Følg Milforum på Facebook, Instagram og Twitter!

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Fremtiden for Heimvernet?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Sv: Fremtiden for Heimvernet?

  Nå er det ikke akkurat som om den ordningen aldri har vært prøvet ut heller,og det fungerte nå tydeligvis for HV da.
  Det er ikke all verdens av kompliserte systemer man skal kunne operere i HV.
  When in doubt,empty your magazine.

  Kommentér


  • Sv: Fremtiden for Heimvernet?

   Det blir ok hv-soldater av 6 måneders førstegangstjeneste, i alle fall om alternativet er presteassistent fra sjøforsvaret. MEN, det blir ikke spesialister av det, og om for mange har denne bakgrunnen blir det få som kan løfte disse. For de blir litt uferdige soldater, mange av dem vil trenge ekstra oppfølging for å kunne gjøre jobben. Så skeptisk til at dette skal dekke for stor del av HV sitt behov, men et supplement er ok og som nevnt mye bedre enn for mange fra sjøforsvaret.


   Sent from my iPhone using Tapatalk
   TTTF - Trykk, Tal, Tenk, F***!

   Kommentér


   • Sv: Fremtiden for Heimvernet?

    Hvorfor i alle dager skal en ha 6 mnd når en kan ha 12? Eller 9? De vil være vernepliktige til pensjonsalderen uansett, men ha adskillig høyere nivå jo lengre de har sin grunnutdanning.

    Hvis en har så forbanna stort behov for nytt blod, kan en ikke bare kjøre de gjennom Lotte kursene om det er nok? Da er vi plutselig nede i 3 uker eller noe slikt.

    De «godt nok» og «trenbar» holdningene i HV er faenmeg det som kommer til å rase hele huset den dagen HV prøves.
    - Don't confuse enthusiasm with capability

    Kommentér


    • Sv: Fremtiden for Heimvernet?

     Hvis det er et økonomisk perspektiv på forslaget så kan jo 6mnd tjeneste være aktuelt dersom msn trenger en størresoldatmasse innenfor eksisterende rammebevilgning. Hva man får ut av de siste mnd i sjø/luft som assistent for et eller annet etter rekruttskole og evt. fagutdanning kan diskuteres. Kanskje bedre å ha to soldater til prisen av en, og gi dem 6mnd infanteriutdanning.
     Det er bedre å ta toget med NSB enn å fly med LSD.

     Kommentér


     • Sv: Fremtiden for Heimvernet?

      Jeg er av den mening at tre måneder er tilstrekkelig for den generelle massen (forutsatt "ekte" generell verneplikt)

      Da har disse kjennskap til grunnleggende ferdigheter som strid på lags og troppsnivå, skyting med personlig våpen og lagsvåpen, sambands, bivuakk, sanitet og stridsmessig opptreden i felt.
      Da klarer de sannsynligvis å huske mesteparten til repetisjonsøvelser på f.eks en helg hvert år (utenom vanlig arbeidstid, slik at de ikke har noe å klage over)
      Og de vil være godt nok trente til å kunne fungere som reservister/objektsikring (som selvfølgelig blir videreutdannet om en truende situasjon skulle oppstå) eller bli brukt for deres sivile kompetanse i militær setting. De vil uansett være godt nok utdannet til at en fiende ikke kan ignorere de.

      Utfra disse tre månedene burde egnet personell bli tilbudt mulighet til videre militær karriere , der de kan velge å verve seg for 3 måneder for spesialisering på våpen og utstyr, og 3 ytterligere måneder tjeneste for deltakelse i innsatsstyrker (med 5-års-kontrakter med mulighet for forlengelse, og overføring til reserven ved utløp)

      Eller de kan når som helst velge å verve seg til tjeneste i 24 mnd innen alle forsvarsgrener, med mulighet for OR-stigen, med 5 års-kontrakt med mulighet for forlengelse i innsatsstyrker etter endt tjeneste, og overføring til reserven ved utløp)
      Om de ønsker å bli offiserer kan de verve seg for minst 48 mnd for kursing og tjeneste (avhengig av tjeneste). Og selvfølgelig ha muligheten til å fornye kontrakten om de skulle anses som skikket og behovet er der.
      two to the heart, one to the mind...

