Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

KJK til Ramsund

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • KJK til Ramsund

  Ordfører i Harstad, Marianne Bremnes tror løpet er kjørt for kystjegerne i Harstad. Dette er åpningsordene i lokal avisen Harstad Tidende og videre ut i artikkelen står det.

  "Mye tyder på at KJK ikke er liv laga i Harstad. Nå jobber vi for å beholde KJK i Nord-Norge ved å få overført dem til spesialstyrkene på Ramsund, sier Bremnes. Hun sier at reaksjonene på dette forslaget er positivt blant kystjegerne. Det viktigste er at KJK består og at den er i Nord."


  Hva mener dere her inne som sitter på erfaring og kunnskap om denne saken og generelt?
  Vær klar over at fred og frihet ikke er noen selvfølge. Det må du være villig til å stille opp for.
  - Joachim Rønneberg

 • #2
  Sv: KJK til Ramsund

  Hvis det ikke bevilges penger til en avdeling, legges den ned. Enkelt.
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

  Kommentér


  • #3
   KJK til Ramsund

   Hvis det ikke bevilges penger til videre drift bør personellet overføres til hæravdelinger etter en behovs/evnevurdering. Å bare flytte avdelingen til Ramsund gir ikke særlig mening. Videre er det ikke helt rett fram å bare innlemme personellet i MJK.


   Sent from my iPhone using Tapatalk
   Artillery is the God of War

   Kommentér


   • #4
    Sv: KJK til Ramsund

    Det gir IMHO veldig mye mening å flytte KJK til Ramsund, og innlemme ihvertfall deler av avdelingen innunder MJK - altså dersom man i det hele tatt ønsker å beholde personellet og avdelingen i en eller annen form. Med deler, så tenker jeg den spisse enden av KJK; Stab, støtte og annet overbygg i KJK tror jeg det blir vanskeligere å implementere direkte.

    KJK sin transformasjon fra statisk "V&S"-infanteri på kystfort fram til starten av 2000-tallet, til mobilt og lett marineinfanteri (og oppklaringsstyrker) på midten av 2000-tallet, til denne nåværende formen rundt årtiskiftet, som IMHO strengt tatt ikke kan kalles noe annet enn noe kvasi-SOF greier (= er hverken det ene eller det andre, men klèr seg og tèr seg allikevel, for alle praktiske formål, som spesialstyrker), kan man selvsagt mene mye om. Man kan derimot ikke vri og vende på det faktum at avdelings- og div andre sjefer i Sjøforsvaret har gjort en sabla god jobb med å holde avdelingen liv laga og relevant (nok) så lenge som til nå;
    - Ikke relevant nok å være marineinfanteri lenger? Null stress, kjør på som en rendyrket ISTAR-styrke og gjør avdelingen til "MOT-fabrikk" for afghanistanbidrag + dedikert avdeling for lett missilbatteri.
    - Ikke flere afghanistanbidrag å stille MOT-lag til? Null stress, vi tar på oss en bordingskapasitet.
    - Ikke nok bordingsoppdrag for å rettferdiggjøre at KJK er fjerde hjulet på vognen i Forsvaret mtp. bording - i tillegg til FSK/MJK sin opposed-kapasitet, og HV-BOR sin noncompliant-kapasitet? Null stress, vi markedsfører oss som den eneste avdelingen i (det konvensjonelle) Forsvaret som er i stand til å stille med fysisk fartøysikring - altså mer eller mindre akkurat samme greien UK Royal Marines startet som i 1664; Godt trente muskett-skyttere som lå i stilling i riggingen på krigs(seil)skip, og skjøt mot fiendens besetning - og som så gikk i avgjørende kamp på korte hold med denne fienden tvert skipene la inntil hverandre og bordingen var et faktum.
    - I tillegg har KJK jobbet tett med MJK i diverse funksjoner opp igjennom årene.

