Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Fokus: Krigen mot IS

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • jaffar
  replied
  Kan ikke gjentas ofte nok https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i...ers-rolle-i-is Ikke stol på ett eneste ord disse kvinnene sier om at de ikke visste, de var bare hjemme og vasket, osv.

  Leave a comment:


 • mailman
  replied
  Turkmener blir ny IS sjef. Turkmensk skriftlærd blir ny IS-leder

  Den islamske stats nye leder er utdannet innen sharia, møtte forgjengeren sin i en amerikansk fangeleir og må trå varsomt for å unngå å falle i samme skjebne.

  Publisert: Publisert:
  I dag 09:36TILFLUKTSSTED: Den gamle byen Mosul i Irak har vært et tilfluktssted for det som fortsatt finnes av ledelse i Den islamske stat. Foto: REUTERSAnders Jerichow
  • Del på Facebook
  • Del med e-post
  • Kopier lenke

  Noen titler er preget av både frykt og respekt, samtidig med at de ikke forbindes med visittkort. Ta for eksempel Mohammed Abdul Rahman al-Mawli al-Salbi. Hans nye tittel: leder eller emir i Den islamske stat.

  I enkelte områder, fortrinnsvis i Irak og Syria, men også andre steder – er dette nok til at hans ord er lov. Andre steder er han etterlyst. Ingen visittkort. Ingen åpen fremtoning. Ingen profil på LinkedIn. Universitetsutdannet

  I deler av Irak og Syria vil han være respektert som skriftlærd eller til og med også som emir. I mesteparten av verden vil han være fryktet som en rå og brutal terrorist.

  I den såkalte «Islamske stat i Irak og Syria», ISIS, er han den skriftlærde – utdannet på universitet i Mosul i Nord-Irak. I staten Irak og andre arabiske stater – og i landene i nærheten – er han forhatt og etterlyst som ansvarlig for verdens trolig mest fryktede terrorgruppe.

  Det er først nå at han av den britiske avisen The Guardian er blitt avslørt som mannen bak krigernavnet Abu Ibrahim al-Hashimi al-Quraishi, en av IS’ grunnleggere og den utpekte avløseren for den avdøde emiren, Abu Bakr al-Baghdadi, som i oktober ble drept av amerikanske spesialstyrker. IDENTIFISERT: Mohammed Abdul Rahman al-Mawli al-Salbi er ifølge The Guardian den nye lederen av Den islamske staten. Hans nye tittel: leder eller emir i Den islamske stat. Foto: SKJERMDUMP/THEGUARDIAN.COMEnorm dusør

  Krigernavnet tillegger den nye lederen et slektskap med Muhammed, noe som bidrar til legitimitet i IS-bevegelsen. Gruppen er nedkjempet i mesteparten av Syria og Irak, men er fremdeles aktive på internett og har fortsatt flere aktive celler i både Irak og Syria, noe som gjør dem kapable til å utføre jevnlige terroranslag.

  Allerede før drapet på tidligere IS-leder, Baghdadi, satte USA en dusør på fem millioner dollar på Abdul Rahman al-Mawli al-Salbis hode.

  Salbi har opp gjennom årene hatt flere krigernavn. USA og Irak visste blant annet at han hadde studert sharia i Mosul, og at han akkurat som sin forgjenger satt i den amerikanske fangeleiren, Bucca, i Sør-Irak i 2004. Her møtte han Baghdadi.

  Men selv om han har sittet i amerikansk varetekt og USA ønsker ham død eller levende, har ikke amerikanske myndigheter offentliggjort noen gode fotografier av sin tidligere fange.

