Globalt banner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Tema: Politiet

Collapse
Dette emnet er klistret
X
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Det har noe med hjemmel i hvem som skal ta de forskjellige oppdragene, i tillegg til hvem som står på hvilken beredskap. (Det er mulig det er B med hvem som står på EOD-berdskap til hvilken tid)

  Det kan være internprioritering fra politiet å bruke egne resurser til et politoppdrag med blant annet pågripelser av personell.
  Politiets bombegruppe er tross alt polititjenestemenn som så ahr gjennomført Forsvarets EOD-kurs, så selve EOD-jobben kan nok begge avdelinger like godt.

  Jeg støtter deg at MDK kunne løst dette oppdraget, selv om de ikke er politimenn. På lik linje med at andre EOD-avdelinger fra Forsvaret løser mange EOD-oppdrag for politiet hele året.
  Your signature cannot be longer than 70 characters long.

  Kommentér


  • Opprinnelig skrevet av Znuddel Vis post
   Lar meg fascinere av at politiet flyr over bombegruppen fra Oslo, nå MDK er under en halvtimes kjøring unna.

   MDK løser da mange caser for politiet ellers, så hvorfor ikke nå?

   Blir MDK kun tilkalt når det er snakk om gamle militære funn (miner, bomber etc.), og bombegruppen tilkalt ved industrielt sprengstoff?

   https://www.bt.no/nyheter/lokalt/i/n...av-eksplosiver
   Hvis jeg får lov til å spekulere, så kan det jo kanskje ligge en vurdering til grunn at også bombegruppen har godt av å trene på forflytning til andre steder av landet.

   Eller sagt på en annen måte, hvilket nivå er det som tar avgjørelsen om hvilken ressurs som settes inn?
   Just when you'd think they were more malignant than ever Hell could be, they could occasionally show more grace than Heaven ever dreamed of. Often the same individual was involved. It was this freewill thing, of course. It was a bugger.

   Kommentér


   • Bombegruppen er en del av de nasjonale bistandsressursene, så det blir en god del reising på dem. I dette tilfellet fremstår det som en straffesak med pågrepne etc., og det blir naturlig at Bombegruppen foretar arbeidet med sikring/åsted/ransaking. Vet ikke hvilket nivå avgjørelser tas på, men antar det ligger på Operasjonssentralen og rådføring fra Bombegruppen, og at MDK+ hovedsaklig tar seg av UXO/EOD. Politiet har ansvaret for å håndtere eksplosiver som er funnet utenfor militære områder i Norge, og Forsvaret har vel rundt 3-400 bistandsoppdrag ifbm. EOD-rydding.

    Litt lesestoff på tema:

    Rapport - Ansvarsforhold og håndtering ved funn av eksplosive varer (2012): https://www.regjeringen.no/globalass...pdf?id=2327852

    For at Forsvaret skal kunne bistå politiet, er det en forutsetning at det er forenlig med Forsvarets primære oppgaver, og at politiets egne personell- og/eller materiellressurser ikke strekker til.
    Bombegruppen har ingen spesiell kompetanse til å foreta tilintetgjøring av militære eksplosive varer, og skal normalt ikke befatte seg med dette med mindre man befinner seg i en alvorlig nødssituasjon
    Røksundsrapporten, utarbeiding av forslag til ny bistandsinstruks (2016): https://www.regjeringen.no/globalass...srapporten.pdf

    Instruks om Forsvarets bistand til politiet (2017): https://lovdata.no/static/lovtidend/...70616-0789.pdf

    Kommentér


    • Jeg ankom Oslo med "danskebåten" "Pearl Seaways" fra København i dag kl. 09:00, og var ikke spesielt imponert over hvordan Politiet hadde organisert seg ved mottak. Det var to politibetjenter der som skulle kontrollere hvem som hadde rett til å komme inn i Norge, og det ble rent kaos. De hadde ikke klare ordre om hva som skulle godkjennes av f.eks. dokumentasjon for ikke-danske EØS-statsborgere som var bosatt i Danmark at de var bosatt i Danmark, og dermed hadde adgang til Norge uten karantene. Begge betjentene ble samtidig stående i telefon og stoppe hele køen mens de prøvde å finne ut av hva de skulle gjøre med forskjellige kategorier ankommende, i stedet for at én tok seg av "problempersoner" og én slapp gjennom norske og danske statsborgere. For det første burde de ha vært flere enn to, for det andre burde de hatt et skikkelig kurs, og eksempler på, hva som er godtagbar dokumentasjon på f.eks. dansk bopæl. De lagde bare kaos.

