Følg Milforum på Facebook, Instagram og Twitter!

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Rettssaken mot Erik Jensen

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • yamaha
  replied
  Sv: Rettssaken mot Erik Jensen

  Da er turen kommet til Cappelen. Jensens forklaring tok tre dager mer enn beregnet(inkludert noen sesjoner bak lukkende dører), og vi er nå inne på dag 2 av Cappelens forklaring.

  Jeg synes at rettskommentarene til Inge Hansen er greie å lese, i tilegg til alle nyhetsartiklene som produseres.
  Dere finner dagens kommentar her, samt nederst i saken er det lenker til de tidligere han har gjort, dog er det ingen for de dagene hvor retten gikk bak lukkende dører.

  http://www.aftenposten.no/meninger/k...n-614295b.html

  Leave a comment:


 • yamaha
  replied
  Sv: Rettssaken mot Erik Jensen

  Da var vi ferdige med dag 4 av rettsaken. Det har vel kanskje ikke kommet frem de mest spennende tingene i dag, og vi får da den første dagen bak lukkende dører på mandag, da rettsaken starter opp igjen.
  http://www.vg.no/spesial/2017/jensen-rettssaken/

  Leave a comment:


 • Rabagast
  replied
  Sv: Rettssaken mot Erik Jensen

  Det skal ganske mye til for at en sak skal gå for stengte dører, og saken har vært svært profilert i media. Jensen, som kanskje har fått det mest negative trykket i media har selv ønsket at saken så langt det lar seg gjøre skal gå for åpne dører.

  Spesialenheten begjærer lukkede dører på lik linje med enhver annen part i en normal sak og tingretten skal ikke la seg påvirke av hvorvidt aktor tilhører et politidistrikt, statsadvokaten eller riksadvokaten, i dette tilfellet spesialenheten. De skal vurdere behovet opp mot mange faktorer, og med tanke på hvordan saken har blitt belyst før den i det hele tatt kom i retten skjønner jeg forsåvidt hvorfor de har besluttet å ha åpne dører.

  Leave a comment:


 • yamaha
  replied
  Sv: Rettssaken mot Erik Jensen

  Jeg ser at det i intervjuer både prates om H og om SH. Om disse da blir brukt synonymt eller tilforlatelig feil, er det vel vanskelig å mene noe om uten mer informasjon.

  Stengte dører er varslet; http://www.adressa.no/nyheter/innenr...r-14040914.ece

  Litt på siden så undrer jeg meg over at man ikke har fått medhold i tingretten eller lagmannsretten om lukkede dører. Har man da ikke ville legge frem alt, eller er rettens vurdering så på tvers av spesialenheten?

  Leave a comment:


 • cwo-kp4
  replied
  Sv: Rettssaken mot Erik Jensen

  Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
  Dersom dette ikke er sedvanlig upresis omgang med graderinger fra journalister og andre, men faktisk noe som er SH etter sikkerhetsloven, er det jo svært interessant, og en selvfølge at skal gå bak lukkede dører.
  Dette er noe som jeg også har hengt med opp. Ut i fra refereringen jeg har fått med meg i dag og denne artikkelen så er det ingen ting som tilsier at dette er noe som er nasjonalt gradert SH, men derimot gradert H. Om man så ser til Lov om Forebyggende Sikkerhetstjeneste:

  § 11.SikkerhetsgraderingNår informasjon må beskyttes av sikkerhetsmessige grunner, skal en av følgende sikkerhetsgrader benyttes:
  a. STRENGT HEMMELIG nyttes dersom det kan få helt avgjørende skadefølger for Norges eller dets alliertes sikkerhet, forholdet til fremmede makter eller andre vitale nasjonale sikkerhetsinteresser om informasjonen blir kjent for uvedkommende.
  b. HEMMELIG nyttes dersom det alvorlig kan skade Norges eller dets alliertes sikkerhet, forholdet til fremmede makter eller andre vitale nasjonale sikkerhetsinteresser om informasjonen blir kjent for uvedkommende.
  c. KONFIDENSIELT nyttes dersom det kan skade Norges eller dets alliertes sikkerhet, forholdet til fremmede makter eller andre vitale nasjonale sikkerhetsinteresser om informasjonen blir kjent for uvedkommende.
  d. BEGRENSET nyttes dersom det i noen grad kan medføre skadefølger for Norges eller dets alliertes sikkerhet, forholdet til fremmede makter eller andre vitale nasjonale sikkerhetsinteresser om informasjonen blir kjent for uvedkommende.
  Den som utsteder eller på annen måte tilvirker skjermingsverdig informasjon, skal sørge for at informasjonen merkes med aktuell sikkerhetsgrad. Sikkerhetsgradering skal ikke skje i større utstrekning enn strengt nødvendig, og det skal ikke brukes høyere sikkerhetsgrad enn nødvendig.
  Det er såklart fullt mulig at Jensen selv sanitiserer informasjonen om dette oppdraget han skal ha vært involvert i. Men på en annen side hva er det en spaner og informantbehandler innen narkomiljøet blir involvert i som potensielt har helt avgjørende skadefølger for Norge (...) eller andre vitale nasjonale sikkerhetsinteresser?

  Leave a comment:


 • hvlt
  replied
  Sv: Rettssaken mot Erik Jensen

  Merkelig hvis kriminalpoliti og ikke PST er i befatning med noe som er SH i henhold til sikkerhetsloven. Dvs. han kan jo som en dyktig spaner ha blitt utlånt til PST.

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Sv: Rettssaken mot Erik Jensen

  Dersom dette ikke er sedvanlig upresis omgang med graderinger fra journalister og andre, men faktisk noe som er SH etter sikkerhetsloven, er det jo svært interessant, og en selvfølge at skal gå bak lukkede dører.