  Avsløringen av Salbi som den nye lederen av IS vitner om at IS ikke bare er en «virtuell bevegelse» som bruker internett til å spre informasjon og å oppildne til kamp. Bevegelsen har fremdeles en leder av kjøtt og blod. DREPT: Abu Bakr al-Baghdadi var gruppens leder av Den islamske staten frem til han ble drept av amerikanske spesialstyrker i oktober 2019. Foto: UKJENT/REUTERS, NTB scanpixEn «konsernleder»

  – Det er viktig at det er en leder i både navn og handling som gruppen kan identifiseres med og avgi ed til. Han er en slags konsernleder, mener Lars Erslev Andersen, terrorforsker ved DIIS, Dansk Institut for Internationale Studier.

  Han minner samtidig om at Osama bin Laden, den tidligere lederen av terrornettverket al-Qaida, «de siste årene før han ble drept først og fremst var leder i navnet».

  Salbi er ifølge Erslev Andersen «et opplagt valg for IS fordi han kjenner Baghdadis nettverk fra Camp Bucco, og seinere, samtidig med at han har erfaring med IS’ virksomhet under kalifatet». Reorganiserer seg

  Han viser til at det ikke tidligere har lyktes å ta knekken på terrorbevegelser, verken al-Qaeda eller al-Shabaab i Somalia, gjennom å drepe lederne deres.

  – I overgangen fra 2010 til 2011, da USAs president Obama virkelig prioriterte å drepe al-Qaeda-ledere og tok knekken på de fleste veteranene, ble al-Qaeda faktisk svært svekket. Men de reorganiserte seg jo raskt, spesielt med Syria som base.

  Ifølge The Guardian er ikke Salbi araber som sin forgjenger, men turkmener fra den nordirakiske byen Tal Afar – og skal ifølge avisens etterretningskilder være en av hovedmennene bak folkemordet på Yezidi-minoriteten i 2014.

  Ifølge USAs utenriksdepartement er Salbi en av IS’ viktigste ideologer, og har angivelig «bidratt til å utføre og rettferdiggjøre kidnappinger, mord og menneskehandel mot det yezidiske mindretallet i nordvest-Irak». Det er også antatt at han har ledet enkelte av IS’ terrorangrep ute i verden, skriver AFP. FAKTA

  Den islamske stat

  • Islamsk Stat i Irak og Syria – en sunnimuslimsk terrorgruppe som erobret en rekke storbyer og landområder i det nordlige Irak og det nordøstlige Syria, og i juni 2014 utropte et såkalt kalifat.
  • Abu Bakr al-Baghdadi var navnet på gruppens første leder, som i juni 2014 utropte seg selv til kalif. Han ble drept av amerikanske spesialstyrker i oktober 2019.
  • Mohammed Abdul Rahman al-Mawli al-Salbi, en turkmensk skriftlærd fra Tal Afar i Irak er ny leder.
  • Han har erfaring fra IS’ virksomheter under kalifatet.

  LES MER60 angrep i måneden

  IS er fortsatt i stand til å utføre om lag 60 angrep i måneden i form av attentater, veibomber eller angrep mot irakiske sikkerhetsstyrker, sier en kurdisk talsmann til The Guardian. Han vurderer at IS’ nettverk fremdeles er intakt på den irakiske landsbygden og at bevegelsen stadig er i stand til å utbetale månedslønn og tilby trening i fjerne fjellområder.

  Omkring 2000 internasjonale jihadister er i dag fengslet i omtalte leirer nordøst i Syria. Vesteuropeiske regjeringer nøler med å hente dem hjem igjen, men er samtidig lite villige til å se dem på frifot i Syria eller Irak.

  Mohammed Abdul Rahman al-Mawli al-Salbi vil være mer ettersøkt enn de aller fleste i Irak og Syria. Om han ønsker å unngå å lide samme skjebne som sin forgjenger må han skjule seg og gå frem med varsomhet.

  BERGENS TIDENDE/POLITIKEN

  Publisert:
  Publisert 25. januar 2020 09:36 Blir spennende å se om han sitter lenge nok til å bli feit.