    Det er jo ikke til å skyve under en stol, at avdelingen er full av veldig dyktige folk, og hadde jeg jobbet der, så hadde jeg aldri funnet på å klage over kjedelig og sløkket tjeneste ihvertfall...

    Men altså, slik avdelingen har transformert, er det IMHO på høy tid at man gjør det som burde ha vært gjort for lenge siden, og legger avdelingen inn under MJK som en dedikert kampstøtteavdeling til denne; Altså, f.eks., MJK tar seg av finarbeidet på et objekt - som krever den kirurgiske presisjon bare denne kategori personell er i stand til å utøve, mens KJK stiller med cordon, screening, tyngre våpenstøtte og andre oppgaver som er høyst relevante i spesialstyrkeoperasjoner, men som det ikke alltid er nødvendig eller gunstig å binde opp selve shooterne til å ta hånd om.

    Å konvertere, eller rettere sagt formelt oppgradere og godkjenne, KJK-personell til NATO sin standard for spesialstyrker kan jeg umulig se for meg at skal være noe kjempeproblem.

    Forholdet MJK - KJK er litt som det paret på Facebook alle har visst at har vært sammen lenge, men der disse aldri har innrømmet dette og dermed heller aldri har oppgradert sin status med denne her "X is in a relationship with Y". Nå i årene framover må det være en gylden sjanse å slå disse to fluene her i èn smekk; Ivareta den kompetansen KJK har opparbeidet seg i årenes løp, og formalisere det forholdet KJK i lengre tid har hatt med MJK.
    Last edited by MMB; DTG 151404B Jun 16, .
    Elite Som En Trensoldat

    Kommentér


    • #5
     KJK til Ramsund

     Interessant innlegg men om du beholder si halvparten av lønnskostnaden ved overflytting til MJK så er det lite som oppnås i den store sammenhengen. Poenget med nedlegging er å spare penger. Sprer man folk rundt så kan man tildels kompensere ved å strupe inn soldat/befalskull i en kort periode. Legger man til kapasitet til MJK så sparer man fint lite.


     Sent from my iPhone using Tapatalk

     Edit: poenget er at feltsvina klarer man alltids å ta vare på men det må skje som rene personalsaker og ikke flytting av flagg og bannere
     Artillery is the God of War

     Kommentér


     • #6
      Sv: KJK til Ramsund

      Tviler på at nedleggelsen av KJK vil fri opp så mange driftsmidler, i det store bildet.

      Det vi ser er et symptom på manglende evne til å tenke langsiktig, men kun organisere Forsvaret i korte tidsperspektiv. Nedleggelsen av KJK er ikke fordi man ikke har behov for kapasiteten. KJK er et offer som følge av håpløs satsing på Forsvarssektoren i flere år.

      Eksempel:

      Man har siden 2000-tallet jevnt og trutt bygget Forsvaret ned fra et "invasjonsforsvar" til et "innsatsforsvar". Man har dreid kapasiteter inn mot operasjoner som det vi har gjennomført Afganistan, små stridsgrupper med hurtig reaksjonsevne, med påfølgende nedleggelse av kapasiteter som ikke passet inn i den modellen.

      Nå sitter vi her med en endret sikkerhetssituasjon, og man snubler over seg selv (på den politiske siden) for å finne en modell som passer nå. Man har fått en realitetsorientering fra faghold (FMR), og gjør ynkelige forsøk på å ta til seg deler av tilbakemeldingen.

      Man må slutte å vingle mellom modeller, alt ettersom hva som er in vouge, og se på en modell som er dimensjonert for det vi faktisk trenger - det som er kjerneoppgaven til Forsvaret.
      It's not about surviving, it's about winning.

