Følg Milforum på Facebook, Instagram og Twitter!

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Valg i Russland 2024: Putin eller ikke?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Valg i Russland 2024: Putin eller ikke?

  https://www.nrk.no/urix/_blir-det-ka...r__-1.14714096

  President Vladimir Putin ble for halvannet år siden gjenvalgt for seks nye år. Allerede nå lurer russerne på hva som vil skje dersom han virkelig går av i 2024.

  1. Er det noen reelle kandidater til motvalg?
  2. Hvor stor kontroll har Putin; hva skjer om han går av, blir det kaos?
  3. Hvordan vil dette eventuelt påvirke EU/NATO?

  Sent fra min SM-G965F via Tapatalk
  Your signature cannot be longer than 70 characters long.

 • #2
  Sv: Valg i Russland 2024: Putin eller ikke?

  Opprinnelig skrevet av Hulkinator Vis post
  https://www.nrk.no/urix/_blir-det-ka...r__-1.14714096

  President Vladimir Putin ble for halvannet år siden gjenvalgt for seks nye år. Allerede nå lurer russerne på hva som vil skje dersom han virkelig går av i 2024.

  1. Er det noen reelle kandidater til motvalg?
  2. Hvor stor kontroll har Putin; hva skjer om han går av, blir det kaos?
  3. Hvordan vil dette eventuelt påvirke EU/NATO?

  Sent fra min SM-G965F via Tapatalk
  Her tilpasses terrenget til kartet så Putin blir det.

  Det triste med Russland er at de hadde klart seg brillefint på verdensscenen uten å måtte leke paranoid, lettfornærmet bølle. Enorme ressurser, en industribase som kan hvis de vil (må) og et relativt vestlig tankesett hadde sørget for det. Nå er landet fullstendig rigget for å bevare status quo for en lite elite av mannfolk som koser seg med sine kongedømmer, og det virker som at stemmekveget faktisk synst det er greit.
  Artillery is the God of War

  Kommentér


  • #3
   Sv: Valg i Russland 2024: Putin eller ikke?

   Nå er jo Putins tillit i folket stadig synkende med 31,7 som hittil laveste i mai i år (https://www.nrk.no/urix/president-pu...aer-1.14567251), så at "stemmekveget" synes det er ok er vel å ta litt hardt i. Stemmene under valget har en snodig tendens til å gå i Putins favør uansett..
   Putin har en god rutine på å gjøre alternativene irrelevante. Samme gjelder de som uttrykker seg offentlig i hans disfavør. Dette, sammen med det faktum at folk vet at du kødder ikke med alfahannen i flokken, gjør at Putin får lov til å fortsette så lenge han vil. Inntil noen velger å enten ta ham ut med noe som får det til å se naturlig ut, eller at maktapparatet under ham får nok og gir ham ingen andre valg enn å trekke seg.
   Bumpibump TM

   Kommentér


   • #4
    Sv: Valg i Russland 2024: Putin eller ikke?

    Meeeeen når det er sagt, hvis det skulle bli noen endringer i Russland innenfor de nærmeste 10 år så vil det nok stort sett være på person-siden.
    Politikk, retning og mentalitet endres nok ikke ved demokratiske verktøy i Russland. Må sterkere lut til..
    Bumpibump TM

    Kommentér


    • #5
     Sv: Valg i Russland 2024: Putin eller ikke?

     Nokså fersk kommentar fra Mark Galeotti om kampen for å følge etter Putin, som for øyeblikket har form av indirekte fisking etter statsministerposten. Det forutsetter at Medvedev faktisk har tenkt å gå av, noe som slett ikke er sikkert. De som har lagt inn "bud" er Maksim Oreshkin, minister for økonomisk utvikling, Sergej Tsjemezov, administrerende direktør i Rostec, et statseid paraplyselskap for forsvars- og teknologisektoren, og nå sist, Sergej Shojgu, forsvarsminister.

     https://raamoprusland.nl/dossiers/de...for-post-putin

     Shojgu er åpenbart tett på Putin, de to ferierer årlig sammen i Sibir, og har vært nevnt som mulig etterfølger før. At han ikke er 100% etnisk russer har vært tatt opp som et drawback, men jeg er ikke så sikker på det. Selv om det er mye hverdagsrasisme i Russland, så er det en aksept for at man kan være en lojal statsborger og russisk patriot uten å ha et russiskklingende etternavn. Og Shojgu posisjonerer seg som kraftpatriot. Han deler åpenbart det paranoide verdenssynet til Putin, hvor USA og "Vesten" er ute for å ta Russland... fordi sånn er det bare, og vil neppe bidra til noe særlig bedre klima om han overtar.

     For Putin er det (bokstavelig talt) livsviktig at en etterfølger er lojal, slik at hverken formuen, friheten eller anledningen til å puste forsvinner når han gir fra seg makta.

     Skulle jeg gjette kommer han til å trekke seg i 2024, men sørge for å opprette en eller annen rolle for seg selv i et nyopprettet "nasjonalt sikkerhetsråd" eller lignende for å være sikker på å ha mulighet til å beholde en hånd på rattet, slik som Nursultan Nazarbajev i Kazakhstan.

     https://www.rferl.org/a/kazakh-presi.../29830123.html
     "En undervannsbåt er ikke en sykkel -"
     - Dmitrij Boltenkov

     Kommentér

     Fremhevede emner

     Collapse
      

     Forsvarets jobbsøkerregister

     Militær kompetanse tar lang tid å skape og koster forsvaret masse. I løpet av de siste 4 årene så har det vært gjort test på et jobbsøkeregister. Disse testene har vært vellykket og rulles nå ut i større skala. Ønsker du deg tilbake i Forsvaret igjen så er det bare å registrere seg.     https://forsvaret.no/jobb-i-forsvaret/jobbregister...
      