  Leave a comment:


 • jaffar
  replied
  "Fat-wa(sic): Obese ISIS 'mufti' is arrested in Iraq… and is so heavy he has to be loaded onto the back of a truck"

  https://www.dailymail.co.uk/news/art...ded-truck.html

  Nok et slag i trynet på idiotene i 'kalifatet'. Hvordan man klare å være bælfeit der nede, er jo noe å spekulere i.

  samme sak fra Jerusalem Post https://www.jpost.com/OMG/ISIS-mufti...qi-SWAT-614449

  Han fyren her regnes for å stå bak en drøss med fatwaer mot andre lærde og religiøse, samt for å ha beordret ødeleggelsen av kulturarven i Mosul, deriblant graven til profeten Jonas.

  Leave a comment:


 • Hulkinator
  replied
  Rakettangrep
  Ingen norske soldater ble skadd da Al-Asad Air Base i Irak ble utsatt for et rakettangrep, opplyser talsmann Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter til NRK. Soldatene i basen s�kte dekning i tilfluktsrom i de 2-3 timene angrepet varte.
  03.12.19

  Sent fra min SM-G965F via Tapatalk


  Leave a comment:


 • Navytimes
  replied
  WASHINGTON DC (Kurdistan 24) – Sen. Lindsey Graham (R, South Carolina), one of President Donald Trump’s closest allies in the US Congress, spoke with unusual candor about Trump’s shifting positions on northeast Syria, including the most recent twist: his decision to leave some US forces to ensure that the oil fields do not fall into hostile hands.

  Speaking on Nov. 20 at the annual dinner of the Jewish Institute for National Security of America (JINSA), which honored the Senator with an award for his many years of public service, Graham described an important domestic political consideration involved in that decision: the views of conservative Christians.

  Conservative Christians strongly opposed what they (and many others) saw as Trump abandoning America’s Kurdish allies, by withdrawing US troops and allowing Turkey to attack across its southern border.

  The President was “sort of surprised,” Graham explained, “that people didn’t stand up and cheer, when he said, we’re getting out of Syria.”

  Even more, significant groups opposed the decision, and “the pushback from the Christian conservative community about us abandoning the Kurds was overwhelming,” Graham said.


  https://www.kurdistan24.net/en/news/...7-1c4f915652ca

  Leave a comment:


 • M72
  replied
  Sv: Bekjempelsen av ISIL, IS, ISIS, DAESH - ute og hjemme. Syria, Irak og globalt

  Det har også blitt bekreftet av Daesh som har utnevnt Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi som ny leder/neste mål.

  Islamic State names new leader after death of Abu Bakr al-Baghdadi
  Wikipedia: Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi

  Det er litt overraskende at folk som Abu Bakr al-Baghdadi (og f.eks. Osama bin Laden) klarer å holde seg i live i rundt 10 år mens de er ca på toppen av den amerikanske interesselisten. Og kanskje spesielt i områder som Syria der det er mange grupperinger og mye motsetninger.

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Sv: Bekjempelsen av ISIL, IS, ISIS, DAESH - ute og hjemme. Syria, Irak og globalt

  Denne gangen bekreftes det. Nå hevder både tyrkere og kurdere at de ga etterretning som førte til operasjonen.


  https://www.pscp.tv/w/cIWRJzFxTFFHTX...5pz-S0?t=4m30s

  Leave a comment:


 • peshmerganor
  replied
  Sv: Bekjempelsen av ISIL, IS, ISIS, DAESH - ute og hjemme. Syria, Irak og globalt

  Opprinnelig skrevet av Rittmester Vis post
  Det sies at Delta Force har drept Abu Bakr al-Baghdadi:


  https://taskandpurpose.com/abu-bakr-al-baghdadi-killed
  Imponerende. Hvor mange ganger har amerikanerene drept han nå? 5-6 ganger?


