Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Ekspertgruppe skal se på Forsvaret

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Sv: Ekspertgruppe skal se på Forsvaret

  Opprinnelig skrevet av giraffen Vis post
  Ingen snakker heller empatisk om de 13700 sovjetiske krigsfangene som døde i Norge. De var gravlagt på rundt 100 vanlige kirkegårder og gravgårder i tilknytning til fangeleirene, men pga. Den Kalde Krigen, at Norge var gått inn i Nato og utbruddet av Koreakrigen, frykta en at personer fra Sovjetunionen som kom for å besøke gravene var spioner.

  Derfor bestemte myndighetene at alle gravene i Nord-Norge skulle flyttes til en felles gravgård på Tjøtta i Alstadhaug. Flyttinga (Operasjon Asfalt) ble møtt med stor motstand blant lokalbefolkninga som under krigen hadde hjulpet de sovjetiske krigsfangene og den ble ved enkelte anledninger stoppa av voldsomme lokale protester og demonstrasjoner. Åpninga av leiren i 1953 ble ikke markert i 2013, 60 år etter. Dermed viderefører norske myndigheter en historie av fortielse og tristesse når det gjelder å ære dem som led aller mest i vårt land under den tyske okkupasjonen.
  Har har det skjedd noe positivt nylig:
  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/a...er/a/23419644/
  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/a...en/a/23574791/

  "Kulturdepartementet vedtok flere år senere å pusse opp Tjøtta for nesten fem millioner kroner. Første steg er nå gjennomført.

  – Krigsgravtjenesten gjør et prisverdig arbeid her. Og ikke minst Falstadsenteret som har jobbet med å identifisere fangene. Nå har vi 4800 navn, og noen mener at det er mulig å identifisere enda flere, sier Bildøy og peker på en svart plate med bronsefarget skrift.

  Navneplatene som ble avduket i oktober henger tett i tett på innsiden langs steinmuren. Tusenvis av fremmede navn, der fødsel- og dødsår vitner om unge menn som døde en gang på tidlig 40-tall. En grell påminnelse om massegraven vi trår på."

  Et skritt i riktig retning ihvertfall.

  Kommentér


  • #32
   Sv: Ekspertgruppe skal se på Forsvaret   I et historisk hjørne på en fredag er det verdt å minnes Jens Christian Hauge, som ofte uttalte følgende (i kontekst den store oppslutningen om å bygge opp et sterkt forsvar etter andre verdenskrig):

   «Det er dyrt å bygge opp et forsvar. Men det er en trygdepremie og vi kan og vi må tåle det fordi det er nødvendig.»

   Sitatet er også omtalt i denne artikkelen.

   Kommentér

   Annonse i emne

   Collapse

   Fremhevede emner

   Collapse
    

   Minedykker

   Minedykkerkommandoen (MDK) er Norges største eksplosivrydderavdeling. Operatørene på MDK er spesialtrente dykkere som er utdannet til å uskadeliggjøre alle typer eksplosiver. Oppstart av neste minedykkerkurs blir sommeren 2020.

   Den generelle søknadsfristen for både vernepliktige og øvrig personell er 15. april 2020.   Les mer: https://forsvaret.no/minedykker...
    

   Forsvarets spesialstyrker rekrutterer

   Bli en del av spesialstyrkene

   Forsvarets spesialstyrker består av spesielt utvalgt personell som er i stand til å gjennomføre ukonvensjonelle og krevende operasjoner i alle slags omgivelser.Forsvarets spesialkommando og Marinejegerkommandoen har tidligere tilhørt henholdsvis Hæren og Sjøforsvaret og er nå samlet i én felles driftsenhet, ledet av Forsvarets Spesialstyrker Stab (FSST) i...
    

   Roller i Geværlaget

   Mulig jeg er dårlig på å lete, men jeg syns nå tross alt jeg har prøvd...

   Hvor finner man en oversikt over hvilke roller hver enkelt soldat i geværlaget har?
   Som; hvem bærer M72, Sankit, Samband, osv osv..
   Nyere materiell fra Hæren og til dels også HV er i stor grad basert på LMG/Minimi, og da blir jo alt bare rot for et lag med MG
    

   Sikkerhetsloven


   (Illustrasjonsfoto: Denne posten er ikke gradert.)


   Vi fikk ny sikkerhetslov 1.januar 2019: https://www.nsm.stat.no/publikasjone....-januar-2019/


   Det ble utgitt en serie veileder utover høsten i fjor: https://www.nsm.stat.no/publikasjone.../veiledninger/...
    

   Varsler flere øvingsdøgn for soldater i Heimevernet

   Generalmajor Elisabeth Michelsen bruker sitt økte budsjett til å øke antall øvingsdøgn, både for mannskap og befal, dvs. seks øvingsdøgn for mannskap og ni for befal.

   Håper dette er starten på noe vedvarende.

   https://www.bt.no/innenriks/i/VbMPp3...-i-heimevernet
    

   UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet

   UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet har kommet ut med en ny utgave:

   https://forsvaret.no/fakta_/ForsvaretDocuments/UD%202-1%20(norsk).pdf

   ...
    

   Mentorordning i Heimevernet

   Hei,

   Jeg står i stilling som troppssjef i Heimevernet. Min militære bakgrunn har jeg fra Befalsskolen for Feltartilleriet med påfølgende tjeneste som kanonkommandør. 13 år etter at jeg leverte inn vinklene ble jeg kalt inn til Heimevernet, kledd opp og satt i stilling som NK tropp i et ungt og uerfarent Heimevernsområde. Året etter ble jeg troppssjef og startet på kursrekka, og siden...
    

   Troppssersjant

   Hei!

   Blitt tildelt troppssjersant, har fått info om dette.
   Jeg er også sersjant, tatt lagfører kurs og grunnkurs lederskap, men hvordan blir nå mtp implementering av det nye OR systemet, noen som vet dette? Forblir jeg sersjant?
    

   NSM: Årlig risikovurdering


   Ole Gunnar Onsøien
   NTB scanpix

   – Betydelig risiko for spionasje, sabotasje og terror


   Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) med ny, nedslående vurdering av IKT-trusselbildet i Norge.

   – Både store og små virksomheter i offentlig og privat sektor er utsatt. Den grunnleggende sikkerheten er ikke på plass, sier direktør Kjetil Nilsen i Nasjonal sikkerhetsmyndighet...

   Donasjoner

   Collapse
   Working...
   X