Milrab - gears you there

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Fokus: KNM Maud logistikkfartøy

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Opprinnelig skrevet av navara Vis post
  Fra aftenposten saken: " manglende vedlikehold over lang tid." Åssen i svarte kan det være manglende vedlikehold over lang tid?? Båten er jo ny!?
  Det er vel snakk om manglende vedlikehold i en to års periode hvor skroget lå ved verftet uten at det ble jobbet på det fordi verftet hadde økonomiske problemer? Her burde man kanskje vært litt mer på når det kommer til å stille krav til at verftet følger opp dette etterslepet, men det kan kanskje 88charlie si mer om.

  Kommentér


  • Opprinnelig skrevet av MWD Vis post

   Det er vel snakk om manglende vedlikehold i en to års periode hvor skroget lå ved verftet uten at det ble jobbet på det fordi verftet hadde økonomiske problemer? Her burde man kanskje vært litt mer på når det kommer til å stille krav til at verftet følger opp dette etterslepet, men det kan kanskje 88charlie si mer om.
   Ja det er gjerne slik at moderne fartøy har det best når de er i drift. Det verste er å legge de i såkalt cold-stack, der alt, inkludert ventilasjon, er avskrudd. Hvis verftet har vært slurvete med preservering og tørking i hele to år så påvirker det veldig mye ombord. Spesielt elektronikken er følsom for fuktig luft over tid men også stålet og innredningen generelt vil kunne oppleve korrosjonsproblemer grunnet kondens.

   Så kan det også være at diverse roterende utstyr «setter seg» i opplagring og akseltetninger, slik at disse må byttes tidligere enn det som er forventet.

   Problemer over hele fjøla egentlig....

   Artillery is the God of War

   Kommentér


   • Hvis det er garantisak er reglene slik at besetningen ikke har lov å røre problemet (selv om de sikkert kunne og ville utbedre det selv), men må overlate utbedring til verftet, ellers er garantien for hele fartøyet å anse som avsluttet. Dette er ikke unikt for forsvarsmateriell.

    At det oppstår problemer og garantisaker og andre bugs i løpet av det første leveåret til et fartøy er helt normalt. At mediene er blodtørstige og gjør en halv fjær om til ti hønsefarmer er også helt normalt.

    Kommentér


    • Opprinnelig skrevet av Eeo Vis post
     Hvis det er garantisak er reglene slik at besetningen ikke har lov å røre problemet (selv om de sikkert kunne og ville utbedre det selv), men må overlate utbedring til verftet, ellers er garantien for hele fartøyet å anse som avsluttet. Dette er ikke unikt for forsvarsmateriell.

     At det oppstår problemer og garantisaker og andre bugs i løpet av det første leveåret til et fartøy er helt normalt. At mediene er blodtørstige og gjør en halv fjær om til ti hønsefarmer er også helt normalt.
     Hvilke regler er dette? Noe forsvaret har internt?

     Normalt er garantier basert på en varslingsrutine mellom kunde og leverandør, og tilhørende frister for å rette opp feilen eller komme med en plan på hva som skal gjøres. Hvis dette utspiller seg på en måte som ikke er i henhold til kontraktens tidsfrister (typisk snakker man om «innen rimelig tid» eller et gitt antall dager, kan ofte kunden sette igang med utbedringene selv, på leverandørens regning, eller med dekning fra en «performance guarrantee». Eventuelt en eller annen praktisk løsning hvis det er småting som feks en liten del som lett kan byttes av mannskapet.

     At garantien på hele fartøyet skal ryke fordi man reparerer ett eller annet har jeg i mine 15 år i bransjen aldri hørt om.

     Man må også skille mellom garanti, som er ment å dekke material/design/produksjonsfeil på utstyr/struktur og det som går på mangler i leveransen, feks at det mangler lysarmatur eller at hastigheten ikke kan oppnås osv.

     Det er svært sannsynlig at verftet brukte opp garantitidene fra de mange underleverandørene under forsinkelsen og nå må dekke alt selv. Typisk garantitid er 18/12 mnd, som angir hvor lenge garantien maks kan vare fra mottak av produktet eller fra sluttkundens mottak av fartøyet, hva som enn inntreffer først. Selv med kraftige 36/24 ville verftet ha slitt med å få dekning.

