 300 000 hjemløse grunnet dette.

                  Norge har alltid hatt et nært og spesielt forhold til Libanon, spesielt på grunn av de over 22 000 norske soldatene som tjenestegjorde der fra 1978-1998. 21 kom aldri hjem. Når våre frivillige så ødeleggelsene i Beirut, kom raskt spørsmålet om vi ikke skulle bidra. Det ble umiddelbart startet en SPLEIS innsamling som i skrivende stund er på kroner 111 760. Det er 283 givere, mange av disse er veteraner fra Libanon.

                  https://spleis.no/117956

                  Team Rubicon Norge har inngått et strategisk samarbeid med Nortel. Nortel sier: Team Rubicon gjør en fantastisk innsats og kan gi umiddelbar hjelp når en naturkatastrofe inntreffer. Nortel ønsker å gi noe tilbake til organisasjonen og de frivillige, samtidig som vi støtter innsatsen i Libanon med et ekstra beløp.

                  https://www.nortel.no/bedrift/om-nor.../?preview=true

                  Team Rubicon Norge skal sende mellom 25-30 frivillige til Beirut i november. Vi skal bistå lokale organisasjoner med å distribuere mat, vann, medisiner og andre nødvendige produkter. I tillegg skal vi hjelpe til med å rydde i området slik at nødvendig infrastruktur kan fungere. Spesielt skoler, barnehager og tilsvarende. Vi skal sette inn hjelpen der behovet er størst.

                  Av 28 frivillige på listen foreløpig, er 11 veteraner fra Libanon. Nøyaktig avreisetidspunkt blir satt i oktober. Ta kontakt for spørsmål, og forespørsel om intervjuer eller tilsvarende.

                  SPERREFRIST: 14 september kl 1500

                  Kommentér


                  • #48
                   Samme sak fra forsvarets forum.

                   https://forsvaretsforum.no/bistand-l...libanon/159501
                   Svolten og tyst, samband fyst

                   Kommentér

                   Donasjoner

                   Collapse
                   Working...
                   X