Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

HØRING – FORSLAG OM KRIMINALISERING AV FREMMEDKRIGERE

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • HØRING – FORSLAG OM KRIMINALISERING AV FREMMEDKRIGERE

  Regjeringen vil hindre at privatpersoner deltar i væpnet konflikt i utlandet, og sender på høring forslag om å utvide forbudet mot rekruttering til deltakelse i væpnet konflikt. Samtidig vil regjeringen øke vernet for norske styrker på oppdrag i utlandet.

  Generelt
  Spørsmål om å begrense deltakelse i væpnet konflikt i utlandet ved kriminalisering er blitt stadig mer aktuelt de senere årene. Problemstillingen er imidlertid ikke ny. I forbindelse med den spanske borgerkrigen på 30-tallet ble det innført et forbud for nordmenn mot å delta i krigen. I senere tiår har det i ulike sammenhenger vært diskutert å kriminalisere for eksempel det å la seg rekruttere som leiesoldat eller at ansatte i private sikkerhetsselskaper deltar i stridshandlinger. I dag gjør konfliktene i blant annet Syria temaet aktuelt på ny. Tiden synes derfor å være inne for å se grundig på prinsipielle spørsmål knyttet til i hvilken utstrekning samfunnet skal tillate privatpersoner å delta i stridshandlinger i en væpnet konflikt.
  De fleste typiske stridshandlinger er kriminalisert. Begått av stridende med privilegier, typisk en stats soldater, er de imidlertid rettferdiggjort som stridshandlinger. Et sentralt spørsmål i notatet her er i hvilken grad deltakelse i væpnet konflikt som ikke omfattes av denne straffrihetsgrunnen, bør kriminaliseres.
  http://www.regjeringen.no/pages/3874...medkrigere.pdf

Annonse i emne

Collapse

Donasjoner

Collapse
Working...
X