     Lurer litt på hvordan situasjonen hadde vært om Marinen hadde hyrt inn durkdrevne nybyggingsinspektører/prosjektledere fra A.P. Møller/Maersk, eller tilsvarende, til å bistå på prosjektet fra kontrakt til leveranse.     Artillery is the God of War

     Kommentér


     • 88charlie : Slik er visst reglene slik jeg fikk dem forklart. Rører man én eneste ting som er under garanti ryker garantien på hele greia. Leverandør har ansvaret for å fikse tingene som har gått i stykker under garantiperioden.

      Kommentér

      Annonse i emne

      Collapse

      Fremhevede emner

      Collapse
       

      Forsvarets spesialstyrker rekrutterer

      Bli en del av spesialstyrkene

      Forsvarets spesialstyrker består av spesielt utvalgt personell som er i stand til å gjennomføre ukonvensjonelle og krevende operasjoner i alle slags omgivelser.Forsvarets spesialkommando og Marinejegerkommandoen har tidligere tilhørt henholdsvis Hæren og Sjøforsvaret og er nå samlet i én felles driftsenhet, ledet av Forsvarets Spesialstyrker Stab (FSST) i...
       

      Roller i Geværlaget

      Mulig jeg er dårlig på å lete, men jeg syns nå tross alt jeg har prøvd...

      Hvor finner man en oversikt over hvilke roller hver enkelt soldat i geværlaget har?
      Som; hvem bærer M72, Sankit, Samband, osv osv..
      Nyere materiell fra Hæren og til dels også HV er i stor grad basert på LMG/Minimi, og da blir jo alt bare rot for et lag med MG
       

      Sikkerhetsloven


      (Illustrasjonsfoto: Denne posten er ikke gradert.)


      Vi fikk ny sikkerhetslov 1.januar 2019: https://www.nsm.stat.no/publikasjone....-januar-2019/


      Det ble utgitt en serie veileder utover høsten i fjor: https://www.nsm.stat.no/publikasjone.../veiledninger/...
       

      Varsler flere øvingsdøgn for soldater i Heimevernet

      Generalmajor Elisabeth Michelsen bruker sitt økte budsjett til å øke antall øvingsdøgn, både for mannskap og befal, dvs. seks øvingsdøgn for mannskap og ni for befal.

      Håper dette er starten på noe vedvarende.

      https://www.bt.no/innenriks/i/VbMPp3...-i-heimevernet
       

      UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet

      UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet har kommet ut med en ny utgave:

      https://forsvaret.no/fakta_/ForsvaretDocuments/UD%202-1%20(norsk).pdf

      ...
       

      Mentorordning i Heimevernet

      Hei,

      Jeg står i stilling som troppssjef i Heimevernet. Min militære bakgrunn har jeg fra Befalsskolen for Feltartilleriet med påfølgende tjeneste som kanonkommandør. 13 år etter at jeg leverte inn vinklene ble jeg kalt inn til Heimevernet, kledd opp og satt i stilling som NK tropp i et ungt og uerfarent Heimevernsområde. Året etter ble jeg troppssjef og startet på kursrekka, og siden...
       

      Informasjon: Militære studier med fordypning i ledelse (bachelor)

      Militære studier med fordypning i ledelse (bachelor)

      Forsvaret tilbyr flere utdannelsesretninger som alle fører frem til en bachelor, og gir rett til yrkestilsetting som offiser.

      For tiden dreier det seg om disse:

      - Militær logistikk
      - Marineingeniør maskin
      - Marineingeniør elektro
      - Marineingeniør våpensystemer, elektronikk og data
      -...
       

      Troppssersjant

      Hei!

      Blitt tildelt troppssjersant, har fått info om dette.
      Jeg er også sersjant, tatt lagfører kurs og grunnkurs lederskap, men hvordan blir nå mtp implementering av det nye OR systemet, noen som vet dette? Forblir jeg sersjant?
       

      NSM: Årlig risikovurdering


      Ole Gunnar Onsøien
      NTB scanpix

      – Betydelig risiko for spionasje, sabotasje og terror


      Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) med ny, nedslående vurdering av IKT-trusselbildet i Norge.

      – Både store og små virksomheter i offentlig og privat sektor er utsatt. Den grunnleggende sikkerheten er ikke på plass, sier direktør Kjetil Nilsen i Nasjonal sikkerhetsmyndighet...

      Donasjoner

      Collapse
      Working...
      X