Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Fokus: Mali

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • #91
  Sv: Mali

  Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByTapatalk1449078116.814937.jpg
Views:	1
Size:	172,9 KB
ID:	865395

  http://drum.co.za/news/videos-confir...ges-are-alive/


  admin - Milforum
  ___________________________
  Sjekk ut nettbutikken vår
  Følg oss på Facebook, Twitter, Instagram

  Kommentér


  • #92
   Sv: Mali

   Styrke fra Ørland klar for innsats i Mali

   Skal bidra med baseforsvar når Norge stiller med Hercules transportfly i FN-ledet operasjon i det vest-afrikanske*landet.

   http://www.fosna-folket.no/Forsvaret...M537k.facebook
   Odd objects attract fire. You are odd.

   Kommentér


   • #93
    Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

    Fint å se at Baseforsvar får luftet seg litt!

    Jeg skjønner ikke helt hvorfor sanitet ble tatt ut av baseforsvarskonseptet? De hadde vel tidligere sanitet som en del av fagområdene?

    Nå er det vel kun de menige sykevokterne og evt helsepersonell ved luftbasen som kan levere sanitet til baseforsvar?

    Med mindre man har med seg støtte fra feks FSAN..

    Kommentér


    • #94
     Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

     Tidligere hadde alle norske flystasjoner en mob-oppsatt sanitetsgruppe (10-15 mann i fredstid, ca. 300 ved mobilisering) med sykehusskvadron (med et lett feltsykehus), utrykningsskvadron, administrasjonsskvadron og forpleiningsseksjon).
     At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

     Kommentér


     • #95
      Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

      Det här möter P7:s soldater i Mali

      Det är den farligaste militära operationen med svenskt deltagande på länge och första gången sedan Liberia 2006 som Sverige deltar i en FN-ledd militär insats. Om några månader reser 250 soldater från Södra skånska regementet P7, Revingehed, till Mali. I morgon börjar de träna.

      [url]http://www.hd.se/nyheter/sverige/2016/01/10/det-har-moter-p7s-soldater-i-mali/[/url

      Via https://twitter.com/fredsbaskrarna/status/686147811730157568

      Kommentér


      • #96
       Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

       Om lag en måned etter at USA ba Norge om å bidra i kampen mot IS i Syria gjør Frankrike det samme. De ber også Forsvaret delta i militæroperasjoner i Afrika.

       http://www.vg.no/nyheter/utenriks/no...lp/a/23596926/
       Odd objects attract fire. You are odd.

       Kommentér


       • #97
        Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

        ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Fra i dag har Forsvaret et C-130J Hercules transportfly med personell til disposisjon for FN-tjeneste i Mali.

        https://forsvaret.no/aktuelt_/Sider/...7-684043a5270f

        Sendt fra min TLC 200
        Odd objects attract fire. You are odd.

        Kommentér


        • #98
         Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

         http://www.nrk.no/urix/norsk-fly-eva...ali-1.12801482

         Tre FN-soldater er drept og 30 andre er såret i et angrep mot en FN-base i Kidal nordøst i Mali. Et norsk transportfly henter nå såret FN-personell til Bamako.
         As you wish.

         Kommentér


         • #99
          Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

          Forsvarsministeren og utenriksministeren besøkte de norske soldatene i Mali.

          https://forsvaret.no/aktuelt/statsr%...%C3%B8kte-mali
          Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

          Kommentér


          • Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

           Fra siste rapport til ICG om Mali:
           Mali
           Limited progress made in implementing June 2015 Bamako agreement; following national assembly’s 31 March adoption of law on appointment of interim authorities in north, signatories discussed nomination modalities 8-11 April but made no decision. French Operation Barkhane and army (FAMA) intensified efforts to counter jihadists: arrested at least five and killed two suspected jihadists 7-9 April in central region. Kidal inhabitants 18 April protested house searches and Barkhane forces’ arrests; youth demonstrators clashed with MINUSMA forces at airport, three protesters killed. After Barkhane forces arrested local guide for alleged links with jihadist groups, jihadist group Ansar Dine 16 April abducted three ICRC employees he was guiding, demanded his release. Jihadists continued attacks: Ansar Dine claimed responsibility for 20 March and 17 April mortar attacks on Amachach military camp, Tessalit district, occupied by FAMA, MINUSMA and Barkhane forces; Barkhane vehicle detonated IED 12 April near Amachach, Kidal region, three French soldiers killed. Bandit attack on civilian convoy 3 April on Douékiré axis, Timbuktu region, killed pro-govt armed group escort.
           http://www.crisisgroup.org/~/media/F...016/cw153.ashx
           Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

