Globalt banner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Fokus: Russland - Sjøstridskrefter

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Russia’s Newest Submarine Caught In Unusual Satellite Image.


  On Monday, a satellite passing over Russia’s arctic north captured an intriguing image. You can see a bright light, followed by a long plume stretching miles behind it. At first glance you could be forgiven for thinking that it has caught a rocket launch in mid-flight. But it is in fact Russia’s newest submarine, the Knyaz Vladimir.

  https://www.forbes.com/sites/hisutto...onal-move/amp/
  Odd objects attract fire. You are odd.

  Kommentér


  • Russian aircraft carrier Admiral Kuznetsov rusted beyond repair.


   https://www.uawire.org/russian-aircr...-beyond-repair
   Odd objects attract fire. You are odd.

   Kommentér


   • Går det virkelig an å vurdere tilstanden med rust på et satellittbilde slik? Dette ville jeg tatt med en klype salt. Derimot er reparasjonene og oppgraderingen av Kuznetsov ytterligere forsinket på grunn av en konflikt med entreprenøren som skulle slå sammen/utvide tørrdokkene til 35. skipsreparasjonsverft i Murmansk, som slik skulle få plass til Kuznetsov. Det er heller tvilsomt om den opprinnelige planen om å levere i 2022 holder, det blir nok fort minst 2023.

    At punktet hvor det lønner seg å flikke på en i utgangspunktet dårlig konstruksjon forlengst er forbi, er det vanskelig å være uenig i.
    "En undervannsbåt er ikke en sykkel -"
    - Dmitrij Boltenkov

    Kommentér


    • Opprinnelig skrevet av hvlt Vis post
     Sv: Fokus: Russland - Sjøstridskrefter

     Russland skal bygge to nye amfibieangrepsskip/helikopterhangarskip: Russia Is Getting Ready to Build a Very Special Type of Aircraft Carrier.

     Dette er jo klart i stedet for de to Mistral-klasse franske amfibiangrepsskipene Russland skulle kjøpe fra Frankrike, men som i stedet ble solgt til Egypt på grunn av Ukaraina-krisen. Det er for så vidt litt spesielt at bildet i artikkelen er av det franske amfibieangrepsskipet (av Mistral-klassen) "Dixmude" (tydeligvis tatt fra Wikipedia).
     Kontrakten på disse ble signert i mai, og 20. juli ble det avholdt en kjølstrekkingsseremoni hos Zaliv-verftet i Kerch. De to helikopterlandgangsfartøyene planlegges overlevert til marinen i 2026 og 2027.

     Konstruksjonsmessig og kapasitetsmessig ser det ut til å være en temmelig tett kopi av Mistral-klassen, med en kapasitet på +/- 1000 mann og 75 kjøretøy, eller en tung bataljonsstridsgruppe. Ut fra tegningene ser det ut til at man har gått bort fra å ha evnen til å kjøre baugen opp på stranda, slik alle sovjetiske landgangsfartøy har kunnet tidligere, og i hvert fall ett av de konkurrerende designene (Lavina) ser ut til å ha beholdt.

     På russisk Wikipedia ser jeg at det antas at fartøyene skal til enten Stillehavsflåten eller Svartehavsflåten. Navnene derimot er de samme som det ene av de to "Ivan Rogov"-klasse landgangsfartøyene til Stillehavsflåten, "Ivan Rogov" og det ene til Nordflåten, "Mitrofan Moskalenko". Det er en viss tradisjon for at navn "tilhører" flåter, så jeg vil ikke utelukke at "Mitrofan Moskalenko" skal til Nordflåten. På den andre siden er muligens tilstanden til landgangsfartøyene i Svartehavsflåten og Stillehavsflåten enda mer prekær enn i Nordflåten.

     Navnet "Ivan Rogov" kan jo stelle i stand litt forvirring ettersom det er det samme som flaggskipet til disse eldre landgangsfartøyene, jeg vet ikke om NATO-klassifiseringen da vil bli "Ivan Rogov II" eller om man finner på noe annet.

     20 июля 2020 года на ООО Судостроительный завод Залив в Керчи в присутствии Президента Российской Федерации Владимира Путина состоялась церемония официальной закладки для ВМФ России универсальных десантных кораблей Иван Рогов и Митрофан Москаленко…
     "En undervannsbåt er ikke en sykkel -"
     - Dmitrij Boltenkov

     Kommentér


     • Nordflåten har lagt ut på sin 9. Årlige seilas i Nordøstpassasjen.

      Gruppen består av Udaloy-klasse ubåtjageren Severomorsk, de to Ropucha-klasse landgangsfartøyene Kondopoga og Aleksandr Otrakovskij, Gorya-klasse minesveiperen Vladimir Gumanenko, slepebåten Pamir, tankeren Sergey Osipov, ankerhåndteringsfartøyet KIL-143 og isbryteren Ilya Muromets. Ilya Muromets seiler etter Marine Traffic å dømme med påslått AIS.

      Jeg synes det er interessant at det "nye" landgangsfartøyet Ivan Gren tydeligvis ikke vurderes som klart for en slik tur enda.

      I følge Interfaks er det embarkert marineinfanterister på Kondopoga og Aleksandr Otrakovskij. Tidligere år har det vært embarkert en miks av personell fra 61. marineinfanteribrigade, 80. Arktiske motoriserte infanteribrigade og Luftlandestyrkene på disse seilasene. I fjor trolig også noe personell fra 200. Motoriserte infanteribrigade, ettersom det var med to T-80 BVM som mest sannsynlig kom derfra.
      Интерфакс: Корабли и суда арктической группировки Северного флота в ночь на среду покинули рейд главной базы – Североморска и вышли в Баренцево море, сообщает пресс-служба флота.
      "En undervannsbåt er ikke en sykkel -"
      - Dmitrij Boltenkov

      Kommentér


      • På tirsdag gjorde denne flåtegruppen en landgang nær Dudinka, på Tajmyr-halvøya, slik de også har gjort de siste årene. Det eneste materiellet som kan identifiseres tilhører 61. marineinfanteribrigade, selv om det i teksten står at det deltok personell fra Nordflåtens armekorps i tillegg. Det kan muligens være snakk om ingeniørstøtten (landsatt med RIB på bildene) det er snakk om.

       "En undervannsbåt er ikke en sykkel -"
       - Dmitrij Boltenkov

       Kommentér


       • I uka som var holdt denne styrken enda en øvelse nær Dudinka, og nå var det med underlagte styrker fra Luftlandestyrkene, kampfly fra Nordflåten (Su-24), kamphelikoptre fra Vestlige militærdistrikt (Ka-52) og transporthelikoptre fra Sentrale militærdistrikt. Det var også med en tropp T-80BVM. I kommentar og diverse skriftlige beskrivelser står det at kjøretøyene tilhører marineinfanteriet, og stridsvognene står i formasjon med BTR-82Aene til 61. Marineinfanteribrigade. Samtidig har de tydelig taktisk merking fra 200. motoriserte infanteribrigade, så trolig er det snakk om en underleggelse.

        Som i fjor er det med lokale politiavdelinger (hvit skapbil på 1:39, fra fengselsvesenet).        https://vk.com/rednsz?w=wall-101918803_22063

        Interessant å se samvirke mellom ulike militærdistrikter på den måten, det kan jeg ikke huske å ha sett så mye av før.
        Last edited by Lille Arne; DTG 041314 Sep 20, . Begrunnelse: BTRRRRRR
        "En undervannsbåt er ikke en sykkel -"
        - Dmitrij Boltenkov

        Kommentér

        Donasjoner

        Collapse
        Working...
        X