      Kommentér


      • #7
       Sv: KJK til Ramsund

       FSJ må jo da dessverre også ta inn over seg penger. Når det ikke matcher hva vi trenger for å levere ønsket forsvarsevne skal han selvsagt være tydelig på dette, men fremdeles er det penga som rår.
       "Gjør Ret, Frygt Intet"

       Kommentér

       Annonse i emne

       Collapse

       Fremhevede emner

       Collapse
        

       Minedykker

       Minedykkerkommandoen (MDK) er Norges største eksplosivrydderavdeling. Operatørene på MDK er spesialtrente dykkere som er utdannet til å uskadeliggjøre alle typer eksplosiver. Oppstart av neste minedykkerkurs blir sommeren 2020.

       Den generelle søknadsfristen for både vernepliktige og øvrig personell er 15. april 2020.       Les mer: https://forsvaret.no/minedykker...
        

       Forsvarets spesialstyrker rekrutterer

       Bli en del av spesialstyrkene

       Forsvarets spesialstyrker består av spesielt utvalgt personell som er i stand til å gjennomføre ukonvensjonelle og krevende operasjoner i alle slags omgivelser.Forsvarets spesialkommando og Marinejegerkommandoen har tidligere tilhørt henholdsvis Hæren og Sjøforsvaret og er nå samlet i én felles driftsenhet, ledet av Forsvarets Spesialstyrker Stab (FSST) i...
        

       Roller i Geværlaget

       Mulig jeg er dårlig på å lete, men jeg syns nå tross alt jeg har prøvd...

       Hvor finner man en oversikt over hvilke roller hver enkelt soldat i geværlaget har?
       Som; hvem bærer M72, Sankit, Samband, osv osv..
       Nyere materiell fra Hæren og til dels også HV er i stor grad basert på LMG/Minimi, og da blir jo alt bare rot for et lag med MG
        

       Sikkerhetsloven


       (Illustrasjonsfoto: Denne posten er ikke gradert.)


       Vi fikk ny sikkerhetslov 1.januar 2019: https://www.nsm.stat.no/publikasjone....-januar-2019/


       Det ble utgitt en serie veileder utover høsten i fjor: https://www.nsm.stat.no/publikasjone.../veiledninger/...
        

       Varsler flere øvingsdøgn for soldater i Heimevernet

       Generalmajor Elisabeth Michelsen bruker sitt økte budsjett til å øke antall øvingsdøgn, både for mannskap og befal, dvs. seks øvingsdøgn for mannskap og ni for befal.

       Håper dette er starten på noe vedvarende.

       https://www.bt.no/innenriks/i/VbMPp3...-i-heimevernet
        

       UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet

       UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet har kommet ut med en ny utgave:

       https://forsvaret.no/fakta_/ForsvaretDocuments/UD%202-1%20(norsk).pdf

       ...
        

       Mentorordning i Heimevernet

       Hei,

       Jeg står i stilling som troppssjef i Heimevernet. Min militære bakgrunn har jeg fra Befalsskolen for Feltartilleriet med påfølgende tjeneste som kanonkommandør. 13 år etter at jeg leverte inn vinklene ble jeg kalt inn til Heimevernet, kledd opp og satt i stilling som NK tropp i et ungt og uerfarent Heimevernsområde. Året etter ble jeg troppssjef og startet på kursrekka, og siden...
        

       Troppssersjant

       Hei!

       Blitt tildelt troppssjersant, har fått info om dette.
       Jeg er også sersjant, tatt lagfører kurs og grunnkurs lederskap, men hvordan blir nå mtp implementering av det nye OR systemet, noen som vet dette? Forblir jeg sersjant?
        

       NSM: Årlig risikovurdering


       Ole Gunnar Onsøien
       NTB scanpix

       – Betydelig risiko for spionasje, sabotasje og terror


       Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) med ny, nedslående vurdering av IKT-trusselbildet i Norge.

       – Både store og små virksomheter i offentlig og privat sektor er utsatt. Den grunnleggende sikkerheten er ikke på plass, sier direktør Kjetil Nilsen i Nasjonal sikkerhetsmyndighet...

       Donasjoner

       Collapse
       Working...
       X