      Kommentér


      • Sv: Fremtiden for Heimvernet?

       Mange gode forslag, men mitt store ankepunkt på tiden vi har soldatene. I HV så har 6 måneder vert det som er brukt noe som jeg synes er litt rart, for om du bruker 3 -6-9 måneders tjeneste så har du allerede ødelagt det året for soldaten med henblikk på utdanning og slikt. Jeg foreslår at forsvare følger skole året av hensyn til soldaten der det er mulig også for HV. Med å følge skoleåret så får også befalet forutsigbarhet i sitt liv. På ni måneder så får soldaten en brukbar lett infanteriutdanning, for vi må ikke glemme at tiden soldatene var på rep har sunket og det da stiller strengere krav til grunnutdanning, ikke bare pensum men også tiden på øvelse/drill. Dagens ungdom er mer stillesittende og trenger lengre tid på trening for å unngå skader og det vill øke utdanningstiden på soldaten. Med tre ekstra måneder så skapes det kanskje rom nok til at nye våpensystem, samband eller annet skummelt vanskelig system ha en mulighet til suksess i HV. For å nevne noen systemer som kunne ha løftet HV mye så nevner jeg 12.7 miter, BK, Jawaline, spregningskurs, C1 og andre kurs som kunne løftet organisasjonen.

       Droner kommer også til HV om det heter DJ Phantom eller noe annet blir spekulasjoner, men de kommer og da kreves det mer av HV. Skal HV bestå så må de følge med i tiden og ha et nært forhold til hæren og hva den holder på med. I dag produserer hæren for få soldater slik at det er for få soldater i HV med hærbakgrunn.

       Nå synser jeg kjempe mye, men tanken tror jeg kan være bra om ikke litt idealistisk. HV er egentlig billig pr.hode men det skaper i dag ikke noe stor stridseffekt kontra andre løsninger pr.hode slik som i hæren, men i hæren er det for få hoder til å bli bra. Hvis vi bruker HV og gir de litt mer slagkraft og utdanning slik jeg skrev over og økte antallet til mellom 80-100k så tror jeg hæren hadde fått rom nok til å virke mye bedre hvis den får slike ting som stridsvogner og luftvern. Jeg tipper da HV koster ca 3-4 milliarder i året og virker overalt. En større militær organisasjon med vernepliktige vill også hjelpe på rekrutteringen til andre deler av forsvare. Hæren burde være så profesjonell som mulig da det er den som er knyttneven og skal bekjempe FI i inn og utland og det igjen stiller da krav til HV både i størrelse og kvalitet.
       Trenger bare litt flaks, så går det godt

       Kommentér


       • Sv: Fremtiden for Heimvernet?

        Opprinnelig skrevet av essal Vis post
        Hvorfor i alle dager skal en ha 6 mnd når en kan ha 12? Eller 9? De vil være vernepliktige til pensjonsalderen uansett, men ha adskillig høyere nivå jo lengre de har sin grunnutdanning.

        Hvis en har så forbanna stort behov for nytt blod, kan en ikke bare kjøre de gjennom Lotte kursene om det er nok? Da er vi plutselig nede i 3 uker eller noe slikt.

        De «godt nok» og «trenbar» holdningene i HV er faenmeg det som kommer til å rase hele huset den dagen HV prøves.
        Det er nok ingen som er uenig i akkurat det,men dessverre vil nok økonomi bli gjeldene føring her som alle andre steder :-(
        En møtes på midten løsning kan være som nevnt,6mnd grunnutdanning for alle,og ytterlige 3 mnd for de som skal til innsats eller som kan tenke seg spesialiststillinger som samband,sanitet,lastevognsjåfør(siv ilt c-kurs),lagfører o.l.
        When in doubt,empty your magazine.

        Kommentér


        • Sv: Fremtiden for Heimvernet?

