Google

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

No Man’s Sea: CSBA’s Lethal Vision Of Future Naval War

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • No Man’s Sea: CSBA’s Lethal Vision Of Future Naval War  WASHINGTON: The seas are shrinking. As missiles grow longer-ranged and more precise, as sensors grow ever sharper, there are ever fewer places for a ship to hide. “A ship’s a fool to fight a fort,” goes an old naval adage, because a land base can carry more ammunition and armor than anything that floats. Admirals have always been uneasy about bringing their fleets in range of shore-based weapons. But what does the US Navy do when those weapons can find you hundreds or thousands of miles out to sea?

  It’s a world in which naval warfare is very different — indeed, in which land-based forces can do so much damage to fleets that the conflict isn’t purely “naval” anymore. (That’s why the study uses “maritime” instead). The World War II parallel is not Midway, where US and Japanese carriers struggled to find each other in the vast Pacific: It’s the Mediterranean, where both Axis and Allied ships were easily found and ravaged by land-based bombers. The difference is that modern technology effectively shrinks the Pacific to the size of the Mediterranean.

  http://breakingdefense.com/2015/04/n...ure-naval-war/
  Last edited by Rittmester; DTG 280843 Aug 19, .

 • #2
  Derfor er det best å være på land, vi har alltids spaden. Vi har jo historiske bevis på at store slagskip ble utrangsjert til fordel for hangarskip. Det jeg mener er at kommer det en tid da båter blir for kostbare til at de kan brukes?
  Trenger bare litt flaks, så går det godt

  Kommentér


  • #3
   Krig er ikke bare å slå ut fienden, det er også tilstedeværelse og å utgjøre et potensielt maktmiddel. Når USA flytter et hangarskip til feks det indiske hav er det en tydelig markering av fokus og kapasitet. De kan sikkert ta ut mål i området med langtrekkende bombefly og missiler - men et hangarskip utenfor kysten er en annen markering. Så nei, sjømaktens tid er ikke forbi.
   "Gjør Ret, Frygt Intet"

   Kommentér


   • #4
    En amerikansk hangarskipsgruppe (Carrier strike group, CSG) har dessuten en formidabel forsvarskapasitet, også mot landbaserte fly og missiler. En CSG består av et atomdrevet hangarskip med ca. 70 fly ombord, en til tre kryssere av Ticonderoga-klassen med bl.a. Standard luftvernmissiler (inklusive SM-3 og ERAM) og to til fem destroyere av Arleigh Burke-klassen (også med Standard- og ESSm luftvernmissiler). Dessuten vil en eller to Los Angeles-klasse atomubåter operere i tilknytning til hangarskipsgruppen.
    At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

    Kommentér


    • #5
     Dette er noe av grunnen til at jeg elsker ubåtvåpenet vårt. En dieselelektrisk ubåt på lur i farvann som våre er en helt drøy taktisk nøtt å knekke, der en enslig fregatt er et juicy mål I forhold.

     Kommentér


     • #6
      Jeg ser at en hangarskip gruppe er et formidabelt våpen i dag og en del år framover, men det er en årsak til at de har en slik tenke tank gruppe som ser i krystall kulen. Som et alternativ til en slag kraftig marine er droner. Jeg har et meget åpent sin til drone kapasiteter, spesielt som erstatning for kostbare kapasiteter. Ubåter og hangarskip er ikke sikkert de forsvinner med det første, men noen av støtte fartøyene kan. Men dette er framtiden som jeg ikke har peiling på hverken når eller hvordan.
      Trenger bare litt flaks, så går det godt

      Kommentér


      • #7
       Re 4312 nevner droner:

       For flere år siden ble det på militaryphotos linket til et forprosjekt om en stealthy dronekrysser mener jeg å huske, vet ikke om det har ledet til noe konkret, men man ser jo mye av tankegodset der.

       Fant den : http://www.flightglobal.com/news/art...manned-216843/

       Kommentér

       Fremhevede emner

       Collapse
        

       Sjøforsvarets organisering

       Har kopiert inn noen innlegg fra tematråden om Sjøforsvaret inn her.
        

       Sikkerhetsloven


       (Illustrasjonsfoto: Denne posten er ikke gradert.)


       Vi fikk ny sikkerhetslov 1.januar 2019: https://www.nsm.stat.no/publikasjone....-januar-2019/


       Det ble utgitt en serie veileder utover høsten i fjor: https://www.nsm.stat.no/publikasjone.../veiledninger/...
        

       UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet

       UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet har kommet ut med en ny utgave:

       https://forsvaret.no/fakta_/ForsvaretDocuments/UD%202-1%20(norsk).pdf

       ...
        

       Fokus: Etterretningstjenesten


       Etterretningstjenesten


       Etterretningstjenesten er ​Norges militære og sivile utenlandsetterretningstjeneste. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​HVE M ER ETTERRETNINGSTJENESTEN, OG HVA GJØR VI?