           Kommentér


           • Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

            http://www.vg.no/nyheter/utenriks/ma...er/a/23677249/


            Soldatene her er avhengige av FN-flyet som kommer fra hovedstaden Bamako noen ganger i uken.
            – Å kjøre fra Bamako med en forsyningskolonne kan ta tre til fire uker. Tenk deg en strekning tilsvarende Oslo – Kirkenes, der det bare er asfaltert frem til Gardermoen, forklarer major Alf Jensen.
            – Så kan du legge til regntid der det lille som finnes av veier forsvinner helt og en konstant trussel fra miner, veibomber og terrorister.
            Just when you'd think they were more malignant than ever Hell could be, they could occasionally show more grace than Heaven ever dreamed of. Often the same individual was involved. It was this freewill thing, of course. It was a bugger.

            Kommentér


            • Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

             Utad fremsto den norske FN-innsatsen i Mali som en solskinnshistorie. I virkeligheten var samarbeidet med FN-ledelsen så dårlig at hele styrken sto i fare for å bli sendt tilbake til Norge.

             http://www.vg.no/nyheter/utenriks/fo...li/a/23681189/
             Odd objects attract fire. You are odd.

             Kommentér


             • Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

              Den siste saken her er sjokkerende. NCC gjør selvsagt sikkerhetsvurderinger for norsk personell, men man er også kollega med andre soldater i misjonen.

              Konkret etteretningsinfo som tilsier konkret trussel er selvsagt viktig, men når tydeligvis ingen andre i misjonen er enig i trusselvurderingen har noen en veldig stor jobb foran seg med å selge inn at dette var rett beslutning.
              "Gjør Ret, Frygt Intet"

              Kommentér


              • Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

               Norske politikere kan med fordel notere seg følgende avsnitt:
               – Det hjelper ikke å bruke mye penger på å bygge fine leirer eller stille med flotte fly. Det handler om hva du faktisk gjør på bakken, sier en internasjonal FN-kilde til VG.
               When in doubt,empty your magazine.

               Kommentér


               • Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

                Denne saken - slik den framstår i avisen ihvertfall - handler da vitterlig ikke om hva norske politikere har sagt eller ikke sagt - og gjort. Det handler om en militær styrkesjef som enten har hatt et markeringsbehov og villet være konge på haugen for å vise hvem som er sjef, eller som er altfor risk-averse for å effektivt kunne være sjef for en slik styrke som dette.

                Som sagt, når ens egne trusselvurdering står i steil kontrast til resten av (FN-)styrken sin oppfattelse av trussel - og da spesielt når denne styrken består av respektable vestlige nasjoner og ikke bare sånne der u-lands luringer - så ligger IMHO bevisbyrden på dem som går høyest ut; Nordmannen i tilfellet her. FOH kan heller ikke offentlig skyte ned eller overprøve denne personen sin beslutning - derfor "har vi full tiltro".

                Sånn rent personlig, så framstår (som altså vil si at det er fullt mulig å være av skiven her...) dette for meg som litt sånn typisk norsk "ass-covering to the N'th degree"; Her skal vi ha seks måneder med minst mulig støy og incidenter - mannen har tross alt en karriere han skal pleie videre tvert kontingenten er over og han er tilbake i Norge igjen. Da passer det seg dårlig med anmerkninger...
                Elite Som En Trensoldat

                Kommentér


                • Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

                 Dette minner meg om da jeg var ute med NSE 18 og sjefen valgte å holde oss inne i leir i to uker og heller betale for å frakte forsyninger med helikopter pga rykter om en mulig selvmordbomber på moped i MeS. Jeg er så ufattelig glad jeg slipper å deployere med slike ledere noensinne igjen.


