Milrab - gears you there

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Å vise respekt for ofrene og de etterlatte

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Å vise respekt for ofrene og de etterlatte

  Dette er bare et spørsmål, og ikke noe som nødvendigvis reflekterer mine holdninger rundt dette.

  Ila denne uken har jeg lest om to kanaler som har valgt å ikke sende episoder av tv-serier. Det dreier seg om en episode med Greys Anatomy (TV 2) og Spesialenheten (TV 3).

  http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10038814
  http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10038716

  Kanalene mener at episodene har innhold som kan virke støtende for de etterlatte og ofrene som overlevde Utøya.

  I tillegg ble det kort tid etter hendelsen, når det ble kjent at ABB spilte WoW, fjernet "voldsspill" (som de avisen kalte det) fra hyllene i Coop sine butikker, samt hos Platekompaniet:

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/o...artid=10081059

  Tror dere at disse gestene har noen reell effekt, eller er det bare tåpelig?

 • #2
  Det blir bare teit...

  Kommentér


  • #3
   Personlig har jeg ikke noen stor mening om dette angående episodene som ikke blir vist. Det er TV selskapene som selv har valgt dette. Hadde vært en annen sak om noen påla dem å stoppe episodene.
   Men de sender da mye vold på TV/media som offer/berørte uansett kan finne støtende i en sorgprosess. Men dette gjelder da offer fra andre voldshandlinger også.
   Kanskje en advarsel i forkant av episodene hadde vært mer enn nok? Vi kan jo selv velge hva vi vil "utsette" oss for av TV program. Men sladden på Canal+ ved midnatt viser vel at vi nordmenn må beskyttes mot det meste.
   Følg på, jeg er like bak!

   Kommentér


   • #4
    http://www.pressfire.no/nyheter/PC/3...-som-fr-skylda

    De unnlater å nevne at rekken av massemordere med en langt over gjennomsnittet interesse for voldsfilm og politisk litteratur også har vokst et hakk. Vi har foreløpig ikke registrert verken lukkede kinoer eller bokbål.
    Beslutningene til Coop og Platekompaniet kan sikkert diskuteres. Hvorfor midlertidig? Symbolsk handling uten dybde? Hva med selve salget?

    Kommentér


    • #5
     Jeg er glad vi ikke har en egen Jack Thompson her i Norge, for det hadde blitt uuholdelig i lengden. Det er en viktig balansegang dette mellom å fortsette å leve som før angrepet og vise respekt for ofrene. Esben Selvig fra gruppa Yoga Fire, sa på Trygdekontoret at bandet hadde bestemt seg for å droppe en sang fra sin neste skive, nettop fordi den handlet om "når terroren treffer norge", noe som virket fjernt når låta ble skrevet. Forståelig nok. Komikeren Dag Sørås har på sin side laget vitser om elementer rundt 22. juli. Han angriper i kjent stil FRP, og påpeker at Norge hadde tre uker uten rasisme i media før Carl I. Hagen gikk ut og påsto at "de fleste terrorister er muslimer". Sørås velger klokelig nok ikke å vitse om omstendighetene på Utøya eller i regjeringskvartalet, sannsynligvis fordi han er et empatisk og relativt oppegående menneske som skjønner at dette ikke er annet enn en bunnløs tragedie for de involverte. Dag Sørås har også møtt kritikk for dette, men forsvarer seg med at det blir feil hvis han som komiker ikke kan snakke om det alle snakker om.

     Dette med voldelige videospill er noe som går igjen hver bidige gang noe slikt skjer. Personlig synes jeg det lukter syndebukk når noen trekker den slutninga at voldelige spill = voldelige handlinger. Det foreligger flere forskjellige undersøkelser, med mange ulike konklusjoner som strekker seg fra voldelige spill fører til mindre vold (sannsynligvis fordi de som vanligvis ville utøvd vold får utløp for sine lyster in game), voldelige spill tiltrekker seg folk som allerede har dårlig impulskontroll og er voldelige, og selvsagt til veldig anti-spill konklusjoner som at "voldelige spill er mord-simulatorer". Var det var riktig at platekompaniet og coop fjerna spill fra hyllene sine? Nei. Ikke uten å konsekvent fjerne enhver annen referanse til skytevåpen, vold og drap i alle andre medieformer som de to kjedene fronter. At tv-selskap velger å ikke sende enkelte episoder som kan virke støtende på enkelte er greit nok, ettersom hvem som helst kan flippe seg gjennom kanalene på tv og plutselig få seg en ubehageli overraskelse. Det er vanskelig å argumentere for at du ved et uhell kjøper Call of Duty: Modern Warfare 2 og spiller helt frem til det beryktede flyplassoppdraget.
     Sleep is for the weak
     Caffeine is my sacrament
     ...are those spiders real?