  Sent from my iPhone using Tapatalk

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Sv: Bekjempelsen av ISIL, IS, ISIS, DAESH - ute og hjemme. Syria, Irak og globalt

  Opprinnelig skrevet av yamaha Vis post
  Donald har vært på Twitter og sagt at noe stort har skjedd. Ryktebørsen mener at det har vært et raid mot lederen av is eller hva de nå heter pt.

  https://www.bbc.com/news/world-us-canada-50198123

  Som sagt, mange rykter, men de fleste er enige i at man har tatt ut lederen. Det kommer vel en pressemelding senere i dag.
  Det sies at Delta Force har drept Abu Bakr al-Baghdadi:


  https://taskandpurpose.com/abu-bakr-al-baghdadi-killed

  Leave a comment:


 • 93A
  replied
  Sv: Bekjempelsen av ISIL, IS, ISIS, DAESH - ute og hjemme. Syria, Irak og globalt

  Lengre reportasje av tidligere sjefssersjant for Tmbn, Odd Einar Nygård, fra deres oppdrag i Irak.

  https://www.tv2.no/nyheter/10939127/

  Leave a comment:


 • yamaha
  replied
  Sv: Bekjempelsen av ISIL, IS, ISIS, DAESH - ute og hjemme. Syria, Irak og globalt

  Donald har vært på Twitter og sagt at noe stort har skjedd. Ryktebørsen mener at det har vært et raid mot lederen av is eller hva de nå heter pt.

  https://www.bbc.com/news/world-us-canada-50198123

  Som sagt, mange rykter, men de fleste er enige i at man har tatt ut lederen. Det kommer vel en pressemelding senere i dag.

  Leave a comment:


 • yamaha
  replied
  Sv: Bekjempelsen av ISIL, IS, ISIS, DAESH - ute og hjemme. Syria, Irak og globalt

  Denne er litt spesiell:
  https://www.defenseone.com/threats/2...nswers/157007/

  TLDR: Britisk general holder pressekonferanse i Bagdad og sier at vi ikke ser en økt trussel fra Iran. US Central command kommer med en pressemelding som sier at vi gjør det etterpå.

  Med forbehold om at kilden har fått sine fakta rett.

  Leave a comment:


 • Lille Arne
  replied
  Sv: Bekjempelsen av ISIL, IS, ISIS, DAESH - ute og hjemme. Syria, Irak og globalt

  Opprinnelig skrevet av Kdo_Under Vis post
  http://www.syriahr.com/en/?p=109590


  Siden resten av verden ikke gidder å ta kontroll på egne borgeres kriminelle adferd så ser det ut som om SDF gjør som de har truet med.
  Slipper løs 3200 anholdte mennesker med tilknytning til IS.
  1100 av dem er krigere.

  For å sitere "President Bannon" - So much winning!
  Oppfølger fra ISW: Interneringsleirene i SDF-territorium er potensielle tikkende rekrutteringsbomber for et IS-comeback. SDF mangler ressurser til å holde kontroll.

  http://iswresearch.blogspot.com/2019...yrias.html?m=1

  Leave a comment:


 • Hulkinator
  replied
  Sv: Bekjempelsen av ISIL, IS, ISIS, DAESH - ute og hjemme. Syria, Irak og globalt

  https://www.nrk.no/urix/is-leder-abu...deo-1.14532352

  IS leder Abu Bakr al-Baghdadi skal være med i en ny propagandavideo. Det er i så fall første gang på fem år. Den er publisert av IS-nettstedet Al Furqan. Mannen i videoen sier at drepte medlemmer av IS skal hevnes.

  Sent fra min SM-G965F via Tapatalk

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Sv: Bekjempelsen av ISIL, IS, ISIS, DAESH - ute og hjemme. Syria, Irak og globalt

  «Trønderkvinne (32) blant de siste ut av IS-staten. Aftenposten møtte henne i Syria: «Den beste tiden i mitt liv»»

  «– Jeg vil egentlig ikke reise tilbake til Norge, men det er bedre enn å være her.»

  Men, kjære, vi vil da virkelig ikke tvinge deg!

  https://www.aftenposten.no/article/ap-50pd3K.html

  Edit: Det hører med til historien at hun fikk to ektemenn drept og selv ble alvorlig skadd. Skikkelig fin tid.

