Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Fokus: USA - Politikk

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Gnist
  replied
  Opprinnelig skrevet av Znuddel Vis post
  New York Times lederavdeling med omfangsrik kritikk av Trumps første periode:

  «He is a racist demagogue presiding over an increasingly diverse country; an isolationist in an interconnected world; a showman forever boasting about things he has never done, and promising to do things he never will.»

  https://www.nytimes.com/interactive/...e=articleShare
  Fant denne leserkommentaren under, tror vedkommende har noen poeng:

  President Trump is not “the greatest threat to American democracy since World War II.” That honor goes to a 50-year bipartisan alliance of wealth, multinational corporations, and government - “corporatism” for short. It, not Trump, began the “full-throated assault on the ... democratic process.” Its neoliberal consensus was built on tax breaks, monopoly, deregulation, inequality, globalism, gentrification, manufacturing and innovation loss, climate despoliation, and national disaffection. In all this Trump is symptom, not cause. Yes, defeat him soundly. But more important, (1) figure out why he beat both parties in 2016, (2) temper divisive “identity politics,” and (3) embrace an inclusive “progressive nationalism.”
  Hvis man ikke tar hensyn til hvorfor Trump vant i 2016 - og oppnår en positiv utvikling som kan nøytralisere noe av grunnlaget for oppslutningen hans - hvordan vil det da gå fremover?

  Generelt så mener noen at kombinasjonen av venstrevridd økonomisk politikk og en mer konservativ kulturell og sosial politikk kunne ha vært en vei fremover for flere vestlige land. Jeg vet ikke helt hva som ligger i det, men kanskje det å redusere ulikhet, ivareta egne arbeidsplasser og kultur i en globalisert verden, kontrollert innvandring osv. Begrepet positiv/inkluderende nasjonalisme dukker stadig opp.

  Leave a comment:


 • Znuddel
  replied
  New York Times lederavdeling med omfangsrik kritikk av Trumps første periode:

  «He is a racist demagogue presiding over an increasingly diverse country; an isolationist in an interconnected world; a showman forever boasting about things he has never done, and promising to do things he never will.»

  https://www.nytimes.com/interactive/...e=articleShare

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Nå er det jo ikke bare Trump selv som har et noe avslappet forhold til virkeligheten - en del av følgerne hans er jo virkelig koko. Dette tvitret han når de testet positivt:
  Tonight, @FLOTUS and I tested positive for COVID-19. We will begin our quarantine and recovery process immediately. We will get through this TOGETHER!
  De aller fleste av oss ville tolke dette som at de ønsker å stå sammen om dette. Ikke konspiratørene, nei. Langt der i fra. Det siste ordet, som er skrevet i STORE bokstaver (lik mye av det Trump skriver) må selvsagt være en kode. En kode for hva, kan man spørre? Jo, da, bare legg til de to mellomrommene Trump så snedig fjernet, og du får TO GET HER! Hvem da? Hillary Clinton, selvsagt! Hun må vekk, selv om det er en stund siden hun var kandidat. Jo da.

  (Kilde: En USA-ekspert på NRK radio; husker ikke navnet)

  Edit: For en time siden tvitret Trump dette:
  Wow!!! NOW DO SOMETHING ABOUT THIS, THE BIGGEST OF ALL POLITICAL SCANDALS (IN HISTORY)!!! BIDEN, OBAMA AND CROOKED HILLARY LED THIS TREASONOUS PLOT!!! BIDEN SHOULDN’T BE ALLOWED TO RUN - GOT CAUGHT!!!
  Crooked Hillary er fortsatt i vinden, ja. Og at hun, Obama og Biden er forrædere, og at Biden ikke skulle få lov til å stille som kandidat, er virkelig over the top.

  Leave a comment:


 • Bestefar
  replied
  Opprinnelig skrevet av Bestefar Vis post
  Men av og til (det vil si: som regel), så er Trump bare Trump - impulsiv, ute av stand til å vurdere konsekvenser av egne valg, og rett og slett out of his depth på alle måter.
  QED:

  https://www.abcnyheter.no/nyheter/ve...l-amerikanerne

  Leave a comment:


 • Bestefar
  replied
  Det har vært en gjennomgående tendens siden 2016 å forsøke å forklare alle brølerne til Trump med en eller annen gjennomtenkt strategi for å appelere til kjernevelgerne. Dette gjelder ikke bare politiske valg, jeg har til og med hørt folk forklare rene brain farts som «they seized their airfields» som et forsøk på å skape tettere tilknytning til basen. Men av og til (det vil si: som regel), så er Trump bare Trump - impulsiv, ute av stand til å vurdere konsekvenser av egne valg, og rett og slett out of his depth på alle måter.