     Kommentér


     • #6
      http://www.pressfire.no/nyheter/PC/4...dern-warfare-2

      Olsen har en datter som var på Utøya under terrorhandlingen 22. juli og vil nå prøve spillet for retten for «å bruke lovverket for å regulere samfunnsfiendtlig aktivitet».

      - Vi må sette spørsmålstegn om det er samfunnsgavnelig med vold som underholdning, sier Olsen til Fædrelandsvennen.

      Kommentér


      • #7
       Jeg må si at å gjøre slikt grenser til hysteri eller overdrevent føleri, omtrent på linje med foreslå å rive høyblokken i regjeringskvartalet selv om den skulle være bygningsteknisk bra og det svarer seg økonomisk å gjenbruke den, med begrunnelsen "det er så hardt å gå på jobb i det bygget igjen". Greit med medfølelse og respekt, men det bør finnes visse grenser.

       Kommentér


       • #8
        No er no snart modern warfare 3 ute på markedet, og ingen vil bry seg om modern warfare 2 blir forbudt...
        Så han bommer kraftig.

        Kommentér


        • #9
         Opprinnelig skrevet av Dunn Vis post
         No er no snart modern warfare 3 ute på markedet, og ingen vil bry seg om modern warfare 2 blir forbudt...
         Så han bommer kraftig.
         Problemet er at hvis han får viljen sin så*skaper det en presedens som setter begrensninger på kunst, litteratur og media langt utenfor spillmediet. Han mannen der er enten ikke rasjonell (Som jo er forståelig) eller så har han hatt en motstand mot dataspill lenge og bruker kynisk sin datters død for å*bygge sympati for sitt syn. Begge deler er forsåvidt veldig trist.
         Ehh... hva gjør den knappen her?

         Kommentér


         • #10
          Opprinnelig skrevet av Haward Vis post
          Problemet er at hvis han får viljen sin så*skaper det en presedens som setter begrensninger på kunst, litteratur og media langt utenfor spillmediet. Han mannen der er enten ikke rasjonell (Som jo er forståelig) eller så har han hatt en motstand mot dataspill lenge og bruker kynisk sin datters død for å*bygge sympati for sitt syn. Begge deler er forsåvidt veldig trist.
          Han drev et enmanns korstog mot videosjapper og andre som gjorde voldsfilmer tilgjengelig på 80-90-tallet en gang, så at han nå vender seg mot dataspill kommer vel ikke spesielt overraskende.

          Kommentér


          • #11
           Det er kun en grunn til anmeldelsen og det er medie dekning, tror ikke han selv forventer mer en det heller.
           "saaatan din lille heltjævel, du berga dæ faen mæ den hær gangen å!"

           Kommentér


           • #12
            Utøya-overlevende: Ikke send opp raketter før nyttårsaften

            http://www.vg.no/nyheter/innenriks/o...artid=10024930

            Utøya-overlevende Adrian Pracon ber folk innstendig om å la være å skyte opp raketter før nyttårsaften.

            Han er redd han aldri kommer til å bli vant til de skuddlignende lydene, men sier det er lettere å takle når han er forberedt på det.

            - Det er et desperat forsøk. Jeg skulle gjerne kunne gått en tur med hunden på kvelden uten å bli livredd av smellene, sier han til VG Nett.
            Dyregrov sier at han forstår reaksjonene og hvorfor Utøya-overlevende helst vil slippe å høre raketter, men sier at det ikke er en lur strategi.

            - For å få kontroll må man utsette seg for det man frykter, og da er ikke løsningen å avlyse nyttårsaften. Eksponering er en del av behandlingen. En god ide kan være å begynne å utsette seg for høye og uventede lyder på forhånd, for eksempel sammen med en venn, råder han.
            Trond Heir, psykiater ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress, er enig.

            - Det er sånn at alle ting som minner om det man har vært utsatt for av skremmende og farefulle opplevelser, er noe man kan reagere på, uten tanker om hvorfor man gjør det, men nærmest automatisk, sier han til VG Nett.

            - Den lyden minner om de skuddene de har vært utsatt for, og de knytter det da direkte opp mot fare.

            Han er også enig med Dyregrov i at de neppe kan beskytte seg mot slike lyder for resten av livet.

            - De vil alltid kunne utsettes for høye smell. Det er også en trening i det å utsette seg for ting som ligner, men som ikke er farlige. Det gjør at man etter hvert også kan venne seg tilbake til at et smell ikke nødvendigvis er forbundet med livsfare. De kan se på det som trening mot en mer normal situasjon, sier Heir.

            Kommentér


            • #13
             Ikke for å være stygg og slem, men høye smell må de bare venne seg til først som sist..
             "saaatan din lille heltjævel, du berga dæ faen mæ den hær gangen å!"

