Milrab - gears you there

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Spørsmål ang. KS kvalifiseringskurs

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

  Spørsmål ang. KS kvalifiseringskurs

  Jeg har lest litt om KS Kvalifiseringskurs, og har som tittelen tilsier noen spørsmål ang. dette (http://hogskolene.forsvaret.no/krigs...ringskurs.aspx)

  Stiller krigsskolens kvalifiseringskurs krav til befalsutdanning fra før?

  Hvem kommer inn på kurset? Er kurset tiltenkt personer med kompetanse som forsvaret har spesielt bruk for, f.eks. ingeniører, leger, sykepleiere m.m., eller er det bare en alternativ veg inn i offisersyrket?
  Last edited by Grasklyppertraktor; DTG 052033A Jan 15, .
  Ubique quo fas et gloria ducunt

  #2
  Hei!

  1. JA, du trenger grunnleggende befalsutdanning for å gå KS-kval.

  2. Personell med fast ansettelse i forsvaret uten krigsskole er hovedmålgruppen for kurset. Dette innebefatter da ikke avdelingsbefal.

  3. Man kan få yrkestilsetting via sivil utdanning som f.eks lege/sykepleie/bachelor i et-eller annet etc men dette er iht til forsvarets behov. Her er nok VPV og evt. P-avdelingen i hærstaben kontaktpunkter. Start med VPV.

  4. Uten befalsutdanning kan man gå "Gjennomgående Krigsskole" over 4 år. Da behøver man ingen militær erfaring i utgangspunktet, men vil få grunnleggende befalsutdanning som del av første år.


  Regner med at MMB og andre vil føye til det jeg evt har utelatt.
  “If you find yourself in a fair fight, your tactics suck.”
  ― John Steinbeck

  Kommentér


   #3
   Opprinnelig skrevet av Einherjar Vis post
   2. Personell med fast ansettelse i forsvaret uten krigsskole er hovedmålgruppen for kurset. Dette innebefatter da ikke avdelingsbefal.
   I linken jeg refererte til står det:

   Kadetter som er elever ved sivile skoler (ESS) skal gjennomføre KS KVK umiddelbart etter avsluttet sivilt bachelorstudie. Det totale studieløpet blir derfor på tre og et halvt år.
   Man er da ikke fast ansatt i forsvaret dersom man er student ved en sivil høgskole?
   Ubique quo fas et gloria ducunt

   Kommentér


    #4
    Her er det snakk om de som "offisielt" er krigsskolekadetter mens de går på sivil høyskole. Krigsskolene pleier å avertere et lite antall slike kadettplasser hvert år. Du ma ha GBU og må tifredsstille opptakskravene til sivil studieplass (du må søke både KS og den sivile utdannelsen samtidig) og samtidig gjennomføre krigsskoleopptak. Da lønnes du som kadett under den sivile utdannelsen og er det i praksis og (har noen samlinger ved KS, har utlevert uniform, men du må ikke gå i uniform til daglig). Du får da 6 års plikttjeneste (det dobbelte av vanlig krigsskole) og skal gjennomføre KS kvalifiseringskurs etter utdannelsen. Hele vitsen er altså å skaffe yrkesoffiserer innen spesielle fagområder. Noen eksempler er Politihøgskolen, sykepleierutdanning, økonomi & administrasjon, bl.a. med spesialisering i HR, en del ingeniørutdanninger etc. Dette blir utlyst hvert år sammen med utlysningen av "vanlig" krigsskole.
    At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

    Kommentér


     #5
     Ok, mange takk for svar!
     Ubique quo fas et gloria ducunt

     Kommentér

     Annonse i emne

     Collapse

     Donasjoner

     Collapse
     Working...
     X