Milrab - gears you there

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

10 års kontrakt i Beredskapstroppen

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

  10 års kontrakt i Beredskapstroppen

  Hei!
  Har lest i flere bøker og på nett at mannskapene i Beredskapstroppen kun får jobbe i troppen i 10 år. Etter det må du eventuelt fortsette med en mer sjefsstilling eller rekruttering av nye kandidater. Når det er så kostbart å utdanne aksjonsmenn til Beredskapstroppen, hvorfor få de ikke jobbe lengre enn 10 år hvis de ønsker det? Alder kan vel umulig være årsaken? En som begynner når han er 26 år bør fortsatt ha de samme forutsetningene når han er over 36 også? Selvfølgelig når du bikker langt over 40 kan du ikke jobbe operativt i troppen. Noen som vet?

  #2
  Sv: 10 års kontrakt i Beredskapstroppen

  Hei
  For en del av spørsmålene dine så kan jeg anbefalle deg å lese "På vår vakt" av Malin Stensønes. Det er det godt beskrevet både når det gjelder opptak, forutsetninger og tjenesten i BT. Forøvrig så er spesifikke detaljer rundt BT gradert informasjon og dermed ikke egnet for åpent nett.

  Vel søken etter svar på spørsmålene dine.

  Cwo
  Det er faan meg på tide å BITRE... Bitre, bitre. bitre

  Kommentér


   #3
   Sv: 10 års kontrakt i Beredskapstroppen

   Takk for svar! Har lest boka til Stensønes. Utrolig bra bok om Beredskapstroppen. Tanken var aldri å få gradert informasjon, men å heller diskutere for hvorfor mannskapene kun jobber 10 år. Jeg synes det er så interessant at de mennene som vier hele livet sitt til BT kun får jobbe der i 10 år. De bruker mye tid i 20-årene til forberedelse, de utsetter seg for farlige oppdrag og hvis alarmen går forlater de enhver situasjon de er i (ferier, bursdager...) Det er svært imponerende! Men så er det det da. De vier hele livet sitt til BT, men jobber kun 10 år. Hva er deres tanker på hvorfor det er sånn? Min eneste tanke er alderdom. Oppdragene og treningene er rett og slett ikke sunt etter 10 år.

   Kommentér


    #4
    Sv: 10 års kontrakt i Beredskapstroppen

    Er det noe tilsvarende i MJK/FSK?

    Sent fra min SM-A520F via Tapatalk
    Odd objects attract fire. You are odd.

    Kommentér


     #5
     Sv: 10 års kontrakt i Beredskapstroppen

     KJK har vel en øvre aldersgrense for å stille på opptak,men utover det så er det ikke noe restriksjoner på hvor lenge du kan tjenestegjøre som ninja.
     Det fleste takker vel av i 40 årsalderen pga at kroppen ikke er 18 år lengre.
     When in doubt,empty your magazine.

     Kommentér


      #6
      Sv: 10 års kontrakt i Beredskapstroppen

      Det å holde på i slike miljøer kan jeg se for meg at er en utrolig påkjenning, både fysisk og psykisk. Hvis en tenker at personell som har 10 år i BT har en minimumsalder av 36 år, så ser jeg for meg at det er på tide å gi seg som oppned-rapell øksekaster operatør, og heller bruke den erfaringen de opparbeider seg i andre typer stillinger i BT eller resten av Politiet.

      Og en 26 åring har bedre fysiske forutsetninger enn en 36 åring. Det er ganske enkelt det at kroppen blir slitt over tid. Og med de kravene BT stiller, og ikke minst hva jobben dems involverer, så blir kroppen slitt mye raskere enn i sivile yrker. Hvis en legger på sannsynlige skader som beinbrudd, ryggskader og dårlige knær i tillegg så blir det enkelt å se at 10 år holder i massevis. At personell i BT sikkert har lagt ned en hel masse tid i forberedelser, gått glipp av mye familie greier og gjort andre vanskelige valg- gjør det bare tydeligere at det er sunt med en 10 års grense spør du meg. De blir ikke sparket ut av Politiet etter 10 år, så Politiet beholder personen og dens kunnskaper, så det er ikke bortkastet penger.
      - Don't confuse enthusiasm with capability

      Kommentér


       #7
       Sv: 10 års kontrakt i Beredskapstroppen

       Det var vel også daværende sjef FSK som uttalte i et intervju at FSK ikke har noen aldersgrense for operatørene, men at alle må holde seg på topp fysisk, slik at de fleste gir seg rundt 40 eller før, pga skader eller generell slitasje. I gamle dager hadde man også 7-årskontrakter for FSK/HJK.
       Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

       Kommentér


        #8
        Sv: 10 års kontrakt i Beredskapstroppen

        2010-11-08-Strip_79_All_That_Salt_web.gif

        For å illustrere ett poeng

        Kommentér

        Annonse i emne

        Collapse

        Donasjoner

        Collapse
        Working...
        X