  P.t. har Trump 56,8 % disapprove og 40 % approve på corona handling approval. Det gir seg vel selv at det ikke er en spesielt bærekraftig tilstand. Om dette «går rett hjem» i hans kjernevelgergruppe, så understreker det nok en gang det vi har eller burde ha visst i lang tid nå: Trumps kjernevelgergruppe er ikke nok til å avgjøre valget (og de kommer til å møte opp og stemme på ham uansett, så hvorfor skyve resten fra seg på en så idiotisk måte?). Støttepakken bidrar heller ikke til å redusere mengden korona i samfunnet (noe Trump uansett bør ønske over alt på jord, korona er den desidert største trusselen mot gjenvalg, noe målingene også gjenspeiler), den reduserer bare de økonomiske konsekvensene - som jo er det eneste hans egen støttegruppe ser ut til å bry seg om. Og det ser Trump ut til å ha skjønt før: Når den første støttepakken gikk ut var Trump opptatt av en ting - å få signaturen sin på sjekkene før de ble sendt ut. Trump har ikke spilt etter noen bevisst strategi om å stoppe støttepakker, tvert imot har han ivret etter å redusere de økonomiske konsekvensene så mye som mulig, så folk ikke skal få følelsen av at den økonomiske hverdagen er blitt verre under ham. Han har jo heller aldri tatt pandemien på alvor - så hvorfor skulle dette endre seg nå, etter at han har blitt «frisk» (som vi jo ikke vet enda)?

  Trump har heller ikke noenting å vinne på dette grepet - han kunne holdt forhandlingene gående uten resultat helt frem til valget om han ønsket, så kunne han i det minste skylde på demokratene. Nå fremmedgjør han seg ytterligere fra befolkningen i den ene saken som faktisk har vist seg å påvirke støtten blant befolkningen. Selv om det SKULLE oppildne hans egen base (som formodentlig altså inneholder en god del folk som er avhengig av støtten han nå nekter dem), bidrar det samtidig - som oppfordringen til Proud Boys - til å mobilisere resten av befolkningen til å stemme MOT ham. Og den delen av befolkningen er beviselig større.

  Dette er ikke en gjennomtenkt strategi. Dette er ekstrem og selvdestruktiv dumskap fra Trump, intet annet.

  Leave a comment:


 • hvlt
  replied
  Herlig!

  Leave a comment:


 • Sofakriger
  replied
  Trump sin logikk er nok at han har fått Korona - det var ikke så farlig og nå er han frisk - så da er det egentlig bare en influensa og vi må slutte med å være hysteriske. I hans kjernevelgergruppe går nok den rett hjem. Lykkes han i stor nok grad med å forstyrre poststemming etc i vippestater så er valget vunnet. Han er også tjent med mye Korona slik at velgere som tror på vitenskap og er opplyste faktisk ikke tør å gå å stemme.

  Leave a comment:


 • yamaha
  replied
  Har de ikke brød? Så spis kake da vel.

  Det nærmer seg et slikt ovenfra og ned forhold at det er skummelt.

  Leave a comment:


 • essal
  replied
  Stem på meg, så får dere penger!

  Leave a comment:


 • Bestefar
  replied
  Trump stanser alle forhandlinger om krisepakke til corona-rammede til etter valget:

  https://edition.cnn.com/2020/10/06/p...lks/index.html

  Virker som et veloverveid valg som kommer til å gjøre underverker for approval ratingen for coronahåndteringen.

  Leave a comment:


 • Bestefar
  replied
  Debatten gir utslag på målingene:

  https://www.dn.no/utenriks/biden/wal...ten/2-1-886787

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  I følge eksperter vil valget gå som planlagt selv om Trump er syk eller dør. Om han dør før valget, vil Mike Pence automatisk rykke opp, fordi navnet hans allerede står på stemmeseddelen. Han kan så utpeke en visepresidentkandidat som må godkjennes av Kongressen.

  https://www.aftenposten.no/verden/i/...ump-er-smittet

  Leave a comment:


 • essal
  replied
  Da er det vel en sjanse for at Biden også er smittet? De har da stått og omtrent spyttet på hverandre for ikke mange dagene siden...