  Leave a comment:


 • Lille Arne
  replied
  Sv: Bekjempelsen av ISIL, IS, ISIS, DAESH - ute og hjemme. Syria, Irak og globalt

  Sjefen for det australske "Signals Directorate" (ser røft ut til å tilsvare de "elektroniske" bitene av e-tjenesten, FSA og NSM) har vært ute og hevdet at de støttet operasjoner mot IS i Irak i 2016 med offensive cyberkapasiteter. IS' kommunikasjon ble tatt ned, synkronisert med operasjoner på bakken:

  https://www.afr.com/technology/techn...0190326-p517q6

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Sv: Bekjempelsen av ISIL, IS, ISIS, DAESH - ute og hjemme. Syria, Irak og globalt

  SDF erklærer Daesh for nedkjempet:
  https://www.aftenposten.no/article/ap-K3zBX4.html

  Leave a comment:


 • Hulkinator
  replied
  Sv: Bekjempelsen av ISIL, IS, ISIS, DAESH - ute og hjemme. Syria, Irak og globalt

  https://www.nrk.no/urix/dette-er-igjen-av-is-1.14459571

  IS-territoriet er redusert til ein støvete landsby langs elva Eufrat, derfor blir mange IS-terroristar tatt no.

  Sent fra min SM-G965F via Tapatalk

  Leave a comment:


 • Kdo_Under
  replied
  Sv: Bekjempelsen av ISIL, IS, ISIS, DAESH - ute og hjemme. Syria, Irak og globalt

  Baghouz lommen har i det store og hele overgitt seg.

  https://apnews.com/421ae3b080a94f1a9948ada0b311a278

  Bildene av "Nazibarna" gjør inntrykk.

  Deres foreldre har slavebundet, og torturert over en lav sko. Barna kommer til å måtte leve med dette resten av livet.

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Sv: Bekjempelsen av ISIL, IS, ISIS, DAESH - ute og hjemme. Syria, Irak og globalt

  Jeg tror denne franske offiseren treffer spikeren på hodet, selv om han risikerer straff:

  «"We have massively destroyed the infrastructure and given the population a disgusting image of what may be a Western-style liberation leaving behind the seeds of an imminent resurgence of a new adversary," he said, in rare public criticism by a serving officer.

  The coalition could have got rid of just 2,000 militant fighters - who lacked air support or modern technological equipment - much more quickly and effectively by sending in just 1,000 troops, he argued.»

  https://mobile.reuters.com/article/amp/idUSKCN1Q50LZ

  Men, da måtte vi vært mer villige til å risikere egne soldaters liv. Eller, for å si det på en annen måte, ikke gått inn i konflikter uten å være villig til å ta denne risikoen.

  Leave a comment:


 • yamaha
  replied
  Sv: Bekjempelsen av ISIL, IS, ISIS, DAESH - ute og hjemme. Syria, Irak og globalt

  Jeg fant denne lesverdig:
  https://www.aftenposten.no/meninger/...Sorbotten-Moen

  Derfor blir noen ekstremister | Ragnhild Sørbotten Moen I to år intervjuet jeg tidligere radikaliserte islamister fra Norge om hva som gjorde at de ga avkall på alt for å hengi seg til ekstremisme. Svarene var ikke som forventet.

  Leave a comment:


 • Lille Arne
  replied
  Sv: Bekjempelsen av ISIL, IS, ISIS, DAESH - ute og hjemme. Syria, Irak og globalt

  DOD har identifisert tre av dem:

  Army Chief Warrant Officer 2 Jonathan R. Farmer, 37, of Boynton Beach, Florida. Farmer was assigned to 3rd Battalion, 5th Special Forces Group (Airborne), Fort Campbell, Kentucky.

  Navy Chief Cryptologic Technician (Interpretive) Shannon M. Kent, 35, of upstate New York. Kent was assigned to Cryptologic Warfare Activity 66, based at Fort George G. Meade, Maryland.

