Milrab - gears you there

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Tema: Sjøforsvaret

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • 13.november ble en merkedag for Luftseksjonen på KNM Harald Haarfagre med navnebytte for rekruttskolens fire tropper.

  Troppene som tidligere har hatt navnene 1-4 er nå endret til tropp Mohr, tropp Reistad, tropp Christie og tropp Magnus. Ved at troppene får navnet til Luftforsvaret fremste offiserer, vil dette reflektere Luftforsvarets historie og verdier på en utmerket måte.

  Anledningen ble markert med oppstilling hvor Luftforsvarets sjefssersjant Christian Aage Olsen inspiserte troppene og foredrag om major Christie og brigader Magnus fremført av deres familiemedlemmer, etterfulgt av en høytidelig avduking av troppens plakater.

  https://m.facebook.com/story.php?sto...96957023818512
  Odd objects attract fire. You are odd.

  Kommentér


  • KNM UTVÆR HAR HEIST KOMMANDO

   I dag ble det heist kommando på KNM Utvær etter 2 år med overhaling og oppgradering. Det var en hyggelig seremoni, med både Marinen, fagarbeidere og inspektører til stede. Sjef Marinen, flaggkommandør Rune Andersen, roste de dyktige arbeiderne som har arbeidet med overhalingen av KNM Utvær.

   - Jeg vil takke FLO ved verkstedet her på Laksevåg og Forsvarsmateriell for det fantastiske arbeidet de gjør med å holde ubåtene operative.

   ULA-klassen ubåter blir jevnlig oppgradert og vedlikeholdt. Det er viktig å jevnlig vedlikeholde og ta vare på ubåtene, slik at de holder seg operative i mange år.

   - Vi har godt vedlikeholdte ubåter med høy operativ tilgjengelighet. Dette skyldes ikke minst et meget profesjonelt og dedikert støtteapparat, hvor alle aktørene jobber godt sammen, sa Sjef Marinen under seremonien.

   På denne dagen er det også akkurat 110 år siden det for første gang ble heist kommando på en norsk ubåt, KNM Kobben. Dette var starten på en lang maritim tradisjon, med tyske ubåter i Marinen.

   Det var en stolt besetning som overtok ubåten under seremonien.

   - Dere overtar i dag en nyoverhalt ubåt med nye kapasiteter. Det er nå opp til dere å realisere potensialet i denne båten, gjennom teknisk innkjøring og testing, trening og om ikke lenge - patrulje i norske interesseområder. Gratulerer til skipssjef og mannskap og lykke til, avsluttet Sjef Marinen.   Kilde: Sjøforsvaret på FB.
   Last edited by Znuddel; DTG 282035A Nov 19, . Begrunnelse: Fikset problemer med æ,ø og å.
   Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

   Kommentér


   • NORGE OVERTAR NATOS STÅENDE FREGATTSTYRKE

    I dag overtok Norge kommandoen for NATOs stående fregattstyrke, SNMG1. Det var flaggkommandør Yngve Skoglund som overtok som styrkesjef, etter Edward Cashman fra den amerikanske marinen.

    Kommandoskiftet foregikk i Haakonshallen i Bergen. Her var det representanter fra den norske og den amerikanske marinen. Både menige og befal fra USA og Norge stod oppstilt.

    Det neste halve året skal den norske fregatten KNM Otto Sverdrup være flaggskip i SNMG1. Avtroppende styrkesjef, Edward Cashman er fornøyd med Norge sin deltakelse.

    - Norge sin forpliktelse til alliansen har vært fantastisk. Den kunnskapen og profesjonaliteten kvinnene og mennene som tjenestegjør har, er styrken til SNMG1 og alliansen, sier Cashman.

    Foto: Kristine Strøm / Sjøforsvaret
    Click image for larger version

Name:	CA106792-B08C-4BFA-ABC9-46D8C846824E.jpeg
Views:	71
Size:	489,7 KB
ID:	1022747
    Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

    Kommentér


    • "Norge har nå kommandoen over halvparten av NATOs stående marinestyrker i Europa", proklamerer forsvaret.no stolt. Det er snakk om to av de fire stående styrkene - SNMCMG1 og SNMG1 (se forrige innlegg), da.

     Onsdag overtok Norge kommandoen over NATOs stående minerydderstyrke i Nord-Europa, SNMCMG1. Fra før har Norge kommandoen over alliansens stående marinestyrke SNMG1. De to styrkene utgjør halvparten av alliansens stående marinestyrker i Europa.

     – Dette er en stor dag for Norge, sier kommandørkaptein Henning Knudsen-Hauge, nytiltrådt styrkesjef for NATOs stående minerydderstyrke i Nord-Europa.
     NATO har fire marinestyrker i kontinuerlig beredskap – to i Sør-Europa, og to i Nord-Europa. Det er de to sistnevnte som nå er under norsk kommando. Sjøstyrkene seiler, patruljerer og trener i Europas farvann, og flåtene er de første til å rykke ut om det skulle bli behov for det.


     Kommandørkaptein Henning Knudsen-Hauge er styrkesjef for SNMCMG1.
     Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

     Kommentér


     • Oppfølgingsartikkel på Forsvaret.no:

      «Otto Sverdrup» i gang med NATO-jobben

      https://forsvaret.no/aktuelt/norsk-f...ed-nato-jobben
      Odd objects attract fire. You are odd.

      Kommentér

      Annonse i emne

      Collapse

      Donasjoner

      Collapse
      Working...
      X