                 Sent from my iPhone using Tapatalk

                 Kommentér


                 • Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

                  Norske styrker har nok tatt mindre risiko enn en del andre i mange misjoner. I starten av NORBATT I skjedde det i form av regelrett ordrenekt, bl.a. da "reiret" ble oppdaget 17. mai 1978. Ordren fra UNIFILs Force Commander var at vi skulle ha dem ut av FN-holdt område, med bruk av våpenmakt hvis nødvendig. Det norske svaret var nei. Vi skulle forhandle med PLO, noe som gjorde at "reiret" ble værende til stor skade for NORBATT senere. Dette ble i hvert fall brukt som en unnskyldning fra Israel for at Israel i juni ikke overlot sine stillinger til FN, men i stedet til SLA. Sentralt her var oberst I Leif Schanche som opererte temmelig selvstendig som den norske forsvarssjefs representant i Libanon utenom FN-systemet inntil Force Commander forlangte at han skulle vekk. Dette var før ordningen kom med National contingent Commander.
                  At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

                  Kommentér


                  • Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

                   Opprinnelig skrevet av hvlt Vis post
                   Norske styrker har nok tatt mindre risiko enn en del andre i mange misjoner. I starten av NORBATT I skjedde det i form av regelrett ordrenekt, bl.a. da "reiret" ble oppdaget 17. mai 1978. Ordren fra UNIFILs Force Commander var at vi skulle ha dem ut av FN-holdt område, med bruk av våpenmakt hvis nødvendig. Det norske svaret var nei. Vi skulle forhandle med PLO, noe som gjorde at "reiret" ble værende til stor skade for NORBATT senere. Dette ble i hvert fall brukt som en unnskyldning fra Israel for at Israel i juni ikke overlot sine stillinger til FN, men i stedet til SLA. Sentralt her var oberst I Leif Schanche som opererte temmelig selvstendig som den norske forsvarssjefs representant i Libanon utenom FN-systemet inntil Force Commander forlangte at han skulle vekk. Dette var før ordningen kom med National contingent Commander.
                   Under forutsetning av at vi deltar i en misjon med et skikkelig mandat, og at Force Commander har nødvendig K2-kompetanse, så bør vi i større grad akseptere den militære kommandolinjen - selv om generalen ikke har norsk flagg på skulderen.

                   Så er det selvsagt slik at norske politikere ikke bør deployere norske styrker der hvor disse forutsetningene ikke er i orden.

                   Forbehold om oppgaver og andre nasjonale kavetater er døden for samarbeidet og oppdragsløsning.
                   "Gjør Ret, Frygt Intet"

                   Kommentér


                   • Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

                    Mer uro i Mali:

                    http://goo.gl/e9rP8T Mali declares 3-month state of emergency as Islamist violence surges
                    Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                    Kommentér


                    • Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

                     Synes kommentarene rundt den ene norske kontingentsjefen var unødvendig krasse. Men ser jo at det er lett å dømme ut ifra det VG skriver.
                     Jeg kjenner ikke til ROE eller andre spesifikke regler som norske styrker skal forholde seg til i Mali.
                     Men jeg ser jo at de har et trasportfly der nede. Jeg antar at kapasiteten er på taktisk nivå, ikke Forward eller Forward Tactical.
                     Da forventes det naturligvis et visst nivå på sikkerheten på flyplassene man skal lande på. Er det akseptabelt at et dusin nordmenn dør under et transportoppdrag av rutinemessige forsyninger som følge av dårlig flyplassikkerhet? At Norge mister et av sine få transportfly (til ca 1 milliard) som følge av det samme?
                     Det samme kan sies om transportoppdrag i NSE 18. Men der var de på bakken i det minste forberedt på at forflytning mellom leire ikke kom til å være sikker.
                     Svært få transportoppdrag haster på timen.
                     Og de som risikerer livene sine for å hjelpe andre....det er en grunn til at medaljer deles ut. Men en sjef skal ta vare på sine menn. Trå varsom når dere ikke kjenner til forutsetningene til de som tar de "trygge/upopulære" beslutningene.