  DOD civilian Scott A. Wirtz of St. Louis, Missouri. Wirtz was assigned to the Defense Intelligence Agency as an operations support specialist.
  https://dod.defense.gov/News/News-Re...ve-casualties/

  Leave a comment:


 • Kdo_Under
  replied
  Sv: Bekjempelsen av ISIL, IS, ISIS, DAESH - ute og hjemme. Syria, Irak og globalt

  Meldes om 4 KIA.

  Leave a comment:


 • gringo
  replied
  Sv: Bekjempelsen av ISIL, IS, ISIS, DAESH - ute og hjemme. Syria, Irak og globalt

  Amerikanske tjenestemenn er drept i bombeeksplosjon i Manbij i Syria melder cnn som også har film av eksplosjonen som ser ut som en selvmordsaksjon. IS tar på seg skylda.
  https://www.youtube.com/watch?v=SeBQl8bEGMI

  Leave a comment:


 • aquila
  replied
  Sv: Bekjempelsen av ISIL, IS, ISIS, DAESH - ute og hjemme. Syria, Irak og globalt

  https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i...source=vgfront
  Beskylder kurdiske styrker for tortur av barn
  Irakiske gutter mellom 14–17 år skal ha blitt mishandlet og truet for å tvinge frem tilståelser om at de var tilknyttet IS, hevder Human Rights Watch (HRW).

  Leave a comment:


 • Kdo_Under
  replied
  Sv: Bekjempelsen av ISIL, IS, ISIS, DAESH - ute og hjemme. Syria, Irak og globalt

  http://www.syriahr.com/en/?p=109590
  The Syrian Observatory for Human Rights obtained information from a number of reliable sources, which confirmed that the political and military command in the area of the east of the Euphrates, conducted a lengthy meeting in which they seriously discussed the release of thousands of members of the “Islamic State” organization and their families of children and women, who used to be detained in prisons and camps of the Syria Democratic Forces under their tight guarding, and the reliable sources confirmed to the Syrian Observatory that the number of children and women reached about 2080 children and women, of 44 non-Syrian different nationalities, while the number of the fighters is about 1100 fighters of 31 non-Syrian different nationalities, and the reliable sources confirmed to the SOHR that the meeting discussed for long hours, the seriousness of releasing such number of all of those persons mentioned above.
  Siden resten av verden ikke gidder å ta kontroll på egne borgeres kriminelle adferd så ser det ut som om SDF gjør som de har truet med.
  Slipper løs 3200 anholdte mennesker med tilknytning til IS.
  1100 av dem er krigere.

  For å sitere "President Bannon" - So much winning!

  Leave a comment:


 • Kdo_Under
  replied
  Sv: Bekjempelsen av ISIL, IS, ISIS, DAESH - ute og hjemme. Syria, Irak og globalt

  Alle visste at USA kom til å slippe støtten til Kurderne i Syria, det overaskende er at det skjer nå. Før IS er bekjempet.
  Så er det også spørsmålet om hva denne utrekningen blir, som så mye Trump basunerer så er det som regel varmluft.
  Det virker ikke som noen i Trumps administrasjon* visste noe før tweeten kom, State Department fikk 24 timer. Bakkestyrkene skal ha fått 60 til 100 dager.

  Om luftoperasjonene, og artilleriilden fra Irak, kommer til å stoppe med det første er en annen sak.

  Så om man ser på hva dette fører til, om USA faktisk trekker seg ut.

  Regimestyrker er allerede på vei østover mot SDF sine områder, de har som regel laget hakkemat av SDF.
  Angriper disse så kommer SDF sine arabiske og asyriske militser til å skifte side til regimet. Med påfølgende utrenskninger i rekkene, "svikerne" som har vendt seg mot far Bashar blir borte.

