Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Fokus: Skjold-klassen kystkorvetter

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • #61
  Opprinnelig skrevet av Navytimes Vis post
  Finnes det noen public info om hvordan det vil se ut når Skjold skyter NSM egentlig? Er det nedsenkbare launchere som blir hevet før skyting, eller skytes de fra under dekk?
  Fra http://www.youtube.com/watch?v=BsGEvAHWagU

  Kommentér


  • #62
   Nydelig, takk.


   Opprinnelig skrevet av Kdo_Under Vis post
   Sann mine ord, vi får aldri noen eksport av Skjold klassen, i likhet med minejakt/sveipe-bryggene som samme verft klekket ut.
   Deler din pessimisme her.

   Kommentér


   • #63
    Den våte drømmen til Kværner/Umoe/Norge var vel at US sittt nye LCS (Littoral Combat Ship) skulle baseres på Skjold-designet.
    Lockheed Martin, General Dynamics og Raytheon kom opp med designforslag, der Raytheon sitt var i samarbeid med Umoe.
    Man valgte å gå videre med både Lockheed Martin og General Dynamics...
    Men, de sliter litt de også http://www.nytimes.com/2012/04/06/us...s-backing.html

    Kommentér


    • #64
     Helt ærlig sliter jeg voldsomt med å skjønne logikken til LCS-prosjektet til USA for tiden, er verdig en egen tråd, for der er det jammen meg mye å ta tak i. Mye morsom lesning på Militaryphotos.

     Kommentér


     • #65
      Såvidt jeg har forstått det, er vel den største forskjellen på de gamle mtbene og kystkorvettene. at mtbenes operasjonsmodus var hit and run, mens kystkorvettene mer satser på hit and hide?
      Just when you'd think they were more malignant than ever Hell could be, they could occasionally show more grace than Heaven ever dreamed of. Often the same individual was involved. It was this freewill thing, of course. It was a bugger.

      Kommentér


      • #66
       Jepp, dette har spesielt med rekkevidden på den offensive bevæpningen å gjøre, men også med stealth.

       En annen stor forskjell er at Skjold kan fungere som en autonom enhet, mens Hauk opererte skvadronsvis.
       Last edited by Navytimes; DTG 101956B Apr 12, .

       Kommentér


       • #67
        Jeg ville ikke byttet bort Nansen-fregattene mot flere av Skjold-klassen. Fregattene med radarer, sonarer, helikoptere, osv. gir jo overvåkning og beskyttelse mot angrep fra både luft-, overflate- og undervannstrusler (med litt oppgradering kan de også skyte ned langdistansemissiler). Skjold-klassen kan vel sammen med u-båter, helikoptere og jagerfly være viktige elementer, men fregatten er vel selve kjernen i systemet.

        Kommentér


        • #68
         Vi har 5 men kun 1-2 operative...

         Kommentér


         • #69
          Til og med i utgangspunktet er det vel ment å ha maksimalt 3 (jeg går ut i fra at Loke mener fregatter) operative til enhver tid, med en på verksted og en under opplæring. Sier seg selv at da trenger marinen flere fartøyer rundt dette til å gi ihvertfall litt mer kjøtt på beina.

          Nettverksforsvaret hvor fregattene inngår som en viktig del er vel også en viktig faktor i operasjonsmønsteret til skjold.
          Last edited by Navytimes; DTG 110924B Apr 12, .

          Kommentér


          • #70
           Nansen-klassen og Skjold-klassen er to vidt forskjellige kapasiteter som i utgangspunktet ikke kan erstatte hverandre, men de kan utfylle hverandre. Nansen-klassen kan forsyne både Skjold-klassen, og eventuelle andre klasser, med verdifulle måldata og annen informasjon. På den måten kan de samarbeide om å ta ut en eventuell fiende.
           Nettverksforsvaret utgjør utvilsomt en stor kapasitet for forsvaret, og gjør at de forskjellige våpenplattformene blir langt mer effektive enn om de kun skulle operere alene. Derfor mener jeg at alle de forskjellige fartøyene i Marinen bør ha adekvat utrustning (sensorer, kommunikasjon, bevæpning). Også KV-fartøy, og mindre fartøy som SB-90 og Gyda/Hårek-klassen.

