Milrab - gears you there

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Fokus: Etterretningstjenesten

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Fokus: Etterretningstjenesten

  267px-Coat_of_arms_of_the_Norwegian_Intelligence_Service.svg.png
  Etterretningstjenesten


  Etterretningstjenesten er ​Norges militære og sivile utenlandsetterretningstjeneste. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​HVE M ER ETTERRETNINGSTJENESTEN, OG HVA GJØR VI?

  Selv om tjenesten er en integrert del av Forsvarets organisasjon og virksomhet, løser tjenesten oppdrag for hele myndighetsapparatet og arbeider etter overordnede politiske prioriteringer. Tjenesten har i dag tre hovedoppgaver:
  1. Den første er å understøtte norske myndigheter med informasjon og vurderinger om utenriks-, sikkerhets- og forsvarspolitiske forhold. Nordområdene står fortsatt i en særstilling for tjenesten. Den internasjonale utviklingen, endringer i trusselbildet, og Norges engasjement en rekke steder i verden har utvidet Etterretningstjenestens arbeidsområder.
  2. Tjenestens andre hovedoppgave er å fremskaffe informasjon og varsle om forhold som kan true Norge og norske interesser. Denne oppgaven blir stadig mer krevende. Forsvaret deltar i internasjonale operasjoner, og store norske selskaper opererer på alle kontinenter. Internasjonal terrorisme og trusler i det digitale rom er grenseoverskridende. Disse truslene endres raskt, kan befinne seg langt borte og samtidig true norske interesser hjemme og ute.
  3. Sist, men ikke minst, skal Etterretningstjenesten støtte Forsvarets operasjoner hjemme og ute.

  Kilde: https://forsvaret.no/organisasjon/et...ningstjenesten
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

Annonse i emne

Collapse

Donasjoner

Collapse
Working...
X