                     I VGs artikkel står det at "bråket" startet i midten av mars... Dere kritiserer norsk NCC for å ta egne sikkerhetsmessige vurderinger istedetfor å tro på de andre alliertes. Se hva som skjer med flyplassen knapt 2 uker etter. Hvem hadde rett?
                     http://www.france24.com/en/20160418-...-french-forces

                     Nå skal det jo sies at Norge faktisk bidro med transportstøtte og evakuering etter angrepet på leiren i Kidal. Så de er villige til å ta høyere risiko. Men FN går virkelig på tap i Mali.
                     "World's most dangerous peackeeping mission"
                     http://www.bbc.com/news/world-africa-34812600

                     Og ikke kun hotellet i Bamako som har vært angrepet
                     http://www.bbc.com/news/world-africa-33833363

                     Og angrepene har pågått også i 2016
                     http://www.bbc.com/news/world-africa-36838896

                     http://www.bbc.com/news/world-africa-36408943

                     http://thediplomat.com/2016/06/chine...n-mali-attack/

                     http://www.ndtv.com/world-news/un-po...ations-1274098

                     Litt annen statisitikk
                     http://www.un.org/en/peacekeeping/fa...s/stats_4a.pdf
                     9-8, 9-8 dette er 9.. Iverksett bmp over!!

                     Kommentér


                     • Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

                      Det norske Hercules C-130J transportflyet, som bidrar i FN-operasjonen MINUSMA i Mali ble*utsatt for et lynnedslag.

                      Lynet forårsaket skader på over 50 steder på flyet. Noen steder utgjorde skadene små hull med diameter på 2-5 mm der man kan se ut gjennom skroget.

                      https://forsvaret.no/aktuelt_/Sider/...1-5e1a5c1cf4e4

                      Sent fra min E5603 via Tapatalk
                      Odd objects attract fire. You are odd.

                      Kommentér


                      • Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

                       P3 dokumentar:

                       Om to veker forlèt Marie (25) sommaridyllen på fredelege Brekstad ytst i Trondheimsfjorden til fordel for Bamako i Mali.

                       http://p3.no/dokumentar/soldat-for-fn/

                       Sent fra min E5603 via Tapatalk
                       Odd objects attract fire. You are odd.

                       Kommentér


                       • Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

                        Jeg vet ikke om situasjonen i Gambia bør få en egen tråd, men siden vi er, geografisk sett, i nabolaget til Mali legger jeg den inn her:
                        http://www.bbc.com/news/world-africa-38682184

                        Senegalesiske og Nigerianske tropper har vistnok gått inn i Gambia. Det er foreløpig ikke snakk om noen invasjon, men jeg liker formuleringa til Nigerias talsmann her:
                        Nigeria said earlier in the day that its "armed reconnaissance air force are over Gambia", AFP reports.
                        "They have the capacity to strike," Nigerian Air Force spokesman Ayodele Famuyiwa told the news agency.
                        Just when you'd think they were more malignant than ever Hell could be, they could occasionally show more grace than Heaven ever dreamed of. Often the same individual was involved. It was this freewill thing, of course. It was a bugger.

                        Kommentér


                        • Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

                         Fra 27.januar i år: https://www.nrk.no/nyheter/uro-i-mali-1.11062755

                         OPPSUMMERT

                         Myndighetene i Mali er truet av militante islamister. Lørdag ble 14 soldater drept da en militærleir nord i landet ble angrepet. Norge har 66 militært ansatte i landet og et Herculesfly i FN-tjeneste.

                         Mali og Niger, omtalt i annen tråd, er naboland.
                         Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                         Kommentér


                         • Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

                          Norge har i ikke fly der nå. Det er det Danskene som har
                          mathematical analysis does not matter in high risk decision making

                          Kommentér


                          • Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

                           https://www.worldcrunch.com/world-af...Te0KUN.twitter

                           Liten embed-propaganda sak om Franske patruljer I sanden.
                           Død ved Kølle!
                           Bla bla... Hybrid warfare is easy

                           Kommentér


                           • Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

                            Twin Otter, faktisk. Jaggu. De flymaskinene må jo være femti år gamle. Jeg landet en gang med en sånn i så sterk motvind at jeg nesten kan sverge på at piloten bare satte flyet ned som et helikopter. Nesten, da.
                            Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                            Kommentér


                            • Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

                             Transalen nevnt I samme artikkel er ikke speller ny den heller.
                             Død ved Kølle!
                             Bla bla... Hybrid warfare is easy

                             Kommentér


                             • Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

                              A long-range patrol of the Swedish contingent of MINUSMA by Mission de l'ONU au Mali - UN Mission in Mali, on Flickr

                              Svensker i Mali.
                              Paraply/parasoll er for de lure.
                              Død ved Kølle!
                              Bla bla... Hybrid warfare is easy

                              Kommentér


                              • Sv: Republikken Mali i Vest-Afrika

                               Ikke fra Mali, men det er flere som har skjønt det, ja.