     Det var noe helt annet på Kastrup dit jeg fløy fra Oslo onsdag kveld. Dansk politi hadde god kontroll og full forståelse av hva som skulle kreves av nordmenn ved ankomst Danmark. Flyet fra Norge (det gikk to fly til København fra Oslo på onsdag, et kl. 06:00 og et kl. 18:50) ankom "Utenfor Schengen-terminalen" og i passkontrollen var én luke satt av til danske statsborgere og resten til andre, der vi raskt gikk gjennom med norsk pass samt kopi av fødselsattest og sykesikringskort (som er dansk bostedsbevis) for danskboende datter. Vi fikk til og med en hyggelig velkomsthilsen fra dansk politi.
     At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

     Kommentér


     • «Combat mindset» - ny operativ politikompetanse.


      https://www.politiforum.no/combat-mi...petanse/202164
      Odd objects attract fire. You are odd.

      Kommentér


      • Etter et to års prøveprosjekt skryter politiet i Sverige av elektrosjokkvåpenet, men ser også utfordringer. – Interessante erfaringer for norsk politi, sier lederen for det norske taser-prosjektet.

       https://www.politiforum.no/bevaepnin...ar-fatt/201802

       Odd objects attract fire. You are odd.

       Kommentér


       • Årets opptak til PHS gjennomføres utelukkende som telefonintervju, og i stedet for fysiske tester holder det med en egenerklæring!

        https://www.aftenposten.no/article/ap-vQ0Bwm.html
        Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

        Kommentér


        • Opprinnelig skrevet av Znuddel Vis post
         «Combat mindset» - ny operativ politikompetanse.


         https://www.politiforum.no/combat-mi...petanse/202164
         https://www.politiforum.no/kronikk/e...-politi/202063

         Her er kronikken den var et svar på også. Etter å ha lest begge, må jeg si jeg støtter Boe et al. sitt syn og at representantene fra PHS bommer grovt i sin fornektelse av behovet. Jeg synes personlig det virker som det er egoet som snakker mer enn faglige vurderinger og et ønske om å forbedre utdanningen.
         "Excellence leads to not being Force-choked"

         Kommentér


         • Etter å ha vært på rømmen fra politiet i nesten ett døgn, ble en etterlyst 51-åring mandag kveld pågrepet av politiet. I forbindelse med pågripelsen ble mannen skutt i beinet.

          https://www.vg.no/nyheter/innenriks/...er-paagripelse
          Odd objects attract fire. You are odd.

          Kommentér


          • Politiet i flere norske byer har fått øvd seg på massetjeneste i sommer under SIANs sommerturné.

           Følgelig er det forskjellige meninger om politiets opptreden i de forskjellige byene.

           Har dere fått inntrykk av at politiet har løst oppgaven på en ok måte?

           https://www.bt.no/nyheter/i/VbyGa1/s...a-sian-lederen

           https://www.tv2.no/a/11599673/
           Odd objects attract fire. You are odd.

           Kommentér


           • Opprinnelig skrevet av Znuddel Vis post
            Politiet i flere norske byer har fått øvd seg på massetjeneste i sommer under SIANs sommerturné.<br/><br/>Følgelig er det forskjellige meninger om politiets opptreden i de forskjellige byene.<br/><br/>Har dere fått inntrykk av at politiet har løst oppgaven på en ok måte?<br/><br/>https://www.bt.no/nyheter/i/VbyGa1/s...a-sian-lederen<br/><br/>https://www.tv2.no/a/11599673/
            <br/><br/>Det var vel etter en tilsvarende demonstrasjon daværende politiinspektør og sjef for ordenspolitiet i Bergen Carl M. Rynning-Tønnesen sa: «Man kan ikke lage omelett uten å knuse egg».
            At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

            Kommentér


            • Jajonei, det er jo mulig at alt ikke var bedre før...

             https://www.dagsavisen.no/debatt/en-...lage-1.1148306

             I 1987 stormet politiet Stortorvets Gjæstgiveri for å arrestere Blitz-lederen Stein Lillevolden. Da Willy Haugli, daværende politimester i Oslo, fikk spørsmål om hvorfor man hadde brukt hunder under stormingen svarte han tørt at «det var umulig å komme til med hester».
             Just when you'd think they were more malignant than ever Hell could be, they could occasionally show more grace than Heaven ever dreamed of. Often the same individual was involved. It was this freewill thing, of course. It was a bugger.

