Globalt banner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Kalt inn til befalstrening som Visekorp

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Kalt inn til befalstrening som Visekorp

  Har nå blitt kalt inn til befalstrening selv om min stilling/grad er NLF Visekorp. Det skal sies at jeg har godkjent å bli påmeldt LF kurs, og fikk klapp på skulderen for det. Jeg får ikke dette til å stemme, og lurer på om dette er noe som av og til hender?

 • #2
  Spesialister kan kalles inn på lik linje som befal.

  Du er en spesialist

  Kommentér


  • #3
   Ja det kan skje. Har området fått budsjett til å ta med NLF'er på Befalstrening er det veldig bra.
   Eller så kan det hende at en LF i Området har gått av og du har fått hans plass, det hender også av og til.
   Jeg er dog litt usikker på hvordan jeg skal lese spørsmålet ditt; mener du dette er en bra eller dårlig ting?

   Kommentér


   • #4
    Stortingets vedtak for 2020 (vedlegg til Statsbudsjettet) sier:

    Tjenesteplikten i Heimevernet er inntil seks dager for vernepliktige med menig grad, og inntil ni dager for offiserer, befal og spesialister (OR 2–4).


    Det er ingen begrensning i antall innkallinger i tjenesteperioden. Tjenestepliktige kan inngå kontrakt om utvidet tjenesteplikt. Slik tjenesteplikt kommer i tillegg til den årlige tjenesteplikten.

    Tjenestepliktige kan kalles inn til fag- og funksjonsrettet etterutdanningskurs av inntil tolv dagers varighet. Denne tjenesten regnes som ordinær tjeneste, og kan, dersom det er nødvendig, komme i tillegg til den årlige repetisjons- eller heimevernstjenesten.
    At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

    Kommentér


    • #5
     Ja, det klarer jo opp i ting. Men fortsatt rart og selv godkjenne LF kurs for og deretter bli sendt på dette. Men alltid gøy å prøve noe nytt, selv om jeg var litt psyket opp for LF kurs. Synes dere er kjappe på avtrekkeren når det kommer til svar, å det takker jeg for

     Kommentér


     • #6
      Jeg mistenker nok kanskje at siden du nå er NLF, og påmeldt LF kurs, så er du tiltenkt en LF stilling og de velger derfor å kalle deg inn på befalstreningen nå slik at du har mest mulig kjøtt på beinet når du kommer til mannskapstreningen og skal virke som LF.

      Kommentér


      • #7
       Joda, det er nok en plan bak dette. Får bare glede seg til en spennende opplevelse med folk som er litt mer engasjert enn standarden i styrken. For jobben min er å gi menige div oppgaver innenfor materiell og transport, å det er ikke alltid like lett å få til.

       Kommentér

       Donasjoner

       Collapse
       Working...
       X