           Kommentér


           • #71
            Ja, det var det jeg var inne på. Det er ikke enten eller.

            Kommentér


            • #72
             Opprinnelig skrevet av Tusseladd Vis post
             Ja, det var det jeg var inne på. Det er ikke enten eller.
             Det er som kjent en begrenset mengde penger. Skal noe inn må noe annet ut. Hva da?
             At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

             Kommentér


             • #73
              Opprinnelig skrevet av hvlt Vis post
              Det er som kjent en begrenset mengde penger. Skal noe inn må noe annet ut. Hva da?
              Nå er det vel strengt tatt ikke noe som skal "inn". Både Nansen-klassen og Skjold-klassen er "inne", så de er derfor ikke noen nye fremtidige investeringer, og vil ikke presse ut noe annet. Det man eventuelt kan diskutere er om bevæpningen/oppgrdering av andre fartøy eller utvidelser av disse klassene er noe en skal prioritere fremfor noe annet.

              Kommentér


              • #74
               Tror ikke Gyda/Hårek klassen er noe å regne med i framtida, er vell på hell de fleste av de fartøyene. Men nye shetlands-klassen derimot! Når/hvis den kommer..

               Kommentér


               • #75
                Opprinnelig skrevet av Navytimes Vis post
                Til og med i utgangspunktet er det vel ment å ha maksimalt 3 (jeg går ut i fra at Loke mener fregatter) operative til enhver tid, med en på verksted og en under opplæring. Sier seg selv at da trenger marinen flere fartøyer rundt dette til å gi ihvertfall litt mer kjøtt på beina.
                Ja jeg referte til de 5 fregattene vi har, og hele poenget mitt var nettopp at hvis vi opererer maks 2 fregatter så har vi med en på verksted og 1 til opplæring behov for 4 fregatter...

                Konklusjonen blir derfor at det blir (sjø)sprøyt å drømme om flere fregatter når vi ikke klarer å bemanne de vi har. Vi kan heller fantasere om at vi klarer å bemanne de vi har.

                Det blir spennende å se hvor mange Skjold-klasse vi klarer å operere når alle 6 blir tilgjengelig.

                Jeg mener fortsatt at det skulle vært mulig å operere 3 Nansen og kanskje 4 Skjold til enhver tid, uten å øke forsvarsbudsjettet!

                Alt man behøver er en smule mer effektivisering i forsvaret, det skulle mer enn oppveie for det det koster å ansette noen flere sjøulker...

                Kommentér


                • #76
                 Opprinnelig skrevet av 1911A1 Vis post
                 Tror ikke Gyda/Hårek klassen er noe å regne med i framtida, er vell på hell de fleste av de fartøyene. Men nye shetlands-klassen derimot! Når/hvis den kommer..
                 Ser vel ganske mørkt ut for Shetland slik tingenes tilstand er nå. Uansett blir det et lerret å bleke all den tid det meste av spesifikasjonsarbeid og innspill er utført/kommet fra helt andre hold enn de som skal bruke dem. Resultatet er at man i forhold til plass/vekt er fullstendig ute å kjøre, og dermed tenkes det tanker om alternative og lettere materialtyper som vil gjøre dem ubrukelige ift flere av dagens kjerneoppdrag. Det kommer altså signaler om at man er villig til å ofre skarp funksjonalitet for å få med hjertestartere og annet sivilt dilldall.

                 Trøsten får være at dersom de likevel skulle bli noe av så er man ikke lenger bundet av begrensningene på Reine.
                 If you can't dazzle them with facts, baffle them with bullshit!