  Leave a comment:


 • yamaha
  replied
  Sv: Rettssaken mot Erik Jensen

  Oppsummering av dag 2: http://www.vg.no/spesial/2017/jensen-rettssaken/

  Det mest oppsiktsvekkende(for media sin del antar jeg) var vel at Jensen var på et oppdrag som var hemmelig og kun kjent av et fåtall polititopper. En forklaring som kan forklare alt og intet spør dere meg. I følge intervjuet med Elden har da spesialenheten fått retten til å stemple det "Strengt hemmelig".

  Dette øker vel sjansene for at vi får se rettsforhandlinger bak lukkede dører i deler av saken.

  Leave a comment:


 • yamaha
  replied
  Sv: Rettssaken mot Erik Jensen

  Flere medier tilbyr direktesendinger fra rettsaken i en eller annen form, her er nrk sin:
  https://www.nrk.no/nyheter/rettssake...sen-1.13307131

  I skrivende stund er det spesialenheten som har ordret og legger fram sin sak. Det er forventet at etter lunsj vil vi få Jensens frie forklaring.

  Nrk har også laget en tidslinje over saken:
  https://www.nrk.no/tidslinje_-eirik-...ken-1.13304482

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Sv: Rettssaken mot Erik Jensen

  Egen tråd om temaet, av minst to årsaker. Milforum er også et forum for politi og andre etater, og saken er både av nyhetsmessig interesse og av prinsipiell viktighet for politiet. Ikke bare dreier det seg om hva politioverbetjent Erik Jensen har gjort eller ikke gjort, men også hvilke metoder man kan bruke for å avdekke kriminelle handlinger når man opererer i tett kontakt med kilder som er på den andre siden av loven. Av disse grunner kommer saken garantert til å bli anket av en eller begge parter. Og av samme grunn er den av interesse for de deler av Forsvaret som også opererer med kilder (utenlands), og hvor disse kan være kriminelle eller terrorister eller av andre grunner være i en gråsone.

  Leave a comment:


 • yamaha
  started a topic Rettssaken mot Erik Jensen

  Rettssaken mot Erik Jensen

  Da er rettsaken mot Erik Jensen i gang i Oslo tingrett.

  Det er vel få andre saker som har hatt samme medieinteresse, og jeg blir neppe rik om jeg spår at dette er den saken som kommer til å bli nevnt mest i media det neste halve året, i hvert fall hva angår politisaker. Med mindre det skulle skje noe ekstraordinært.

  http://www.dagbladet.no/nyheter/jens...yldig/66602745

Fremhevede emner

Collapse
 

Veteranmeldingen 2020

Meld. St. 15 (2019–2020)

Også vi når det blir krevet — Veteraner i vår tid


Tilråding fra Forsvarsdepartementet 15. april 2020, godkjent i statsråd samme dag. (Regjeringen Solberg)

Melding til Stortinget

Meldingen oppsummerer de seneste ti årenes innsats for personell i internasjonale operasjoner for Norge, og peker ut veien for den framtidige...
 

Sikkerhetsloven


(Illustrasjonsfoto: Denne posten er ikke gradert.)


Vi fikk ny sikkerhetslov 1.januar 2019: https://www.nsm.stat.no/publikasjone....-januar-2019/


Det ble utgitt en serie veileder utover høsten i fjor: https://www.nsm.stat.no/publikasjone.../veiledninger/...
 

UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet

UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet har kommet ut med en ny utgave:

https://forsvaret.no/fakta_/ForsvaretDocuments/UD%202-1%20(norsk).pdf

...
 

COVID-19 virusutbrudd

En ny type coronavirus som nå sprer seg i Kina.

Det ble først oppdaget i midten av desember i millionbyen Wuhan i sentral-Kina. Viruset tilhører coronavirus-familien, men dette er en helt ny variant som ikke er oppdaget tidligere. Det finnes forskjellige typer coronavirus innenfor denne familien, men denne genetiske koden ligner mest på SARS av de vi kjenner til.
Mest sannsynlig...
 

NSM: Årlig risikovurdering


Ole Gunnar Onsøien
NTB scanpix

– Betydelig risiko for spionasje, sabotasje og terror


Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) med ny, nedslående vurdering av IKT-trusselbildet i Norge.

– Både store og små virksomheter i offentlig og privat sektor er utsatt. Den grunnleggende sikkerheten er ikke på plass, sier direktør Kjetil Nilsen i Nasjonal sikkerhetsmyndighet...
 

Nyhetssaker: Veteraner

Starter en nyhetstråd for relevante nyheter for Veteraner. Innenlands som utenlands.

Åpent for alle å publisere det man finner interesseant.

 

Fokus - Etterretningstjenestens årlige vurderingEtterretningstjenestens rapport kan lastes ned fra lenken til høyre på siden:
http://forsvaret.no/aktuelt/publisert/n ... pport.aspx

Rapporten dekker hovedpunktene:
Kode:
  Globale utviklingstrekk
  Nordområdene / Arktis
  Russland
  Afghanistan
  Pakistan
  Kina
  Midtøsten og Nord-Afrika
  Iran
  Sudan
  Somalia
  Terrorisme
  Spredning av
...
 

Forsvarets veterantjeneste (FVT)

Forsvarsnett: Forsvaret vil ha veteransenter Katrine Gramshaug, SDV, 2007-06-06


– Forsvaret trenger et rekreasjonssenter for veteraner. Det er viktig at vi nå får på plass et fast sted hvor vi kan tilby tjenester til veteraner, sier forsvarssjef Sverre Diesen.

Av Katrine Gramshaug, Personell-, økonomi- og styringsstaben

http://www.mil.no/veteraner/start/aktue...

Donasjoner

Collapse
Working...
X