Globalt banner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Marinejegerkommandoen - hvor havner du hvis du ryker?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Marinejegerkommandoen - hvor havner du hvis du ryker?

  Hei

  Først av alt ville jeg tro at denne tråden passer best under denne kategorien og at det finnes sikkert noen tidligere tråder om dette, men muligens er noen av den infoen noe utdatert...

  Jeg skal inn i forsvaret i 2016 og vurderer sterkt å søke marinejeger i Marinejegerkommandoen. Som kjent er dette knallhardt og de ferreste lykkes, så hva skjer egentlig med de som ikke lykkes med dette? Hvilken avdeling havner de fleste under?

  Tusen takk for svar!

 • #2
  Kjenner to stykker som røk ut for endel år siden, og begge endte opp under dekk på KV Andenes.

  Det vesentlige her er at de fleste andre "kule" jobbene man evt kan velge mot slutten av den vanlige rekrutten ofte er tatt allerede, om man melder seg på MJK og så ryker ut et stykke uti opptaket.
  Ryker man ut på dag èn på fysiske minstekrav, så returnerer man bare til der man var samme morgenen. Ryker du ut etter fire uker, så risikerer du å ende opp som "fyll" en plass dem mangler folk - hvor som helst i Sjøforsvaret.

  Forøvrig går KJK opptaket mer eller mindre samtidig som MJK så det er uaktuelt. Eneste redningen kan være å komme seg på MDK opptaket senere på høsten. De har en litt rundere søknadsfrist (i utgangspunktet 1. aug men tar hensyn til evt rekrutter som kommer inn litt senere).
  Men med det sagt, ryker man på MJK så er det ikke sikker man har så mye å gjøre hos MDK heller etter hva jeg har hørt...

  Er man sivil med tidligere førstegangstjeneste og ryker ut, så går man derfra igjen som sivil.
  As you wish.

  Kommentér


  • #3
   En kompis av kom ganske langt ut i opptaket, men måtte bryte. Han endte opp som skipsdykker i Sjøforsvaret.

   Kommentér


   • #4
    Anekdotisk kjenner jeg også et par som ble dykkere i marinen etter at de røk ut, men det var vel skipsdykkere. Men tipper nok at fordelingen er like tilfeldig eller bisarr som alltid desverre.

    Kommentér


    • #5
     Man "havner" ikke som skipsdykker ved brutt marinejegeropptak. Dykker & Froskemannskolen kjører som hovedregel to til tre skipsdykkerkurs i året, ett av disse er slutten av August/tidlig September for å sammenfalle med de behovene MJK/FSK har for personell som skal drive med dykking. Skipsdykkerkurset er som kjent basisen for all videre dykkeopplæring i Forsvaret, enten dette er snakk om angrepsdykkere, minedykkere, ingeniørdykkere... eller "bare" skipsdykkere.

     Det er fysiske minimumskrav også for dette kurset, varighet er fem hektiske uker. De som gjør det bra men ikke godt nok på et spesialstyrkeopptak kan gjerne bli tilbudt en plass på skipsdykkerkurset som går samtidig som de andre sitt, men det er nok snakk om en konkurrering også her...
     Elite Som En Trensoldat

     Kommentér


     • #6
      Den gang jeg var inne i førstegangstjeneste for noen år siden var det en egen tropp (Kp3 Tr 5) på KNM Harald Haarfagre (Sjøforsvarets rekruttskole) som fungerte som oppsamlingstropp for de som røk ut av første fase av de forskjelige jegeropptakene (Kystjegeropptak, Marinejegeropptak, Spesialbåtoperatøropptak). Disse gutta og jentene fortsatte normal rekruttskole og ble fordelt på stillinger på lik linje med resten av de som var inne til førstegangstjeneste.

      Hørte noen rykter om at noen som røk ut seint i opptakene men som fremdeles gjorde gode inntrykk fikk tilbud om tjeneste i støttefunksjoner i respektive -jegerkommandoer, men dette er som sagt bysserykte som må tas med en liten (stor?) klype salt.

      Kommentér

      Donasjoner

      Collapse
      Working...
      X