Milrab - gears you there

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Fokus: Etterretningstjenesten

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Fokus: Etterretningstjenesten

  267px-Coat_of_arms_of_the_Norwegian_Intelligence_Service.svg.png
  Etterretningstjenesten


  Etterretningstjenesten er ​Norges militære og sivile utenlandsetterretningstjeneste. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​HVE M ER ETTERRETNINGSTJENESTEN, OG HVA GJØR VI?

  Selv om tjenesten er en integrert del av Forsvarets organisasjon og virksomhet, løser tjenesten oppdrag for hele myndighetsapparatet og arbeider etter overordnede politiske prioriteringer. Tjenesten har i dag tre hovedoppgaver:
  1. Den første er å understøtte norske myndigheter med informasjon og vurderinger om utenriks-, sikkerhets- og forsvarspolitiske forhold. Nordområdene står fortsatt i en særstilling for tjenesten. Den internasjonale utviklingen, endringer i trusselbildet, og Norges engasjement en rekke steder i verden har utvidet Etterretningstjenestens arbeidsområder.
  2. Tjenestens andre hovedoppgave er å fremskaffe informasjon og varsle om forhold som kan true Norge og norske interesser. Denne oppgaven blir stadig mer krevende. Forsvaret deltar i internasjonale operasjoner, og store norske selskaper opererer på alle kontinenter. Internasjonal terrorisme og trusler i det digitale rom er grenseoverskridende. Disse truslene endres raskt, kan befinne seg langt borte og samtidig true norske interesser hjemme og ute.
  3. Sist, men ikke minst, skal Etterretningstjenesten støtte Forsvarets operasjoner hjemme og ute.

  Kilde: https://forsvaret.no/organisasjon/et...ningstjenesten
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

 • #2
  Ølen Betong-gruppen går til rettssak mot Staten i forbindelse med at Etterretningstjenesten og PST har forsøkt å verve spioner mot Russland blant gruppens ansatte på en uprofesjonell og lite diskret måte. Rettssaken starter 3. februar 2020.

  https://www.nrk.no/finnmark/atle-ber...avn-1.14869347
  Odd objects attract fire. You are odd.

  Kommentér


  • #3
   To ansatte i Ølen Beton ble i 2016 arrestert av FSB pga spionasjemistanker, der en av dem ble truet med pistol og sprøyter.

   https://www.nrk.no/finnmark/_-ikke-u...unn-1.14786132
   Odd objects attract fire. You are odd.

   Kommentér

   Annonse i emne

   Collapse

   Donasjoner

   Collapse
   Working...
   X