Milrab - gears you there

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Fokus: Politisk motivert vold

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Fokus: Politisk motivert vold

  Fra PSTs trusselvurdering 2019:

  POLITISK MOTIVERT VOLD

  - Den mest alvorlige terrortrusselen i 2019 vil fortsatt komme fra ekstreme islamistiske grupper. Det vurderes som mulig at ekstreme islamister vil forsøke å utføre terrorangrep her i landet. Samtidig vil antall nye personer som radikaliseres til disse gruppene fortsatt være lavt.
  - Det er lite* sannsynlig at norske høyreekstreme vil forsøke å gjennomføre terrorangrep i 2019, ettersom de fremdeles fokuserer på radikalisering og organisasjonsbygging. Det at enkelte innvandrings- og islamfiendtlige grupper ser ut til å øke sin tilstedeværelse i de norske høyreekstreme miljøene, vil utgjøre en særskilt utfordring det kommende året.
  - Det vurderes som svært lite sannsynlig at norske venstreekstreme vil forsøke å gjennomføre terrorhandlinger i 2019. Vi forventer imidlertid at den markante økningen i politisk motivert vold mot dem de definerer som motstandere, vil fortsette.

  *: Merk at trusselnivået fra høyreekstremister har blitt oppjustert etter dette, se egen tråd: https://milforum.net/showthread.php/...-høgreekstreme

  Også:

  TRUSLER MOT MYNDIGHETSPERSONER

  Selv om det jevnlig fremsettes trusler, forventes det at terskelen for å gjennomføre angrep mot myndighetspersoner fortsatt vil være høy.

 • #2

  Politiet i Danmark har pågrepet over 20 personer onsdag ettermiddag i en større aksjon etter mistanke om at det er planlagt et terrorangrep.

  https://www.aftenposten.no/article/ap-0nzM8G.html
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

  Kommentér


  • dobrodan
   dobrodan commented
   Editing a comment
   Med 20 terrorister som angriper samtidig, i et land som ikke er forberedt på det, så kunne dette blitt verre enn det meste vi har sett av terrorangrep.

 • #3
  Forgreninger til Norge:


  De arresterte skal ifølge PET være drevet av «et militant, islamistisk motiv».
  Det dreier seg om syv menn og to kvinner.
  Tre personer skal blant annet ha forsøkt å skaffe sprengstoffet TATP, kjent som «Satans Mor», melder dansk TV 2.
  Etter det NRK erfarer, hadde en terrorsiktet nordmann i 20-årene kontakt med en eller flere av de arresterte i Danmark. PST bekrefter dette overfor NRK.
  Identitet eller nasjonalitet på de arresterte er torsdag morgen ikke gjort offentlig kjent.
  Målet for den antatte terrorplanleggingen er ikke kjent.

  (Aftenposten)
  Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

  Kommentér


  • #4
   Denne havner her enn så lenge. https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/n...e966001860e0f8
   To brevbomber har eksplodert


   Politiet i Amsterdam melder på Twitter det har vært en eksplosjon på postrommet i et forretningslokale i Amsterdam. Eksplosjonen gikk av like før klokken åtte onsdag, og ifølge politiet er den sannsynligvis forårsaket av en brevbombe. Det er ingen skadde, og politiet er på stedetNederlandske NOS skriver at det er to brevbomber som har eksplodert hos to forskjellige bedrifter i Amsterdam.
   Tidligere i år har det blitt sendt en rekke bombebrev til forskjellige bedrifter i Nederland, skriver De Telegraaf. Det er ikke kjent om eksplosjonene har noen sammenheng, og politiet vet ikke hvem som står bak.

   De tidligere brevene har blitt sendt til en bank, hoteller, bensinstasjoner og forskjellige bedrifter, skriver avisen. Ingen har blitt skadet i de tidligere eksplosjonene.

   Sannsyligheten for at dette er enten anarkister eller en annen type bråkmakere er vel stor, i og med at ingen har påtatt seg ansvaret. Ekstreme jihadister er jo ofte raskt ute med en velregissert uttalelse eller video. jeg gjetter på en ller annen anarko-sosialistisk gjeng eller noen dumme nasser.

   Oppdatering : https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i...like-bedrifter
   Last edited by jaffar; DTG 121001A Feb 20, .
   mathematical analysis does not matter in high risk decision making

   Kommentér


   • #5
    https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i...ster-paagrepet

    12 personer er pågrepet mistenkt for å være en høyreekstrem terrorcelle som anklages for å planlegge angrep. Én av personene skal være en politibetjent.
    mathematical analysis does not matter in high risk decision making

    Kommentér


    • #6
     Tysk høyreekstremist drepte 10: https://www.aftenposten.no/article/ap-VbMonV.html

     Høres dette kjent ut? «Tobias R. etterlot seg en video og et «manifest» på 24 sider. Manifestet skal være en blanding av konspirasjonsteorier, høyreekstreme tanker og ren rasisme. Hele folkegrupper skulle utslettes, han fabulerte om at verden styres av en skyggeregjering og kom med forvirrede utsagn om fotballandslaget og egne problemer med kvinner.»

     Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

     Kommentér

     Annonse i emne

     Collapse

     Donasjoner

     Collapse
     Working...
     X