             Kommentér


             • Dersom hensikten var å sikre en lovlig politisk markering (som Sian-våset desverre er) så var det ikke spesielt vellykket i Bergen.
              All animals are equal, but some animals are more equal than others.

              Kommentér


              • Uansett er det noe alvorlig galt hvis et vesentlig antall aktivister tyr til vold (ikke minst mot politiet), uansett hvor provosert de måtte bli.

               Kommentér


               • Det er absolutt noe galt når Politiet ikke bruker sin egen mulighet til å flytte eller stanse demonstrasjoner, stands og aksjoner som skaper uro og farlige situasjoner. For å dra Politiets egne ord:
                Dersom et arrangement – meldt eller ikke – forårsaker eller gir grunn til å frykte alvorlige forstyrrelser av den alminnelige ro og orden eller ferdsel, formålet er lovstridig eller det skjer lovbrudd i tilknytning til demonstrasjonen eller arrangementet skjer i strid med fastsatte vilkår, kan politiet stanse og oppløse arrangementet.
                En trenger ikke være et HUMINT geni for å forstå at det, helt garantert, kommer til å bli bråk når SIAN rasshøl skal tale på Tøyen, Furuset eller sentrale plasser i Kristiansand og Bergen. Her burde Politiet eskortere disse rasshølene (i SIAN) ut på nærmeste jordet, hvor de der kan holde sine appeller UTEN at det er noen sjanse for at det blir alvorlige forstyrrelser av den alminnelige ro og orden.
                - Don't confuse enthusiasm with capability

                Kommentér


                • Opprinnelig skrevet av hvlt Vis post
                 Det var vel etter en tilsvarende demonstrasjon daværende politiinspektør og sjef for ordenspolitiet i Bergen Carl M. Rynning-Tønnesen sa: «Man kan ikke lage omelett uten å knuse egg.
                 Jeg tror det var etter denne saken: https://bergensiana.wordpress.com/20...winckels-gate/

                 Her er ellers BTs intervju med Rynning-Tønnesen da han i 1979 gikk av som politiinspektør i Bergen for å bli politimester i Kristiansand: http://blogg.bt.no/bergensiana/files...%B8nnesen1.jpg

                 En annen sak han kom i media med var da han fikk en påpakning fra Politiavdelingen i Justisdepartmentet (dette var før Politidirektoratet, Politiet ble den gangen styrt direkte av Politiavdelingen) fordi han i tjenesten gikk med festuniform, dvs. med hvit skjorte, mens uniformsreglementet sa at blå skjorte var det korrekte i daglig tjeneste. Han svarte greit: "For meg er hver dag på jobb en fest". Ridestøvler og monokkel var jo ellers hans kjennetegn.
                 At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

                 Kommentér


                 • Innsatsen i Bergen må vel stå til stryk når SIAN-lederen ble angrepet på scenen. Flaks at han ikke fikk større skader.

                  Har 70-tallet og BLM kommet hit slik at det nå er innafor å ha 'purken' som fienden? En voldelig berm angriper først en lovlig demonstrasjon før de angriper Politiet som står i kringvern rundt politihuset. Venstresiden helt inn til AP kritiserer Politiets innsats, som om det er Politiet og SIAN som er problemet.

                  Kommentér


                  • Politiet i Bergen mener at bruken av tåregass var nødvendig for å evakuere Sian medlemmene og for å kjøpe seg tid til å omgruppere. De erkjenner også at aggresjonen mot politiet kom overraskende på.

                   https://www.bt.no/nyheter/lokalt/i/9...nstrasjonskaos

                   https://www.bt.no/nyheter/lokalt/i/2...lik-det-gjorde

                   Tror det blir noen lessons learned erfaringer til neste Sian markering
                   Odd objects attract fire. You are odd.

