Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

COVID-19 virusutbrudd

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
  Åtte brigader??? Kan noen verifisere dette?
  Brigade i russisk sammenheng kan bety et team av spesialister eller et arbeidslag, og i denne sammenhengen betyr det nok akkurat det. Sjefen for CBRN-styrkene sier at det er snakk om 66 mann, ett mobilt laboratorium og 20 rensekjøretøy.

  I helsesammenheng kan to paramedics på en ambulanse kalles brigade..
  Last edited by Lille Arne; DTG 251511A Mar 20, . Begrunnelse: Tilleggsinfo
  "En undervannsbåt er ikke en sykkel -"
  - Dmitrij Boltenkov

  Kommentér


  • Nyheten på Reuters:
   https://www.reuters.com/article/us-h...-idUSKBN219081


   Sent fra min SM-G965F via Tapatalk

   Your signature cannot be longer than 70 characters long.

   Kommentér


   • Opprinnelig skrevet av hvlt Vis post
    Rapporten fra Folkehelseinstituttet, COVID-19-EPIDEMIEN: Risiko, prognose og respons i Norge etter uke 12, er absolutt verdt å lese. Det er den Regjeringen nå bygger sin handlemåte på. Jeg synes den virker svært fornuftig (den har mangespråklige trykkfeil på grunn av hastverk, men jeg tror det faglige er bra). Det virker som om Regjeringens handlemåte er godt begrunnet og gir godt grunnlag for å kunne få et bedere beslutningsgrunnlag om et par uker.
    Samtidig virker det som om Regjeringen allerede har valgt undertrykk-strategien, mens FHI anbefaler at man venter 1-3 uker med å bestemme seg for hvilken strategi man går for (og i mellomtiden vurderer nøye hvert enkelt tiltak som ble satt i verk 12. mars, for å evt kunne trappe ned enkelte av dem). Det virker også som om den noe slakkere brems-strategien har endel tilhengere fra faglig hold. Jeg håper Regjeringen revurderer etter påske. Dersom man velger å fortsette med å prøve og undertrykke spredningen vil dette ta veldig lang tid. Man oppnår ikke god nok flokkimmunitet, og må ha omfattende tiltak frem til en vaksine er tilgjengelig (noe som kan ta 1-2 år).
    All animals are equal, but some animals are more equal than others.

    Kommentér


    • I følge "The Daily Beast" så er ikke den russiske coronastatsikken helt oppdatert for å si det litt pent.
     https://www.thedailybeast.com/russia...t-it?ref=topic
     I følge dem så er 52.000 personer under medisinsk overvåkning pga. mistanke om covid-19.
     De siterer denne russiske kilden
     https://ria.ru/20200322/1568969127.html
     Jeg kjenner ikke denne og ikke kan jeg russisk heller uten google translate. Men er det noen russisk-kyndige her som kan si noe om dette er en kilde som ville overdrive disse tallene? Og betyr "under medisinsk overvåkning" innlagt på sykehus eller hjemmekarantene?
     There is nothing that can't be solved by the proper use of high explosives.

     Kommentér


     • Lille Arne
      Odd objects attract fire. You are odd.

      Kommentér


      • Ria Novosti er direkte etterkommer av sovinformbyrået, eid av Segodnia og fullstendig tamme. De siterer det russiske "forbrukerdirektoratet" (rospotrebnadzor), så det der er så nære offisielle tall som du kommer.

       Det ser ut til at alvoret holder på å gå opp for Kreml, kurven her skjønner man kanskje uten å kunne russisk (rull ned): https://ria.ru/20200320/1568864012.html

       Russland har ikke mulighet til å legge lokk på hva som skjer og ljuge til egen befolkning i samme skala som i Kina. Det er et mye åpnere samfunn.

       Jeg må innrømme at jeg er usikker på hva det vil si å være under "medisinsk oppsyn", jeg tror det i utgangspunktet betyr hjemmekarantene - det betyr i hvert fall ikke nødvendigvis at man har blitt syk.
       "En undervannsbåt er ikke en sykkel -"
       - Dmitrij Boltenkov

       Kommentér


       • Så realt av Russland å hjelpe andre, jeg registrerer at de selv fortsatt ikke er videre rammet av epidemien, men at de har en økning i antall lungebetennelser..

        https://www.tv2.no/a/11323248/
        Aldri mer 13

        Kommentér


        • Helsingfors og regionen Nyland stenges for inn- og utreise i tre uker framover. Hittil er nesten 900 tilfeller av coronasmitte påvist i Finland, mens 3 dødsfall er bekreftet.

         https://www.svt.se/nyheter/utrikes/s...-coronaviruset
         Odd objects attract fire. You are odd.

         Kommentér


         • Må si jeg har fra første stund tenkt at det virker helt krise å kalle inn HV til å stå på gardermoen når det åpenbart burde være en sivil oppgave, er vel flere på forumet som har kommentert det samme.