     Sikkerhetsloven


     (Illustrasjonsfoto: Denne posten er ikke gradert.)


     Vi fikk ny sikkerhetslov 1.januar 2019: https://www.nsm.stat.no/publikasjone....-januar-2019/


     Det ble utgitt en serie veileder utover høsten i fjor: https://www.nsm.stat.no/publikasjone.../veiledninger/...
      

     UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet

     UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet har kommet ut med en ny utgave:

     https://forsvaret.no/fakta_/ForsvaretDocuments/UD%202-1%20(norsk).pdf

     ...
      

     Fokus: Militærmisjonen i Brussel (MMB)

     Forsvaret i NATO

     Norge har en egen delegasjon ved NATOs hovedkvarter i Brussel, NORDEL, som ledes av en ambassadør. NATO-ambassadøren er Norges faste representant til NATOs Råd. Utenriksministeren møter vanligvis i Rådet to ganger i året.

     Forsvarsdepartementet er representert i NORDEL med en forsvarsråd.

     Politiske avgjørelser i rent militære saker treffes i komiteen...
      

     Fokus: Etterretningstjenesten


     Etterretningstjenesten


     Etterretningstjenesten er ​Norges militære og sivile utenlandsetterretningstjeneste. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​HVE M ER ETTERRETNINGSTJENESTEN, OG HVA GJØR VI?

     Selv om tjenesten er en integrert del av Forsvarets organisasjon og virksomhet, løser tjenesten oppdrag for hele myndighetsapparatet og arbeider...
      

     Generell nyhetstråd om Forsvarets sanitet

     NATO har en flernasjonalt militært sykehus i Kabul, der flere land bidrar med personell og midler. Fra neste år vil Norge bidra med om lag 35 personer til sykehuset. Av disse skal de fleste lede, organisere og drifte sykehuset, mens et mindre antall personer inngår i et kirurgisk team.

     https://www.regjeringen.no/no/aktuel...tan/id2680324/
      

     Fokus: Forsvarets logistikkorganisasjon

     Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) er en selvstendig driftsenhet i Forsvaret.


     FLO har ansvaret for forsyning til Forsvaret, herunder forsyningslagre, driftsanskaffelser, distribusjon og transportkontroll. I tillegg har FLO de verkstedene i Forsvaret som utfører tungt vedlikehold mot alt fra Sjøforsvarets fartøyer til Hærens og Heimevernets stridsvogner, kjøretøy og våpen, i...
      

     100 ÅR ETTER

     100 år etter Forrige århundre er fullt av dramatiske begivenheter som har formet verden helt opp til vår tid. Mange grenser i Europa er direkte resultat av de to verdenskrigene, og også i resten av verden hører vi fortsatt gjenklangen fra den svunne kolonitiden, med land som ble skapt av vinnerne fra den første krigen, og som ble selvstendig i tiden etter den andre. Denne tråden dekker gapet mel...
      

     Tema: Cyberforsvaret

     Sjef Cyberforsvaret har en særskilt rolle i å være pådriver for digitaliseringen av Forsvaret; både for å utnytte teknologi som kan øke Forsvarets operative evne, og for å høste økonomiske gevinster gjennom modernisering av Forsvaret.

     Cyberforsvaret er ansvarlig for å etablere og opprettholde Forsvarets handlingsrom i cyberdomenet - det digitale rom - og for å beskytte Forsvarets IKT-systemer...
      

     Beskikkelser på Milforum

     Det er flere brukere som de siste dagene har fått sine velfortjente befalsgrader på milforum for god innsats. Siden ordningen nettopp er innført, er det litt for mange som har blitt sersjant (OR-5) eller sersjant klasse 1 (OR-5+) til at vi kan gi en individuell vurdering av hver enkelt, men samtlige er gode og solide bidragsytere over tid. Dette gjelder også mange av de som nå har grader mellom menig...
      

     NSM: Årlig risikovurdering


     Ole Gunnar Onsøien
     NTB scanpix

     – Betydelig risiko for spionasje, sabotasje og terror


     Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) med ny, nedslående vurdering av IKT-trusselbildet i Norge.

     – Både store og små virksomheter i offentlig og privat sektor er utsatt. Den grunnleggende sikkerheten er ikke på plass, sier direktør Kjetil Nilsen i Nasjonal sikkerhetsmyndighet...
      

     Fokus - Etterretningstjenestens årlige vurdering     Etterretningstjenestens rapport kan lastes ned fra lenken til høyre på siden:
     http://forsvaret.no/aktuelt/publisert/n ... pport.aspx

     Rapporten dekker hovedpunktene:
     Kode:
       Globale utviklingstrekk
       Nordområdene / Arktis
       Russland
       Afghanistan
       Pakistan
       Kina
       Midtøsten og Nord-Afrika
       Iran
       Sudan
       Somalia
       Terrorisme
       Spredning av
     ...
      

     Jente i kongens klær? Dette er tråden!

     Oppfordring mottatt og iverksatt. Som jente i førstegangstjenesten er det ofte en del spørsmål som dukker opp før oppmøtedagen og under året i grønt, og en del av disse kan ikke alltid mannfolka/guttungene svare på- nettopp fordi de ikke kan sette seg inn i situasjonen. I denne tråden kan man stille spørsmålene, komme med tips og råd, eller bare dele erfaringer man har gjort seg underveis. Jeg har...

     Donasjoner

     Collapse
     Working...
     X