                   Kommentér


                   • At de ble overrasket etter hvordan demonstrasjonen mot SIAN utartet i Trondheim tidligere i år er litt sløvt.
                    https://www.adressa.no/pluss/nyheter...n-22188760.ece

                    Dessverre ser det ut som om en del av kidsa som møter opp for å bue på SIAN har adoptert et fiendebilde av politiet fra USA, og går løs på dem når SIAN stikker halen mellom beina og rømmer.
                    "En undervannsbåt er ikke en sykkel -"
                    - Dmitrij Boltenkov

                    Kommentér


                    • Opprinnelig skrevet av hvlt Vis post

                     Jeg tror det var etter denne saken: https://bergensiana.wordpress.com/20...winckels-gate/

                     (...)

                     En annen sak han kom i media med var da han fikk en påpakning fra Politiavdelingen i Justisdepartmentet (dette var før Politidirektoratet, Politiet ble den gangen styrt direkte av Politiavdelingen) fordi han i tjenesten gikk med festuniform, dvs. med hvit skjorte, mens uniformsreglementet sa at blå skjorte var det korrekte i daglig tjeneste. Han svarte greit: "For meg er hver dag på jobb en fest". Ridestøvler og monokkel var jo ellers hans kjennetegn.
                     Her er forøvrig politiinspektør Carl Menz Rynning-Tønnesen i aksjon under utkastelsen fra Fosswinckels gate i 1971:
                     Click image for larger version

Name:	272c02c7-7585-43fd-9e6e-68a5dddfa151?fit=crop&amp;h=960&amp;w=700&amp;s=ee3c86b2bdf6a033089c6718eaf49bfe6795220a.jpg
Views:	118
Size:	198,5 KB
ID:	1035534
                     All animals are equal, but some animals are more equal than others.

                     Kommentér


                     • Hvis SIAN rømmer må de jo banke politiet. De har jo tross alt møtt opp får å gi noen bank...

                      Leste forøvrig en artikkel om ei dame som hadde stått og ropt "ikke bruk kjemiske våpen mot barn". Vel, da får "barna" slutte å kaste stein på politiet da... Det er tross alt mer humant at ungene må grine litt pga tåregass, enn at politiet må gå på de med køller og skjold...

                      Kommentér


                      • Opprinnelig skrevet av essal Vis post
                       Det er absolutt noe galt når Politiet ikke bruker sin egen mulighet til å flytte eller stanse demonstrasjoner, stands og aksjoner som skaper uro og farlige situasjoner. For å dra Politiets egne ord:

                       En trenger ikke være et HUMINT geni for å forstå at det, helt garantert, kommer til å bli bråk når SIAN rasshøl skal tale på Tøyen, Furuset eller sentrale plasser i Kristiansand og Bergen. Her burde Politiet eskortere disse rasshølene (i SIAN) ut på nærmeste jordet, hvor de der kan holde sine appeller UTEN at det er noen sjanse for at det blir alvorlige forstyrrelser av den alminnelige ro og orden.
                       Kanskje noe burde vært gjort annerledes, men hva er det som ligger bak volden? Dersom SIAN kommer med straffbare ytringer er det anmeldelse som gjelder. Vold mot lovlige markeringer og politiet kan indikere andre problemer (avhengig av omfanget) - ref. "En trenger ikke være et HUMINT geni for å forstå at det, helt garantert, kommer til å bli bråk når SIAN rasshøl skal tale på Tøyen, Furuset eller sentrale plasser i Kristiansand og Bergen".

                       Kommentér


                       • Opprinnelig skrevet av hotelpapa Vis post
                        Innsatsen i Bergen må vel stå til stryk når SIAN-lederen ble angrepet på scenen. Flaks at han ikke fikk større skader.

                        Har 70-tallet og BLM kommet hit slik at det nå er innafor å ha 'purken' som fienden? En voldelig berm angriper først en lovlig demonstrasjon før de angriper Politiet som står i kringvern rundt politihuset. Venstresiden helt inn til AP kritiserer Politiets innsats, som om det er Politiet og SIAN som er problemet.
                        https://www.nrk.no/vestland/byradsle...iet-1.15133108

                        Kommentér


                        • Et par ting.
                         • Politiet henviste en organisert motdemonstrasjon til en annen lokasjon. Dette ga vel sannsynligvis mer rom for uorganiserte frustrerte elementer ved Sian-demonstrasjonen.
                         • De fleste av oss er nok enige om at Sian er en liten ekstremistgruppe som lefler med farlige holdninger og som anser slike hendelser som dette som en suksess. Så hvor er vi når de demonstrerer? Står vi foran de og vender de ryggen og viser de at de ikke har tilslutning eller mulighet? Neida, vi sitter hjemme i sofaen og overlater arenaen til Sian og ungdom som føler seg tråkket på.
                         "Gjør Ret, Frygt Intet"

                         Kommentér


                         • Jeg vet fint lite om SIAN, annet enn at de provoserer noen. Er de gjennomgående ekstremistiske, dvs. aksepterer bruk av vold for å nå f.eks. politiske mål?