          Vekterene tar nå bladet fra munnen på dette, de har folk som er permittert på OSL:


          https://www.vg.no/nyheter/i/GGmv76/n...il-aa-grine-av

          Kommentér


          • Tenkte også det var missbruk av HV-mannskaper, spesielt i oppdragets første fase hvor oppgaven var å drive informasjonsvirkspmhet overfor passasjerer, og hvor man ikke var tildelt politimyndighet. Jeg ser det er mer hensiktsmessig å bruke HV når disse nå har fått begrenset politimyndighet da det nok er lettere å ty til for politiet ut fra bistandsinstruksens eksistens, og at mannskapene står under militær kommando, men det bør kun være i en overgangsfase.
           Si vis pacem, para bellum

           Kommentér


           • Enig i at HV kun bør brukes i en overgangsfase, dersom man har kvalifiserte vektere.

            Skille

            En teoretisk modell utviklet ved universitetet i Oxford, antyder at halvparten av befolkningen i Storbritannia allerede kan være smittet av Corona-viruset, og at de aller fleste bare har milde symptomer eller ikke symptomer i det hele tatt.

            Teorien skal følges opp med tester, og man håper å få foreløpige resultater i løpet av noen dager. Dersom modellen er riktig, og også er gyldig for norske forhold, er det veldig gode nyheter for oss alle. Da er vi på god vei til å oppnå flokkimmunitet allerede, og restriksjonene vil kunne oppheves mye tidligere enn vi nå tror.

            Dessverre kan det se ut som det fortsatt er veldig få smittede de stedene man har begynt massetester også av personer utenfor risikogruppene, og det vil i så fall slå bena under modellen.


            https://www.ft.com/content/5ff6469a-...aGQdtRLb58QsVU
            Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

            Kommentér


            • Both the Czech Republic and Slovakia are using the NATO SALIS heavy-airlift programme to transport emergency equipment needed to fight the coronavirus pandemic. Source.

             The Czech Republic and Slovakia are both using the NATO Strategic Airlift International Solution (SALIS) programme to airlift in emergency equipment from China during the coronavirus crisis.

             https://www.janes.com/article/95105/...ency-equipment
             Odd objects attract fire. You are odd.

             Kommentér


             • Et innlegg som jeg synes er viktig er dette: Korona-influenserne.

              Pueyo er ikke alene. Det amerikanske mediet Buzzfeed har gitt en ny klasse selvoppnevnte eksperter et navn: corona influencers.

              Et annet eksempel, Aaron Ginn, en teknolog fra Silicon Valley, fikk nylig en blogg-post slettet fra Medium.com fordi den ble oppfattet som bagatelliserende.

              Samtidig har også etablerte influensere kastet seg på pandemi-bølgen med meninger og råd, og en horde bloggere og tvitrere med varierende kunnskap fôrer folk med informasjon. Gå inn på Twitter, søk på frasen «I’m not an epidemiologist, but» og les.


              Vi trenger mest mulig nøyaktig og balansert informasjon, og siden koronakrisen blir langtrukket, kilder vi kan stole på over tid. Manglende kompetanse, kvalitetssikring og vitenskapelig sinnelag hos koronainfluensere gjør dem sårbare for oftere å bomme grovt.
              Det kryr nå av uttalelser i media og spesielt i sosiale media med skråsikre påstander, som for en legmann kan se riktige og fornuftige ut. Mye er også skrevet av "eksperter" med både doktorgrader og professorater. Problemet er bare at deres doktorgrader og professorater ikke er i fag som er direkte relevante for det de uttaler seg om. Det vil stort sett si at det er ren synsing, uten en dypere innsikt i hva man vet, hva man ikke vet, og hvor store er usikkerhetene. Skal du ha utført en operasjon på øyet, foretrekker du at den gjøres av en øyelege og ikke av en hjertekirurg, selv om en hjertekirurg faktisk har en i hvert fall overflatisk forståelse av øyekirurgi mye bedre enn legmannen. Og motsatt, du vil helst ikke at hjerteoperasjonen din skal utføres av en øyelege, selv om han har medisinsk utdannelse og sikkert er flink med skalpellen...

              Hvis man ikke selv har dyp innsikt i en sak og dermed selv kan skille klinten fra hveten, er det viktig å sjekke bakgrunnen til de som uttaler seg. Fine diagrammer og overbevisende bruk av faguttrykk betyr ikke at det riktig.


              At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

              Kommentér


              • Der hvlt skreiv er veldig viktig. Burde vere på framsida på eit kvart sosialt medium og alle diskusjonssider.

               Kommentér


               • Enig. Figuren under er relevant både for dette og mange andre tema. Noen av dem som uttaler seg etter å bare ha sett et par Youtube-videoer er åpenbart i ferd med å bestige Mount Stupid. Andre, som f eks en professor i et annet fagfelt, er nok et sted på Slope of Enlightenment, men ikke høyt nok til egentlig å være så skråsikre.

                Click image for larger version

Name:	Dunning-Kruger.jpg
Views:	69
Size:	57,9 KB
ID:	1029038
                Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                Kommentér


                • Regjeringen fastsatte i dag en midlertidig forskrift som skal bidra til å at sikre at Forsvarets operative evne, beredskap og styrkeproduksjon opprettholdes gjennom koronaepidemien.

