Milrab - gears you there

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Team Rubicon.

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Australia ber om vår hjelp. For å kunne hjelpe igjen, så trenger vi din støtte!

  Pengene går til Team Rubicon Norges operasjon i Australia knyttet til de enorme skogbrannene. Eventuelt overskytende beløp benyttes utelukkende til videre operasjoner i regi av Team Rubicon.

  Australia brenner, og viktig biologisk mangfold forsvinner i mens du leser dette korte innlegget. Vi i Team Rubicon snakker ikke bare om, vi gjør noe helt konkret. Rett før jul sendte vi en gruppe nordmenn ned for å bidra i kampen mot de enorme skogbrannene, som en del av en internasjonal dugnad. Våre frivillige gjorde en massiv innsats. Vi har i dag fått to nye forespørsler om å bidra igjen. Det ønsker vi selvsagt å gjøre, for dette er viktig for vår planet. Deler av kostnadene for et nytt oppdrag dekkes fra Australia, men vi trenger støtte for å få dette til. Du kan være med å bidra til et helt konkret oppdrag på bakken i Australia, der våre folk skal lede og bidra til opprydding under og etter denne enorme katastrofen.

  Bli med på denne spleisen!  https://www.spleis.no/project/95797

  Kommentér


  • #32
   På torsdag den 30 setter 10 frivillige seg på flyet med retning Sydney, Australia. Det vil ta ca 26 timer å komme dit, så det er en tøff reiserute som venter våre Gråskjorter. Det blir en natt i Sydney før man setter kursen for operasjonsområdet som ligger ca 5 timer sørøst for Sydney.

   Vi sender avgårde frivillige som har erfaring på motorsag, et kamerateam som skal dokumentere det som skjer og vanlige frivillige.

   Kommentér


   • #33
    Her pressemeldinga om dei som kjem til Australia i dag. https://mailchi.mp/880e8ee4fb65/pres...QFms2c_SLrLcDc
    Dei har hatt ei lang reise og er no klare til innsats.

    Kommentér


    • #34
     Artikkel i VG fra gjengen som dro til Australia.

     Skogbrannene i Australia: Får krisehjelp av norske krigsveteraner

     COBARGO (VG) Utstyrt med motorsag har en gruppe norske arbeidskarer inntatt eiendommen til Sara Tilling – som mistet alt hun eide i skogbrannene nyttårshelgen.

     – Jeg får tårer i øynene. Men denne gangen er det glade tårer.

     Sara Tilling og ektemannen Gary Henderson drev kengurureservatet Cobargo Wildlife Sanctuary hjemmefra, og mistet alt da brannene raste gjennom det lille lokalsamfunnet nyttårshelgen: Sitt eget hjem, hjemmet til kenguruene – og flere hundre kenguruer de så på som sin egen familie.

     – Jeg hadde funnet mitt paradis, mitt sted på jorden. Og så ble alt ødelagt, sier hun til VG.

     «HJEMSØKT»: Sara Tilling holder godt rundt wallabyen Tiddy. Etter brannene måtte hun og ektemannen selv avlive hardt brannskadede dyr. – Det vil hjemsøke oss for resten av livet, har hun sagt til australske 7 News.

     Seks uker etterpå er et 30-talls frivillige fra katastrofehjelp-organisasjonen Team Rubicon i full sving med å rydde opp i infernoet flammene forårsaket. Blikkrester ligger strødd utover etter at flere uthus eksploderte, og brente trestammer og grener dekker gårdsplassen.

     – Vi snakket om å komme oss vekk, bare gi opp alt. Men nå som jeg ser at alle er her og jobber for oss, klarer jeg å se hva vi hadde, og hvordan det kan bli noe igjen, sier hun. 7 mann fra Norge

     Ryddingen hos Tilling er del av «Operasjon Ryan», et oppdrag organisert av katastrofehjelp-organisasjonen Team Rubicon Australia.

