Følg Milforum på Facebook, Instagram og Twitter!

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Når en pistol ikke er en pistol

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Når en pistol ikke er en pistol

  Interessant artikkel i New York Times. (den skal ikke ligge bak en betalingsmur, men hvis du ikke får den opp så gi beskjed, så skal jeg lime den inn).
  https://www.nytimes.com/2015/04/19/o...not-a-gun.html
  There is nothing that can't be solved by the proper use of high explosives.

 • #2
  Opprinnelig skrevet av pioff Vis post
  Interessant artikkel i New York Times. (den skal ikke ligge bak en betalingsmur, men hvis du ikke får den opp så gi beskjed, så skal jeg lime den inn).
  https://www.nytimes.com/2015/04/19/o...not-a-gun.html
  Når en mistenkt som er kjent for å være voldelig rører på seg, så går selvfølgelig politiet ut ifra at han tar etter et våpen - hva er galt med det?

  På den annen side så finnes det også noen politifolk som aldri skulle ha blitt tillatt å være det - både her og der. Mengden av "råtne epler" vil gjerne være proposjonal med det totale antallet i et område, når tallene er store nok - men de kan "dukke opp" også I små avdelinger (lensmannskontorer), og gjør det.

  Kommentér


  • #3
   Det bør nevnes at utdanningslengde for å bli politi i USA varierer fra stat til stat: https://en.wikipedia.org/wiki/Police...#United_States

   Noen har utdanninger ned til 18 uker, mens andre (Maryland) har lengre utdanninger med moduler som fyller ut for grunnleggende utdanning.
   Tar man de 4 månedene opp mot våre 3 år, eller 36uker om man vil, så bør man også se forskjell på hva slags politimenn man får ut i andre enden.

   Så kommer det til "Rasisme" og lignende "bias" om områder og personer, det blir som Niko starter med:
   Når du har sett andre politimenn bli skadet, du har fanget voldelige gjerningsmenn og du har sett listen over de ettersøkte: Tror du de skal stramme beltet eller ta frem en pistol?

   Fra de jeg kjenner så er det enkelte områder i USA som er farlige å bevege seg i. Dette gjør at Politiet trolig går inn med høye skuldre.

   Burde de hatt lengre trening: Ja
   Burde de hatt bedre AAR* etter endt oppdrag: Ja
   *After Action Review: Tilbakemeldingsseanse. Gir muligheten for personer eller avdelinger til å utvikle seg.

   Your signature cannot be longer than 70 characters long.

   Kommentér


   • #4
    Det er ekstremt store forskjeller i politiutdannelse fra stat til stat. Jeg har en slektning (sønn av tremenning) som er politi i Minnesota, Sheriff's Deputy i Ramsey County for å være nøyaktig, og der er jeg betrygget. Der må du først ta en fireårig Bachelor grad med "major" i "law enforcement" eller "criminal law" ved et av collegene/universitetene som tilbyr dette, og som inkluderer PPOE, Professional Peace Officer Education (se f. eks. https://catalog.winona.edu/preview_p...d=23&poid=4677). Eventuelt kan man også klare seg med en toårig Associate-grad fra et community college som har "law enforcement"-program. Deretter må man etter opptaksprøver etc. og konkurranse få jobb ved en av statens politiavdelinger, der man først gjennomfører statens 16 ukers Police Academy med vekt på de skarpeste delene av polityrket, og som er lagt opp etter "amerikansk rekruttskole som på film"-opplegg. Dette gjelder både for Police Department i en av byene i Minnesota, i Sheriff's Office i et av countiene, eller som "State Trooper".
    At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

