Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Har vi en glorifisering av norsk motstand under 2VK?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Sv: Har vi en glorifisering av norsk motstand under 2VK?

  Opprinnelig skrevet av magskor Vis post
  No har eg lese litt på denne FB sida som er dedikert Leif Larsen, og det står mykje bra der, blant anna omtale av mange av dei som deltok i Shetlandsgjengen. Men bortsett frå det er den gjennomsyra av Arbeidarparti hat. Absolutt alt gale er AP sin feil, og alle andre er bra. Det er ikkje nyansiert i det heile. Blant anna har notraship fondet vore diskutert fleire gangar der og i følgje den sida er det kun AP sin feil at det ikkje vart utbetalt. Det at samtlige parti på Stortinget bortsett frå kommunistane stemte for at det ikkje skulle utbetalast noko kjem ikkje fram i det heile. Det er synd at ein slik side som er dedikert ein av vore heltar skal vere så gjennomsyra av hat, det øydelegge heile sida.
  Det er essensen av Facebook, lokk folk inn med noe de liker for å spre hat.
  Død ved Kølle!
  Bla bla... Hybrid warfare is easy

  Kommentér


  • Sv: Har vi en glorifisering av norsk motstand under 2VK?

   Er dette egentlig et særnorsk fenomen? Jeg er tilbøyelig til å tro at enhver nasjon vil glorifisere og tildels dyrke egnes motstand/innsats/bedrifter etter en konflikt. På samme måte vil jeg anta «egne» tabber og feil, sett med den seirende sidens øyne vil tilsløres eller dysses ned. Hadde Krigen endt motsatt ville vi vel på tilsvarende måte glorifisert nordmenns innsats på Østfronten eller norske bedrifters innsats i krigen mot kommunisme og annet pakk.
   Aldri mer 13

   Kommentér


   • Sv: Har vi en glorifisering av norsk motstand under 2VK?

    Ap-ledelsen hadde en del svin på skogen når det gjelder forsvarspolitikken, men de var langt fra alene om det. På en del FB-sider dukker det opp et helt urimelig Ap-hat knyttet spesielt til Leif Larsen, Carl Gustav Fleischer og Birger Eriksen, som man påstår ble nedvurdert stort sett på grunn av misunnelse av ledende Ap-folk. Dette er stort sett bare tull.

    Leif Larsen hadde ingen utdannelse utover 7-årig folkeskole og dro til sjøs som 16-åring. Under krigen viste han seg som en fremragende fører av først fiskeskøyter og deretter "sub chasers" i hemmelige operasjoner på norskekysten. Han hadde ingen høyere sjømilitær utdannelse, men ble beskikket til utskrevet fenrik i 1943 og utskrevet løytnant i 1945, og ble beskikket til kapteinløytnant i 1953 og kom i fast tjenste igjen, etter å ha prøvd seg noen år som sivil bedriftsleder (noe som ikke gikk bra). Skulle han blitt stabsoffiser (orlogskaptein og høyere) ville stabstjeneste vært forventet, og det hadde han neppe bakgrunn og kompetanse for. Hans tjenste på 1950-tallet med utarbeidelse av taktikk og opplæring for SHV må jo ha vært så midt i blinken som man kan komme.
    At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

    Kommentér


    • Sv: Har vi en glorifisering av norsk motstand under 2VK?

     En viss Aage G. Sivertsen masseproduserer bøker som mildt sagt er skjeve i sin vinkling.
     Regner meg at det er mange i det miljøet der som leser hans bøker.
     Død ved Kølle!
     Bla bla... Hybrid warfare is easy

     Kommentér

     Annonse i emne

     Collapse

     Donasjoner

     Collapse
     Working...
     X