     De har sendt et team på 28 personer til den katastroferammede landsbyen Cobargo, rundt fem timers kjøretur sørover fra storbyen Sydney. Syv av dem er norske og var på plass i Sydney 1. februar, etter at den australske organisasjonen ba om hjelp fra sine kolleger i Team Rubicon Norge.
     I AUSTRALIA: Kjetil Staveland (f.v.), Tore Stensland, Joachim Dammen, Torleif Narheim, Kjartan Skogtvedt, Frode Ovedal og Jan Harald Torvund etter å ha landet i Sydney. Foto: Team Rubicon Australia

     Organisasjonen ble dannet etter jordskjelvet på Haiti i 2010, og har siden sendt veteraner og sivile spesialister for å hjelpe til etter både orkaner, jordskjelv, tornadoer, flommer og skogbranner. Dette er den norske delegasjonen i Cobargo

     En av målsettingene er å vise at krigsveteraner har ferdigheter som er nyttige for samfunnet.

     – Vi er herfordi vi vil hjelpe. For oss veteraner handler det også om å bruke erfaringen vi har opparbeidet oss, men som det ikke er bruk for hjemme. Vi vet hvordan det er å være i felt, være tett på hverandre og å være i en krise. Det gjør godt at noen har bruk for det, sier Torleif Narheim, veteran fra Telemark bataljon med erfaring fra blant annet Kosovo.

     https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i...krigsveteraner
     Svolten og tyst, samband fyst

     Kommentér


     • #35
      Ein av dei som var i Australia si historie.

      https://www.teamrubicon.no/teltet-so...H15n4R8oCb6nmU      Det var ærefullt å få væra med å hjelpa Australia og folket der. Dette er tredje gang Team Rubicon Norge sender hjelp til Australia.

      Huska når vi kom, trudde vi skulle bu telt heile perioden eg, og var forberedt på det. Men det vart berre ei natt,natta etter blåste heile telt vekk. Vi budde deretter på idrettshuset felles rom, reine luksusen 30 stk på rommet.

      Mykje edderkopper, firfisler, froskar og nokre slanger i nærområdet, men det er greie dyr, berre å gjæra seg til kjenne, så går bra det og

      Fyrste veka mykje rundt å hjelpte folk så dei kunne bu sikkert på branntomtene sine, farlige tre og branntomter, vart rydda. Kanskje det viktigaste var snakke med dei, du såg korleis dei lyste opp av traumene sine alle som ein som hadde mista alt dyr og hus.

      Historiene var mange, her er berre ein. Lyden var som fleire jetmotorer på ein gong, og flammene på 100 meter komm over det hellige fjellet til Aboriginkvinne, og han såg sauene sine brenne levande, og oksygen vart sugd ut av husa, og folk døde av det. Barken til gummitre var reine brannbombene, flaug rundt i lufta og traff tilfeldige hus.

      Brannsjefen som forsvarte brannstasjonen sin, fortalte om isoleringa, tomt for mat, og dei som oppna butikkene. Alle hadde ein historie. Før paradis, no helvete på jord sa ho gamle dama som skulle flytte inn i garasjen til sonen sin.

      Alltid mykje å gjera, dagen var for korte, men vi fekk det til om det var motorsaging, riving, flytting, hjelpa til med å få vatn og mykje meir.

      Seinare var eg med Thor på skadesynfaring, vi fekk også innføring og bruk av app på iPad, viss den blir tekken i bruk blir det mykje meir effektiv arbeidsgang, enn papir og penn, ny teknologi.

      Var også på nokre spesial oppdrag, å kjøyra ut mat til gamle heimer for eldre damer, det var eit rørande oppdrag. Møter med folk frå andre regiona som var meget hardt råka, arbeidslause og så dei som ga penger Rotaryklubben, dei med tittel Helter av Australia, og Krigsveteranforeninga i Australia.

      Såg også hoved depoet med mat og utstyr, leverte noko der og.

      Har fått mange gode venner frå Team Rubicon, også fra dei ramma og andre hjelpare av det australske folk som eg vil holda kontakten med vidare framover. Det var fint å sjå grønt over alt dei siste dagene på marka.

      I min sivile jobb som Hoved Verneombud og mekanikar i Equinor, kjem eg til fortelle om korleis det er og var å ha dette oppdraget i Team Rubicon ånd.

      Framifrå ledere hadde vi og, på kvar på sin måtte. Trur oppdraget var utført på ein god måtte,men det står uendelig mykje igjen.

      Ei god helsing Jan Harald Torvund – DELTA

      Kommentér

      Annonse i emne

      Collapse

      Donasjoner

      Collapse
      Working...
      X