  Kurdisk milits må da flykte over til Irakisk Kurdistan**, med en stor mengde sivile på slep.
  Kurdiske sivile i det som da blir Tyrkisk kontrollert sone kommer etter alt å dømme til å flykte, de også etter alt å dømme til Kurdisk Irak.
  Russerne har vært ganske flinke til å bruke tsjetsjenske militærpolitibataljoner for å beskytte sunnimuslimene som Assad rensker ut og flytter dem over til Idlib. Russerne har ikke noe tilsvarende for Kurdere så da må de finne noen å deale med. Dealen er ikke umulig da de har grei forbindelse med noen fraksjoner i YPG, problemet er at alle vet at Russerne bløffer med styrke og kapasitet i Syria.
  Om Tyrkia bestemmer seg for å gjøre noe så kan ikke Russerne hindre det.

  Russernes problem nå er at de plutselig får en fraksjon til å holde i ro, uten at de har USA og andre vestlige å kjekle mot for å få ressurser.

  IS kommer til å stortrives med at USA stikker, SDF(Med alliert støtte) er uten tvil den fraksjonen som har bekjempet IS best i Syria. Vi kan forvente en stor oppblomstring av deres kapasitet. IS kan nå konsentrere seg om å angripe regimet og dermed skaffe seg mer våpen, land og forsyninger. Regimet er IS sin hovedleverandør av våpen og utstyr, før borgerkrigen direkte, og etter borgerkrigen indirekte da regimestyrker er så inkompetente at de mister viktige systemer.
  Russiske og Iranske styrker kan klare å bekjempe IS, men områder tatt blir tapt av regimet når de snur ryggen til
  Dette kommer sannsynligvis også til å gi økt IS aktivitet i Irak (I områdene Norge deltar) da større forsyningsbase i Syria kan gi mer forsyninger inn til Irak.

  PKK kommer til å styrkes, da hardlinere alltid vinner i en borgerkrig, noe Iran kan utnytte seg av for å få innflytelse i Nord-østlig Syria.
  Som igjen gir mer iransk fotavtrykk, som igjen bekymrer Israel.

  Tyrkia kan komme til å lage en buffer i Nord-Syria som de kan fylle med IDP fra Idlib og lage sin egen vasallstat, disse IDP-ene kan de da bruke som brekkjern mot EU for å få penger.

  *Ei heller noen allierte
  ** Er heller ikke sikkert at de er så velkomne der, de er ikke nødvendigvis helt på linje politisk.

  Leave a comment:


 • Navytimes
  replied
  Sv: Bekjempelsen av ISIL, IS, ISIS, DAESH - ute og hjemme. Syria, Irak og globalt

  Opprinnelig skrevet av peshmerganor Vis post
  Tydelig at det er inngått en avtale med Tyrkia. Kurderne blir rævkjørt igjen. Dette er Golfkrigen I om igjen.


  Sent from my iPhone using Tapatalk
  Det var min første tanke og... helvete altså

  Sent fra min G8441 via Tapatalk

  Leave a comment:


 • peshmerganor
  replied
  Sv: Bekjempelsen av ISIL, IS, ISIS, DAESH - ute og hjemme. Syria, Irak og globalt

  Opprinnelig skrevet av aquila Vis post
  https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i...source=vgfront
  IS i Syria er nedkjempet, mener president Donald Trump. USA trekker nå tropper ut av landet. Kan gi mer ustabilitet mener ekspert.

  Min egen kommentar:
  Hva med å stille opp på et hangarskip med et banner med "Mission Accomplished" på? Har hørt at en "nr. 43" har et liggende som han gjerne vil bli kvitt.
  Tydelig at det er inngått en avtale med Tyrkia. Kurderne blir rævkjørt igjen. Dette er Golfkrigen I om igjen.


  Sent from my iPhone using Tapatalk

  Leave a comment:


 • aquila
  replied
  Sv: Bekjempelsen av ISIL, IS, ISIS, DAESH - ute og hjemme. Syria, Irak og globalt

  https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i...source=vgfront
  IS i Syria er nedkjempet, mener president Donald Trump. USA trekker nå tropper ut av landet. Kan gi mer ustabilitet mener ekspert.