                 Kommentér


                 • #77
                  Shetlands-klasse FBF'er er vel typisk nok et eget prosjekt i Forsvaret, så kan godt hende det blir vedtatt, bare synd det kansje ikke er et SHV til å bruke de..

                  Kommentér


                  • #78
                   /rant

                   Problemet til Sjøforsvaret for tiden er manglende kompetanse, manglende vilje til å ta vare på kompetanse, og en uhelhetlig personellpolitikk! Manglende kompetanse er allerede avdekket gjentatte ganger i media der maskinister og andre 5. detaljister er kritisk mangelvare, mens den ugunstige personellpolitikken med krav om bestått befalsskole eller krigsskole for maskiniststillinger ombord (å bekle manglende stillinger som matrosstillinger nekter for tiden 'the powers that be' å gjøre) sammen med manglende vilje fra befalsskolen/Sjøkrigsskolen å ta inn tilstrekkelige mengder personell, eller at kritisk viktig personell nektes å få fortsette å seile trass sterkt ønske om dette pga tøvete regelverk, og manglende vilje til å lytte til de operative avdelingers behov for folk. Dette fører til at Sjøforsvaret må legge fartøyer til kai, da man ikke har tilstrekkelige mengder personell til å ta fartøyet fra kai!

                   Det verste eksempelet jeg har hørt fra en landkrabbe vedrørende denne problemstillingen er at "men trenger man egentlig så mange maskinister da? Hvis man tar maskinisten på fregatten og setter han på ubåten når fregatten ikke seiler, så på MTBen når den skal seile og fregatten ikke skal seile, så er jo problemet løst!"

                   Før noen smarte hoder får det for seg at dette er en god ide, så er svaret: Nei, det er ikke det. For det første er det vidt forskjellige typer maskineri, utstyr og lignende det er snakk om her. Videre er det et sikkerhetsmessing aspekt ved det hele. En kan ikke bare ta en fregattmann og sette inn på en MTB uten fartøyskurs, ei heller en ubåtmann på en fregatt eller en minemann på en ubåt, uten korrekt kursing. Denne tar i utgangspunktet tre uker eller mer å få, i tilfellet ubåt et halvt år. Videre skal man kjenne fartøystypen/klassen og ha litt erfaring med dette før man blir en god maskinist. Dette tar tid. Dessuten vil vedkommende uheldige jævel bli så totalt rævkjørt på fritid at han blir utbrent og slutter på dagen. Det skal for ordens skyld nevnes at vedkommende som ytret dette idiotiske utsagn fikk passet sitt ganske klart påskrevet.

                   Desverre loke2. Det er nok ikke bare snakk om "litt mer effektivisering" og hive penger etter problemet (selv om det hadde vært fint!), men heller det å endre et tunggrodd system og ditto holdninger. Så slik er ståa fra der jeg jobber, og slik kommer den nok dessverre til å fortsette å være i fremskuelig fremtid med mindre noe radikalt endrer seg. Det er forsåvidt et tankekors at for kun ti år siden hadde vil mer enn dobbelt så mange fartøyer i tjeneste og disse klarte vi fint å bemanne. Hvor gikk det galt?

                   /rant off

                   Kommentér


                   • #79
                    All this will be fixed with only a small war.
                    "Gjør Ret, Frygt Intet"

                    Kommentér


                    • #80
                     Video på Aftenposten.no om Skjold:


                     http://www.aftenposten.no/webtv/Prov...y-7059883.html

                     Kommentér


                     • #81
                      Deilig å se.

                      Kommentér


                      • #82
                       Bumper denne tråden med å vise hva Discovery-channel har å si om Skjold-klassen;

                       http://www.aftenposten.no/nyheter/--...l#.UY4e6aKeMZm
                       Ubique quo fas et gloria ducunt

                       Kommentér


                       • #83
                        Besetningen kan spise frokost i Bergen og middag i Tromsø

                        BERGEN: Den sjette og siste i serien* av nye, hurtig*gående korvette*r til Sjøforsvaret er nylig *levert fra verftet Umoe Mandal.