             Kommentér


             • #14
              Det går over..
              Husker selv at jeg var litt mer skvetten første nyttårsaften etter jeg dimma fra Libanontjenesten..
              What happens in the garage, stays in the garage

              Kommentér


              • #15
               Det første som slo meg når oppslagene om å fjerne spill fra hyllene kom, var at dette var et nytt lavmål i norsk markedsføringshistorie. De ulike kjedene fikk skammelig mye oppmerksomhet i media etter dette. Samtidig tok det ikke mange ukene (Eller var det månedene? Husker ikke helt. Lenge før julesalget i alle fall. ) før de var på plass igjen i hyllene.
               Dulce et decorum est pro patria mori, sed dulcius pro patria vivere, et dulcissimum pro patria bibere.

               Kommentér


               • #16
                Akkurat det med fyrverkeri før nyttårsaften er jeg forsåvidt enig i, om ikke primært på grunn av utøya-ofre.
                Who needs 72 virgins? How about 72 slutty women who know what they are doing?

                Kommentér

                Annonse i emne

                Collapse

                Fremhevede emner

                Collapse
                 

                Forsvarets spesialstyrker rekrutterer

                Bli en del av spesialstyrkene

                Forsvarets spesialstyrker består av spesielt utvalgt personell som er i stand til å gjennomføre ukonvensjonelle og krevende operasjoner i alle slags omgivelser.Forsvarets spesialkommando og Marinejegerkommandoen har tidligere tilhørt henholdsvis Hæren og Sjøforsvaret og er nå samlet i én felles driftsenhet, ledet av Forsvarets Spesialstyrker Stab (FSST) i...
                 

                Roller i Geværlaget

                Mulig jeg er dårlig på å lete, men jeg syns nå tross alt jeg har prøvd...

                Hvor finner man en oversikt over hvilke roller hver enkelt soldat i geværlaget har?
                Som; hvem bærer M72, Sankit, Samband, osv osv..
                Nyere materiell fra Hæren og til dels også HV er i stor grad basert på LMG/Minimi, og da blir jo alt bare rot for et lag med MG
                 

                Sikkerhetsloven


                (Illustrasjonsfoto: Denne posten er ikke gradert.)


                Vi fikk ny sikkerhetslov 1.januar 2019: https://www.nsm.stat.no/publikasjone....-januar-2019/


                Det ble utgitt en serie veileder utover høsten i fjor: https://www.nsm.stat.no/publikasjone.../veiledninger/...
                 

                Varsler flere øvingsdøgn for soldater i Heimevernet

                Generalmajor Elisabeth Michelsen bruker sitt økte budsjett til å øke antall øvingsdøgn, både for mannskap og befal, dvs. seks øvingsdøgn for mannskap og ni for befal.

                Håper dette er starten på noe vedvarende.

                https://www.bt.no/innenriks/i/VbMPp3...-i-heimevernet
                 

                UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet

                UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet har kommet ut med en ny utgave:

                https://forsvaret.no/fakta_/ForsvaretDocuments/UD%202-1%20(norsk).pdf

                ...
                 

                Mentorordning i Heimevernet

                Hei,

                Jeg står i stilling som troppssjef i Heimevernet. Min militære bakgrunn har jeg fra Befalsskolen for Feltartilleriet med påfølgende tjeneste som kanonkommandør. 13 år etter at jeg leverte inn vinklene ble jeg kalt inn til Heimevernet, kledd opp og satt i stilling som NK tropp i et ungt og uerfarent Heimevernsområde. Året etter ble jeg troppssjef og startet på kursrekka, og siden...
                 

                Informasjon: Militære studier med fordypning i ledelse (bachelor)

                Militære studier med fordypning i ledelse (bachelor)

                Forsvaret tilbyr flere utdannelsesretninger som alle fører frem til en bachelor, og gir rett til yrkestilsetting som offiser.

                For tiden dreier det seg om disse:

                - Militær logistikk
                - Marineingeniør maskin
                - Marineingeniør elektro
                - Marineingeniør våpensystemer, elektronikk og data
                -...
                 

                Troppssersjant

                Hei!

                Blitt tildelt troppssjersant, har fått info om dette.
                Jeg er også sersjant, tatt lagfører kurs og grunnkurs lederskap, men hvordan blir nå mtp implementering av det nye OR systemet, noen som vet dette? Forblir jeg sersjant?
                 

                NSM: Årlig risikovurdering


                Ole Gunnar Onsøien
                NTB scanpix

                – Betydelig risiko for spionasje, sabotasje og terror


                Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) med ny, nedslående vurdering av IKT-trusselbildet i Norge.

                – Både store og små virksomheter i offentlig og privat sektor er utsatt. Den grunnleggende sikkerheten er ikke på plass, sier direktør Kjetil Nilsen i Nasjonal sikkerhetsmyndighet...

                Donasjoner

                Collapse
                Working...
                X