  Min egen kommentar:
  Hva med å stille opp på et hangarskip med et banner med "Mission Accomplished" på? Har hørt at en "nr. 43" har et liggende som han gjerne vil bli kvitt.

  Leave a comment:

Annonse i emne

Collapse

Fremhevede emner

Collapse
 

Minedykker

Minedykkerkommandoen (MDK) er Norges største eksplosivrydderavdeling. Operatørene på MDK er spesialtrente dykkere som er utdannet til å uskadeliggjøre alle typer eksplosiver. Oppstart av neste minedykkerkurs blir sommeren 2020.

Den generelle søknadsfristen for både vernepliktige og øvrig personell er 15. april 2020.Les mer: https://forsvaret.no/minedykker...
 

Forsvarets spesialstyrker rekrutterer

Bli en del av spesialstyrkene

Forsvarets spesialstyrker består av spesielt utvalgt personell som er i stand til å gjennomføre ukonvensjonelle og krevende operasjoner i alle slags omgivelser.Forsvarets spesialkommando og Marinejegerkommandoen har tidligere tilhørt henholdsvis Hæren og Sjøforsvaret og er nå samlet i én felles driftsenhet, ledet av Forsvarets Spesialstyrker Stab (FSST) i...
 

Roller i Geværlaget

Mulig jeg er dårlig på å lete, men jeg syns nå tross alt jeg har prøvd...

Hvor finner man en oversikt over hvilke roller hver enkelt soldat i geværlaget har?
Som; hvem bærer M72, Sankit, Samband, osv osv..
Nyere materiell fra Hæren og til dels også HV er i stor grad basert på LMG/Minimi, og da blir jo alt bare rot for et lag med MG
 

Sikkerhetsloven


(Illustrasjonsfoto: Denne posten er ikke gradert.)


Vi fikk ny sikkerhetslov 1.januar 2019: https://www.nsm.stat.no/publikasjone....-januar-2019/


Det ble utgitt en serie veileder utover høsten i fjor: https://www.nsm.stat.no/publikasjone.../veiledninger/...
 

Varsler flere øvingsdøgn for soldater i Heimevernet

Generalmajor Elisabeth Michelsen bruker sitt økte budsjett til å øke antall øvingsdøgn, både for mannskap og befal, dvs. seks øvingsdøgn for mannskap og ni for befal.

Håper dette er starten på noe vedvarende.

https://www.bt.no/innenriks/i/VbMPp3...-i-heimevernet
 

UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet

UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet har kommet ut med en ny utgave:

https://forsvaret.no/fakta_/ForsvaretDocuments/UD%202-1%20(norsk).pdf

...
 

Mentorordning i Heimevernet

Hei,

Jeg står i stilling som troppssjef i Heimevernet. Min militære bakgrunn har jeg fra Befalsskolen for Feltartilleriet med påfølgende tjeneste som kanonkommandør. 13 år etter at jeg leverte inn vinklene ble jeg kalt inn til Heimevernet, kledd opp og satt i stilling som NK tropp i et ungt og uerfarent Heimevernsområde. Året etter ble jeg troppssjef og startet på kursrekka, og siden...
 

Troppssersjant

Hei!

Blitt tildelt troppssjersant, har fått info om dette.
Jeg er også sersjant, tatt lagfører kurs og grunnkurs lederskap, men hvordan blir nå mtp implementering av det nye OR systemet, noen som vet dette? Forblir jeg sersjant?
 

NSM: Årlig risikovurdering


Ole Gunnar Onsøien
NTB scanpix

– Betydelig risiko for spionasje, sabotasje og terror


Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) med ny, nedslående vurdering av IKT-trusselbildet i Norge.

– Både store og små virksomheter i offentlig og privat sektor er utsatt. Den grunnleggende sikkerheten er ikke på plass, sier direktør Kjetil Nilsen i Nasjonal sikkerhetsmyndighet...

Donasjoner

Collapse
Working...
X