         6 mnd er nok ikke valgt fordi Kristoffersen eller noen andre ikke tror 9,12 eller for den del 24 mnd ville gitt bedre soldater. Men fordi det ikke finnes penger til noe mer. Det er nå en gang slik at oppdraget hans er å gjøre det beste ut at midlene tildelt.

         Det er mulig 9 mnd hadde passet ungdommen bedre, men forslaget er ikke fremmet for ungdommens del. 6 mnd går penere opp i årets 12 mnd.

         HV vil nok også i fremtiden ta de den kan få med fgtj fra Hæren, dette er ikke en erstatning for disse. Men et tillegg, som trengs fordi så latterlig få er innom Hæren at den geografiske spredningen ikke blir god nok. HVs struktur kunne vært fyllt opp i morgen. Men det er ikke HV02 (der folk flest bor) som trenger påfyll. Behovet er på Ørlandet, Evenes og andre grissgrendte strøk.

         Hva dette fancy utstyret som stadig nevnes er skjønner jeg ikke. Ikke har vi i særlig grad dyrt og avansert i dag, ikke kommer vi til å ha råd til det i morgen.
         Aldri mer 13

         Kommentér


         • Sv: Fremtiden for Heimvernet?

          Det er en faktor til som med dagens lovverk påvirker ønsket om kortere førstegangstjeneste.

          https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2016-08-12-77


          Lov om verneplikt og tjeneste i Forsvaret m.m. (forsvarsloven)
          § 18.Tjenestens lengde

          Vernepliktige kan bli pålagt inntil 19 måneders ordinær tjeneste. Stortinget bestemmer hvor lang førstegangstjenesten, den årlige heimevernstjenesten, repetisjonstjenesten og offisers-, befals- og spesialistopplæringen skal være.

          Den ekstraordinære tjenesten kan vare inntil seks måneder hver gang. Beredskapstjeneste ved styrkeoppbygging etter § 17 tredje ledd bokstav e kan vare mer enn seks måneder når situasjonen krever det.

          Den ekstraordinære tjenesten skal fordeles mellom de tjenestepliktige for i størst mulig grad å unngå at de samme innkalles til ekstraordinær tjeneste flere ganger.

          Kongen kan gi forskrift om hvordan ordinær tjenestetid skal beregnes og godskrives.
          Når tjenestetiden totalt ikke kan være mer en 19 mnd og førstegangstjenesten stjeler 12 mnd så får HV kortere tid til å trene personellet når de overtas fra Difene.
          Svolten og tyst, samband fyst

          Kommentér


          • Sv: Fremtiden for Heimvernet?

           Det er da ikke noe problem..
           En har 210 døgn igjen, og en øvelse varer ikke mer enn 7 døgn/året, så kan en holde på i 30 år, da er en vel omtrent 49 år- altså over aldersgrensen.

           Det eneste problemet her er dem som får en verdifull spesialistutdanning på 18 måneder som ikke kommer til HV.
           - Don't confuse enthusiasm with capability

           Kommentér


           • Sv: Fremtiden for Heimvernet?

            Det blir et problem fordi Hæren i LMU ønsker 16 mnd førstegangstjeneste.
            Svolten og tyst, samband fyst

            Kommentér


            • Sv: Fremtiden for Heimvernet?

             Jajaja, det er selvsagt et helt sinnsykt stort problem for HV om hele Hæren går til 16 mnd, men det er ikke et argument for at HV skal ha 6 mnd grunnutdanning.
             - Don't confuse enthusiasm with capability

             Kommentér


             • Sv: Fremtiden for Heimvernet?

              Jeg forstår ikke hva som er vrient med å forstå 6 mnd. HV skal stille x antall soldater. HV får bare Y antall kroner. Økonomien trumfer faget når valg skal gjøres. Man kan være så uenig man bare vil, men det får folk ta med sin lokale høyrepolitikker.

              Spørsmålet er ikke hva som gir et mest mulig slagkraftig HV eller hvor udugelig «Overvektige Ole» er til å drive ild og bevegelse. Men hvordan «Overvektige Ole» blir best mulig med tilgjengelige midler.
              Aldri mer 13

              Kommentér


              • Sv: Fremtiden for Heimvernet?