                 Forskriften slår fast at Forsvaret skal kunne forflytte seg uhindret i Norge for å gjennomføre ordre eller oppdrag knyttet til operasjoner, beredskap, krisehåndtering eller styrkeproduksjon.

                 - Det betyr for eksempel at kommuner eller andre ikke kan pålegge vårt personell å følge lokale karantenebestemmelser. På den måten sikrer vi at Forsvaret kan fortsette å løse oppdragene sine, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

                 Denne forskriften vil gå foran lokale forskrifter, for eksempel vedtatt av kommunene.

                 https://www.regjeringen.no/no/aktuel...ien/id2695503/
                 Odd objects attract fire. You are odd.

                 Kommentér


                 • Skulle berre mangle.

                  Kommentér


                  • Ny forskrift om Forsvarets operative virksomhet under koronaepidemien

                   Regjeringen fastsatte i dag en midlertidig forskrift som skal bidra til å at sikre at Forsvarets operative evne, beredskap og styrkeproduksjon opprettholdes gjennom koronaepidemien. - Vi må sørge for at Forsvaret har bevegelsesfriheten de trenger for å løse oppdragene sine, også under koronakrisen, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

                   Les mer...

                   Kommentér


                   • Forsvaret slepp lokale karantener

                    Ei ny forskrift slår fast at Forsvaret skal kunne bevege seg fritt i Noreg, og at deira personell ikkje kan verte pålagd lokale karantener. Det skriv regjeringa i ei pressemelding.

                    Les mer...

                    Kommentér

                    Annonse i emne

                    Collapse

                    Fremhevede emner

                    Collapse
                     

                    Sikkerhetsloven


                    (Illustrasjonsfoto: Denne posten er ikke gradert.)


                    Vi fikk ny sikkerhetslov 1.januar 2019: https://www.nsm.stat.no/publikasjone....-januar-2019/


                    Det ble utgitt en serie veileder utover høsten i fjor: https://www.nsm.stat.no/publikasjone.../veiledninger/...
                     

                    UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet

                    UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet har kommet ut med en ny utgave:

                    https://forsvaret.no/fakta_/ForsvaretDocuments/UD%202-1%20(norsk).pdf

                    ...
                     

                    Tema: Forsvarets spesialstyrker                    Forsvarets spesialstyrker styrkes gjennom en dedikert helikopterkapasitet i Luftforsvaret.

                    https://forsvaret.no/aktuelt/loefter-spesialstyrkene

                    Sent fra min SM-G960F via Tapatalk...
                     

                    Informasjon: Språk- og etterretningsutdanning

                    Språk- og etterretningsutdanning

                    Utdanningstype: Fagutdanning

                    Sted: Oslo

                    Varighet: 2,5 år

                    Avdeling: Forsvarets etterretningsskole

                    Søknadsfrist: 15. april 2019

                    I 2019 gjennomføres opptak til et utdanningsløp bestående av russisk språk, etterretningsfag, og befalsutdanning. Utdanningen vil vare...
                     

                    NSM: Årlig risikovurdering


                    Ole Gunnar Onsøien
                    NTB scanpix

                    – Betydelig risiko for spionasje, sabotasje og terror


                    Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) med ny, nedslående vurdering av IKT-trusselbildet i Norge.

                    – Både store og små virksomheter i offentlig og privat sektor er utsatt. Den grunnleggende sikkerheten er ikke på plass, sier direktør Kjetil Nilsen i Nasjonal sikkerhetsmyndighet...
                     

                    Russiske radarsystemer og stasjoner

                    Starter en informasjons- og nyhetstråd om russiske radarsystemer og radarstasjoner. Alt fra åpne kilder som Wikipedia, nyhetsartikler og analyser. Både som følge av økt opprusting ifm konflikten i Ukraina, NATOs rakettskjold som russerne syntes er en svært dårlig ide, og russernes påfølgende modernisering og utrulling av ulike EW (eary warning) systemer samt pga den generelt økte spenningen mellom...
                     

                    Fokus - Etterretningstjenestens årlige vurdering                    Etterretningstjenestens rapport kan lastes ned fra lenken til høyre på siden:
                    http://forsvaret.no/aktuelt/publisert/n ... pport.aspx

                    Rapporten dekker hovedpunktene:
                    Kode:
                      Globale utviklingstrekk
                      Nordområdene / Arktis
                      Russland
                      Afghanistan
                      Pakistan
                      Kina
                      Midtøsten og Nord-Afrika
                      Iran
                      Sudan
                      Somalia
                      Terrorisme
                      Spredning av
                    ...
                     

                    Generell panserprat

                    Nord Korea har nå utviklet en ny stridsvogn


                    P`okpoong MBT
                    125 mm kanon
                    7.62 coax
                    14.5 mm AA

                    Og nå til noe annet:
                    USA holder på å oppgradere sine Abram M1A2 til M1A3.
                    Første prototypen kommer i 2013.

                    Her har vi en Abram M1A2 med TUSK
                    ...

                    Donasjoner

                    Collapse
                    Working...
                    X