Globalt banner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

P 5049 - Ingeniørpanservogn

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • P 5049 - Ingeniørpanservogn

  Prosjektnr: 5049
  Prosjektnavn: Ingeniørpanservogn

  Bakgrunn og overordnet målsetning: Erstatte eksisterende Leopard 1-vogner med nye basert på Leopard 2-chassis.

  Omfang: Seks kjøretøy.

  Prosjektstatus: Planlagt prosjekt.

  Kostnadsanslag: 400-600 mill. kroner.

  Oppstart: 2020.
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

 • #2
  Sv: P 5049 - Ingeniørpanservogn

  Fra Prop. 1S 2018-19

  5049 Ingeniørpanservogn
  Prosjektet ble vedtatt ved Stortingets behandling av Innst. 359 S (2017–2018) til Prop. 66 S (2017– 2018). Gjennom Stortingets behandling av Innst. 50 S (2017–2018) til Prop. 2 S (2017–2018), ble det besluttet at Hæren også i framtiden skal ha en moderne stridsvognkapasitet som et viktig element i den mekaniserte strukturen. En mekanisertstruktur er imidlertid helt avhengig av en rekke støttekjøretøy for å sikre gjennomføringen av operasjonene. Det innebærer bergingspanservogn, broleggerpanservogn og ingeniørpanservogn. Hærens eksisterende ingeniørpanservogner er bygd på det aldrende Leopard 1-chassiset. De ble produsert på slutten av 1990-tallet og er modne for utskifting. Ingeniørpanservogner utgjør, på samme måte som broleggerpanservogner, en forutsetning for at en moderne stridsvognkapasitet kan operere fritt innenfor sitt kampområde. Vognene kan utføre militære ingeniørtjenester
  som f.eks. å rydde seg vei gjennom kunstige og naturlige hindringer. Prosjektet skal tilføre Hæren seks ingeniørpanservogner på et moderne Leopard 2-chassis, samt nødvendig materiell for logistikk og utdanning. Levering er planlagt i perioden 2021–2023.

  Prosjektets pris- og valutajusterte totale kostnadsramme er 731 mill. kroner, inkludert merverdiavgift, en avsetning for usikkerhet og gjennomføringskostnader.
  Svolten og tyst, samband fyst

  Kommentér


  • #3
   Sv: P 5049 - Ingeniørpanservogn

   Fra Prop. 1S. 2019-20

   Prosjektet ble vedtatt ved Stortingets behandling av Innst. 359 S (2017–2018) til Prop. 66 S (2017–2018). Gjennom Stortingets behandling av Innst. 50 S (2017–2018) til Prop. 2 S (2017–2018), ble det besluttet at Hæren også i fremtiden skal ha en moderne stridsvognkapasitet som et viktig ele-ment i den mekaniserte strukturen. En mekanisert struktur er imidlertid helt avhengig av en rekke støttekjøretøy for å sikre gjennomføringen av operasjonene. Det innebærer bergingspanservogn, broleggerpanservogn og ingeniørpanservogn.

   Prosjektet skal tilføre Hæren seks ingeniørpanservogner på et moderne Leopard 2-chassis, samt nødvendig materiell for logistikk og utdanning. Levering er planlagt i perioden 2021–2023.

   Prosjektets pris- og valutajusterte kostnadsramme er 748 mill. kroner, inkludert merverdiavgift, usikkerhetsavsetning og gjennomføringskostnader.
   Svolten og tyst, samband fyst

   Kommentér


   • #4
    Vognen er basert på den modulære Wisent 2 plattformen som også Hærens nye Bergingspanservogn er bygget på. Den nye Ingeniørpanservognen vil kunne benyttes som både Ingeniørpanservogn med grave- og doserkapasitet og som en såkalt gjennombryterpanservogn ved at man byttet ut doserskjæret med en minerydderplog.

    Den første (av seks) vognen kommer til Rena i desember, der skal den benyttes i en testperiode hvor troppeprøver blant annet står på programmet. Formell overlevering til Hæren er planlagt mot slutten av 2020.

    https://forsvaret.no/forsvarsmaterie...ren-fortsetter
    Odd objects attract fire. You are odd.

    Kommentér


    • #5
     Panserbataljonen har mottat den første vognen, og er ganske fornøyd med den.

     https://forsvaretsforum.no/nye-bergi...rvogn-wisent-2
     Odd objects attract fire. You are odd.

     Kommentér


     • #6
      Hva skjedde med dette prosjektet, det er jo forut for sin tid?

      I innleggene over kan man lese at forventet levering var først i 2021.

      Odd objects attract fire. You are odd.

      Kommentér


      • #7
       Opprinnelig skrevet av Znuddel Vis post
       Hva skjedde med dette prosjektet, det er jo forut for sin tid?

       I innleggene over kan man lese at forventet levering var først i 2021.
       Artikkelen du linker til Znuddel omhandler bergepanservognen. De begynner å komme på plass. men om IngPv er kommet er jeg usikker på. Men i artikkelen står det følgende:

       "– Tidligere i år signerte Forsvarsmateriell en kontrakt på seks ingeniørvogner. Disse blir levert i perioden 2019 til 2021 og er basert på samme plattform som Wisent 2, sier Cato Berg."
       Det er faan meg på tide å BITRE... Bitre, bitre. bitre

       Kommentér


       • #8
        Aha, blandet bergings- og ingeniørvogn.

        Oppdatert artikkel fra FMA:
        Den første vognen kommer til Rena i desember, der skal den benyttes i en testperiode hvor troppeprøver blant annet står på programmet. Formell overlevering til Hæren er planlagt mot slutten av 2020.
        https://forsvaret.no/forsvarsmaterie...ren-fortsetter
        Odd objects attract fire. You are odd.

        Kommentér

        Donasjoner

        Collapse
        Working...
        X