               Hjelper ikke å snakke med sin lokale Høyrepolitiker, de får ingen gehør sentralt likevel. Bare spør hvlt:.

               Kommentér


               • Sv: Fremtiden for Heimvernet?

                Opprinnelig skrevet av Signal_m Vis post
                Spørsmålet er ikke hva som gir et mest mulig slagkraftig HV eller hvor udugelig «Overvektige Ole» er til å drive ild og bevegelse. Men hvordan «Overvektige Ole» blir best mulig med tilgjengelige midler.
                Nå er det mulig at "overvektig Ole" kan gjøre andre nyttige ting enn å være operativ med ild og bevegelse.
                Vi hadde et par i min avdeling og de var det beste vi kunne ha i Ops'en. Dyktige på IT og Sb og ikke minst hode på rett plass.

                Kommentér


                • Sv: Fremtiden for Heimvernet?

                 Jepp, overvektige Aquila gjør nytte for seg i områdestaben. Ild og bevegelse var jeg bedre egnet til tidligere, ja faktisk var jeg ikke så verst på slikt frem til jeg ble feit (kneskade og problemer med blodtrykket). Men jeg har relevant utdanning og erfaring fra det sivile, samt interesse for det militære som gjør at jeg nå får gode tilbakemeldinger på min tjeneste i områdestaben.


                 Sent from my iPhone using Tapatalk
                 TTTF - Trykk, Tal, Tenk, F***!

                 Kommentér


                 • Sv: Fremtiden for Heimvernet?

                  Du har selvsagt helt rett schaly: la oss kalle eksemplet mitt «Sivile Sindre», poenget var at det er begrenset med penger tilgjengelig for å gjøre han grønn. For pengene tilgjengelig er 6 mnd målrettet trening kanskje bedre enn feks 12/16/24 mnd ombord på en båt. Det er altså ikke et spørsmål om noen kan bli en bedre soldat på det dobbelte av tiden.

                  Hæren plukker heller ikke folk etter geografisk opphav, og velger folk som statistisk har det med å forlate fødested på en forblåste øy (la oss kalle øya Evenes). Dermed har HV et problem når de skal finne X antall soldater på/rundt Evenes til å forsvare eventuelle objekter der (objektene har det med å ikke ligge sentralt østafjells)

                  Dette er utfordringen. Smartere folk enn meg har lansert løsningen med 6 mnd fgtj hvor HV selv selekterer hvem de vil ha. Nå er det opp til politikerne å vrake forslaget til fordel for noe med langt dårligere effekt.
                  Aldri mer 13

                  Kommentér

                  Fremhevede emner

                  Collapse
                   

                  Forsvarets jobbsøkerregister

                  Militær kompetanse tar lang tid å skape og koster forsvaret masse. I løpet av de siste 4 årene så har det vært gjort test på et jobbsøkeregister. Disse testene har vært vellykket og rulles nå ut i større skala. Ønsker du deg tilbake i Forsvaret igjen så er det bare å registrere seg.                  https://forsvaret.no/jobb-i-forsvaret/jobbregister...
                   

                  Luftforsvarets organisering

                  Har tilbrakt noe tid på Wikipedia og prøvd å skrive om bl.a Luftforsvarets organisering.

                  Sjekk gjerne ut her, og kom med med tilbakemeldinger om det er noe som bør endres:
                  https://no.wikipedia.org/wiki/Luftfo...derlagte_baser

                  For øyeblikket jobber jeg med 132. Luftving (lenke), og da spesielt Baseforsvarsskvadronen. Og nå lurer på hvor Nasjonal Innsatsstyrke (lenke)...
                   

                  Sikkerhetsloven


                  (Illustrasjonsfoto: Denne posten er ikke gradert.)


                  Vi fikk ny sikkerhetslov 1.januar 2019: https://www.nsm.stat.no/publikasjone....-januar-2019/


                  Det ble utgitt en serie veileder utover høsten i fjor: https://www.nsm.stat.no/publikasjone.../veiledninger/...
                   