       Selv om tjenesten er en integrert del av Forsvarets organisasjon og virksomhet, løser tjenesten oppdrag for hele myndighetsapparatet og arbeider...
        

       Fokus: Ubåttjenesten

       Oppretter egen tråd for Ubåttjenesten.

       Generelle ubåtnyheter postes her: https://milforum.net/forum/fagforum-...%A5t-tr%C3%A5d

       Nyheter om våre fremtidige ubåter postes her: https://milforum.net/forum/fagforum-...er-212-klassen
        

       100 ÅR ETTER

       100 år etter Forrige århundre er fullt av dramatiske begivenheter som har formet verden helt opp til vår tid. Mange grenser i Europa er direkte resultat av de to verdenskrigene, og også i resten av verden hører vi fortsatt gjenklangen fra den svunne kolonitiden, med land som ble skapt av vinnerne fra den første krigen, og som ble selvstendig i tiden etter den andre. Denne tråden dekker gapet mel...
        

       Fokus: Kystvakten

       Kystvakten - En tråd for å samle informasjon og nyheter om Norges Kystvakt.       Fra Forsvaret.no
       Historien: (fra Marinemuseet) Før 1905 var oppsynstoktene noe sporadisk, men den industrielle utvikling forårsaket at ekspedisjonene og toktene kom inn under mer faste former. Engelske trålere gjorde seg bemerket i de Nord Norske fa...
        

       Et nytt forsvarskonsept?

       I to artikler Sverre Diesen har hatt i Norsk Militært Tidsskrift avslutter den tidligere forsvarssjefen med å etterlyse et nytt, helhetlig forsvarskonsept for landet. Et komplett, detaljert konsept vil helt sikkert være gradert, men det forhindrer oss ikke i å føre en overordnet diskusjon her. I og med at jeg regner med at Diesen har tilgang til relevant gradert materiale, og han altså etterlyser...
        

       Fokus: Kystjegerkommandoen (KJK)

       Oppretter en egen tråd om avdelingen for aktuelle nyheter og diskusjoner.
        

       NSM: Årlig risikovurdering


       Ole Gunnar Onsøien
       NTB scanpix

       – Betydelig risiko for spionasje, sabotasje og terror


       Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) med ny, nedslående vurdering av IKT-trusselbildet i Norge.

       – Både store og små virksomheter i offentlig og privat sektor er utsatt. Den grunnleggende sikkerheten er ikke på plass, sier direktør Kjetil Nilsen i Nasjonal sikkerhetsmyndighet...
        

       Fokus - Etterretningstjenestens årlige vurdering       Etterretningstjenestens rapport kan lastes ned fra lenken til høyre på siden:
       http://forsvaret.no/aktuelt/publisert/n ... pport.aspx

       Rapporten dekker hovedpunktene:
       Kode:
         Globale utviklingstrekk
         Nordområdene / Arktis
         Russland
         Afghanistan
         Pakistan
         Kina
         Midtøsten og Nord-Afrika
         Iran
         Sudan
         Somalia
         Terrorisme
         Spredning av
       ...
        

       Fokus: KNM Maud logistikkfartøy

       Regjeringen vil styrke Sjøforsvaret

       Regjeringen vil anskaffe et nytt logistikk- og støttefartøy til Sjøforsvaret. Fartøyet forventes å være tilgjengelig for Sjøforsvaret fra 2014. Kostnadsrammen for totalprosjektet er 1 550 mill. kroner. Regjeringen har i dag lagt frem St.prp. nr. 70 (2008-2009) – ”Om investeringar i Forsvaret” der dette prosjektet inngår.

       http://www.mil.no/start/aktuelt/pressem...
        

       Fokus: Skjold-klassen kystkorvetter

       Skjold-klassen: Lengde: 47.5 m bredde:13.5 største høyde: 15 m Deplasement: 273 tonn rekkevidde: 800 nm ved 40-45 knop. Hva er rekkevidden ved lavere hastighet? Jeg ville tro den kan være en smule lengre? Dette er kanskje klassifisert info siden jeg ikke har funnet det noensteder? Hvis jeg har regnet riktig så blir "payload fraction" såvidt under 15% -- er det noen som vet hva den var for Hau...
        

       Naval Strike Missile (NSM)

       Jeg ble litt overrasket over ikke å finne en tråd dedikert til NSM/JSM på milforum!

       Etter min mening det mest spennende og banebrytende som skjer innen norsk forsvars-industri idag -- det er vel verdt en egen tråd?

       Noen "basic facts" (som nok er kjent for de fleste her...):

       http://www.kongsberg.com/eng/kda/pro...G/KDA/Products...

       Donasjoner

       Collapse
       Working...
       X