                        De spesielle båtene med radaravvisende katamaranskrog i glassfiber er verdens raskeste, serieproduserte marinefartøy.

                        – De har en såkalt transitthastighet på 47 knop og en gradert eller hemmelig topphastighet på mer enn 60 knop, opplyser kommandørkaptein Ståle Kasin som er sjef for MTB-våpenet*, til Teknisk Ukeblad.
                        Les resten hos TU: http://www.tu.no/industri/2013/06/09...iddag-i-tromso

                        Flotte fartøy!

                        Får håpe man får driftsmidler på plass slik at de kan brukes og ikke bare blir liggende til kais.

                        Kommentér


                        • #84
                         Men hva er det de egentlig skal brukes til? Ikke kan de frakte noe - inkludert tropper - såvidt jeg forstår. Skal de dukke opp rundt neset og plaffe på fremmede kryssere (noe som virker noe urealistisk) eller hva?
                         "Gjør Ret, Frygt Intet"

                         Kommentér


                         • #85
                          No er heller ikkje fregattane vore eigna til transport av verken tropper eller noko anna. Bekjempe fiendtlege fartøy er sjølvsagt ei av oppgåvene til både korvettane og fregattane, når NSM er på plass kan dei engasjere fienden på langt hold. Eskorte er ei oppgåve dei kan utføre, for eksempel eskortere troppetransport. Suverenitetshevdelse i norsk farvatn, rett og slett vise flagget, har den fordelen at dei kjem forholdsvis fort på plass.

                          Kommentér


                          • #86
                           Er det ikke flystyrker som først og fremst skal engasjere fienden på langt hold? Jeg ser at det finnes noen ting å bruke de til, men jeg skjønner ikke helt rollen i vårt lille sjøforsvar - hverken alene egne styrker eller i samvirke.
                           "Gjør Ret, Frygt Intet"

                           Kommentér


                           • #87
                            Du får spørre politikerne hva de vil SKJOLD-klassen skal brukes til, det var jo de som absolutt ville ha baljene i sin tid.

                            Fine å se til, og de har da en form for misjon i totalforsvaret - men de samme politikerne har jo også bestemt at vi ikke skal ha noe totalforsvar.

                            Jeg er mektig spent på hva de båtene vil bli brukt til framover - kaiplassparkering, dorging eller oppdrag i f.eks sund mellom holmene i indonesisk sjørøverfarvann, Adenbukta und zu weiter und zu weiter. Om det er de eneste alternativene som finnes, så tror jeg at svaret er gitt.
                            Shaking the ground with the force of a thousand guns

                            Kommentér


                            • #88
                             Marinen er såvidt jeg vet fornøyd med Skjold-klassen. De har gode sensorer, er svært raske, og har som sagt NSM-missilene som jo er et svært kraftig våpen. Det at de overlapper med andre enheter er vel ikke nødvendigvis et problem, vi har jo få enheter av alt og Skjold-klassen er jo mye rimeligere i drift enn f.eks. Nansen. Er det ikke bedre å ha 1-2 fregatter + 3-4 Skjold, enn å ha bare 1-2 fregatter?

                             Forsvarets hovedoppgave er vel til syvende å sist å forsvare norsk suverenitet. Så det at de vil kunne utgjøre en stor trussel mot en eventuell fiende er vel et stort pluss. Så får vi heller sende fregattene til Aden-bukta om det er nødvendig.

                             Kommentér


                             • #89
                              Skal landet ha eit forsvar i det heile treng vi ei marine. Utan ei marine kan vi ikkje beskytte kysten i det heile. At marinen burde ha vore større enn det den er noko anna, vi har ein lang kyst. Og vi har eit stort havområde der det er mykje verdiar.