                  UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet

                  UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet har kommet ut med en ny utgave:

                  https://forsvaret.no/fakta_/ForsvaretDocuments/UD%202-1%20(norsk).pdf

                  ...
                   

                  Fokus: Etterretningstjenesten


                  Etterretningstjenesten


                  Etterretningstjenesten er ​Norges militære og sivile utenlandsetterretningstjeneste. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​HVE M ER ETTERRETNINGSTJENESTEN, OG HVA GJØR VI?

                  Selv om tjenesten er en integrert del av Forsvarets organisasjon og virksomhet, løser tjenesten oppdrag for hele myndighetsapparatet og arbeider...
                   

                  100 ÅR ETTER

                  100 år etter Forrige århundre er fullt av dramatiske begivenheter som har formet verden helt opp til vår tid. Mange grenser i Europa er direkte resultat av de to verdenskrigene, og også i resten av verden hører vi fortsatt gjenklangen fra den svunne kolonitiden, med land som ble skapt av vinnerne fra den første krigen, og som ble selvstendig i tiden etter den andre. Denne tråden dekker gapet mel...
                   

                  Beskikkelser på Milforum

                  Det er flere brukere som de siste dagene har fått sine velfortjente befalsgrader på milforum for god innsats. Siden ordningen nettopp er innført, er det litt for mange som har blitt sersjant (OR-5) eller sersjant klasse 1 (OR-5+) til at vi kan gi en individuell vurdering av hver enkelt, men samtlige er gode og solide bidragsytere over tid. Dette gjelder også mange av de som nå har grader mellom menig...
                   

                  NSM: Årlig risikovurdering


                  Ole Gunnar Onsøien
                  NTB scanpix

                  – Betydelig risiko for spionasje, sabotasje og terror


                  Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) med ny, nedslående vurdering av IKT-trusselbildet i Norge.

                  – Både store og små virksomheter i offentlig og privat sektor er utsatt. Den grunnleggende sikkerheten er ikke på plass, sier direktør Kjetil Nilsen i Nasjonal sikkerhetsmyndighet...
                   

                  Fokus - Etterretningstjenestens årlige vurdering                  Etterretningstjenestens rapport kan lastes ned fra lenken til høyre på siden:
                  http://forsvaret.no/aktuelt/publisert/n ... pport.aspx

                  Rapporten dekker hovedpunktene:
                  Kode:
                    Globale utviklingstrekk
                    Nordområdene / Arktis
                    Russland
                    Afghanistan
                    Pakistan
                    Kina
                    Midtøsten og Nord-Afrika
                    Iran
                    Sudan
                    Somalia
                    Terrorisme
                    Spredning av
                  ...
                   

                  Jente i kongens klær? Dette er tråden!

                  Oppfordring mottatt og iverksatt. Som jente i førstegangstjenesten er det ofte en del spørsmål som dukker opp før oppmøtedagen og under året i grønt, og en del av disse kan ikke alltid mannfolka/guttungene svare på- nettopp fordi de ikke kan sette seg inn i situasjonen. I denne tråden kan man stille spørsmålene, komme med tips og råd, eller bare dele erfaringer man har gjort seg underveis. Jeg har...
                   

                  Tema: Luftforsvaret

                  Snublet over denne siden med masse bilder av Luftforsvarets maskiner, helt fra perioden med dobbeltdekkere og til dagens F16. Anbefaler alle med flyinteresse å sjekke det ut! http://airforcephotos.luftkrigsskole...3/Default.aspx
                   

                  Forsvarets veterantjeneste (FVT)

                  Forsvarsnett: Forsvaret vil ha veteransenter Katrine Gramshaug, SDV, 2007-06-06


                  – Forsvaret trenger et rekreasjonssenter for veteraner. Det er viktig at vi nå får på plass et fast sted hvor vi kan tilby tjenester til veteraner, sier forsvarssjef Sverre Diesen.

                  Av Katrine Gramshaug, Personell-, økonomi- og styringsstaben

                  http://www.mil.no/veteraner/start/aktue...

                  Donasjoner

                  Collapse
                  Working...
                  X