  Leave a comment:


 • hvlt
  replied
  Tweet fra Washington Post som de senere har fjernet igjen:

  Click image for larger version

Name:	Trump_WP.JPG
Views:	200
Size:	225,0 KB
ID:	1037351

  Leave a comment:


 • M72
  replied
  Jeg antar at han skyller det ut vha intravenøs bruk av antibac og noe kraftig lys ned i lungene?

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Donald Trump har testet positivt for Covid-19: https://www.nrk.no/urix/trump-smitte...ona-1.15183871

  Leave a comment:


 • Rittmester
  replied
  Dette kan bli interessant: https://www.nytimes.com/interactive/...5469226dee3ecc

  LONG-CONCEALED RECORDS SHOW TRUMP’S CHRONIC LOSSES AND YEARS OF TAX AVOIDANCE

  The Times obtained Donald Trump’s tax information extending over more than two decades, revealing struggling properties, vast write-offs, an audit battle and hundreds of millions in debt coming due.

  Leave a comment:


 • schaly
  replied
  https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/n...gen-1.15166123

  "Den amerikanske nyhetstjenesten Breaking Defense skriver at det kan bli endringer i Pentagons politikk overfor Norge og Nordområdene
  USA og Norge skal ha satt fortgang i langvarige forhandlinger om å fornye det tosidige samarbeidet – uten at det blir sagt hvorfor.
  Forhandlingene skal kunne gi et nytt regelverk for amerikanske styrker i Norge.
  En ny avtale skal også regulere det tosidige militære samarbeidet.
  Forsvarsdepartementet ønsker ikke å kommentere konkret de amerikanske opplysningene."

  Leave a comment:


 • expat
  replied
  Opprinnelig skrevet av M72 Vis post
  Joda, jeg har fått med meg det. Tenkte mer på hva man burde kunne forvente at en president gjør.
  Etter en del år her borte og spesielt i Washington D.C. og nordre Virginia så kan jeg trygt si at verken demokratene eller republikanerne er bedre eller verre enn hverandre.

  Trump er kanskje litt mindre sofistikert og ikke så finpusset som karriere politikere, men hadde skoen vært på andre foten så hadde demokratene drevet på med det samme.

  Deres TTPs er kanskje litt bedre utviklet og planlagt, men resultat blir jo det samme.

  Leave a comment:


 • hvlt
  replied
  Av Trump forventer jeg bare at han bruker ethvert tricks som står i boka, og en god del som ikke står i boka, for å bli gjenvalgt, uansett hvor umoralske eller endog ulovlige de er.

  Leave a comment:


 • M72
  replied
  Joda, jeg har fått med meg det. Tenkte mer på hva man burde kunne forvente at en president gjør.

  Leave a comment:


 • expat
  replied
  Opprinnelig skrevet av M72 Vis post
  On a side note: Når POTUS mener at USPS ikke er i stand til å håndtere poststemmene, burde han ikke da gjort tiltak for å sikre at de er i stand til det?
  Teorien er at de fleste som kommer til å stemme via posten er demokrater. Så ved å gjøre det vanskeligere, så klarer han kanskje å dempe litt av det.

  Leave a comment:


 • hvlt
  replied
  Den setningen der var en god vits: "forsvarer av grunnloven og demokratiet" satt sammen med ordet "Trump".

  Leave a comment:


 • Sofakriger
  replied
  Opprinnelig skrevet av M72 Vis post
  On a side note: Når POTUS mener at USPS ikke er i stand til å håndtere poststemmene, burde han ikke da gjort tiltak for å sikre at de er i stand til det?
  Ikke hvis han ikke er interessert i at det skal virke. Da burde han heller gjøre det han gjør - sette inn en av sine som leder og gjøre direkte sabotasje av evne og kapasiteter.

  Men hva han burde gjort som "forsvarer av grunnloven og demokratiet" er nok noe annet.