                              Kommentér


                              • #90
                               Skal vi forsvare Norge må vi ha et forsvar.
                               Shaking the ground with the force of a thousand guns

                               Kommentér

                               Annonse i emne

                               Collapse

                               Fremhevede emner

                               Collapse
                                

                               Minedykker

                               Minedykkerkommandoen (MDK) er Norges største eksplosivrydderavdeling. Operatørene på MDK er spesialtrente dykkere som er utdannet til å uskadeliggjøre alle typer eksplosiver. Oppstart av neste minedykkerkurs blir sommeren 2020.

                               Den generelle søknadsfristen for både vernepliktige og øvrig personell er 15. april 2020.                               Les mer: https://forsvaret.no/minedykker...
                                

                               Forsvarets spesialstyrker rekrutterer

                               Bli en del av spesialstyrkene

                               Forsvarets spesialstyrker består av spesielt utvalgt personell som er i stand til å gjennomføre ukonvensjonelle og krevende operasjoner i alle slags omgivelser.Forsvarets spesialkommando og Marinejegerkommandoen har tidligere tilhørt henholdsvis Hæren og Sjøforsvaret og er nå samlet i én felles driftsenhet, ledet av Forsvarets Spesialstyrker Stab (FSST) i...
                                

                               Roller i Geværlaget

                               Mulig jeg er dårlig på å lete, men jeg syns nå tross alt jeg har prøvd...

                               Hvor finner man en oversikt over hvilke roller hver enkelt soldat i geværlaget har?
                               Som; hvem bærer M72, Sankit, Samband, osv osv..
                               Nyere materiell fra Hæren og til dels også HV er i stor grad basert på LMG/Minimi, og da blir jo alt bare rot for et lag med MG
                                

                               Sikkerhetsloven


                               (Illustrasjonsfoto: Denne posten er ikke gradert.)


                               Vi fikk ny sikkerhetslov 1.januar 2019: https://www.nsm.stat.no/publikasjone....-januar-2019/


                               Det ble utgitt en serie veileder utover høsten i fjor: https://www.nsm.stat.no/publikasjone.../veiledninger/...
                                

                               Varsler flere øvingsdøgn for soldater i Heimevernet

                               Generalmajor Elisabeth Michelsen bruker sitt økte budsjett til å øke antall øvingsdøgn, både for mannskap og befal, dvs. seks øvingsdøgn for mannskap og ni for befal.

                               Håper dette er starten på noe vedvarende.

                               https://www.bt.no/innenriks/i/VbMPp3...-i-heimevernet
                                

                               UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet

                               UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet har kommet ut med en ny utgave:

                               https://forsvaret.no/fakta_/ForsvaretDocuments/UD%202-1%20(norsk).pdf

                               ...
                                

                               Mentorordning i Heimevernet

                               Hei,

                               Jeg står i stilling som troppssjef i Heimevernet. Min militære bakgrunn har jeg fra Befalsskolen for Feltartilleriet med påfølgende tjeneste som kanonkommandør. 13 år etter at jeg leverte inn vinklene ble jeg kalt inn til Heimevernet, kledd opp og satt i stilling som NK tropp i et ungt og uerfarent Heimevernsområde. Året etter ble jeg troppssjef og startet på kursrekka, og siden...
                                

                               Troppssersjant

                               Hei!

                               Blitt tildelt troppssjersant, har fått info om dette.
                               Jeg er også sersjant, tatt lagfører kurs og grunnkurs lederskap, men hvordan blir nå mtp implementering av det nye OR systemet, noen som vet dette? Forblir jeg sersjant?
                                

                               NSM: Årlig risikovurdering


                               Ole Gunnar Onsøien
                               NTB scanpix

                               – Betydelig risiko for spionasje, sabotasje og terror


                               Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) med ny, nedslående vurdering av IKT-trusselbildet i Norge.

                               – Både store og små virksomheter i offentlig og privat sektor er utsatt. Den grunnleggende sikkerheten er ikke på plass, sier direktør Kjetil Nilsen i Nasjonal sikkerhetsmyndighet...

                               Donasjoner

                               Collapse
                               Working...
                               X