                               Click image for larger version

Name:	102e9d86d12da1b435540f8698df8c76.jpg
Views:	1
Size:	107,0 KB
ID:	868791
                               Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

                               Kommentér

                               Annonse i emne

                               Collapse

                               Fremhevede emner

                               Collapse
                                

                               Minedykker

                               Minedykkerkommandoen (MDK) er Norges største eksplosivrydderavdeling. Operatørene på MDK er spesialtrente dykkere som er utdannet til å uskadeliggjøre alle typer eksplosiver. Oppstart av neste minedykkerkurs blir sommeren 2020.

                               Den generelle søknadsfristen for både vernepliktige og øvrig personell er 15. april 2020.                               Les mer: https://forsvaret.no/minedykker...
                                

                               Forsvarets spesialstyrker rekrutterer

                               Bli en del av spesialstyrkene

                               Forsvarets spesialstyrker består av spesielt utvalgt personell som er i stand til å gjennomføre ukonvensjonelle og krevende operasjoner i alle slags omgivelser.Forsvarets spesialkommando og Marinejegerkommandoen har tidligere tilhørt henholdsvis Hæren og Sjøforsvaret og er nå samlet i én felles driftsenhet, ledet av Forsvarets Spesialstyrker Stab (FSST) i...
                                

                               Sikkerhetsloven


                               (Illustrasjonsfoto: Denne posten er ikke gradert.)


                               Vi fikk ny sikkerhetslov 1.januar 2019: https://www.nsm.stat.no/publikasjone....-januar-2019/


                               Det ble utgitt en serie veileder utover høsten i fjor: https://www.nsm.stat.no/publikasjone.../veiledninger/...
                                

                               UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet

                               UD 2-1 Forsvarets sikkerhetsbestemmelser for landmilitær virksomhet har kommet ut med en ny utgave:

                               https://forsvaret.no/fakta_/ForsvaretDocuments/UD%202-1%20(norsk).pdf

                               ...
                                

                               NSM: Årlig risikovurdering


                               Ole Gunnar Onsøien
                               NTB scanpix

                               – Betydelig risiko for spionasje, sabotasje og terror


                               Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) med ny, nedslående vurdering av IKT-trusselbildet i Norge.

                               – Både store og små virksomheter i offentlig og privat sektor er utsatt. Den grunnleggende sikkerheten er ikke på plass, sier direktør Kjetil Nilsen i Nasjonal sikkerhetsmyndighet...
                                

                               Militær livvakt

                               Er det noen inne her som har erfaringer med Militær livvaktavdeling?

                               tenkte på hva de brukes til, om det er mest innland eller utlandsoppdrag, og hva de trener på?
                                

                               Fokus - Etterretningstjenestens årlige vurdering                               Etterretningstjenestens rapport kan lastes ned fra lenken til høyre på siden:
                               http://forsvaret.no/aktuelt/publisert/n ... pport.aspx

                               Rapporten dekker hovedpunktene:
                               Kode:
                                 Globale utviklingstrekk
                                 Nordområdene / Arktis
                                 Russland
                                 Afghanistan
                                 Pakistan
                                 Kina
                                 Midtøsten og Nord-Afrika
                                 Iran
                                 Sudan
                                 Somalia
                                 Terrorisme
                                 Spredning av
                               ...
                                

                               Generell panserprat

                               Nord Korea har nå utviklet en ny stridsvogn


                               P`okpoong MBT
                               125 mm kanon
                               7.62 coax
                               14.5 mm AA

                               Og nå til noe annet:
                               USA holder på å oppgradere sine Abram M1A2 til M1A3.
                               Første prototypen kommer i 2013.

                               Her har vi en Abram M1A2 med TUSK
                               ...

                               Donasjoner

                               Collapse
                               Working...
                               X