  Leave a comment:


 • M72
  replied
  Opprinnelig skrevet av Sofakriger Vis post
  Det jeg virkelig er spent på er perioden fra valget til begynnelsen av januar. Da er muligheten for uroligheter uavhengig av om utfallet av valget er avklart ganske stor, og enda større hvis utfallet utfordres ift juksbeskyldninger.
  Ja, jeg er enig i at det blir en spennende periode. Spesielt siden koblingen mellom hva den sittende presidenten sier og virkeligheten er noe løs. At det kommer påstander om juks og rigging av stemmer tror jeg er sannsynlig, vi har allerede sett slike påstander ifbm poststemming.

  On a side note: Når POTUS mener at USPS ikke er i stand til å håndtere poststemmene, burde han ikke da gjort tiltak for å sikre at de er i stand til det?

  Leave a comment:


 • Kdo_Under
  replied
  Opprinnelig skrevet av Bestefar Vis post

  Det er i og for seg ikke så helt unaturlig, siden demokratene favner veldig mye videre. Republikanerne har på mange måter samlet seg om en veldig snever velgerbase - kristenkonservative, liberalister, etnisk hvite blue collars, etc. Demokratene skal ikke bare favne spennet mellom venstreradikale og moderate, de skal også ta opp afroamerikanere og latinamerikanere. Der er det en del sprikende staur. Men den velgermassen vokser mer enn republikanernes kjerne - så da spørs det om ikke litt intern splid er verdt det.
  Det ligger en hel del Øvre middelklasse White Collar i Trump leiren også.
  Det er ikke så mange blue collar som kan stille med de båtene og bilene brukt på diverse opptog.

  Forsøkene på å stoppe forhåndstemming og postemming er også for å fjerne mest mulig av de med dagjobb som ikke regulerer arbeidstiden selv.
  Det samme passer også opp mot Gerrymandering. White collar har mer makt.

  Det er og en hel del latinos som er republikanere også, ganske vanlig at diaspora vender seg til høyre etter at de har slått seg tilstrekkelig opp.

  Leave a comment:


 • Sofakriger
  replied
  Opprinnelig skrevet av M72 Vis post
  Da er det under to måneder igjen til det amerikanske valget. Er det noen som vil gjette på hvordan det går?
  Selv håper jeg Donald taper, og inntil for noen uker siden var jeg ganske sikker på at han ville gjøre det. Nå begynner jeg å bli mer i tvil. Han har overraskende sterk støtte i deler av befolkningen.
  Jeg synes det er synd (trist & leit) at Biden var den beste kandidaten demokratene klarte å komme opp med.

  Norske (og andre) medier traff dårlig med spådommene sine sist gang, og jeg er i tvil om de forstår bedre hva som skjer nå. Det kan virke som om endel av det de rapporterer er ganske sterkt påvirket av journalistenes håp og ønsker. Samtidig har jeg denne gang ikke hørt NRK nyhetene kalle Donald for en klovn, og avist hans sjanser med en hånlig latter.
  Det jeg virkelig er spent på er perioden fra valget til begynnelsen av januar. Da er muligheten for uroligheter uavhengig av om utfallet av valget er avklart ganske stor, og enda større hvis utfallet utfordres ift juksbeskyldninger.

  Leave a comment:


 • MWD
  replied
  Det brygger opp til storm etter at høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburg døde igår.
  https://www.nrk.no/norge/den-amerika...dod-1.15166993

  Leave a comment:


 • Bestefar
  replied
  Opprinnelig skrevet av Kdo_Under Vis post

  Enig selv om Demokratene sliter med mer intern splid.
  Det er i og for seg ikke så helt unaturlig, siden demokratene favner veldig mye videre. Republikanerne har på mange måter samlet seg om en veldig snever velgerbase - kristenkonservative, liberalister, etnisk hvite blue collars, etc. Demokratene skal ikke bare favne spennet mellom venstreradikale og moderate, de skal også ta opp afroamerikanere og latinamerikanere. Der er det en del sprikende staur. Men den velgermassen vokser mer enn republikanernes kjerne - så da spørs det om ikke litt intern splid er verdt det.

  Leave a comment:


 • Kdo_Under
  replied
  Opprinnelig skrevet av Bestefar Vis post

  Det var situasjonen på 50-tallet, not so much anymore...nå er problemet nesten det motsatte - knyttes du til en av de to leirene, så følger det nesten automatisk med en hel katalog med meninger som du har "by default" fordi du nå identifiseres med den gruppen. Det er enda mer håpløst.
  Enig selv om Demokratene sliter med mer intern splid.

  Leave a comment:

Donasjoner

Collapse
Working...
X