                          Kommentér


                          • Opprinnelig skrevet av Sofakriger Vis post
                           Et par ting.
                           • Politiet henviste en organisert motdemonstrasjon til en annen lokasjon. Dette ga vel sannsynligvis mer rom for uorganiserte frustrerte elementer ved Sian-demonstrasjonen.
                           • De fleste av oss er nok enige om at Sian er en liten ekstremistgruppe som lefler med farlige holdninger og som anser slike hendelser som dette som en suksess. Så hvor er vi når de demonstrerer? Står vi foran de og vender de ryggen og viser de at de ikke har tilslutning eller mulighet? Neida, vi sitter hjemme i sofaen og overlater arenaen til Sian og ungdom som føler seg tråkket på.
                           Denne kommentaren kan være relevant å få med her - https://www.nettavisen.no/nyheter/mu...424009505.html

                           Aktivister som mener at kontroversielle (men lovlige) ytringer rettferdiggjør vold ser ut til å være et problem, men forhåpentligvis marginalt.

                           Kommentér


                           • Han treffer vel rimelig greit spikeren på hodet...

                            Kommentér


                            • Opprinnelig skrevet av Gnist Vis post

                             Denne kommentaren kan være relevant å få med her - https://www.nettavisen.no/nyheter/mu...424009505.html

                             Aktivister som mener at kontroversielle (men lovlige) ytringer rettferdiggjør vold ser ut til å være et problem, men forhåpentligvis marginalt.
                             Dette!

                             Vi må slutte å gå rundt grøten her. Problemet er hverken SIANs budskap eller politiets håndtering. Så lenge SIANs markering er godkjent og lovlig er det fullstendig avsporing å diskutere om denne kan oppfattes som provoserende, og holder politiet seg til lovlige virkemidler er en hver kritikk bjeffing opp feil tre.

                             Problemet her er motdemonstrantene som fremfor å holde seg til godkjente og lovlige virkemidler tyr til vold, både mot meningsmotstandere og mot politiet.
                             Aldri mer 13

                             Kommentér


                             • Opprinnelig skrevet av Signal_m Vis post

                              Dette!

                              Vi må slutte å gå rundt grøten her. Problemet er hverken SIANs budskap eller politiets håndtering. Så lenge SIANs markering er godkjent og lovlig er det fullstendig avsporing å diskutere om denne kan oppfattes som provoserende, og holder politiet seg til lovlige virkemidler er en hver kritikk bjeffing opp feil tre.

                              Problemet her er motdemonstrantene som fremfor å holde seg til godkjente og lovlige virkemidler tyr til vold, både mot meningsmotstandere og mot politiet.
                              Har du lest artikkelen du linket til? Problemet at det alltid vil finnes folk som ønsker å demonstrere mot hverandre - og ansvaret for å organisere det slik at marginale bråkmakere ikke får skapt splid og ødelegger samfunnsdebatt og det frie ord ligger på oss alle. Politiet har som en aktør erkjent læringspunkter. Hvorfor så bastant?
                              "Gjør Ret, Frygt Intet"

                              Kommentér


                              • Saken er vel at disse marginale bråkmakerne i stor grad driter i hva det handler om, de vil først og fremst lage bråk. Og som det står i artikkelen det ble linket til så er det bare SIAN som tjener på at disse såkalte antirasistene fyrer opp unge muslimer såpass at de kaster stein på politiet og SIAN. Og som vi ser er det de samme raddisene som står bak dette som de fleste andre motdemonstrasjoner som det blir bråk rundt...
                               Så er det jo litt underlig at disse røde typene som har stått for ateisme og begrenset rom for religion i samfunnet i all tid nå plutselig skal ty til vold for å tie religionskritikere som er kritiske til Islams inntog i samfunnet...

                               Kommentér

                               Donasjoner

                               Collapse
                               Working...
                               X