Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Den store feltkjøkken og spisetråden

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Den store feltkjøkken og spisetråden  Om noen lurer på hvorfor kokekaret ser ut som det gjør så er forklaringen å se i denne videoen.

  Regner med at det er andre forumbrukere som kan tilføre mer gøy om spising.
  Død ved Kølle!
  Bla bla... Hybrid warfare is easy

 • #2
  Sv: Den store feltkjøkken og spisetråden

  Her er en kort video om feltkjøkken M/37, et kjøkken som ble approbert for bruk i U.S. Army i 1937 og var deres standard feltkjøkken både i 2. verdenskrig, Koreakrigen og sikkert siden. Norge fikk et stort antall med den amerikanske våpenhjelpen på 1950-tallet og det fortsatte å være det norske FOrsvarets feltkjøkken i hvert fall til slutten av 1980-tallet:

  At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

  Kommentér


  • #3
   Sv: Den store feltkjøkken og spisetråden

   Og en til:

   At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

   Kommentér


   • #4
    Sv: Den store feltkjøkken og spisetråden

    Jeg har kokkelert mange døgn og timer på slike kjøkken! I KFOR så skulle vi opprinnelig være oppsatt med BRIG/90-kjøkken, men en eller annen soseladd hadde tuklet dette til for å spare penger, så man stod igjen med tilhengere som såg ut som pølseboder ikke ulike de man finner i gatene i New York, men med så dårlig gods i pannene at de sprakk.
    Så utreise skjedde med en boksåpner i bagasjen og lovnader om at de nye containermodulene (Lego-kjøkken) skulle være klare omtrent veldig snart etter vi kom ned dit...
    De første ukene var vi oppsatt med demo-kjøkkenet (som visstnok hadde vært i drift i SFOR), og det fungerte veldig bra. Vi fikk jaggu meg også containermodulene på plass i ny leir når vi etablerte denne og gleden var stor. Nevnte nye leir var forøvrig under kanadisk kommando og vi skulle overta denne med en overlappingsperiode. Da fikk vi gleden av å kokkelere med kanadierene på sine varianter av M/37. Disse var bygget om fra bensin til gass og var veldig gode! Dette gikk veldig godt og den generelle BMI’en i leiren gikk drastisk opp
    Så var det noen som leste i et dokument en plass at alle kompani skulle ha feltkjøkken-mulighet, så lang historie kort, så ble det sanket inn fra auksjoner og lignende hjemme i Norge for å nok M/37 til oss. De vi fikk i vårt kompani var slitne som en lærer på en ungdomsskole, men med litt tiltakslyst og verktøy så var de like gode som den dagen de stod i Normandie. Flere av disse var produsert våren 1944.
    Vi fikk ved flere anledninger brukt disse den kontigenten der.
    Neste kontigent var jeg i ny avdeling, hvor kjøkkenet ikke var container lenger, men et ordentlig kjøkken bygget inne i hovedbygningen hvor vi holdt til. Da etablerte vi oss i vedlikeholdshallen med telt og M/37 og en haug med bensinkanner. Jeg husker ikke hvor lenge vi faktisk driftet feltkjøkkenet i hallen der, men det var leeenge! Funket som fjell det og mannskapene virket fornøyde. Brukte det også når vi rykket ut med TF Viking til forskjellige områder.
    Har laget pizza, brød, alt mulig av middager og desserter på det kjøkkenet.
    Det er tungvindt på mange måter, men du verden så allsidig og effektivt likevel!
    *smerte er midlertidig, ære varer evig*

    Kommentér

    Donasjoner

    Collapse
    Working...
    X