    Kommentér


    • #5
     Jeg er stort sett enig med de fleste. Jeg fikk forøvrig artikkelen fra en venn av meg i USA som har vært skyteinstruktør for en av skolene i USA som utdanner føderale agenter (efter selv å ha vært føderal agent en årrekke først) som nå jobber sammen med hovedforfatteren av den artikkelen. Men når det snakkes om vår treårige utdannelse og hvordan den skal gjøre oss mer rustet til slike hendelser enn de som har en 3-6 måneders utdannelse (mange av de med den bakgrunnen har en bachelor i kriminologi eller kriminallære som hvlt nevner over som dekker svært mye av det som det undervises i på PHS og som er noe ganske annet enn de greiene det undervises i på universitetene her i landet). 3 år gir en glimrende grunnutdannelse, men på hvilken måte gjør det dem mer kvalifisert til å håndtere situasjoner beskrevet i artikkelen over enn amerikanerne? Før 22. juli hadde norske politistudenter under 10 timer med klassetrening i skytesimulatoren samt en 3 ukers leir på slutten av studiet med mye skyting, hvor de går opp til skyteprøven for pistol og MP5 og det var stort sett det. Nå har imidlertid antall timer på simulatoren økt en del. Hvis du ikke tilhører en av de mer skarpe enhetene som; beredskapstroppen, livvaktstjenesten eller UEH, så er det heller ikke så veldig mye organisert skytetrening heller. Jeg snakket med noen fra politiet i München for en tid tilbake og de kunne fortelle at de hadde obligatorisk skytetrening en gang i uken og det var ikke bare ren skytetrening men også scenario-baserte øvelser.
     There is nothing that can't be solved by the proper use of high explosives.

     Kommentér


     • #6
      En trenger ikke mange rundene med shoot/no-shoot trening før en fucker opp noe så jævlig og er "død" selv eller har skutt noen som holdt en dildo... Problemet er at å vente betyr at du gir en potensiell trussel tid til å agere, og problemet med å skyte for tidlig er at sjansen for at trusselen ikke er noen trussel. Så da er spørsmålet egentlig; Skal politiet akseptere risiko og vente på 100% bekreftelse på at en ting er et våpen før en skyter?

      Jeg tenker at samtlige interaksjoner med politiet burde foregå i f.eks. liggende stilling. En trenger ikke dra ut lommeboka ut av baklomma raskere enn sin egen skygge når en har blitt stoppet, dette øker bare sjansen for at en oppfattes som en trussel. Dessverre så er det få personer, hverken sivile, politi eller andre som klarer å totalt tømme seg for psykososiale oppfatninger og være helt robot i situasjoner som de opplever som ekstremt stressende. Dette er en sånn 2-way street, hvor både Politi og mistenkte har et ansvar for å handle på en måte som gjør at en ikke blir skutt eller skyter.
      - Don't confuse enthusiasm with capability

      Kommentér

      Fremhevede emner

      Collapse
       

      Forsvarets jobbsøkerregister

      Militær kompetanse tar lang tid å skape og koster forsvaret masse. I løpet av de siste 4 årene så har det vært gjort test på et jobbsøkeregister. Disse testene har vært vellykket og rulles nå ut i større skala. Ønsker du deg tilbake i Forsvaret igjen så er det bare å registrere seg.      https://forsvaret.no/jobb-i-forsvaret/jobbregister...
       

      Luftforsvarets organisering

      Har tilbrakt noe tid på Wikipedia og prøvd å skrive om bl.a Luftforsvarets organisering.

      Sjekk gjerne ut her, og kom med med tilbakemeldinger om det er noe som bør endres:
      https://no.wikipedia.org/wiki/Luftfo...derlagte_baser

      For øyeblikket jobber jeg med 132. Luftving (lenke), og da spesielt Baseforsvarsskvadronen. Og nå lurer på hvor Nasjonal Innsatsstyrke (lenke)...
       

      Sikkerhetsloven


      (Illustrasjonsfoto: Denne posten er ikke gradert.)


      Vi fikk ny sikkerhetslov 1.januar 2019: https://www.nsm.stat.no/publikasjone....-januar-2019/


      Det ble utgitt en serie veileder utover høsten i fjor: https://www.nsm.stat.no/publikasjone.../veiledninger/...
       

      UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet

      UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet har kommet ut med en ny utgave:

      https://forsvaret.no/fakta_/ForsvaretDocuments/UD%202-1%20(norsk).pdf

      ...
       

      Fokus: Etterretningstjenesten


      Etterretningstjenesten


      Etterretningstjenesten er ​Norges militære og sivile utenlandsetterretningstjeneste. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​HVE M ER ETTERRETNINGSTJENESTEN, OG HVA GJØR VI?

      Selv om tjenesten er en integrert del av Forsvarets organisasjon og virksomhet, løser tjenesten oppdrag for hele myndighetsapparatet og arbeider...
       

      100 ÅR ETTER

      100 år etter Forrige århundre er fullt av dramatiske begivenheter som har formet verden helt opp til vår tid. Mange grenser i Europa er direkte resultat av de to verdenskrigene, og også i resten av verden hører vi fortsatt gjenklangen fra den svunne kolonitiden, med land som ble skapt av vinnerne fra den første krigen, og som ble selvstendig i tiden etter den andre. Denne tråden dekker gapet mel...
       

      Beskikkelser på Milforum

      Det er flere brukere som de siste dagene har fått sine velfortjente befalsgrader på milforum for god innsats. Siden ordningen nettopp er innført, er det litt for mange som har blitt sersjant (OR-5) eller sersjant klasse 1 (OR-5+) til at vi kan gi en individuell vurdering av hver enkelt, men samtlige er gode og solide bidragsytere over tid. Dette gjelder også mange av de som nå har grader mellom menig...
       

      NSM: Årlig risikovurdering


      Ole Gunnar Onsøien
      NTB scanpix

      – Betydelig risiko for spionasje, sabotasje og terror


      Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) med ny, nedslående vurdering av IKT-trusselbildet i Norge.

      – Både store og små virksomheter i offentlig og privat sektor er utsatt. Den grunnleggende sikkerheten er ikke på plass, sier direktør Kjetil Nilsen i Nasjonal sikkerhetsmyndighet...
       

      Fokus - Etterretningstjenestens årlige vurdering      Etterretningstjenestens rapport kan lastes ned fra lenken til høyre på siden:
      http://forsvaret.no/aktuelt/publisert/n ... pport.aspx

      Rapporten dekker hovedpunktene:
      Kode:
        Globale utviklingstrekk
        Nordområdene / Arktis
        Russland
        Afghanistan
        Pakistan
        Kina
        Midtøsten og Nord-Afrika
        Iran
        Sudan
        Somalia
        Terrorisme
        Spredning av
      ...
       

      Jente i kongens klær? Dette er tråden!

      Oppfordring mottatt og iverksatt. Som jente i førstegangstjenesten er det ofte en del spørsmål som dukker opp før oppmøtedagen og under året i grønt, og en del av disse kan ikke alltid mannfolka/guttungene svare på- nettopp fordi de ikke kan sette seg inn i situasjonen. I denne tråden kan man stille spørsmålene, komme med tips og råd, eller bare dele erfaringer man har gjort seg underveis. Jeg har...
       

      Tema: Luftforsvaret

      Snublet over denne siden med masse bilder av Luftforsvarets maskiner, helt fra perioden med dobbeltdekkere og til dagens F16. Anbefaler alle med flyinteresse å sjekke det ut! http://airforcephotos.luftkrigsskole...3/Default.aspx
       

      Forsvarets veterantjeneste (FVT)

      Forsvarsnett: Forsvaret vil ha veteransenter Katrine Gramshaug, SDV, 2007-06-06


      – Forsvaret trenger et rekreasjonssenter for veteraner. Det er viktig at vi nå får på plass et fast sted hvor vi kan tilby tjenester til veteraner, sier forsvarssjef Sverre Diesen.

      Av Katrine Gramshaug, Personell-, økonomi- og styringsstaben

      http://www.mil.no/veteraner/start/aktue...

      Donasjoner

      Collapse
      Working...
      X