Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

COVID-19 virusutbrudd

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Det er jo fristende å foreslå en egen munnbindpatrulje, bevæpnet med paintball gevær, hvis jobb det er å håndheve kravet om munnbind. Hvis ikke blir du full av gule flekker, og hvis ikke jeg husker feil i farta, så ble gule flagg på skip heist for å signalisere sykdom.
  Just when you'd think they were more malignant than ever Hell could be, they could occasionally show more grace than Heaven ever dreamed of. Often the same individual was involved. It was this freewill thing, of course. It was a bugger.

  Kommentér


  • Det fascinerende med "bølge 2" av smitteutbruddet er jo at dødstallene foreløpig uteblir her hjemme. I forlengelsen av det er det litt interessant å spekulere / synse om hvorfor det er slik.

   Sannsynligvis er det en sammenblanding av en rekke faktorer og forhold, men mtp. diskusjonen som er gående rundt manglende vilje i befolkningen til å tåle en andre runde med lockdown er det jo interessant. Jeg skal ikke dra sammenligningen med sesonginfluensa (da det er ganske overveldende beviser for at COVID-19 er langt dødeligere og ett slemmere virus), men det er likevel interessant å se hvor massive økonomiske inngrep vi gjør for å forlenge folks levetid, i de aller fleste tilfeller med noen få år når en ser på statistikken over de som har dødd. Jeg forstår det er en tragedie for dem det gjelder, jeg forstår at folk er redde og jeg føler så absolutt med de som har mistet noen pga. dette, men som samfunn regner vi på risiko hver eneste dag og velger løsninger som gir oss mest samfunnsøkonomisk nytte, selv om det medfører at folk dør.

   Som økonom må jeg si jeg er ganske spent på hvordan dette her kommer til å slå i årene fremover mtp. helse (både fysisk og psykisk) og om det er en del land som blir liggende igjen med en brukket rygg pga. ødelagt økonomi og arbeidsstyrke.
   "Assumption is the mother of all fuck ups"

   Kommentér


   • I lille Hyllestad kommune er det enda verre. Der er det 80 smitta av ca 1500 innbyggarar. Alle dei smitta enten jobbar på Havyard eller er i familie. Arbeidar på verftet er i karantene nokre er sendt til Karantene hotell i Bergen og Førde. Verftet er sjølvsagt stengt ned. Fleire av de smitta kjem frå røde land, dei har testa ein gang med det same dei kjem til Norge og har fått lov til å begynne å jobbe.

    Kommentér


    • Glad verftet mitt har et seriøst opplegg for å forhindre smitte.

     Her blir alle innleide fra utlandet testet ved ankomst søndagen. Ved første negative test får de komme i arbeid, men gruppen jobber isolert fra andre arbeidere og har fritidskarantene.

     På torsdag blir de testet igjen og får svar neste dag. Om de tester negativt igjen oppheves karantenen og de får jobbe fritt i produksjonen.

     Ved positiv test vil de bli overført til isolasjonsbrakke sammen med definerte nærkontakter, og vil bli satt på chartret fly til hjemlandet.

     I det siste har det vært en del positive resultater, uten at de har hatt symptomer.

     Dette har ført til at det nå kreves en negativ test i hjemlandet, før avreise til Norge.     Odd objects attract fire. You are odd.

     Kommentér


     • Ikke direkte ny, men jeg synes den gir litt grei oversikt:

      Click image for larger version

Name:	symptomer.png
Views:	102
Size:	137,2 KB
ID:	1037899

      Kilde, FHI: Hva skal du gjøre hvis du mistenker at du er smittet med koronavirus (covid-19)?
      All animals are equal, but some animals are more equal than others.

      Kommentér


      • https://www.theatlantic.com/health/a...ndemic/616548/

       Interessant artikkel. Den sier at for Covid er det ikke R som er det interessante tallet, men dispersjonen i R. I smittesporing er det viktigere å finne hvem som infiserte en smittet, enn å finne hvem den smittede kan ha infisert, for det er et lite antall smittede som infiserer de fleste.
       Last edited by Znuddel; DTG 121025 Oct 20, .
       At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

       Kommentér


       • Opprinnelig skrevet av hvlt Vis post
        https://www.theatlantic.com/health/a...ndemic/616548/

        Interessant artikkel. Den sier at for Covid er det ikke R som er det interessante tallet, men dispersjonen i R. I smittesporing er det viktigere å finne hvem som infiserte en smittet, enn å finne hvem den smittede kan ha infisert, for det er et lite antall smittede som infiserer de fleste.
        Så da er "superspreder"-begrepet relevant? https://www.dagbladet.no/studio/nyhe...o/5?post=45235

        Ytterligere fem studenter ved NTNU i Trondheim har fått påvist coronaviruset i løpet av helga, melder Trondheim kommune.

        Kommuneoverlege Tove Røsstad sier til Adresseavisen at den første studenten fikk påvist smitte på lørdag, og har ukjent smittevei. De fire andre tilfellene knyttes til denne personen. Totalt er nå 230 personer i karantene og tallet er økende etter hvert som kommunen jobber med smittesporing.

        Totalt har ti personer i Trondheim fått påvist coronaviruset i løpet av helga. Det høyeste antallet kommunen har sett på flere uker.

        - Det virker som vi har en smittet person som smitter ganske mange. Det kan være snakk om en superspreder, sier Røssland til avisa.

        Også forrige uke var det flere studenter ved NTNU som testet positivt. Det resulterte i at over 500 studenter ble satt i karantene. NTNU har derfor tatt grep for mer målrettet smittesporing på campus. Blant annet oppfordrer universitetet til å bruke en app der studentene registrerer hvor de oppholder seg.
        "Gjør Ret, Frygt Intet"

        Kommentér


        • USA er på god vei inn i sin tredje bølgetopp, høst-surgen ekspertene har spådd siden i sommer - antallet daglige nye tilfeller passerer snart toppen fra forrige bølge.

         Click image for larger version Name:	Corona USA.png Views:	0 Size:	63,2 KB ID:	1038263


         Mens de to første toppene i stor grad bar preg av ekstrem vekst i enkeltstater (nordøstkysten i den første, deretter stater i sør og sørvest som opplevde et femsifret antall nye tilfeller daglig), ser denne ut til å være langt mer nasjonal. Over halvparten av statene har et firesifret antall nye tilfeller hver dag.
         Beidh a lá leo

         Kommentér


         • Flere norske leger har signert et omstridt opprop som tar til orde for å la koronasmitten spre seg fritt blant unge og friske mennesker.

          https://www.nrk.no/norge/norske-lege...ene-1.15203335
          Odd objects attract fire. You are odd.

          Kommentér


          • Eg er einig med Nakkestad. Viss ein skal la viruset spre seg fritt blant unge friske så vil det og spre seg til dei eldre og sjuke.

           Kommentér

           Donasjoner

           Collapse
           Working...
           X